Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:39 
Awatar użytkownika

niebieski
komuś skasowali warszawskiego hiltona?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#42 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:39 
Awatar użytkownika

Otrzymałam przed chwilą anulację listopadowych noclegów w Bangkoku ( 3 + 1 ) oraz wrześniowego weekendu w Pradze, ale zastanawiam się na jakiej podstawie kanadyjski hotels.com to zrobił, gdyż wszystkie noclegi były w hotelach poza sieciowych 5* i 4*

Pięć rezerwacji z amerykańskiej wersji jeszcze wisi i czekam co wydarzy się dalej...
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:41 

srebrny
U mnie poszły te z końca: robione na US rano przy śniadaniu. :) Te z nocy na razie nie, ale wszystkie były w opcji bezzwrotnej.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:41 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
A czy też widzicie te rezerwacje w systemie jako potwierdzone?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
zastanawiam się na jakiej podstawie kanadyjski hotels.com to zrobi

Na żadnej podstawie - ale przecież nie będziesz się sądził za to? i na to właśnie liczą
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:42 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
rob_sad napisał(a):
Rozumiem, że wystarczy przesłać im rezerwacje biletów ?

No to chyba źle rozumiesz... Pewnie wynajdą wtedy inny powód. ;)
A poważnie to myślę, że chodzi im o masowe rezerwacje na tą samą osobę, moja jedyna rezerwacja ze sporą dopłatą (niemal 50 USD) na razie nie ruszona.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:44 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
też tak myślę - zarezerwowałem ten sam hotel w Budapeszcie kumpowi i pewnie jemu zostanie.

na przyszłość mam nauczkę - te hotele na których mi najbardziej zależy rezerwować na nazwisko panny... :)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:47 
Awatar użytkownika

Loty: 212
Kilometry: 429 075
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
kitek napisał(a):
Komornik napisał(a):
Sprawdzcie maila, wlasnie otrzymalem taka oto wiadomosc:

Image

Ja dokonałem 2 rezerwacji (łącznie 4 osoby) w Radisson Blu Centrum Hotel, na ten sam termin co Ty (6-7 grudzień 2014 r.) i o dziwo do teraz nikt nie skasował mojej rezerwacji. Mam nadzieję, że tak pozostanie, chociaż coraz mniej w to wierzę.

Ja rezerwowałem na wersji US hotels.com w ok. godz. 10:00 dnia 19 sierpnia 2014 r.

Moja rezerwacja na tą datę póki co nie anulowana. Może ma to znaczenie, że płaciłem przez PayPal.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:49 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Zobaczymy jak się sprawa rozwinie :)
Ja mam po jednej rezerwacji na us i klonie.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:51 

srebrny
Gdybym był tam menago to kazałbym anulować każdemu po kilka tych najbardziej wątpliwych rezerwacji i coś jednak każdemu zostawił. Wtedy wszyscy będą szczęśliwi, że coś się ostało, i nie będą robić problemów, pisać, wydzwaniać (a obsługa reklamacji generuje koszty). Mam nadzieję, że jest tam ktoś podobny do mnie. :lol: Polscy pracownicy Hotels.com! Idźcie do szefa z tym pomysłem! :D
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:51 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
rob_sad napisał(a):
Na tripadvisorze jest wątek w którym ludzie skarżą się na hotels.com, iż pieniędzy za odwołane rezerwacje nie oddaje. Może być ciekawie ;)

wez nie strasz :(
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:54 

a mieliście już te rezerwacje rozliczone na karcie?

co do hotels.com i ich zwrotow to ja jestem pozytywnie zaskoczona - w kanadyjskiej promocji rezerwując hotel miałam cene 7 dolarów, a po autoryzacji platnosci wyszlo ze policzyli 47, zadzwoniłam na polska infolinie, anulowano rezerwacje i pani zapewnila ze zwrot pieniędzy zostanie zrobiony po tym jak transakcja będzie zaksiegowana mimo, ze była to oferta bezzwrotna. dzisiaj rezerwacje zostały zaksięgowane i od razu wplynely pieniądze od nich nawet bez roznicy w przewalutowaniach ta sama kwota co do grosza
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:57 

Loty: 383
Kilometry: 762 398
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
sranda napisał(a):
rob_sad napisał(a):
Rozumiem, że wystarczy przesłać im rezerwacje biletów ?

No to chyba źle rozumiesz... Pewnie wynajdą wtedy inny powód. ;)
A poważnie to myślę, że chodzi im o masowe rezerwacje na tą samą osobę, moja jedyna rezerwacja ze sporą dopłatą (niemal 50 USD) na razie nie ruszona.

A myślisz, że jakie mi skasowali. Też z dopłatą około 50usd.
Mam jeszcze sieciowy z dopłatą powyżej 100usd.

Mam jeszcze coś ciekawszego. Zalogowałem się od razu na ich chat. Ktoś z kim rozmawiałem od razu wygadał się, że był błąd w promocji i będą anulować po czym... uciekł.

Image
Image

Mają masę kasy do obrotu w miesiąc. Nie zdziwię się, jeśli to było zaplanowane.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:58 

Ja mam wszystkie. Ufff ;)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:58 

skasowali wszystkie 4 noclegi w Pradze, niesieciowe :/

"coupon codes were inappropriately used to make speculative bookings or bookings in anticipation of demand as restricted by the terms and conditions found on http://www.hotels.com.

nie wiem na co liczyli przy takiej promocji...że nie będzie chętnych?

#56 PostWysłany: 21 Sie 2014 20:59 

niebieski
No ciekawie, mi właśnie poleciały 3 rezerwacje małych hoteli we Włoszech, które były rezerwowane ze zniżką $30 i $40 i na pewno nie były na liście wykluczonych z promocji ale za to były z możliwością bezpłatnej anulacji.
Co ciekawsze zostały mi jeszcze nie anulowane 2 noclegi w Hiltonie i 1 w Radissonie w Warszawie, które były na liście wykluczonych z promocji ale za to były to rezerwacje bezzwrotne.

Hi Mariusz,
Re:
Your recent Hotels.com bookings
We are writing to you regarding your booking itineraries listed below.
118279000639, 118280331384, 118280391481
We have discovered that, in relation to these itineraries, coupon codes were inappropriately used to make speculative bookings or bookings in anticipation of demand as restricted by the terms and conditions found on http://www.hotels.com.
We are advising you that all of these bookings will be cancelled immediately in accordance with these terms and conditions. Any money that you paid will be refunded back to the credit card you used to make the booking. Hotels.com will process your refund within 24 hours. It may take your bank up to 30 days to post the credit back on your account.
If you would like to rebook the same itinerary at the prevailing rate, please do so using http://www.hotels.com. Or you may wish to call and speak with a hotel expert that can assist you with your booking. Use the coupon code to receive 10% off your booking.*
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 21 Sie 2014 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 773
Kilometry: 1 126 219
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
W tym roku dwukrotnie anulowałem opłaconą rezerwację na hotels.com. Żadnych problemów ze zwrotem pieniędzy.

Nie zauważyłem że po drodze pojawiło się tyle nowych postów. To a propos zwracania pieniędzy przez hotels.com. To jest bardzo wiarygodna firma.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 21 Sie 2014 21:03 

niebieski
wcale bym się nie zdziwił, gdyby okazało się że jakiś polaczek, który siedzi w domu z mamą - zadzwonił do nich lub napisał, z zawiści do ludzi z forum
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 21 Sie 2014 21:04 

srebrny
a czy ktoś już dostał maila z anulacjami dwukrotnie?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 21 Sie 2014 21:07 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
pabien napisał(a):
W tym roku dwukrotnie anulowałem opłaconą rezerwację na hotels.com.

Ty tak, ale czy Tobie także?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości