Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 14 Sie 2014 10:19 

niebieski
hermik napisał(a):
hermik napisał(a):
W nowym cyklu rozliczeniowym mam dostępny limit jedynie 1600zł? Dlaczego? Poprzednie saldo zadłużenia spłaciłem w terminie.

Czy limit z karty odnawia się co miesiąc czy dopiero po spłaceniu nowego wyciągu?

Limit się nie odnawia. Zwiększa się po każdej spłacie, jak tylko zostanie zaksięgowana.

U mnie w transakcjach odrzuconych - spożywka w Tesco. Powód - karta zastrzeżona. Jest też poprawnie w historii transakcji. Płatność paypass.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#562 PostWysłany: 14 Sie 2014 11:13 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Anonymous napisał(a):
GregPepe napisał(a):
To chyba problem ze sciagnieciem blokady bo w biedronce tez transakcja odrzucona. Karta niby odblokowana ale chyba nie do końca.

Z transakcjami w Biedronce są jakieś problemy, choć faktycznie problemów nie ma. Tłumaczę:
- u mnie każda transakcja w Biedronce ląduje w folderze "Transakcja odrzucone" i tam są ciągle
- mimo w/w umieszczenia dzień później transakcja normalnie jest księgowana i rozliczana, figurując jednocześnie w folderze "Historia transakcji"

Weź mnie nie strasz, jak tak jest to za zakupy w biedronce zapłacę 3 razy !
/2x odrzucone transakcje raiffeisen + 1x płatność inną kartą/
Zeby było ciekawiej na liście transakcji odrzuconych w powodzie odrzucenia: "Transakcja zaakceptowana"
:)
A i zamiast normalnego wyciągu otwiera mi sie jakiś jednostronny PDF z pustą ramką, też tak macie?
W poprzednim miesiącu wyciąg był OK.
 Profil Relacje PM off  

#563 PostWysłany: 14 Sie 2014 11:23 

Nikogo nie zamierzam straszyć, po prostu zwróciłem uwagę na dziwne księgowanie płatności, z tytulowaniem ich jako 'transakcja odrzucona', 'karta zastrzeżona' co ma się nijak do stanu faktycznego.
 PM off  

#564 PostWysłany: 14 Sie 2014 11:33 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
GregPepe napisał(a):

Kaskę ściąga raz ;) Ja miałem takie dwie, obie zbliżeniowe w jakimś sklepiku. Są w odrzuconych jak i na wyciągu.
 Profil Relacje PM off  

#565 PostWysłany: 14 Sie 2014 13:59 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Tomek Zien napisał(a):
GregPepe napisał(a):

Kaskę ściąga raz ;) Ja miałem takie dwie, obie zbliżeniowe w jakimś sklepiku. Są w odrzuconych jak i na wyciągu.
Ale podczas płatności w sklepie dostałeś normalne potwierdzenie a nie wydruk z terminala "transakcja odrzucona"? Bo u mnie terminal nie przyjął karty i Pani kazała zapodac jakas inna bo juz ma paragona napoczetego :)
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 14 Sie 2014 14:13 

To są w moim przypadku wyłącznie płatności zbliżeniowe. Z jakiegoś powodu są w Raiffeisen dziwnie tytułowane , ale są te płatności księgowane po 1-2 dniach (zero problemów, zakupy zrobione z wydrukiem paragonu).

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 14 Sie 2014 15:18, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#567 PostWysłany: 14 Sie 2014 15:12 
Awatar użytkownika

niebieski
GregPepe napisał(a):
Ale podczas płatności w sklepie dostałeś normalne potwierdzenie

Tak, transakcja zaakceptowana, tylko w R-online głupoty.
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 16 Sie 2014 16:26 

niebieski
witam, jak wygląda przewalutowanie dla tej karty, zamierzam kupować hotele, w City było fatalne, kiedyś jak miałem kartę w Polbanku parę lat temu z tego co pamiętam było Ok, a jak jest teraz, ktoś płacił (Euro, Funty)??
 Profil Relacje PM off  

#569 PostWysłany: 16 Sie 2014 16:50 

santech napisał(a):
witam, jak wygląda przewalutowanie dla tej karty, zamierzam kupować hotele, w City było fatalne, kiedyś jak miałem kartę w Polbanku parę lat temu z tego co pamiętam było Ok, a jak jest teraz, ktoś płacił (Euro, Funty)??

W tej kwestii jest akurat ok., zakup zagranicą w euro mam rozliczony po kursie 4.15 zł ( w tym samym czasie zakup citi wizz po kursie 4,32 zł)
 PM off  

#570 PostWysłany: 17 Sie 2014 10:49 

Anonymous napisał(a):
santech napisał(a):

W tej kwestii jest akurat ok., zakup zagranicą w euro mam rozliczony po kursie 4.15 zł ( w tym samym czasie zakup citi wizz po kursie 4,32 zł)

W Raiffeisen najważniejszy jest brak podwójnego przewalutowania. Czyli jeśli np. placisz w Meksyku w peso, Citi (gdzie poprzednio Wizz miał program partnerski) i wiele innych banków przeliczają z peso na EUR lub USD, a póżniej z EUR lub USD na PLN. W takim przypadku płacisz za wymianę walut (po kursie bankowym) podwójnie. Czyli bank zarabia na kazdej transakcji dwa razy, płaci za to klient. W Raiffeisen zapłaciłbyś bezpiśrednio z peso (lub innej, 'egzotycznej' waluty) bezpośrednio na PLN.

#571 PostWysłany: 17 Sie 2014 19:39 

janosik napisał(a):
Anonymous napisał(a):
santech napisał(a):

W Raiffeisen najważniejszy jest brak podwójnego przewalutowania. Czyli jeśli np. placisz w Meksyku w peso, Citi (gdzie poprzednio Wizz miał program partnerski) i wiele innych banków przeliczają z peso na EUR lub USD, a póżniej z EUR lub USD na PLN. W takim przypadku płacisz za wymianę walut (po kursie bankowym) podwójnie. Czyli bank zarabia na kazdej transakcji dwa razy, płaci za to klient. W Raiffeisen zapłaciłbyś bezpiśrednio z peso (lub innej, 'egzotycznej' waluty) bezpośrednio na PLN.

Doprecyzuję nieco. W większości banków rzeczywiście mamy do czynienia z dwoma przewalutowaniami. Jednak pierwsze przewalutowanie, na walutę rozliczeniową, wykonywane jest przez organizację płatniczą po kursie tejże organizacji. Następnie bank przelicza to na PLN po własnym kursie (i czasami jeszcze dorzuca prowizję za tę czynność). W przypadku tej karty od Raiffiego mamy jedno przewalutowanie, z waluty transakcji na PLN po kursie organizacji (bank na tym nie zarabia). Kurs organizacji jest bliski kursom rynkowym, z niewielkimi spreadami, często lepszy niż kursy w kantorach. W bankach kursy walut obarczone są wyższym spreadem. Podsumowując, w przypadku tej karty i transakcji w walutach powinno być OK.
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#572 PostWysłany: 17 Sie 2014 23:08 

:D
ktojakniemy napisał(a):
janosik napisał(a):
Anonymous napisał(a):
santech napisał(a):

Doprecyzuję nieco. W większości banków rzeczywiście mamy do czynienia z dwoma przewalutowaniami. Jednak pierwsze przewalutowanie, na walutę rozliczeniową, wykonywane jest przez organizację płatniczą po kursie tejże organizacji. Następnie bank przelicza to na PLN po własnym kursie (i czasami jeszcze dorzuca prowizję za tę czynność). W przypadku tej karty od Raiffiego mamy jedno przewalutowanie, z waluty transakcji na PLN po kursie organizacji (bank na tym nie zarabia). Kurs organizacji jest bliski kursom rynkowym, z niewielkimi spreadami, często lepszy niż kursy w kantorach. W bankach kursy walut obarczone są wyższym spreadem. Podsumowując, w przypadku tej karty i transakcji w walutach powinno być OK.

-- 17 Sie 2014 22:14 --

Kurs wymiany jest fajny. Jednak mi też przytrafiła się sytuacja braku akceptacji płatności - wypożyczalnia samochodów na Islandii. Informacja z infolinii -wypożyczalnia nie akceptuje karty wystawionej przez Raiffeisen. Nie ma to jak kreatywni konsultanci.
 Profil Relacje PM off  

#573 PostWysłany: 19 Sie 2014 08:50 

Witam wszystkich,
dostałam już drugi wyciąg z Reiffeisen i wciąż nie ma informacji o spłaconym zadłużeniu w Citi.
Limit 10 tyś, a widoczne saldo to 15 tyś. (5 tyś spłaty do Citi)
Po kilku transakcjach kartą reiff, wpłaciłam im wiekszą kwotę, zeby sprawdzić czy nadpłata pójdzie na zadłuzenie spłacone w Citi. Okazało się, że miałam nadpłatę na kk :) i dalej nie wiem jak spłacić to zadłużenie :|
ten bank to porażka :(
 Profil Relacje PM off
darek50 lubi ten post.

#574 PostWysłany: 19 Sie 2014 13:53 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 39 364
Krajów: 9 / 4.2%
A co z debetową, o której było głośno?
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 19 Sie 2014 13:59 
Awatar użytkownika

niebieski
kenzo14 napisał(a):
ten bank to porażka :(

Dlaczego? Też mi nie wykazują póki co spłaty do Citi na wyciągach ale to jest ich problem a nie mój. Póki spłata do Citi nie obciąża limitu karty a kasa na spłatę leży na oszczędnościowym i procentuje, mogą sobie księgować tylko bieżące transakcje kartą 8-)

@Bartosz
Debetówka ma być razem z docelową kredytówką we wrześniu/październiku.
 Profil Relacje PM off  

#576 PostWysłany: 21 Sie 2014 12:49 

tak w celu poprawy humoru :) delikatna zmiana imion na karcie mojej żony

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#577 PostWysłany: 21 Sie 2014 21:38 

Otrzymałem dziś takiego e-maila:
Kod:
 Drogi Klubowiczu Wizz Discount Club

w ramach programu partnerskiego dla karty kredytowej Citibank otrzymałeś darmowe członkostwo w Wizz Discount Club. Niniejszym informujemy, że polski program partnerski realizowany we współpracy z Citibank zakończył się z dniem 15.06.2014.

Twoje darmowe członkostwo w Wizz Discount Club wygaśnie z dniem 18.04.2015

Jeżeli chciałbyś dowiedzieć się więcej o możliwości uzyskania darmowego członkostwa w Wizz Discount Club, kliknij tutaj.

Do zobaczenia na pokładach samolotów linii lotniczych Wizz Air.

Zespół Wizz Air
   .

gdzie "kliknij tutaj" odsyła do w/w oferty karty Raiffeisen:
https://wnioski.raiffeisenpolbank.com/w ... tId=fg9ukj
 PM off  

#578 PostWysłany: 21 Sie 2014 21:47 

Czyli na infolinii w citi ściemniali, ze jak sie zrezygnuje z karty, to członkostwo przepada:)
 Profil Relacje PM off  

#579 PostWysłany: 22 Sie 2014 08:47 

niebieski
adamix8888 napisał(a):
Czyli na infolinii w citi ściemniali, ze jak sie zrezygnuje z karty, to członkostwo przepada:)

Może gorny nie zrezygnował z karty citi? Dostałem wczoraj identycznego maila - z identyczną datą ważności WDC.

#580 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:21 

niebieski
Dostałem identyczną wiadomość (różnica w dacie upływu członkostwa, bo u mnie jakoś pod koniec stycznia) przy posiadaniu karty Citi. Nie zrezygnowałem z niej w lipcu na wszelki wypadek, bo na infolinii Konsultantka powiedziała, że bywają przypadki cofania WDC.....skoro karta za darmo, to bezpieczniej potrzymać do stycznia, a potem zamknąć. W między czasie może coś u Reiff się wyklaruje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości