Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 11 Sie 2014 20:57 

Loty: 110
Kilometry: 176 452
Krajów: 17 / 7.9%
Też to znalazłem. Pomimo, że przeglądarki najnowsze (po uaktualnieniu), javascript włączona, flash i adobe reader też - nie działa pobieranie wyciągu w MacOs :(

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#542 PostWysłany: 11 Sie 2014 21:03 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Spróbuj najpierw zapisać plik a dopiero potem otwórz. Wiem że kiedyś tak miałem z pewnymi pdf-ami że pokazywał błąd przy otwieraniu z przeglądarki a z dysku otwierał bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 11 Sie 2014 21:23 

Loty: 110
Kilometry: 176 452
Krajów: 17 / 7.9%
Dzięki za pomoc, ale to już sprawdziłem z takim samym skutkiem :(

#544 PostWysłany: 11 Sie 2014 21:34 
Awatar użytkownika

niebieski
To pozostaje wujek Google. Może problem jest natury systemowej - niestety moje doświadczenia z Mac-ami są bliskie zera.
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 11 Sie 2014 23:06 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
A ja dziś chciałem zapłacić na stronie salomon.com/pl za buty. Transakcja odrzucona.
10 min wcześniej płaciłem w Castoramie i było OK.
10 min później płaciłem w Lidlu i też było OK.
po godzinie chciałem zapłacić za książki na allegro, dostałem maila zwrotnego że transakcja anulowana.
Tydzień temu płatności na allegro bez problemu.
Loguje się na konto raiff i przy mojej karcie info - "ZABLOKOWANA"
Dzwonie na naszą wspaniałą infolinię i
"Proszę zadzwonić rano bo teraz się system przetwarza"
Dziś zrobiłem spłatę z małą nadpłatą i saldo katy mam ujemne -35zł
Może to dlatego ?
Wychodzi na to że raczej nie da się nic kupić po dokonaniu nadpłaty bo kata się blokuje :)
Normalnie robią co mogą żeby nas zachęcić do złożenia wypowiedzenia
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 12 Sie 2014 07:45 

złoty
Półbank blokuje kartę jeśli system uzna że jest robiona w "podejrzanym" miejscu. Niestety nie ma definicji takiego miejsca i czasami bez powodu blokują kartę i trzeba dzwonić na infolinię odblokowywać.

#547 PostWysłany: 12 Sie 2014 07:49 

niebieski
Ciekawe co dzisiaj u mnie się wydarzy. Kończy mi się pierwszy okres rozliczeniowy. Wczoraj spłaciłem (z lekką rezerwą) żeby nie mieć debetu ale jakość dziwnie księguje wpłaty. Saldo mam - 226zł a limit mniejszy od max o 62 zł. Ciekawe jak policzy ubezpieczenie?
 Profil Relacje PM off  

#548 PostWysłany: 12 Sie 2014 08:58 

Nie policzy, gdyż - 226 zł, oznacza, że na koncie karty obecnie masz nadpłatę
 PM off  

#549 PostWysłany: 12 Sie 2014 13:37 

niebieski
mucha napisał(a):
Półbank blokuje kartę jeśli system uzna że jest robiona w "podejrzanym" miejscu. Niestety nie ma definicji takiego miejsca i czasami bez powodu blokują kartę i trzeba dzwonić na infolinię odblokowywać.

No u mnie to było dlatego ze w sklepie internetowym na koncie brata chciałem zapłacic swoją kartą i chyba imię im nie pasowało i zablokowali. Dzis po telefonie karta odblokowana.
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 12 Sie 2014 22:42 

niebieski
Czy ktoś przetestował płatność rachunku kartą przez superbila albo żabkę
w sensie ze już dostał wyciąg za ten okres i nie naliczyło żadnych dodatkowych prowizji jak za przelew z rachunku?
 Profil Relacje PM off  

#551 PostWysłany: 12 Sie 2014 22:47 

GregPepe napisał(a):
Czy ktoś przetestował płatność rachunku kartą przez superbila albo żabkę
w sensie ze już dostał wyciąg za ten okres i nie naliczyło żadnych dodatkowych prowizji jak za przelew z rachunku?

Poza prowizją od 0,99 zł pobieraną przez żabkę (z sprytnego billa nie korzystam) żadnych prowizji Raiffeisen nie pobiera, w październiku się okaże czy będą naliczane za te płatności pkt wizz (ja tam nie widzę powodu dlaczego nie, ale jest tu wielu sceptyków)
 PM off  

#552 PostWysłany: 13 Sie 2014 14:02 

niebieski
GregPepe napisał(a):
Anonymous napisał(a):
...
ps. przy okazji komu pobrali błędnie 10 zł z tytułu przelania środków na pokrycie zadłużenia na karcie citi wizz wystarczy do nich zadzwonić, po przeprosinach do 3 dni prowizja wróci na konto karty Raiffeisen Wizz

Chyba nie zawsze jest tak super zgłosiłem reklamacje na infolinii 13.07 po tygodniu napisali że potrzebują więcej czasu na analizę zgloszenia, no ale na reklamację mają chyba 30 dni więc trzeba grzecznie czekać :)

Dzisiaj dostałem SMS że problem jest super skomplikowany i muszą go analizować do 12 X / maksymalny ustawowy czas 3 mies ?/

-- 13 Sie 2014 13:06 --

Zapytałem o martwy okres ( operacja znika z blokad i przez pare dni zie nie pojawia w historii)
Pani wyraziła ździwienie, że cos takiego ma miejsce i powiedziała ze to zgłosi i za parę dni informatycy przygotują małą poprawkę i wszystko będzie jak trzeba.
Może niech więcejosób z tym dzwoni to może rzeczywiście ktoś się tym zainteresuje
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 13 Sie 2014 15:05 

W nowym cyklu rozliczeniowym mam dostępny limit jedynie 1600zł? Dlaczego? Poprzednie saldo zadłużenia spłaciłem w terminie.
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 13 Sie 2014 16:54 

niebieski
A ja dalej nie mogę płacić na allegro,przychodzi mail ze trasakcja zablokowana, moze po tym jak ostatnio była karta zablokowana payU dodało moją karte do jakiejś czarnej listy :(
 Profil Relacje PM off  

#555 PostWysłany: 13 Sie 2014 21:31 

niebieski
To chyba problem ze sciagnieciem blokady bo w biedronce tez transakcja odrzucona. Karta niby odblokowana ale chyba nie do końca.
 Profil Relacje PM off  

#556 PostWysłany: 13 Sie 2014 21:39 

zulu napisał(a):
Davepl napisał(a):
A ktoś się orientuje czy jak zamknę karte citi wizz ale za to otworzę karte citi m&m to mogą się do tego przyczepić ? bo taką włąśnie ofertę dostałem od citi
Pewnie że mogą - poczytaj sobie regulamin KK. [ciach]

A tu kilka "drażliwych" punktów z regulaminu KK

Cytuj:
§ 47
1. Bank może dokonać Zablokowania Karty / Minikarty PayPass / Karty NFC / usługi Płatności Mobilnej w przypadku wystąpienia jednej z następujących przesłanek:
...
9) stwierdzenia zagrożenia terminowości spłaty zobowiązań, wynikającego z pogorszenia się sytuacji majątkowej Posiadacza, wpływającego negatywnie na jego zdolność kredytową, w skutek obniżenia kwoty miesięcznego dochodu o co najmniej 20% lub wzrostu kwoty miesięcznych zobowiązań o co najmniej 20%.

Cytuj:
§ 69
4. W trakcie trwania Umowy, Posiadacz jest zobowiązany niezwłocznie informować Bank o istotnych zmianach
dotyczących swojej sytuacji prawnej i majątkowej, obejmujących:
...
2) zaciągnięcie zobowiązań lub zmniejszenie dochodów, w wyniku których łączna kwota zobowiązań miesięcznych Posiadacza będzie w kwocie o 10% wyższej niż kwota, którą Posiadacz posiadał na dzień starania się o Limit kredytowy, przy takiej samej wysokości dochodów
...
5. W okresie obowiązywania Umowy, Bank ma prawo dokonywać oceny Zdolności kredytowej Posiadacza i w tym celu zażądać od Posiadacza przedstawienia dokumentów i informacji niezbędnych do dokonania tej oceny.

i chyba wszystko jasne :lol:

Bez przesady. W papierach było napisane, że przy liczeniu zdolności kredytowej nie będą uwzględniane zobowiązania z zamykanej karty. Po 3 miesiącach bank zweryfikuje status karty przenoszonej i jeśli nie będzie zamknięta, to może ponownie przeprowadzić badanie zdolności kredytowej i ewentualnie wypowiedzieć Ci umowę, jeśli badanie pokaże, że brak Ci zdolności.
Uwierz, że bankowi nie będzie się spieszyło do zamykania karty jeśli będzie ona prawidłowo obsługiwana. Przytoczone tutaj zapisy nie odnoszą się wprost do sytuacji, której dotyczyło pytanie. Ponadto, prawdopodobnie są martwe w 99% przypadków i co najwyżej mogą być podstawą do wypowiedzenia umowy dla co bardziej problematycznych przypadków.
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 13 Sie 2014 21:41 

GregPepe napisał(a):
To chyba problem ze sciagnieciem blokady bo w biedronce tez transakcja odrzucona. Karta niby odblokowana ale chyba nie do końca.

Z transakcjami w Biedronce są jakieś problemy, choć faktycznie problemów nie ma. Tłumaczę:
- u mnie każda transakcja w Biedronce ląduje w folderze "Transakcja odrzucone" i tam są ciągle
- mimo w/w umieszczenia dzień później transakcja normalnie jest księgowana i rozliczana, figurując jednocześnie w folderze "Historia transakcji"
 PM off  

#558 PostWysłany: 14 Sie 2014 00:09 

Dla zainteresowanych, ja na kartę czekałem ok. 10 dni.
Dziś dzwoniłem na infolinie i dowiedziałem się, że ubezpieczenie można wyłączyć i nie będzie się pobierało-jest ono dobrowolne. Dodatkowo, bez pytania mnie w oddziale banku włączono mi opcję potwierdzenia SMS (przy każdej transakcji kartą wysyłany jest SMS) co mnie osobiście denerwuje i kazałem wyłączyć tę opcję. Płacimy za nią 7,5/miesiąc więc przy wnioskowaniu o kartę warto zaznaczyć, żeby Wam tej opcji nie włączano.

#559 PostWysłany: 14 Sie 2014 01:15 
Awatar użytkownika

niebieski
ktojakniemy napisał(a):
Bez przesady. W papierach było napisane, że przy liczeniu zdolności kredytowej nie będą uwzględniane zobowiązania z zamykanej karty. Po 3 miesiącach bank zweryfikuje status karty przenoszonej i jeśli nie będzie zamknięta, to może ponownie przeprowadzić badanie zdolności kredytowej i ewentualnie wypowiedzieć Ci umowę, jeśli badanie pokaże, że brak Ci zdolności.
Uwierz, że bankowi nie będzie się spieszyło do zamykania karty jeśli będzie ona prawidłowo obsługiwana. Przytoczone tutaj zapisy nie odnoszą się wprost do sytuacji, której dotyczyło pytanie. Ponadto, prawdopodobnie są martwe w 99% przypadków i co najwyżej mogą być podstawą do wypowiedzenia umowy dla co bardziej problematycznych przypadków.

Wiara wiarą a zapisy umowy zapisami. oczywiście będąc realistą wiem że bankowi nie opłaca się strzelać sobie w kolanko.
Anonymous napisał(a):
Z transakcjami w Biedronce są jakieś problemy, choć faktycznie problemów nie ma. Tłumaczę:
- u mnie każda transakcja w Biedronce ląduje w folderze "Transakcja odrzucone" i tam są ciągle
- mimo w/w umieszczenia dzień później transakcja normalnie jest księgowana i rozliczana, figurując jednocześnie w folderze "Historia transakcji"
Też tak mam - zgłaszałem i teraz czekam co z tym zrobią.

janosik napisał(a):
Dla zainteresowanych, ja na kartę czekałem ok. 10 dni.
Dziś dzwoniłem na infolinie i dowiedziałem się, że ubezpieczenie można wyłączyć i nie będzie się pobierało-jest ono dobrowolne. Dodatkowo, bez pytania mnie w oddziale banku włączono mi opcję potwierdzenia SMS (przy każdej transakcji kartą wysyłany jest SMS) co mnie osobiście denerwuje i kazałem wyłączyć tę opcję. Płacimy za nią 7,5/miesiąc więc przy wnioskowaniu o kartę warto zaznaczyć, żeby Wam tej opcji nie włączano.

Chyba nie o te ubezpieczenie chodzi - zajrzyj w umowę KK paragraf 2 pkt 3 i porównaj to z ubezpieczeniem "bezpieczna karta" ale z drugiej strony regulamin KK mówi
Cytuj:
Ubezpieczeniem odpłatnym objęty jest jedynie ten Posiadacz, który złożył deklarację przystąpienia do ubezpieczenia i wyraził zgodę na pobieranie opłaty na pokrycie kosztów ubezpieczenia.
jednak dotyczy on dodatkowych ubezpieczeń jak mi wyjaśnił również konsultant przed paroma minutami.
Ubezpieczenie 0,18 % jest zabezpieczeniem spłaty kredytu na wypadek śmierci, kalectwa, spotkania z Yeti lub porwania przez UFO. Takie ubezpieczenie zawiera się przy każdym kredycie po prostu bank bierze swoją działkę z towarzystwa ubezpieczeniowego i pokrywa nim debet.
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 14 Sie 2014 10:14 

hermik napisał(a):
W nowym cyklu rozliczeniowym mam dostępny limit jedynie 1600zł? Dlaczego? Poprzednie saldo zadłużenia spłaciłem w terminie.

Czy limit z karty odnawia się co miesiąc czy dopiero po spłaceniu nowego wyciągu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości