Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
U mnie narazie cisza i mam nadzieję, że tak zostanie, ale nie szalałem za bardzo.

Dwa pokoje na jedną noc w Brukseli (różne nazwiska, karta i mail ten sam) i 3 noce rezerwowane osobno w Atenach (te same dane na każdej rezerwacji, kułem żelazo póki gorące i nie zastanawiałem się nad zmianą maili i kart).

Rezerwacje opłacone z góry, transakcje rozliczone na karcie.

Anulowali komuś rezerwację przedpłaconą? Czy lecą tylko te z darmowym anulowaniem?

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#182 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
kitek napisał(a):

Nie powinny być kasowane rezerwacje u osób, które wykorzystały jeden raz kod rabatowy dla jednego hotelu - tutaj nie ma znaczenia termin oraz długość rezerwacji oraz koszt rezerwacji. Mowa oczywiście o rezerwacjach bezzwrotnych.

Z siedmiu rezerwacji anulowano mi 4 (zwrotne), zostawiono 3 (bezzwrotne). Już miałam im wysmażyć złośliwego maila, bo od spekulantek wyzywać się nie pozwolę. Ale po przeczytaniu wpisów na forum stwierdzam, że nie warto. Oni tego nie przywrócą.

Kitek pisze: "nie powinny być kasowane...(jw.)", ale ja obawiam się, iż bezzwrotne też polecą. Nie powinny, ale mogą. Mimo, że mam jednodniowe w różnych dniach w różnych hotelach. Szanse pozostawienia oceniam na 10 procent. Uważacie, że szanse są wyższe?

#183 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:59 
Awatar użytkownika

srebrny
mashacra napisał(a):
cypel, maczala1 cwaniakujecie :D przecież wiadomo o co chodzi, o KASĘ, "biedny" Szwed schyliłby się po te 30$ (a poznałem takich, którzy żeby przyoszczędzić na podróże mieszkali w jednym mieszkaniu w 10 osób :P) i "bogaty" Polak nawet na 50$ by nie spojrzał.
Nacja nie ma tu nic do rzeczy.

owszem, Szwedzi są oszczędni żeby nie powiedzieć skąpi, ale daj mi linki do szwedzkich albo fińskich odpowiedników f4f i posty z gatunku "jak wydymać freda" albo przetrwać noc w domku na placu zabaw dla dzieci
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 276 461
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
I jak z tymi rezerwacjami? nadal anulują?

a czy w przypadku ofert "zwrotnych" ale drogich (2 noclegi za ok. 500 USD - i to w 3* :) wykorzystany kod z wart minimalną, pojedyncze rezerwacje i tak by się nie opłacały, bo hotel stawki za 2 noclegi miał korzystniejsze niż za pojedyncze) - też zdarzyły się komuś anulacje?

a czy zdarzyła się komuś jakaś anulacja z wykorzystaniem tych kodów z wartością minimalną? :)

#185 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
cypel napisał(a):
owszem, Szwedzi są oszczędni żeby nie powiedzieć skąpi, ale daj mi linki do szwedzkich albo fińskich odpowiedników f4f i posty z gatunku "jak wydymać freda" albo przetrwać noc w domku na placu zabaw dla dzieci

Szwedzi nie potrzebuja takich stron, bo np. ryan czy tez tradycyjne linie daja im wystarczajaco dobre ceny. Malo to ludzi z f4f lecialo z NYO do Hiszpanii czy z ARN do Azji za smieszne pieniadze, gdy od nas masz ceny duuuuuzo wyzsze ?
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:16 
Awatar użytkownika

srebrny
a co z drugą częścią zdania
cypel napisał(a):
posty z gatunku "jak wydymać freda" albo przetrwać noc w domku na placu zabaw dla dzieci
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:19 
Awatar użytkownika

niebieski
mayka napisał(a):
I jak z tymi rezerwacjami? nadal anulują?

W tej chwili są jeszcze w łóżkach, zobaczymy za kilka godzin.
Moich rezerwacji jest 13 (większość na kolejne noce), niestety tylko 1 bezzwrotna, na razie do mnie jeszcze nic złego nie dotarło.
Płaciłem Paypalem bez zakładania u nich konta.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Pawel_T napisał(a):
cypel napisał(a):

Szwedzi nie potrzebuja takich stron, bo np. ryan czy tez tradycyjne linie daja im wystarczajaco dobre ceny. Malo to ludzi z f4f lecialo z NYO do Hiszpanii czy z ARN do Azji za smieszne pieniadze, gdy od nas masz ceny duuuuuzo wyzsze ?

i kupują na pokładzie na potęgę :)
Zeus lubi ten post.

#189 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:29 
Awatar użytkownika

niebieski
bo taniej w samolocie niż u nich na miejscu ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#190 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
cypel napisał(a):

To są ich domki więc, nie muszą o nich pisać, oni w nich śpią :lol:

Fińskiego i szwedzkiego nie znam, więc nie będę specjalnie dla Ciebie szukał, ale uwierz mi też latają FR i W6, a informacji o promocjach nie biorą z ogłoszeń w prasie.
Z mojej strony koniec OT.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:37 

cekace napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Chciałbym mieć wyłącznie takich klientów, w biznesie, jak @ kitek.
Żeby mi płacili kilkakrotnie więcej za towar, niż wynosi moja cena. :D
I jeszcze do tego "jest pan zadowolony" :mrgreen:

Może trochę OT, ale mam pytanie może nawet "jaca" i do Ciebie, czy rezerwując 7 dni na 7 pojedynczych rezerwacjach miałeś już taką sytuację, że co dzień kazali Ci się wymeldowywać o godz. 10 i meldować o 14?
Pytam dlatego, że sam tak jeszcze nie korzystałem, ale zastanawiam się nad złożeniem takiego pobytu w jednym hotelu z kilku różnych pośredników.

Dla hotelu lepiej jak połączą rezerwacje. I tak robią.
Polowanie na okazje to też rodzaj "sportu" nie związany z dochodami.
A co do tych zamożnych społeczeństw ( skandynawów) ,którzy majª swój honor i godność.
Widziałem w Helsingborgu , jak Szwedzi targali całe kartony gorzały z Danii, bo jest tańsza.
To po prostu normalne. A nie przypadłość biednych "polaczków". Podobne zjawisko można zaobserwować w Świnoujściu. Niemcy i Skandynawowie targają wszystko co tańsze jest u nas, na prom Też tam mają gazetki promo z marketów itp.
Ps Moje "niemoralne" ciągle ważne.
Jak anulują to po prostu , jak zwykle czeka mnie "domek na placu zabaw", a nie Hilton. :D
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#192 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:47 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Ja też nie lubię określeń "typowe polaczkowo cebulowo" bo zdążyłem zaobserwować przy okazji chociażby słynnego błędu promojp jak Niemcy i Włosi jak wściekli walczyli o swoje darmowe rezerwacje. Gdzieś było też zestawienie, że połowy Anglików czy Niemców nie stać na wakacje. W Gdańsku powszechana opinia o Niemcu skąpcu który ma wszystko przeliczone co do złotówki i pojedzie najtańszym autobusem i prześpi się w tanim hotelu. Nie raz również zaobserwowałem jak "zachodni" turyści rezygnowali z płatnych atrakcji jak przy wejściu np. do katedry zobaczyli 5e..
3 ludzi lubi ten post.

#193 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:50 

srebrny
A na polskiej stronie, w warunkach wyłączenia Hiltona nie widzę.
Cytuj:
WARUNKI KORZYSTANIA Z KODÓW PROMOCYJNYCH I KUPONÓW RABATOWYCH

Kody promocyjne i kupony rabatowe (zwane dalej kuponami) mogą być wykorzystywane podczas dokonywania rezerwacji za pośrednictwem strony internetowej http://pl.hotels.com/ należącej do firmy Hotels.com. Kupony nie obejmują rezerwacji miejsc w hotelach sieci: Harrah's, MGM, Starwood i Marriott.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 22 Sie 2014 10:55 

Przed chwila dzwonilam do Golden Tulipa w Wawie maja moja rezerwacje potwierdzona i oplacona, wiec jak stwierdzono na pewno nie zostanie odwolana przez pośrednika (bezzwrotna)
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:01 
Awatar użytkownika

cypel napisał(a):
bobo77 napisał(a):

faktycznie huk jak cholera
na chyba największym i najbardziej poczytnym forum raptem 3 strony
na f4f jest teraz 9, dobije pewnie do kilkunastu albo i kilkudziesięciu
o czym to świadczy ? że jesteśmy biednym/cwanym społeczeństwem szukającym okazji jak wydymać tego przysłowiowego Freda
jestem daleki od moralizowania bo regulamin nie zabraniał wielokrotnego wykorzystywania kuponów, ale nie sądzę, żeby taki Szwed albo Fin kombinował z kuponami i rezerwacjami dzień po dniu

Masz trochę racji, ale jest jedna zasadnicza różnica pomiędzy F4F a FT, że na FlyerTalk - i kilku innych forach - na zimno merytorycznie są stwierdzane tylko fakty dotyczące powstałej sytuacji związanej z "etyką" hotels.com, a na F4F większość wpisów dotyczy "filozofii życiowej" a nie meritum sprawy... i to jest ta główna różnica w "ilości stron"

Proszę, skupmy się na rzeczach ważnych w tym temacie, tj.:

czy dalej przychodzą maile z anulacjami, czy była to tylko jednorazowa fala wysłana z automatu po stronie hotels.com

czy dostał ktoś anulację za rezerwację 'no-refundable'

czy ma ktoś pomysł by konstruktywnie wytłumaczyć Expedii znaczenie słowa ETYKA, tj. bez zbędnego pieniactwa i opierając się na skutecznym czarnym PR
 Profil Relacje PM off
dmirstek lubi ten post.

#196 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Jak anulują to po prostu , jak zwykle czeka mnie "domek na placu zabaw", a nie Hilton. :D

:lol:

kochani, nie zrozumcie mnie źle
polowanie na okazje a czyhanie na czyjeś błędy to dwie różne rzeczy i nie mówię tu teraz o kuponach hotels
w byciu oszczędnym i szukaniu oszczędności nie ma nic złego, ale nie za wszelką cenę, wyzyskując czyjeś błędy
Szwedzi targają alkohol od sąsiadów bo na promach mają faktycznie dużo taniej i piją chyba więcej od nas ;)

dla rozluźnienia atmosfery suchar
Mały Szkot prosi tatę:
- tato kup mi bilet na karuzelę
- cicho smarkaczu - odpowiada ojciec - nie wystarczy ci, że ziemia się kręci.
 Profil Relacje PM off
adriano84 lubi ten post.

#197 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:08 

Nawiązując do "rozrzutnych" obywateli zachodu powiem tylko jedno choć to totalny OT. Jak byliśmy w norwegii i wchodziliśmy na trolltungę musieliśmy na parkingu pod kolejką zostawić samochód. Parking był strasznie drogi - chyba ok 200 koron za 24h. No ale nie było wyjścia bo kara byłą kilkukrotnie większa. Wieczorem po wspinaczce, gdy zaczęliśmy się zbierać podszedł do nas austriak i spytał czy już odjeżdzamy, jak potiwerdziliśmy to spytał czy mógłby wziąść nasz bilet bo jest ważny do jutra a oni chcieliby zostać na noc "a tutaj ceny są potwornie wysokie". Oczywiście daliśmy im bilet ale widać że droga norwegia pobudza w innych zamożnych nacjach "cwaniakostwo i polakostwo". Na koniec puenta: jak zjeżdzaliśmy z parkingu było już ciemno, zabraliśmy po drodze parę niemców, którzy zostawili samochód na dole żeby nie płacić za parking i wchodzili ten odcinek "na nogach" - to tak apropos "spania w domku dla lalek". Wkurzają mnie takie wyśmiewki z polaków i innych mniej zamożnych nacji europejskich, jak dla nas spędzenie nocy w najtańszym hostelu to będzie koszt godziny pracy to nikt nie będzie cwaniakował na "placu zabaw". A tymczasem norwegia pięknie weryfikuje "niecwaniakowatych" austriaków, niemców, anglików i inne "uczciwe nacje". Koniec OT, obiecuję że więcej już nie będę :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#198 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:11 

U mnie właśnie anulowano pięć bezzwrotnych następujących po sobie w Dreźnie :cry: Na jedno nazwisko z jednej karty.
Dzwoniłem do nich i z tego co się dowiedziałem operacja anulowania potrwa do końca bieżącego miesiąca.
Lecą wg klucza zwrotne/stanowisko hotelu/wartość kontraktu. W zależności od stanowiska hotelu i wartości anulowane będą również kontrakty bezzwrotne jeśli były rezerwowane z użyciem kodu przez tą samą osobę na kolejne dni. Kasa wróci na konto karty z której zostały rozliczone. Rezerwacji było bardzo dużo i będą starać się każdy przypadek ocenić osobno stąd nawet do końca miesiąca można spodziewać się anulowania zawartej umowy ze strony hotels.com
 Profil Relacje PM off
Mareckipl lubi ten post.

#199 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:11 

Zbanowany
adriano84 napisał(a):
Ja też nie lubię określeń "typowe polaczkowo cebulowo" bo zdążyłem zaobserwować przy okazji chociażby słynnego błędu promojp jak Niemcy i Włosi jak wściekli walczyli o swoje darmowe rezerwacje. Gdzieś było też zestawienie, że połowy Anglików czy Niemców nie stać na wakacje. W Gdańsku powszechana opinia o Niemcu skąpcu który ma wszystko przeliczone co do złotówki i pojedzie najtańszym autobusem i prześpi się w tanim hotelu. Nie raz również zaobserwowałem jak "zachodni" turyści rezygnowali z płatnych atrakcji jak przy wejściu np. do katedry zobaczyli 5e..

Też nie lubię takich określeń. Wbrew pozorom my Polacy zbyt wiele od innych obywateli na Zachodzie zbyt dużo się nie różnimy. Co najwyżej różni nas skala pewnych zachowań. Przeliczanie wszystkiego co do "złotówki" na wyjazdach nie wynika z "biedy", tylko ekonomicznego myślenia świadomych osób.

"Biedny" tutaj nawet nie zagląda, bo nie ma po co, musi walczyć o "przetrwanie". A "bogaty" kieruje się innymi zasadami, niż my wszyscy tutaj szukający możliwości taniego podróżowania. Polska oraz kraje Zachodu to kraje w których dominuje klasa średnia, więc "przeliczanie" wszystkiego jest czymś w miarę normalnym.

Wystarczy pojechać za wschodnią granicę i zobaczyć ile oni by tam dali aby żyć tak jak my Polacy. Przykład Ukrainy jest idealny.

Paradoks polega na tym, że obcokrajowcy o Polakach mają lepsze zdanie niż my sami o sobie.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:13 

niebieski
Ja się szykuje na Prage na nast. weekend, a tu trafiam na taki wątek. Mam 2 rezerwacje, 2 osobno z czego akurat na piątek z większą kwotą(dopłatą). Oczywiście bezzwrotne bo były najtańsze. Sprawdzam teraz maila wystraszony, ale pusto. Więc liczę na przyszły weekend w Pradze:)

https://www.instagram.com/hola_____amigo/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości