Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:25 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
że też bank w europie w XXI wieku może mieć taki pier*olnik - jak w Etiopii
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#482 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:49 

niebieski
witam, u mnie rozliczenie, w całości OK, karta spłacona przed czasem nie ma żadnych opłat, matematycznie wszystko gra, przy okazji, gdzie są widoczne punkty?? bo na wyciągu ich nie ma, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:58 

santech napisał(a):
witam, u mnie rozliczenie, w całości OK, karta spłacona przed czasem nie ma żadnych opłat, matematycznie wszystko gra, przy okazji, gdzie są widoczne punkty?? bo na wyciągu ich nie ma, pzdr

na teraz nigdzie, z regulaminu wychodzi, że wykaz pkt otrzymasz oraz ich przelanie na wskazane konto mywizz nastąpi dopiero pomiędzy 1-15.10.2014r. (ale wyliczenie ile ich masz jest stosunkowe proste)

W 2-drugim poście na pierwszej stronie masz link do "często zadawane pytania", a tam m.in.:

Kod:
Skad bede wiedział ile zebrałem juz punktów?
Punkty naliczone Bank przyzna Uczestnikom po zakonczeniu poszczególnych etapów:
a. do dnia 15.10.2014 r. za I etap promocji, a nastepnie po przekazaniu przez Bank do Wizz informacji o liczbie punktów
przyznanych poszczególnym Uczestnikom; Wizz Air do dnia 20.10.2014 r. doda do Konta Wizz danego Uczestnika 1 PLN
za kazde 10 (dziesiec) punktów,
b. do dnia 15.01.2015 r. za II etap, a nastepnie po przekazaniu przez Bank do Wizz informacji o liczbie punktów
przyznanych poszczególnym Uczestnikom; Wizz Air do dnia 20.01.2015 r. doda do Konta Wizz danego Uczestnika 1 PLN
za kazde 10 (dziesiec) punktów.

oraz odnośnie wdc:
Kod:
Jak moge uzyskac darmowe członkostwo w Wizz Discount Club?
Juz od wrzesnia 2014, wszystkim posiadaczom Kart Kredytowych Wizz Air MasterCard bezpłatne członkostwo w Klubie
bedzie nadawane przez Bank automatycznie.
 PM off
Raphael lubi ten post.

#484 PostWysłany: 01 Sie 2014 14:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Ponieważ i ja doczekałem się wyciągu składam raport: żadnych dziwnych operacji jedno- czy dwuzłotówkowych nie stwierdzono. Wszystko jest w porządku.

Nie ciesz się tak, bo u mnie pierwszy (niepełny) okres rozliczeniowy też był w porządku. Dziwne rzeczy zaczęły się na początku drugiego (pełnego) okresu :)
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 01 Sie 2014 14:30 

Kod:
Już od września 2014, wszystkim posiadaczom Kart Kredytowych Wizz Air MasterCard bezpłatne członkostwo w Klubie
będzie nadawane przez Bank automatycznie.

czyli jednak wychodzi na to, że nie trzeba samodzielnie przed 30 września kupować WDC (nie mam aktualnie) tylko powinni przydzielić.
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 01 Sie 2014 14:35 

Ja tylko zacytowałem to co jest na stronie banku z ofertą tej karty, co też powinno być wiążące (chcesz to sobie zapisz tą stronę i ewentualnie przedstaw jako dowód)
 PM off  

#487 PostWysłany: 01 Sie 2014 14:37 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Wiążące to jest to co w regulaminie i umowie amen reszta tj. infolinia banery na stronie itp to jest niezobowiązująca reklama
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 01 Sie 2014 14:52 

Może i tak, ale nie po to tam zamieszczali odpowiedzi do pytań odnoszących się do ofert karty kredytowej, z konkretnym podaniem informacji, że we wrześniu br. przyznają darmowe wdc dla posiadaczy tej karty, by były to jak niektórzy tu piszą "banialuki" i reklama (co niektórym przypomnę, że jest to oferta kk, z której nie ma obowiązku skorzystania, nikt nikogo do niczego nie przymusza, nie chcesz nie korzystasz, a i wypowiedzieć można jak komuś się znudzi czy też bank go z tą ofertą rozczaruje)
 PM off  

#489 PostWysłany: 01 Sie 2014 16:00 

niebieski
chester0 napisał(a):
Wiążące to jest to co w regulaminie i umowie amen reszta tj. infolinia banery na stronie itp to jest niezobowiązująca reklama

Nieprawda, jest bardzo zobowiązująca. Za takie gierki już niejeden bank płacił miliony kary.

#490 PostWysłany: 01 Sie 2014 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 796
Kilometry: 966 452
Krajów: 75 / 35.1%
srebrny
maczala1 napisał(a):
Tomek Zien napisał(a):
Ponieważ i ja doczekałem się wyciągu składam raport: żadnych dziwnych operacji jedno- czy dwuzłotówkowych nie stwierdzono. Wszystko jest w porządku.

Nie ciesz się tak, bo u mnie pierwszy (niepełny) okres rozliczeniowy też był w porządku. Dziwne rzeczy zaczęły się na początku drugiego (pełnego) okresu :)

To ja też się jeszcze nie cieszę ;) Po pierwszym wyciągu (niepełny - od 14.07) wszystko się zgadza, chociaż licząc przez cały miesiąc w excelu miałem różnicę o 1 zł.

#491 PostWysłany: 03 Sie 2014 09:43 

Mam zaakceptowany wniosek o kartę w banku. Jak długo czekaliście na plastik od momentu akceptacji?

#492 PostWysłany: 03 Sie 2014 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 388 206
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Orientujecie się jak zostaną potraktowane transakcje wykonane przy pomocy przelew24.pl albo blue.pl przy użyciu karty kredytowej Raif?? Zwykły przelew płatny czy transakcja kartą za którą zostaną naliczone punkty?

#493 PostWysłany: 03 Sie 2014 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
janosik napisał(a):
Mam zaakceptowany wniosek o kartę w banku. Jak długo czekaliście na plastik od momentu akceptacji?

Czekasz do 14 dni. Jak nie dostaniesz karty dzwoń, zastrzegaj i proś o wydanie kolejnej bo tamta zaginęła (dla KK ta usługa jest gratis)

-- 03 Sie 2014 13:11 --

karollo napisał(a):
Orientujecie się jak zostaną potraktowane transakcje wykonane przy pomocy przelew24.pl albo blue.pl przy użyciu karty kredytowej Raif?? Zwykły przelew płatny czy transakcja kartą za którą zostaną naliczone punkty?
Tego nie wie nikt póki nie zostaną przelane punkty na konto wizz po rozliczeniu pierwszego okresu promocji - wtedy się okaże co jest punktowane a co nie. To samo dotyczy żabki i sprytnego billa.
 Profil Relacje PM off
janosik lubi ten post.

#494 PostWysłany: 04 Sie 2014 11:42 

niebieski
Zaczynam autentycznie wymiękać. Po spłacie karty mam taki widoczek. Kretynizm, mądry tego nie projektował / programował.

EDIT: Spłaty wchodzą na saldo ze złym znakiem. Zrobiłem drugą spłatę, zamiast zwiększyć mi saldo o 500zł to zmniejszyło jeszcze bardziej. Studenciak pisał...

Załączniki:
raiffeisen2.png
raiffeisen2.png [ 2.18 KiB | Obejrzany 1312 razy ]

Ostatnio edytowany przez shiver, 04 Sie 2014 14:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 04 Sie 2014 11:58 
Awatar użytkownika

niebieski
u mnie do tej pory w pozycji odrzucone transakcje widnieją zakupy z powodem odrzucenia - zablokowana karta, mimo że zablokowana nie była. co ciekawe równocześnie ta sama płatność jako zrealizowana jest w historii. nie popisał się twórca tego oprogramowania.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#496 PostWysłany: 04 Sie 2014 12:29 
Awatar użytkownika

niebieski
zulu napisał(a):
u mnie do tej pory w pozycji odrzucone transakcje widnieją zakupy z powodem odrzucenia - zablokowana karta, mimo że zablokowana nie była. co ciekawe równocześnie ta sama płatność jako zrealizowana jest w historii. nie popisał się twórca tego oprogramowania.

Takie rzeczy to akurat może być nie do końca wina banku. U mnie takie szopki są tylko przy tankowaniu na stacji samoobsługowej. Wynika to pewnie z tego, że raz jest wbijana deklarowana kwota zakupu, a obciążenie jest na trochę inną kwotę, za jaką się faktycznie zatankowało (różnią się o grosze). W Citi też były z tym problemy i miałem podwójne transakcje - jedna zaksięgowana, a druga blokada, która wisiała 10 dni i sama znikała.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#497 PostWysłany: 04 Sie 2014 12:34 

zulu napisał(a):

Ja mam dokładnie to samo - 7 transakcji odrzuconych i jednocześnie zrealizowanych :). Nie mniej jednak większych problemów z tą kartą (wcześniej tu opisywanych) nie zauważyłem. Jak na razie ok. Zastanawia mnie tylko ile (i czy również bez problemów) punktów dostanę jesienią.
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 04 Sie 2014 14:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście nie twierdze że to jest wina banku. Jak na razie moim zdaniem nie ma za bardzo na co narzekać.

Mam pytanie: czy jak zrobię przelew z karty na swoje konto to płace 10 zł prowizji ? Mam jakieś 10 zł wcześniej ale to chyba spłata karty do poprzedniego banku - inne osoby też miały po 10 zł doliczone za spłatę karty.
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 04 Sie 2014 17:14 

A oto moja historia z tą (chyba) nieszczęsną kartą :( W czwartek usiłowałam zakupić bilety na stronie Eurolotu. Transakcja odrzucona, po kilku próbach zadzwoniłam do banku, gdzie doradzono mi, żeby spróbować jeszcze raz , a swoją drogą bank nie wie czemu tak jest, bo wygląda, że u nich wszystko ok., ale sprawdzi i oddzwoni. W piątek spróbowałam jeszcze kilka razy, transakcja nie zaakceptowana, zadzwoniłam do banku, znowu ta sama opowieść, oni nie wiedzą, ale może to wina Eurolotu, że nie współpracuje z ich kartą . Zadzwoniłam do Eurolotu, pani powiedziała , że im się wyświetla komunikat, że to bank nie akceptuje transakcji, poza tym ich tylko interesuje, że to jest Mastercard, a nie który bank ją wystawił. Ponowny telefon do banku, znowu opowiadam to samo, znowu weryfikacja, znowu sprawdzają, znowu mówią, że nie wiedzą, ale wyślą zapytanie do jakiegoś działu, żeby to wyjaśnić i oddzwonią.
W sobotę znowu bezowocna próba zakupu biletów w nadziei, że zdarzył się cud, albo coś się im odblokowało. Znowu telefon do banku, znowu uprzejmy pan mnie pyta o co chodzi i mówi, że dzisiaj to nic nie wyjaśni, bo w sobotę to im ten specjalny dział nie pracuje , ale oczywiście przyjmie moje zgłoszenie i oddzwoni w poniedziałek. W poniedziałek godzinę temu wobec braku telefonu z banku dzwonię sama, opowiadam kolejny raz całą historię i słyszę, że...... mają jakiś problem z Eurolotem i ich karta nie pozwala na dokonywanie zakupów na stronie Eurolotu od ok. roku!!! Pracują nad tym, dział kart i dział IT, no , ale na razie nie rozwiązali tego problemu, ale pan przyjmie moje zgłoszenie i oddzwoni, jak się coś wyjaśni.
PS Bilety kupiłam korzystając z karty City Banku. Całe szczęście , ze jej nie zlikwidowałam chociaż miałam taki zamiar.
PS2. A jeżeli to nie tylko z Eurolotem mają taki problem?
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#500 PostWysłany: 04 Sie 2014 18:45 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Nie tylko z Eurolotem, miałam dokładnie ten sam problem przy próbie zakupu na 2 różnych stronach hiszpańskich :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości