Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 07 Sie 2014 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Identycznie jak powyżej zadzwoniłem na info linie i przekazałem informację o 10 złotych pobranych za spłatę poprzedniej karty kredytowej po 2 dniach na kartę wróciło 10 zł. Nie omieszkałem dodać że nie jest to odosobniony przypadek na co Pani odpowiedziała że w takim wypadku nie rejestruje tego jako reklamację tylko wydaje polecenie do odpowiedniego działu by taką operację wykonać.

Co do salda na karcie to zauważyłem dziś automatycznie że po wydaniu dyspozycji o spłacie karty automatycznie saldo zmieniło się o wartość spłaty. Wydaje mi się że wcześniej było to dopiero po zaksięgowaniu transakcji.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#522 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:06 

niebieski
Następna rzecz: mam wyciągi generowane na 6. Dzisiaj jest 8, w historii widać, że okres rozliczeniowy się zmienił, ale wyciągu niet. Kiedy on się pojawia, ktoś przerabiał?

#523 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:21 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 83 232
Krajów: 15 / 7.0%
Ja mam tą samą sytuację. Dzwoniłem do banku z pytaniem dlaczego nie ma wyciągu? Pani konsultantka była zdziwiona i przekazała sprawę do jakiegoś działu wewnętrznego. A kiedy wyciąg się pojawi tego nie wie nikt ;)
 Profil Relacje PM off  

#524 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
shiver napisał(a):
Następna rzecz: mam wyciągi generowane na 6. Dzisiaj jest 8, w historii widać, że okres rozliczeniowy się zmienił, ale wyciągu niet. Kiedy on się pojawia, ktoś przerabiał?

Mam tak samo, może pierwszy wyciąg będzie dopiero za miesiąc i będzie zawierał transakcje z niecałych dwóch miesięcy.
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:45 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ja mam jako okres rozliczeniowy ostatni dzień miesiąca. Wyciąg jest od 26.06 do 01.08 i pojawił się jakoś na początku sierpnia, ale nie pamiętam dokładnej daty. Wiem że 04.08 na pewno już był.
 Profil Relacje PM off  

#526 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:54 

złoty
Ja mam z nimi problem innej natury.
Postanowiłem, że wyrobię dodatkową kartę dla żony.
Pozliśmy do banku złożyć odpowiednie dokumenty.
Kiedy po prawie dwóch tygodniach nie było odzewu zadzwsoniłem na infolinię i okazało się, że bank cofnął decyzję ponieważ pracownica banku zapomniałą zrobić ksero żony dowodu.
Niestety ale zapomniała również o tym mnie poinformować.
Jak bym nie zadzwonił to i po pół roku oczekiwałbym bezskutecznie na kartę.
Bardzo nierzetelny bank i nieodpowiedzialni tam ludzie pracują.
 Profil Relacje PM off
darek50 lubi ten post.

#527 PostWysłany: 08 Sie 2014 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Walerek mnie inny bank przez kilka lat nie poinformował o sposobie uniknięcia opłat za przelew przez internet. Dowiedziałem się o tym całkowicie przypadkiem. I nie przejmuj się bo nieodpowiedzialni ludzie to pracują wszędzie nie tylko w bankach.
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 08 Sie 2014 13:16 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Właśnie dostałem sms od Raiffeisen z przypomnieniem że powinienem zlikwidować kartę w Citi. Ktoś to przerabiał? Czy jest obowiązek likwidacji jeśli przeniosłem kartę? I jak wygląda sprawa z WDC?
 Profil Relacje PM off  

#529 PostWysłany: 08 Sie 2014 13:26 

złoty
bruce09lili napisał(a):
Właśnie dostałem sms od Raiffeisen z przypomnieniem że powinienem zlikwidować kartę w Citi. Ktoś to przerabiał? Czy jest obowiązek likwidacji jeśli przeniosłem kartę? I jak wygląda sprawa z WDC?

Jest obowiązek zamkniecia karty w Citi.
Zamknąłem karte wcześniej a takiego samego sms-a również dostałem
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 08 Sie 2014 19:20 

A ktoś się orientuje czy jak zamknę karte citi wizz ale za to otworzę karte citi m&m to mogą się do tego przyczepić ? bo taką włąśnie ofertę dostałem od citi
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 10 Sie 2014 23:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Davepl napisał(a):
A ktoś się orientuje czy jak zamknę karte citi wizz ale za to otworzę karte citi m&m to mogą się do tego przyczepić ? bo taką włąśnie ofertę dostałem od citi
Pewnie że mogą - poczytaj sobie regulamin KK. Bank przyznając ci KK opiera się na Twojej deklaracji co do Twoich obciążeń finansowych, wpływów i tego co o Tobie wyczyta w BIK. Jeżeli idziesz do banku mając kredyt (a KK jest takim kredytem odnawialnym) i twierdzisz że go nie masz to poświadczasz nieprawdę a to nawet ma nawet swoje miejsce w czymś takim jak Kodeks Karny. Bank sprawdzając Twoją historię kredytowa w BIK zobaczy że masz już kartę a kiedy Ty twierdzisz że jej nie masz wychodzisz na kłamczuszka. Taki fakt nie wróży dobrze na przyszłość we współpracy z jakimkolwiek bankiem. Kiedy podpisujesz umowę na KK to tym samym deklarujesz zamknięcie KK w innym banku - zajrzyj do umowy. Masz nawet na to określony termin.

A tu kilka "drażliwych" punktów z regulaminu KK

Cytuj:
§ 47
1. Bank może dokonać Zablokowania Karty / Minikarty PayPass / Karty NFC / usługi Płatności Mobilnej w przypadku wystąpienia jednej z następujących przesłanek:
...
9) stwierdzenia zagrożenia terminowości spłaty zobowiązań, wynikającego z pogorszenia się sytuacji majątkowej Posiadacza, wpływającego negatywnie na jego zdolność kredytową, w skutek obniżenia kwoty miesięcznego dochodu o co najmniej 20% lub wzrostu kwoty miesięcznych zobowiązań o co najmniej 20%.

Cytuj:
§ 69
4. W trakcie trwania Umowy, Posiadacz jest zobowiązany niezwłocznie informować Bank o istotnych zmianach
dotyczących swojej sytuacji prawnej i majątkowej, obejmujących:
...
2) zaciągnięcie zobowiązań lub zmniejszenie dochodów, w wyniku których łączna kwota zobowiązań miesięcznych Posiadacza będzie w kwocie o 10% wyższej niż kwota, którą Posiadacz posiadał na dzień starania się o Limit kredytowy, przy takiej samej wysokości dochodów
...
5. W okresie obowiązywania Umowy, Bank ma prawo dokonywać oceny Zdolności kredytowej Posiadacza i w tym celu zażądać od Posiadacza przedstawienia dokumentów i informacji niezbędnych do dokonania tej oceny.

i chyba wszystko jasne :lol:
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 11 Sie 2014 12:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem czemu ludzie, którzy chcieli zostawić sobie kartę Citi, nie powiedzieli tego jasno od początku, tylko teraz kombinują jak koń pod górkę. Ja od razu postanowiłem, że karta Citi zostaje i bez większych problemów dostałem nową w Raffi, no może tylko trwało to trochę dłużej.
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 11 Sie 2014 12:05 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 11 368
Krajów: 4 / 1.9%
Okres rozliczeniowy mam ustalony na 6-go każdego miesiąca. Dziś dostałem wyciąg niestety lub stety kompletnie pusty ;D Miał ktoś z Was taki przypadek???
 Profil Relacje PM off  

#534 PostWysłany: 11 Sie 2014 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Pewnie wylosowali Cię w comiesięcznej loterii i nie musisz spłacać karty :)
A tak na serio to tylko ich kolejny babol.
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 11 Sie 2014 12:34 

niebieski
doughboy napisał(a):
Okres rozliczeniowy mam ustalony na 6-go każdego miesiąca. Dziś dostałem wyciąg niestety lub stety kompletnie pusty ;D Miał ktoś z Was taki przypadek???

U mnie pusty jest jak się ogląda Foxit Readrem, a w Adobe Readerze jest OK.

#536 PostWysłany: 11 Sie 2014 15:15 

doughboy napisał(a):

tak, zaktualizuj adobe readera
 Profil Relacje PM off  

#537 PostWysłany: 11 Sie 2014 15:37 

Loty: 110
Kilometry: 176 452
Krajów: 17 / 7.9%
Takiego bałaganu nie widziałem w żadnym banku. Nie dostałem pierwszego wyciągu, bo ktoś nie potrafił poprawnie wpisać adresu email. Wyciąg pobrany z ich systemu jest pusty. Po wielu rozmowach telefonicznych winnym jest oczywiście klient a nie ich oprogramowanie. Na Macu polecają człowiekowi używać Internet Explorera :D W każdym z 3 innych banków nie ma z tym problemu. A najlepsze jest to, że gdybym im nie przypomniał to pewnie za jakiś rok by się połapali, że dokonali mi spłaty kk Citi ;) W systemie nie było takiego przelewu :lol:

#538 PostWysłany: 11 Sie 2014 19:36 
Awatar użytkownika

niebieski
gieroy napisał(a):
Nie dostałem pierwszego wyciągu, bo ktoś nie potrafił poprawnie wpisać adresu email.
Wyciąg dostajesz na skrzynkę pocztową ?
gieroy napisał(a):
Wyciąg pobrany z ich systemu jest pusty.
Przeczytaj post powyżej może pomoże.
 Profil Relacje PM off  

#539 PostWysłany: 11 Sie 2014 19:54 

Loty: 110
Kilometry: 176 452
Krajów: 17 / 7.9%
Ze względu na to, że pobierał mi się pusty wyciąg poprosiłem o przesłanie na email - i tak nie dostałem.
W systemie MacOsX zalecają przeglądarki Firefox i Operę, bo podobno mają działać poprawnie - nic z tego. Z Safari mają problemy i jej nie zalecają - nie działa również. Zalecają aktualizację Adobe Readera do najnowszej wersji - nie pomaga :( Walczę dalej. Na starym kompie z windows wszystko śmiga.
Ale jak już wcześniej pisałem - nie mieli na moim koncie odnotowanej spłaty kk Citi. Dopiero jak wskazałem, że wyciąg nie zawiera tego przelewu, zaczęli grzebać w systemie w poszukiwaniu prawie 2000 PLN. Nie mogli odszukać i pytali o datę i kwotę. Nie wiem jakich informatyków zatrudnili, ale dużo tych porażek.
Jakoś sobie radzę, ale za wiele tych błędów na początku. Oby później było lepiej. Poczekam do końca roku i zobaczę jak się sytuacja rozwinie.

#540 PostWysłany: 11 Sie 2014 20:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Też mam kilka zgłoszonych "kwiatków" - czekam na ich rozwiązanie. Tak maja wszystkie młode systemy. Jest masa błędów, dziur itp.

Żeby być uczciwym to znalazłem coś takiego co warto zweryfikować ze swoimi ustawieniami i aplikacjami
R-Online Cały Bank w Twoim komputerze. Przewodnik Użytkownika
https://moj.raiffeisenpolbank.com/docum ... fda5e2d398
XIV. Wymagania systemowe
Strona 21
Cytuj:
• Aktualna wersja przeglądarki internetowej - minimalne wersje:
– Windows: Mozilla Firefox 17, Microsoft Internet Explorer 8.0, Google Chrome, Opera 11,
– Mac OS: Safari 5.0, Mozilla Firefox 17, Google Chrome, Opera 11,
– Linux: Mozilla Firefox 17, Google Chrome,
• W przeglądarce włączona obsługa Javascript,
• Najbardziej aktualna wersja Adobe Flash Player – Pobierz tutaj,
• Do otwierania plików pobranych z systemu - do plików PDF
- Adobe Reader (wersja 8.1.2 lub wyższa) i do plików XLS - Microsoft Excel (wersja 2003 lub wyższa),
• Do korzystania z systemu konieczne jest posiadanie urządzenia umożliwiającego odbieranie wiadomości SMS
z krajowym numerem telefonu komórkowego (z prefiksem +48),
• Stabilne łącze internetowe o prędkości min. 512kb/s (rekomendowana 1MB/s lub wyższa).

Nie chcesz zwracać uwagi na rodzaj, wersję i ustawienia przeglądarki? Masz wolne łącze internetowe?
Skorzystaj z aplikacji R - Quick ! Więcej informacji znajdziesz tutaj
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: _oskar oraz 2 gości