Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 28 Lip 2014 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 556
Kilometry: 1 344 084
Krajów: 82 / 38.3%
niebieski
skoczekwodny napisał(a):
Witam,
mam pytanie jako totalny laik w lataniu. Czy kupując bilet w Ryanair mam prawo bezpłatnie zabrać tylko bagaż podręczny? Każda walizka jest bagażem rejestrowanym i muszę za nią zapłacić?

Dokładnie tak.

Śledźcie mnie na instagramie: https://www.instagram.com/travelela/
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#102 PostWysłany: 28 Lip 2014 15:00 

Ok dziękuje.
Szukałem po prostu potwierdzenia.

PS- stresowałem się też czy karta pokładowa wystarczy po odprawie online, czy muszę stać do odprawy na lotnisku po jakiś bilet etc - ale odpowiedź mam z poprzednich postów, że po prostu z podręcznym na personalną i z karta pokładową do bramki.

Trochę ochłody w te upały życzę.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 28 Lip 2014 15:07 

Lela napisał(a):
skoczekwodny napisał(a):
Witam,
mam pytanie jako totalny laik w lataniu. Czy kupując bilet w Ryanair mam prawo bezpłatnie zabrać tylko bagaż podręczny? Każda walizka jest bagażem rejestrowanym i muszę za nią zapłacić?

Dokładnie tak.

Niezupełnie, jedna walizka o wymiarze całkowitym do 55cmx40cmx20cm jest przewożona za darmo jako bagaż podręczny. Wskazane, byś trochę poczytał:
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 PM off  

#104 PostWysłany: 29 Lip 2014 12:12 

Czy zmiana nazwiska w rezerwacji Rynair (lot w obie strony) będzie naliczana podwójnie, tj. 522zł razy 2 strony? Czy wyniesie tylko 522zł, skoro rezerwacja jest dokonana na tę samą osobę? Czytałem opłaty Ryanaira, ale nie mam 100% pewności
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 29 Lip 2014 12:17 

Osoby, które dokonywaly takiej zmiany danych osobowych na rezerwacji RT w Ryanairze pisały, że tylko 110 euro
 PM off  

#106 PostWysłany: 31 Lip 2014 12:07 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Czat z konsultantem Ryanair

Ostatnio zakupiłem u pośrednika bilet FR dla dziecka w wieku 11 lat na lot krajowy PL, bilet zakupiony jako Dorosły. Oczywiście problem pojawi się z wpisaniem daty urodzenia przy odprawie. Na dodatek nie miałem pod ręką nr legitymacji szkolnej.
Cały temat załatwiłem na czacie z konsultantem Ryana: https://www.klick2contact.com/v022/showcase/EMC.php?p=Ryanair. Karta dla dziecka ma zostać za darmo wydrukowana na lotnisku, w systemie FR jest adnotacja: "W przypadku lotu last minute obowiązek udaj się do punktu odprawy Ryanair na lotnisku, aby bezpłatnie otrzymać kartę pokładową."

#107 PostWysłany: 03 Sie 2014 11:26 

Czuje duzy niepokoj po dokonaniu juz odprawy online, ktorej nie moge poprawic. Dopiero po niej poczytałem specjalny artykul na f4f, gdzie zauwazylem, ze nei mailem etapu podawania dokumentu. Mimo braku podania dowodu czy paszportu, a takze niewypelnienia zadnej ankiety o bagazu podrecznym, check-in przeszedl bez problemu i karta pokladowa zostala wydrukowana. Powinienem konraktować sięz biurem obslugi czy jesli mam karte to isc spokojnie na lotnisko?
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 03 Sie 2014 11:39 

Skoro przeszło i masz wydrukowana kartę pokładowa na lot to zabierz jeszcze tylko ważny paszport lub dowód osobisty i udanej podróży ci życzę
 PM off  

#109 PostWysłany: 03 Sie 2014 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Swoją drogą wszelkie biura obsługi klienta linii lotniczych powinny być bardzo wdzięczne za to, że istnieje forum fly4free, IYKWIM ;)

#110 PostWysłany: 06 Sie 2014 01:27 

Loty: 96
Kilometry: 101 069
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Bardzo proszę o pomoc, gdyż niestety w poradnik f4f mi nie pomógł.
Przy dokonywaniu odprawy on-line, na etapie przydzielenia miejsc (poniżej przykłąd z f4f)...
http://www.fly4free.pl/wp-content/uploa ... waryan.png
...nie mogę wybrać opcji "Bezpłatne, losowo przydzielone miejsca" gdyż poniżej znajduje się komunikat: "Niedostępne na lot wychodzący do 2014-08-07". Lot mam 14 sierpnia.
Nigdzie nie słyszałem aby w Ryanair możliwość odprawy była tylko na tydzień przed wylotem - skąd więc taka sytuacja? :/
Problem polega na tym iż już dziś wieczorem będę na wyjeździe i w tym czasie nie będę miał dostępu ani do kompa, a tym bardziej do drukarki...

