Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 15 Lip 2014 08:22 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Na liście transakcji kliknij szukaj, pojawią się. Zauważyłem, że domyślnie lista transakcji jest po zalogowaniu pusta. Inna sprawa, że czasem między zniknięciem blokady a pojawieniem się w liście transakcji mija dzień lub dwa ;)
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#342 PostWysłany: 15 Lip 2014 09:44 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Na liście transakcji kliknij szukaj, pojawią się. Zauważyłem, że domyślnie lista transakcji jest po zalogowaniu pusta. Inna sprawa, że czasem między zniknięciem blokady a pojawieniem się w liście transakcji mija dzień lub dwa ;)
No, chyba jest tak jak mówisz. Wczorajszej płatności z internetu nie widać w blokadach oraz w historii, prawdopodobnie już ja przeksięgowali do "niewidzialnej" historii a stąd za 1-2 dni przeniesie się do widzialnej historii.
Poziom niedorobienia ich systemu powoli osiąga punkt krytyczny :)
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 15 Lip 2014 09:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
U mnie jednak też zrobili spłatę wg przedstawionego im wyciągu z Citi, mimo że podczas aktywacji karty konsultantka niby gdzieś zaznaczyła, że karta jest spłacona.
Mimo zgrzytów na początku, mam nadzieję, że później będzie lepiej :)
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 15 Lip 2014 13:08 

niebieski
GregPepe napisał(a):
Tomek Zien napisał(a):
No, chyba jest tak jak mówisz. Wczorajszej płatności z internetu nie widać w blokadach oraz w historii, prawdopodobnie już ja przeksięgowali do "niewidzialnej" historii a stąd za 1-2 dni przeniesie się do widzialnej historii.
Poziom niedorobienia ich systemu powoli osiąga punkt krytyczny :)

Potwierdzam. Tragediożenada.

#345 PostWysłany: 15 Lip 2014 21:25 

GregPepe napisał(a):
Czy też tak macie:
- transakcje widać w blokadach
- potem nie jest widoczna w historii, dopiero po wygenerowaniu wyciągu widać transakcje w historii

Miałem podobny problem przed wygenerowaniem pierwszego wyciągu. Pomogło szukanie zaawansowane i ustawienie zakresu od daty aktywacji karty do dnia bieżącego. Po wygenerowaniu zestawienia już jest OK - wejście w historię transakcji i kliknięcie przycisku "szukaj" zwraca listę transakcji z bieżącego okresu rozliczeniowego.
Podejrzewam, że jest to dość banalny w naturze błąd - pewnie jest to tak zrobione, że pod początkowy zakres dat podstawia się dzień następujący po dniu generowania ostatniego wyciągu, zaś dla nowych kart takiej daty do czasu wygenerowania pierwszego wyciągu po prostu nie ma w systemie.
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 15 Lip 2014 22:25 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Dziś był u mnie kurier. Oczywiście mimo że kartę starą spłacę sam to w dokumentach była dyspozycja przelewu na kartę Citi.
Podpisałem wszystkie dokumenty oprócz tego. Zobaczymy jak zareagują.

#347 PostWysłany: 16 Lip 2014 07:37 

Zbanowany
Rozmawiałem w banku RF ze specjalistą od kart kredytowych i są dwa pewniki. Za Club wizz płaci się samemu. Nie ma czegoś takiego jak za darmo. Jest opłata członkowska. Do tego trzeba miesięcznie 1000zł. naklepać aby nie płacić za kartę. Opłata za kartę będzie w kolejnym roku użytkowania. Czyli już teraz trzeba wydać 1000zł. aby nei sostac opłaty za kartę która ma być z góry płatna. To są pewniki. Trzeba też sprawdzić do kiedy ma się ważność konta wizz. U mnie np do października. To nie jest tak że do końca roku. Wtedy kwota zebrana z karty przepada. Uczulam wszystkich. Punkty będą przelewane w transzach. Jeśli w październiku kończy się komuś ważność członkostwa nie dostanie punktów. Numer karty ma być przekazany wraz z pierwszą transzą punktową. Karta do tego ma opłatę 4,5 za miesiąc chyba że 4 transakcje będa bez względu na kwotę na miesiąc i obowiązkowo 0,18% ubezpieczenie. Nie należy słuchać konsulatów ze względu na to że rotacja w RF jest ogromna. Oni nie wiedzą co mówią i przekonać się można że każdy będzie mówił co innego. Naprawdę w info jest wiele nieprawidłowych danych. To tyle w kwestii wyjaśnienia. Do tego bank ten ma kiepskie zabezpieczenia i trzeb zauważa gdzie się płaci. Citybank miał o wiele lepsze zabezpieczenia transakcyjne kartą. Mojej znajomej włamano się na kartę RF ale z tego co wiem nie są to odosobnione przypadki.
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 16 Lip 2014 08:13 

marcinfurm napisał(a):
Jeśli w październiku kończy się komuś ważność członkostwa nie dostanie punktów

A co ma członkostwo w WDC do punktów bonusowych? Żeby dostać punkty wystarczy mieć konto na wizzair.com i jeśli mi nie potrzebny WDC, to nie wykupuję członkostwa. Chyba, że ktoś jeszcze potwierdza tą informację?

#349 PostWysłany: 16 Lip 2014 08:22 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
marcinfurm napisał(a):
Rozmawiałem w banku RF ze specjalistą od kart kredytowych

A regulamin karty/promocji czytał? Członkostwo trzeba mieć na dzień 30 września. A to jako sieroty po Citi mamy. Co do zwolnienia z opłaty jest tak samo jak w Citi, tylko że tu jest przeciętnie 1000zł miesięcznie w roku poprzednim a w Citi było 2000zł. Z ubezpieczenia można się zwolnić na dwa sposoby - albo spłacać dzień przed wyciągiem albo dopisać Reiffeisena do jakiejś życiówki na kwotę limitu, ja dopisałem do tej w pracy. Opłata administracyjna to pikuś, bo zwolnić się z niej nie jest żadnym problemem dla osoby używającej karty.

A WDC prawdopodobnie będzie razem z kartą brandowaną w październiku. A jak nie będzie to się kupi w razie potrzeby za uzbierane punkty ;)
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 16 Lip 2014 08:41 

marcinfurm napisał(a):
Rozmawiałem w banku RF ze specjalistą od kart kredytowych i są dwa pewniki.

Mamy tu już 18 stron pewników podanych przez specjalistów z Raiffeisen, a więc piszemy tylko o faktach na piśmie wynikających z regulaminu, pisemnych ofert, praktyki bieżącego użytkowania itp.
 PM off  

#351 PostWysłany: 16 Lip 2014 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
marcinfurm napisał(a):
To tyle w kwestii wyjaśnienia. Do tego bank ten ma kiepskie zabezpieczenia i trzeb zauważa gdzie się płaci. Citybank miał o wiele lepsze zabezpieczenia transakcyjne kartą. Mojej znajomej włamano się na kartę RF ale z tego co wiem nie są to odosobnione przypadki.

1. Może wyjaśnisz na czym polegają te kiepskie zabezpieczenia w RF ?
2. Skoro City miał lepsze zabezpieczenia to czym się charakteryzowały ? Może zrobisz jakieś porównanie poszczególnych parametrów?
3. Nikt nie włamuje się na kartę bo to tylko urządzenie służące do uwierzytelnienia transakcji. Czyli kolejna bzdura w Twoim wykonaniu.
4. Włamania można dokonać co najwyżej na konto. Skoro jak piszesz dokonano takiego to było to wynikiem niefrasobliwości tej osoby gdyż tylko ona ma dostęp do ID klienta i hasła do logowania.
5. Dane z karty można sczytać i dotyczy to wszystkich kart wszystkich banków. Wszystko zależy od narzędzi jakimi posługują się przestępcy. Zjaw2isko to nazywa się Skimming.
6. Skoro jak piszesz to nie jedyny przypadek "włamania na kartę" to pewnie masz dane statystyczne z prokuratury. Może przedstaw co nieco na uwiarygodnienie tej tezy inaczej jest to kolejny bzdet jaki zamieszczasz w tym poście.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 16 Lip 2014 11:57, edytowano w sumie 1 raz
trzymamy się tematu
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#352 PostWysłany: 16 Lip 2014 13:21 

Zbanowany
http://www.ebroker.pl/banki-opinie/raif ... pinie/13/1
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 16 Lip 2014 14:44 

niebieski
marcinfurm napisał(a):
http://www.ebroker.pl/banki-opinie/raiffeisen-polbank/opinie/13/1

Sprawdź opinie o innych bankach. Prawda, niektórzy stoją wyżej, ale nie można zapominać, że opinie w Internecie piszą w 99% klienci niezadowoleni.

#354 PostWysłany: 16 Lip 2014 15:59 

Loty: 229
Kilometry: 412 678
Krajów: 40 / 18.7%
Zbanowany
Chcę zobaczyc miny wszystkich posiadaczy "cudownej" karty Wizz RaiffeisenPolbank.....po PIERWSZEJ REKLAMACJI

Sam przeżyłem kilka reklamacji / miałem lub mam konta w około 10 polskich bankach / i te sytuacje skutecznie wyleczyły Mnie z tego banku i ich kart ...przekonacie sie sami ale jak to mówią powodzenia !!!
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 16 Lip 2014 22:54 
Awatar użytkownika

niebieski
marcinfurm napisał(a):
http://www.ebroker.pl/banki-opinie/raiffeisen-polbank/opinie/13/1

To są niestety ale tylko opinie osób które w jakiś sposób są niezadowolone z BARDZO RÓŻNYCH POWODÓW. Wolny kraj można iść gdzie indziej jak się komuś coś nie podoba. Banki to nie są instytucje charytatywne o czym wielu zapomina. Zarabiają na bardzo wielu usługach co w żadnym aspekcie. Niestety ale przedstawione "opinie" nie udowadniają tezy że karty tego banku są gorzej zabezpieczone od kart innego banku.

W KAŻDEJ instytucji świadczącej JAKIEKOLWIEK usługi znajdziemy grupę niezadowolonych osób z danego poziomu usług. Przyczyna może mieć to charakter systemowy (forma oferty, świadczenia usługi itp) lub personalny i leżeć po stronie klienta lub przedstawiciela usługodawcy.

Żeby nie było że jestem zachwycony poziomem usług w RaiffeisenPolbank to dodam że dostałem kartę nie na swoje dane. Biorę jednak poprawę że wszędzie są tylko ludzie. Zgłosiłem reklamację i spokojnie czekam na jej rozpatrzenie.

Po skończeniu posta wskoczyłem na temat o karcie Citi i ak widac tam tez bank nie staje na wysokości zadania

perednica napisał(a):
Stasiek_T napisał(a):
Nie robiłem żadnych działań w związku z wymianą karty i oto co zaszło...
Kartę CITI Wizzair mam ważną nominalnie do 09.2014. Dzisiaj przyszła do mnie "nowa" karta. Piszę nowa w cudzysłowie, bo jest to taka sama karta CITI Wizzair, wygląda zresztą jak duplikat poprzedniej, ma taki sam numer i samolocik Wizzaira :-), różni się jedynie datami (ważna do 09.2017) i CVV. Przysłali kartę, której już chyba nawet nie mają w ofercie (w kżdym razie nie wymieniają jej na swojej stronie). Miał ktoś coś podobnego? Do tej pory zastanawiałem się na co przejść, ale teraz to mnie chyba przekonali, żeby z Citi dać sobie spokój.

Też mam tak samo. Dostałem ją dziś. Ale uwaga - w końcu czerwca wysłałem wniosek o zmianą na kartę LOT. Okazało się jednak, że już sami wznowili wizza (choć stara była do września) i teraz muszę aktywować nowego wizza, żeby mogli przysłać kartę LOT. Cóż...Czyli można mieć teoretycznie kartę wizz do września 2017 ???

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 16 Lip 2014 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
zulu napisał(a):
Żeby nie było że jestem zachwycony poziomem usług w RaiffeisenPolbank to dodam że dostałem kartę nie na swoje dane.

Przekonałeś mnie żeby nie przenosić karty z Citi :shock:

#357 PostWysłany: 16 Lip 2014 23:09 
Awatar użytkownika

niebieski
scomin napisał(a):
zulu napisał(a):
Żeby nie było że jestem zachwycony poziomem usług w RaiffeisenPolbank to dodam że dostałem kartę nie na swoje dane.

Przekonałeś mnie żeby nie przenosić karty z Citi :shock:

Pomylone zostało tylko imię. Było to efektem że pierwotnie pomylono imię zakładając konto. Od razu zostało to wychwycone i poprawione (dane konta). Po złożeniu reklamacji drugą kartę dostałem już na prawidłowe dane. Osobiście mnie takie pomyłki nie ruszają za bardzo. Nie ma systemów idealnych, nie ma ludzi nie omylnych.
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 17 Lip 2014 10:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Dostalem dzis wyciag i widnieje na niej prowizja za przelew na karte citi ,co za paranoja ?! Teraz jestem w Albanii ale mimo wszystko uruchomie skype i zadzwonie do tych genialnych konsultantow z pytaniem o co chodzi

#359 PostWysłany: 17 Lip 2014 10:36 

niebieski
Widzę, że nie zamykanie karty w Citi było strzałem w dziesiątkę. Mało że nie mam opisywanych przez Was problemów ze spłatą, to jeszcze w przypadku finalnej beznadziejności tego przedsięwzięcia będę mógł wrócić do bezpłatnej KK ;)

#360 PostWysłany: 17 Lip 2014 11:15 

Loty: 279
Kilometry: 415 031
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Ten Bank i cała procedura, to po prostu żenada.
Najpierw niby kartę dostanę, później się okazuje że brakują jakieś dokumenty (Pit 11), po czym po ponad 2 tygodniach sam dzwonie i dowiaduję się ze wniosek został odrzucony. A sami nie pofatygowali się poinformować.
Wymiana obecnej karty kredytowej w tym dzi....im banku, to też kpina, gdyż obecnie nie ma takiej możliwości, ale dopiero będzie taka opcja we wrześniu.
Każdy konsultant mówi coś innego, skandal.
Pewnie Wy też takie szopki mieliście, oj Citi to był wysoki poziom obsługi.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: emesem oraz 0 gości