Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 05 Sie 2014 08:37 

niebieski
Za mną 40 minut na infolinii, liczenie transakcji wte i wewte, złotówka zniknęła, saldo bzdurne, blokady znikają nadal - wszystko omówione, kolejna reklamacja długa i szeroka spisana. Generalnie konsultantka bardzo miła, przyjemnie mi się gadało, no ale liczą się efekty, a z tymi zobaczymy jak będzie.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#502 PostWysłany: 05 Sie 2014 09:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Proponuję jednak wrzucić na luz, szkoda czasu i nerwów. Z obserwacji wynika, że saldo po kilku dniach wyrównuje się do prawidłowego. Z tego co ludzie powoli donoszą, to wyciągi są jednak prawidłowe, więc wynika z tego, że po prostu ich niedorobiony system przezentuje dane z różnym opóźnieniem. Pozostaje kwestia brakujących złotówek ale jeżeli w wyciągu będzie ok, to nie ma o co bić piany, chyba że ktoś ma dużo wolnego czasu :)
 Profil Relacje PM off  

#503 PostWysłany: 05 Sie 2014 10:30 

złoty
Ja mam w ten sposób zablokowane kilkanaście złotych których nigdzie nie widać. Przypuszczam że to Amazon i kilka dolarów które autoryzują sprawdzając kartę, zanim obciążą na poprawną kwotę przy wysyłce zamówienia. Także Twoje 1zł to może być Paypal, Expedia albo inne stronki które autoryzują na 1 jednostkę waluty przed właściwym obciążeniem.

W starym Polbanku takie blokady znikały po 30 dniach.

#504 PostWysłany: 05 Sie 2014 11:55 

niebieski
Naprawdę chce Wam się wisieć na infolinii dla 1zł? Ja rozumiem, że tu chodzi o zasadę, bo równie dobrze mogłoby być i 100zł, ale ja np. dla świętego spokoju nic nie zamierzam liczyć. Te różnice 1zł, rzeczywiście mogą wynikać z jakiś nierozliczonych jeszcze blokad PayPala, albo zagranicznych serwisów? Ogólnie proponuję za radą maczala1 wrzucić na luz.
 Profil Relacje PM off  

#505 PostWysłany: 05 Sie 2014 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):
Ja mam w ten sposób zablokowane kilkanaście złotych których nigdzie nie widać. Przypuszczam że to Amazon i kilka dolarów które autoryzują sprawdzając kartę, zanim obciążą na poprawną kwotę przy wysyłce zamówienia. Także Twoje 1zł to może być Paypal, Expedia albo inne stronki które autoryzują na 1 jednostkę waluty przed właściwym obciążeniem.
W starym Polbanku takie blokady znikały po 30 dniach.

U mnie na pewno nie o to chodzi. Różnica 2 zł powstała dokładnie w pierwszym dniu nowego okresu rozliczeniowego i na pewno ma to z związek z rozliczeniami banku, a nie z jakimś innym źródłem (nie robiłem w tym czsie żadnych takich transakcji).
Niemniej jednak nie zamierzam nigdzie dzwonić i szukać, po prostu czekam do końca okresu rozliczeniowego i wtedy się samo wyjaśni.
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 05 Sie 2014 12:17 

shiver napisał(a):
Zaczynam autentycznie wymiękać. Po spłacie karty mam taki widoczek. Kretynizm, mądry tego nie projektował / programował.

EDIT: Spłaty wchodzą na saldo ze złym znakiem. Zrobiłem drugą spłatę, zamiast zwiększyć mi saldo o 500zł to zmniejszyło jeszcze bardziej. Studenciak pisał...
@shiver: moim zdaniem Twój problem wynika z niezrozumienia czym jest saldo rachunku.
Saldo rachunku to są wszystkie transakcje fizycznie zaksięgowane na rachunku. Czyli wszystkie rozliczone i zaksięgowane już płatności kartą, jak również wszystkie spłaty. Saldo dodatnie (czyli takie jakie w 99,9% przypadkach będzie występowało) oznacza, że tyle jesteś "winien" bankowi. Natomiast saldo ujemne, takie jak w Twoim przypadku, oznacza że masz nadpłatę na rachunku.
Sam piszesz, że saldo ujemne pojawiło się po spłacie. Prawdopodobnie spłaciłeś transakcje, które jeszcze się nie rozliczyły (środki był zablokowane, ale jeszcze nie zaksięgowane na rachunku).

Gdyby spłata, tak jak piszesz, miała zwiększać saldo zadłużenia na rachunku to dopiero by była afera ;)
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 05 Sie 2014 12:22 

złoty
matt napisał(a):
Naprawdę chce Wam się wisieć na infolinii dla 1zł? Ja rozumiem, że tu chodzi o zasadę

Chodzi też o zaufanie do banku. Jak płacę kartą mBanku albo Citi to mam zaufanie że poprawnie zaksięgują i rozliczą transakcje, przez wiele lat współpracy z tym nie było żadnego problemu. A jeśli tutaj na starcie nie zgadza się saldo, blokady nie są wyświetlane albo magicznie znikają nie pojawiając się w transakcjach, jak mogę ufać takiemu bankowi? Pozostaje liczenie transakcji w Excelu i kontrolowanie czy wyciąg zawiera poprawne kwoty.
shiver lubi ten post.

#508 PostWysłany: 05 Sie 2014 12:31 

niebieski
vtec napisał(a):
shiver napisał(a):
Zaczynam autentycznie wymiękać. Po spłacie karty mam taki widoczek. Kretynizm, mądry tego nie projektował / programował.

EDIT: Spłaty wchodzą na saldo ze złym znakiem. Zrobiłem drugą spłatę, zamiast zwiększyć mi saldo o 500zł to zmniejszyło jeszcze bardziej. Studenciak pisał...
@shiver: moim zdaniem Twój problem wynika z niezrozumienia czym jest saldo rachunku.
Saldo rachunku to są wszystkie transakcje fizycznie zaksięgowane na rachunku. Czyli wszystkie rozliczone i zaksięgowane już płatności kartą, jak również wszystkie spłaty. Saldo dodatnie (czyli takie jakie w 99,9% przypadkach będzie występowało) oznacza, że tyle jesteś "winien" bankowi. Natomiast saldo ujemne, takie jak w Twoim przypadku, oznacza że masz nadpłatę na rachunku.
Sam piszesz, że saldo ujemne pojawiło się po spłacie. Prawdopodobnie spłaciłeś transakcje, które jeszcze się nie rozliczyły (środki był zablokowane, ale jeszcze nie zaksięgowane na rachunku).

Gdyby spłata, tak jak piszesz, miała zwiększać saldo zadłużenia na rachunku to dopiero by była afera ;)

Zabiłeś mi ćwieka. Jak się to porozlicza w końcu wszystko (bieżące niewidoczne blokady + spłaty, też obecnie niewidoczne), to spróbuję to ogarnąć. Faktycznie masz rację, głąb ze mnie. Zmylił mnie tak duży minus. Wychodzi z tego, że niezaksięgowane jeszcze spłaty (nie ma ich w historii transakcji) już pomniejszyły saldo, sprowadzając je do nadpłaty, a duże obciążenia są jeszcze w (niewidocznych) blokadach i nie powiększyły salda. A wystarczyło napisać porządnie (jak w Citi choćby) że jest to "bieżące saldo zadłużenia" a nie "saldo rachunku".

#509 PostWysłany: 05 Sie 2014 12:32 

@mucha, myślę że trochę przesadzasz. Do tej pory jedyne błędy, o których można mówić to:
- blokady, które faktycznie znikają po pierwszym dniu z zestawienia blokad (i to jest kwestia do poprawy) ale które zmniejszają dostępne środki, więć kalkulator jest niepotrzebny ;)
- jakieś różnice 1zł, które wynikają z autoryzacji i o ile nie pojawią się na wyciągu to nie stanowią większego problemu.
Kwestia salda, tak jak pisałem wyżej, to problem niezrozumienia czym jest saldo rachunku.

Podsumowując: do czego ten Excel? ;)
 Profil Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 05 Sie 2014 14:05 

No, dla mnie pozostaje problem, że kartą nie można dokonać transakcji na stronie niektórych linii lotniczych. A jeżeli to nie tylko eurolot i dwie hiszpańskie linie? Pomału będziemy odkrywać, gdzie jeszcze nie można kupić biletów? Bo bank się oczywiście nie zająknie nawet , że ma taki problem?
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 05 Sie 2014 14:45 

Jeśli macie minus na rachunku, to się cieszcie, bo to oznacza w tym banku nadpłatę!
 Profil Relacje PM off  

#512 PostWysłany: 05 Sie 2014 15:13 

armineczka napisał(a):
A jeżeli to nie tylko eurolot i dwie hiszpańskie linie? Pomału będziemy odkrywać, gdzie jeszcze nie można kupić biletów?

Jeszcze trochę i temat trzeba będzie przenieść gdzieś, tak jakby nie można napisać wprost co to za linie i przy okazji przesłać e-mailem zapytanie do Raiffeisen, czy i z czego te problemy wynikają.
Lektura ostatnich postów nasuwa skojarzenie, że w większości to wyimaginowane problemy, ja mam, korzystam, zbieram pkt tj. płacę za wszystkie możliwe bezgotówkowe płatności w tym przelewy w żabce i po początkowych problemach żadnych problemów w codziennym użytkowaniu nie mam

ps. przy okazji komu pobrali błędnie 10 zł z tytułu przelania środków na pokrycie zadłużenia na karcie citi wizz wystarczy do nich zadzwonić, po przeprosinach do 3 dni prowizja wróci na konto karty Raiffeisen Wizz

Ostatnio edytowany przez Roku 06 Sie 2014 11:41, edytowano w sumie 2 razy
kosmetyka
 PM off  

#513 PostWysłany: 06 Sie 2014 15:24 

Gorny77, wybacz ale ja nie rozumiem Twojego komentarza. Lekka złośliwość? Ja pytanie bankowi zadałam i czekam na odpowiedź , pisałam o swoich doświadczeniach z Eurolotem, o liniach hiszpańskich wspomniał ktoś kilka postów wyżej, nie podając ich nazw. Najbardziej chodziło mi o fakt, że musiałam dzwonić kilka razy, żeby się dowiedzieć, że taki problem mają. Wcześniej nikt się do tego nie przyznał.
Ja rozumiem, że chociaż na 25 stronach jest omawiany temat nowej karty i część problemów pojawiła się kilka razy to ja mam głosu nie zabierać, bo mój problem jest wyimaginowany? Cieszę, że Ty nie masz żadnych problemów, ja przy innych płatnościach też nie mam, ale teraz się zdarzyło. Zawsze jest kiedyś ten pierwszy raz.
 Profil Relacje PM off  

#514 PostWysłany: 06 Sie 2014 15:51 

Chodzi mi o to, że skoro piszesz o problemach z zakupem tą kartą biletów dwóch hiszpańskich linii lotniczych, to pisząc pewnik należało napisać o jakie linie chodzi (przed chwilą opłaciłem tą kartą rezerwację biletów Ryanair, zero problemów, przy czym stosowałem myk ze zmianą waluty na zł).
 PM off  

#515 PostWysłany: 06 Sie 2014 18:22 
Awatar użytkownika

srebrny
skrzat napisał(a):
Dziś próbowałem dodać kartę Raiff do doładowania Entropay i wyrzuciło mnie z komunikatem o tymczasowym zablokowaniu konta Entropay do czasu wyjaśnienia.

OK a macie komunikat o weryfikacji karty do doładowywania entropay i należy ją przyłożyc do kamerki żeby sobie zczytało :D
Dziś dołożyłem karte i taki komunikat mi wisi, żeby ukonczyc proces weryfikacji należy tak właśnie zrobić ;)
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 06 Sie 2014 18:45 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Chodzi mi o to, że skoro piszesz o problemach z zakupem tą kartą biletów dwóch hiszpańskich linii lotniczych, to pisząc pewnik należało napisać o jakie linie chodzi (przed chwilą opłaciłem tą kartą rezerwację biletów Ryanair, zero problemów, przy czym stosowałem myk ze zmianą waluty na zł).

To ja pisalam o stronach hiszpanskich - i to nie chodzi o linie. Jedna z tych stron to aquapark na Majorce, druga - strona transportu publicznego w Barcelonie. Tlumaczenie z banku - strona nie obsluguje platnosci ta karta. Zdziwilo mnie to, bo karty uzywalam intensywnie przez kilka lat i wczesniej raczej nie bylo takcih problemow.

#517 PostWysłany: 06 Sie 2014 18:55 

Sporo płatności za granicą nie przechodzi, ponieważ sprzedawca wymaga płatności kartą kredytową lub debetową z aktywnym 3D secury np. nie kupisz biletów na mecz na oficjalnej stronie internetowej Realu Madryt
 PM off  

#518 PostWysłany: 06 Sie 2014 22:26 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Sporo płatności za granicą nie przechodzi, ponieważ sprzedawca wymaga płatności kartą kredytową lub debetową z aktywnym 3D secury np. nie kupisz biletów na mecz na oficjalnej stronie internetowej Realu Madryt

Fakt, kiedys mialam problem z zakupem biletow na mecz Realu ;)

#519 PostWysłany: 07 Sie 2014 04:20 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Anonymous napisał(a):
...
ps. przy okazji komu pobrali błędnie 10 zł z tytułu przelania środków na pokrycie zadłużenia na karcie citi wizz wystarczy do nich zadzwonić, po przeprosinach do 3 dni prowizja wróci na konto karty Raiffeisen Wizz

Chyba nie zawsze jest tak super zgłosiłem reklamacje na infolinii 13.07 po tygodniu napisali że potrzebują więcej czasu na analizę zgloszenia, no ale na reklamację mają chyba 30 dni więc trzeba grzecznie czekać :)
 Profil Relacje PM off  

#520 PostWysłany: 07 Sie 2014 05:07 

Ja zadzwoniłem na ich nr telefonu 22 549-99-99, po ok. 20 minutach rozmowy konsultant przekazał mi, że mylnie pobrano prowizję od tej operacji i do 3-dni wróci ona na konto karty, co też nastąpiło.
Z ostatnich doświadczeń wynikających z korzystania z tej karty proponuję za jej pomocą po zalogowaniu się na swoje konto nie korzystać z zakładki usługi 'doładowanie telefonu komórkowego', ponieważ od tej operacji pobierana jest prowizja min. 10 zł.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: to_ja oraz 2 gości