PS. widzę, że wykupić miejsce mogę, ale wybrać losowego nie :/
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 06 Sie 2014 06:38 

Loty: 54
Kilometry: 92 749
Krajów: 15 / 7.0%
Jest dokładnie tak, jak piszesz.
Bezpłatne miejsca FR udostępnia do odprawy na 7 dni przed wylotem.
Do 30 dni można odprawić się na miejscach płatnych :roll:
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 06 Sie 2014 09:55 

Loty: 96
Kilometry: 101 069
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Dziękuję, w międzyczasie znalazłem odpowiedź. Więc przy wyjazdach dłuższych niż 7 dni zmusza to do dodatkowej opłaty za miejsce :/
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 06 Sie 2014 09:59 

Intchy napisał(a):
Dziękuję, w międzyczasie znalazłem odpowiedź. Więc przy wyjazdach dłuższych niż 7 dni zmusza to do dodatkowej opłaty za miejsce :/

Niekoniecznie, ja ładnie poprosiłem w hotelu w Paryżu zaraz po północy na 7-dni przed lotem o wydruk, nie dość że za darmo wydrukowali to wyobraź sobie nie robili żadnych problemów (awaryjnie miałem znalezioną na mieście kafejkę internetową, jak się chce to można choć faktycznie jest to jakieś tam utrudnienie)
 PM off  

#114 PostWysłany: 06 Sie 2014 17:18 

Kupiłem dwa bilety w Ryanair i nie wybierałem miejsc tylko przydzielono mi je losowo. Dostałem dwa miejsca w czwartym rzędzie i na karcie pokładowej mam napisane priorytet. Rozumiem, że to czy jest priorytet czy nie zależy nie od tego czy sam wybierałem miejsce, tylko od tego gdzie ono się znajduje?

I jeszcze pytanie co do czasu przybycia na lotnisko. Na stronie Ryanair jest tylko napisane, że powinienem się stawić przed samolotem najpóźniej 30 minut przed odlotem. A jak wcześnie powinienem być na lotnisku, żeby się ze wszystkim wyrobić? Nie mam bagażu nadawanego, tylko podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 06 Sie 2014 17:35 

- dokładnie tak, zapewne odprawiałeś się na jako jeden z ostatnich i przypisali ci pozostałe do przydzielenia wolne miejsca, akurat te z puli droższych w momencie płatnego wyboru miejsc
- przybycie na lotnisko zależy od wielu czynników tj. czy lotnisko jest ci znane, nawału odlotów w tym czasie co twój lot itp. Sugeruję przybycie przynajmniej na 90-60 minut przed lotem.
 PM off  

#116 PostWysłany: 09 Sie 2014 15:15 

Chciałbym zapytać się o zajmowanie miejsc. Znajomy mówi że nie muszę zajmować miejsc wskazanych na karcie. Wspomina to jako "kto pierwszy ten lepszy". Czy ktoś może się odnieść do tego.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 09 Sie 2014 15:26 

Obecnie (od kilku miesięcy) siadasz tam, gdzie ci system wskaże podczas odprawy:
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 PM off  

#118 PostWysłany: 10 Sie 2014 00:24 
Awatar użytkownika

Mam pytanie odnośnie biletu w telefonie,bez drukowania.Jak to jest w przypadku gdy na lotnisku są automatyczne bramki ze skanerami.Przykładam telefon do skanera?

#119 PostWysłany: 10 Sie 2014 00:25 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
nie próbowałem w ryanairze, ale w locie tak to wygląda, więc u FR jest pewnie tak samo

btw: usuń proszę kolor czcionki w stopce
 Profil Relacje PM off
wangalizi lubi ten post.

#120 PostWysłany: 10 Sie 2014 00:32 
Awatar użytkownika

Ok.dzięki,właśnie znalazłem podgląd takiej karty.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości