Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 09 Lip 2014 15:52 

niebieski
adik78 napisał(a):
siudamac napisał(a):
Niestety wychodzi na to, że tak właśnie jest - spłacają automatycznie kartę zgodnie z wyciągiem, który im się przedstawiło (często nawet sprzed 2 miesięcy więc mało aktualny).

Niestety tak jest, dziś została został zrobiony przelew ma kwotę ze starego wyciągu, No i mam nadpłate na CITI

Ja im napisałem wielkimi literami na tym wyciągu, żeby nie spłacali, bo sam już spłaciłem. Kartę już mam, na razie nie jest obciążona.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#282 PostWysłany: 09 Lip 2014 15:56 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
henryk8 napisał(a):
:( :( :( zaczęły się pierwsze problemy z szacownym bankiem, właśnie odkryłem nie moją transakcję na ponad 500 PLN

Właśnie też taką transakcje zauważyłem na 202,03 zł. Miejsce transakcji Raiffaisen Polbank, ul. Piękna 20.

Zalogowałem się na konto karty Citi i tyle mam nadpłacone. Czyli spłacili wg ostatniego wyciągu.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 09 Lip 2014 16:05 

adik78 napisał(a):
siudamac napisał(a):
Niestety wychodzi na to, że tak właśnie jest - spłacają automatycznie kartę zgodnie z wyciągiem, który im się przedstawiło (często nawet sprzed 2 miesięcy więc mało aktualny).

Niestety tak jest, dziś została został zrobiony przelew ma kwotę ze starego wyciągu, No i mam nadpłate na CITI

Tylko co z ta (u mnie niemałą) nadpłatą w citi teraz zrobić, gdy korzystanie z citi karty przestało się opłacać?
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 09 Lip 2014 16:16 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
kazels napisał(a):
Tylko co z ta (u mnie niemałą) nadpłatą w citi teraz zrobić, gdy korzystanie z citi karty przestało się opłacać?

tak się zastanawiam (chyba było to opisane w wątku o karcie citi) czy nie można zrobić przelewu bez prowizji z karty na konto? Nie dawało to punktów ale chyba był na to jakiś sposób?
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 09 Lip 2014 16:22 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Dzwonicie do banku i prosicie o przelanie nadpłaty na konto. Bank zrobi to bez problemu, a dzięki temu macie gotówkę z okresem bez odsetkowym ;-)

#286 PostWysłany: 09 Lip 2014 18:13 
Awatar użytkownika

niebieski
henryk8 napisał(a):
:( :( :( zaczęły się pierwsze problemy z szacownym bankiem, właśnie odkryłem nie moją transakcję na ponad 500 PLN

To może być spłata karty Citi, bo jak widać spłacają sami z automatu bez pytania.
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 09 Lip 2014 23:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jaki macie opis transakcji w Citi?
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 10 Lip 2014 12:33 

Jak macie opisane blokady płatności dokonanych w necie?
U mnie rodzaj operacji wisi jako 'przelew z rachunku karty'.
Zobaczymy co będzie po zaksięgowaniu transakcji i czy będą z niej naliczone punkty.

Podpisywaliście też dokument (nie pamiętam dokładnej nazwy) dyspozycji spłaty zadłużenia karty CitiWizz?
Ja taki dokument dostałem do podpisania w oddziale. Po poinformowaniu Pani, ze karta jest spłacona, wpisała kwotę 0zł.
Trochę śmiesznie to brzmi: dyspozycja spłaty 0zł, ale taki papier właśnie podpisałem.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 10 Lip 2014 12:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wiecie jak powiązać istniejące konto wizzair z nową kartą raiffeisen? Na infolinii nie za bardzo wiedzą :)
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 10 Lip 2014 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
To w końcu ile mamy czasu na zamknięcie karty w Citi (przy przeniesieniu)?

Bo przy składaniu wniosku konsultant mówił mi, że 3 miesiące.
Teraz przy aktywacji karty, że jest to 7 dni od daty wydania karty,jak przekroczyliśmy ten termin to ewentualnie mamy 14 dni na dostarczenie pisemnej rezygnacji z karty z Citibanku do Raiffeisen. Jeśli tego nie zrobimy to Raiffeisen może nam wypowiedzieć umowę z 30 dniowym okresem wypowiedzenia.

#291 PostWysłany: 10 Lip 2014 13:03 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
DarQs napisał(a):

Płatność PayU w blokadzie była jeden dzień jako przelew z rachunku karty. Wczoraj zniknęła całkowicie i nie ma ani w blokadach, ani w transakcjach. Aktywacja karty w Sprytnym wisi w blokadach tez jako przelew. Tez mi to dziwnie wygląda ale czekam na zaksięgowanie w transakcjach.
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 10 Lip 2014 13:07 

skrzat napisał(a):
Wiecie jak powiązać istniejące konto wizzair z nową kartą raiffeisen? Na infolinii nie za bardzo wiedzą :)

Nieźle, ja dla pewności w momencie wnioskowania o w/w kartę podałem adres e-mail z mojego konta mywizz (dałbym im jeszcze trochę czasu, bo i tak pierwsze przelania pkt na konto mywizz będą dopiero w październiku)

Kod:
[quote="horacy19"]To w końcu ile mamy czasu na zamknięcie karty w Citi (przy przeniesieniu)?

Teraz przy aktywacji karty, że jest to 7 dni od daty wydania karty,jak przekroczyliśmy ten termin to ewentualnie mamy 14 dni na dostarczenie pisemnej rezygnacji z karty z Citibanku do Raiffeisen. Jeśli tego nie zrobimy  to Raiffeisen może nam wypowiedzieć umowę z 30 dniowym okresem wypowiedzenia.[/quote]

Oczywiście, na nic innego nie czekają, by ci ją zamknąć :) (ja tam nie zamykam, napisałem o zamknięcie, ale jak przystali na "dożywotnio bezpłatna" to niech sobie leży bo czasami potrzebuje kk z 3 D-secury, poza tym kk citi wizz nie ma mam kk citi world)
 PM off  

#293 PostWysłany: 10 Lip 2014 13:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
horacy19 napisał(a):
To w końcu ile mamy czasu na zamknięcie karty w Citi (przy przeniesieniu)?

Teraz przy aktywacji karty, że jest to 7 dni od daty wydania karty,jak przekroczyliśmy ten termin to ewentualnie mamy 14 dni na dostarczenie pisemnej rezygnacji z karty z Citibanku do Raiffeisen. Jeśli tego nie zrobimy to Raiffeisen może nam wypowiedzieć umowę z 30 dniowym okresem wypowiedzenia.

Podczas aktywacji karty poprosiłem o zaznaczenie, że kartę w citi mam już spłaconą i Pani zaznaczyła podobno kwotę 0. Zobaczymy czy to wystarczy. Gdyby spłacili wg wyciągu, który im dałem, to miałbym kilka tysięcy nadpłaty :-)
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 10 Lip 2014 14:01 

niebieski
Tomek Zien napisał(a):
DarQs napisał(a):

Płatność PayU w blokadzie była jeden dzień jako przelew z rachunku karty. Wczoraj zniknęła całkowicie i nie ma ani w blokadach, ani w transakcjach. Aktywacja karty w Sprytnym wisi w blokadach tez jako przelew. Tez mi to dziwnie wygląda ale czekam na zaksięgowanie w transakcjach.

Płatność w Lidlu też wisi jako przelew z rachunku karty. Więc to chyba normalne u nich.

#295 PostWysłany: 10 Lip 2014 15:25 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
W poniedziałek sms dziś karta
Pani na infolinii niestety nie mogła nic zrobić odnośnie spłaty / zablokowania spłaty / zmiany kwoty do spłaty na karcie z citi.
Powiedziała ze musi zadzwonić do innego działu i do mnie oddzwoni :)
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 10 Lip 2014 15:38 

Loty: 46
Kilometry: 54 756
Krajów: 15 / 7.0%
A dostajecie sms z informacją, że karta jest wysłana? Czy też tylko sms o treści "dziękujemy za skorzystanie z naszej oferty". Bo ja dostalem parę dni temu tylko podziękowanie. I nie wiem czy to znak, że wysłali?

#297 PostWysłany: 10 Lip 2014 16:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
adas napisał(a):
A dostajecie sms z informacją, że karta jest wysłana? Czy też tylko sms o treści "dziękujemy za skorzystanie z naszej oferty". Bo ja dostalem parę dni temu tylko podziękowanie. I nie wiem czy to znak, że wysłali?

Też miałem tylko podziękowanie, a karta przyszła wczoraj.
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 10 Lip 2014 17:08 

niebieski
skrzat napisał(a):
adas napisał(a):

Też miałem tylko podziękowanie, a karta przyszła wczoraj.

ja sms dostałem dzisiaj a karta podobno wysłana w wtorek (dzisiaj dzwoniłem z pytaniem)
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 10 Lip 2014 19:12 

Dziś byłam w banku podpisać umowę do karty Wizz, ale się wstrzymałam po przeczytaniu informacji, że trzeba płacić ubezpieczenie. Mam karty w dwóch bankach i nigdzie nie płacę ubezpieczenia. Powiedziałam, że nie będę dodatkowo płacić, zwłaszcza, że im więcej wydaję (a bank na mnie zarabia), tym więcej płacę; powiedziano mi, że 0.25 % od miesięcznych wydatków. Teraz mają spróbować załatwić zwolnienie. Mozna tez zrobić cesję ubezpieczenia, ale mam pracownicze grupowe, więc podobno tego nie można. Ale postarają się. Zobaczymy.
Ogólnie karta dość nędzna, nie daje członkostwa, narzucają terminy przelania punktów, nic na "dzień dobry".
Jeśli chodzi o płacenie za kartę, pierwszy rok, jak pisaliście zero, potem przez pierwsze 3 miesiące trzeba wydać średnio miesięcznie 1 tys. Ale podobno można wnioskować o dalsze zwolnienie. Ciekawe, czy dadzą. Citibank pod tym względem był bardzo przyjazny, wszystko było OK, wielka szkoda.
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 10 Lip 2014 19:24 

szymonpoznan1 napisał(a):
Dzwonicie do banku i prosicie o przelanie nadpłaty na konto. Bank zrobi to bez problemu, a dzięki temu macie gotówkę z okresem bez odsetkowym ;-)

W tej opcji płacisz za przelew z rachunku karty, czyli z nieswojej winy płacisz haracz, by odzyskać swoje pieniądze.

-- 10 Lip 2014 18:25 --

skrzat napisał(a):

No właśnie: to istotne pytanie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: maxima oraz 4 gości