Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 11 Lip 2014 17:50 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
walerek napisał(a):
(...)Można wykorzystać dziennie tyle kwoty na jaki jest ustawiony jej limit.
Na przykład jak bym chciał wpłacić kwotę dwa razy wyższą aby zwiększyć jej limit to mogę wykorzystać tylko tyle jaki mam limit pomimo tego, że na koncie karty kwota dostępna znacznie przewyższa jej limt.
Np. limit 5000 i wpłacam 10000 to mogę wykorzystać dziennie tylko 5000.
Bezsensowny przepis, którego nie miałem ani w Citi ani nie mam w Mbanku.
Limit dziennych wydatków możesz sobie zmieniać i możesz go ustawić na wyższą kwotę niż limit kredytu na karcie, a kiedy zrobisz nadpłatę 10000 przy limicie 5000 to nawet sobie TV za 15000 kupisz :)
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#322 PostWysłany: 11 Lip 2014 17:51 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
GregPepe napisał(a):
Dar01 napisał(a):
Dziś byłam w banku podpisać umowę do karty Wizz, ale się wstrzymałam po przeczytaniu informacji, że trzeba płacić ubezpieczenie. Mam karty w dwóch bankach i nigdzie nie płacę ubezpieczenia. Powiedziałam, że nie będę dodatkowo płacić, zwłaszcza, że im więcej wydaję (a bank na mnie zarabia), tym więcej płacę; powiedziano mi, że 0.25 % od miesięcznych wydatków. Teraz mają spróbować załatwić zwolnienie. Mozna tez zrobić cesję ubezpieczenia, ale mam pracownicze grupowe, więc podobno tego nie można. Ale postarają się. Zobaczymy.
Ogólnie karta dość nędzna, nie daje członkostwa, narzucają terminy przelania punktów, nic na "dzień dobry".
Jeśli chodzi o płacenie za kartę, pierwszy rok, jak pisaliście zero, potem przez pierwsze 3 miesiące trzeba wydać średnio miesięcznie 1 tys. Ale podobno można wnioskować o dalsze zwolnienie. Ciekawe, czy dadzą. Citibank pod tym względem był bardzo przyjazny, wszystko było OK, wielka szkoda.
W tej karcie ubezpieczenie to 0,18%, a nie 0,25%, i nie od wydatków tylko od średniego salda zadłużenia.
Zwolnienie z opłaty za kartę w 2 roku jest przy średnich miesięcznych wydatkach 1000 zł, ale przez cały rok nie przez 3 mies.

-- 11 Lip 2014 16:36 --

kazels napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
Dzwonicie do banku i prosicie o przelanie nadpłaty na konto. Bank zrobi to bez problemu, a dzięki temu macie gotówkę z okresem bez odsetkowym ;-)

W tej opcji płacisz za przelew z rachunku karty, czyli z nieswojej winy płacisz haracz, by odzyskać swoje pieniądze.

Chyba że zamykasz kartę citi to nadpłatę raczej ci za darmo oddadzą

Jeśli masz nadpłatę to za jej zwrot nic nie płacisz. Bo niby z jakiej racji? Ty nie przelewasz sobie kredytu tylko to co masz za dużo na karcie.

Przykładowo: masz do spłaty 100zł, spłacasz omyłkowo 1000zł i masz 900 nadpłaty. Oddają bez problemu i nie gdy zamykasz kartę tylko zawsze, kiedy tylko o to poprosisz, z czego korzystałem nie raz przy różnych okazjach ;)

#323 PostWysłany: 11 Lip 2014 17:57 

niebieski
luftairways napisał(a):
gorszej karty na swiecie chyba nie widzialem , za wydanie 50 zl dostaje sie 1 zl na konto wizz, podaja 2 okresy promocyjne a co potem? kolejne okresy promocyjne - nie mozna na biezaco przelac srodkow tylko czekac kilka miesiecy

Przecież wcześniej też za wydanie 50zł dostawało się 1zł
A nie mogą tego teraz robić na bieżąco bo przez pół roku będą implementować system żeby funkcjonalność była zbliżona do tej z citi.
A może im się nie będzie chciało to chociaż może zrobią przelewanie punktów automatycznie po każdym miesiącu
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 11 Lip 2014 22:03 

złoty
GregPepe napisał(a):
walerek napisał(a):
(...)Można wykorzystać dziennie tyle kwoty na jaki jest ustawiony jej limit.
Na przykład jak bym chciał wpłacić kwotę dwa razy wyższą aby zwiększyć jej limit to mogę wykorzystać tylko tyle jaki mam limit pomimo tego, że na koncie karty kwota dostępna znacznie przewyższa jej limt.
Np. limit 5000 i wpłacam 10000 to mogę wykorzystać dziennie tylko 5000.
Bezsensowny przepis, którego nie miałem ani w Citi ani nie mam w Mbanku.
Limit dziennych wydatków możesz sobie zmieniać i możesz go ustawić na wyższą kwotę niż limit kredytu na karcie, a kiedy zrobisz nadpłatę 10000 przy limicie 5000 to nawet sobie TV za 15000 kupisz :)

W tym problem, że dwa razy z konsultantką pytałem się o tę sprawą.
Dokładnie jej to wyjaśniłem aby nie było nieporozumień.
Stwierdziła, że limit dzienny nie może być wyższy niż limit kredytu.

Albo ona jest niekompetentna i jest tak jak myślisz albo to co mówi jest prawdą.
Wolałbym to pierwsze.
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 12 Lip 2014 00:27 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Dzisiaj od konsultanta przy składaniu wniosku dowiedziałem się, że automatyczna spłata na konto w Citi na podstawie dostarczonego wyciągu dokonuje się gdy ktoś nie zleci innej dyspozycji telefonicznie, i np. aktywuje kartę przez internet.
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 12 Lip 2014 09:37 

Ja aktywowałem kartę telefonicznie i prosiłem konsultantkę wyraźnie żeby nic nie spłacali-efekt-spłacili wyciąg z Citi z maja i dzięki temu mam 1200 nadpłaty w Citi. W rozmowie z konsultantem przy składaniu wniosku mówili że ktoś zadzwoni i spyta się czy i jaką kwotę spłacić. Nic takiego nie miało miejsca. Czy tak trudno domyślić się że wyciąg z maja ma ktoś już dawno spłacony?
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 12 Lip 2014 18:48 
Awatar użytkownika

Loty: 796
Kilometry: 966 452
Krajów: 75 / 35.1%
srebrny
U mnie karta przyszła w czwartek bez żadnego powiadomienia smsem. Zadzwoniłem aktywować kartę i przy okazji dostęp do serwisu internetowego. Konsultant powiedział że kartę może mi aktywować jak najbardziej ale już dostęp do serwisu nie... :o Okazało się że dzwonię z innego numeru niż numer który podałem przy wypełnianiu wniosku i dlatego mogę tylko aktywować kartę :D Zaproponował że za 20 minut oddzwoni żeby aktywować kartę i serwis. Po oddzwonieniu ale już Pani, na początku zaproponowano mi zaktualizowanie danych ponieważ mój numer komórkowy w ich danych widniał jako domowy. Aktualizacja głupiego numeru trwała 25 minut!!! Przy aktywacji karty i serwisu internetowego poszło szybciej :) Całość trwała 40 minut. Zaznaczyłem oczywiście że karta w CitiBanku jest już spłacona. Wczoraj zalogowałem się po raz pierwszy do serwisu i co?? Saldo pomniejszone o ostatni wyciąg z Citibanku. Normalnie kliknę im Lubię to na FB :D Ręce opadają...
Ale jak już ktoś napisał w tym wątku - czego się nie robi dla darmowych lotów ;)

#328 PostWysłany: 12 Lip 2014 22:53 

Loty: 46
Kilometry: 54 756
Krajów: 15 / 7.0%
No ja aktywowałem kartę po 22:00 i wtedy nie mogłem wykonać spłaty. Następnego dnia spłata trwała jakieś 20-30 minut. Większość to muzyczka. Konsultantka miała w systemie wpisana większa kwotę do spłaty. Mówiła ze ta kwotę zmieniła na podana na mniejsza. Na szczęście mam mały limit, wiec mam nadzieje, ze drugiej operacji nie wykonają. Oby...

#329 PostWysłany: 13 Lip 2014 09:44 

Ja chyba żyje w innym świecie ;)

Karta doszła bez sms'a - aktywowanie karty, nadanie pinu, dostęp do systemu on-line 13 min - bardzo miło. Nie pobrało też środków na spłatę kart w Citi.

Więc są osoby u których wszystko przebiegło bezproblemowo
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 13 Lip 2014 11:05 
Awatar użytkownika

niebieski
So far so good. Mi próbowano przelać środki na spłatę karty citi 8 dni po aktywowaniu karty. Przelew nie poszedł bo nie było wystarczających środków na raiff, ale na razie, dopóki nie rozlicza tego niezrealizowanego przelewu, dostępne dla mnie środki to 0 zł :(
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 14 Lip 2014 05:35 

niebieski
Pani przy rozmowie nie wiedziała za bardzo jak sobie poradzić ze zmianą lub anulowaniem spłaty citi (chciałem to zrobić sam), Pani powiedziała że oddzwoni :)
Efekt nadpłata 1200zł w CITI + na samym ubezpieczeniu 0,18% niechcianej spłaty zarobią 9,50 zł więc teraz wiadomo dlaczego to robią :)
Kiedy zadzwoniłem po zauważeniu spłaty to mi powiedziano, że mogę złożyć reklamację na przelew i oni to sami odkręcą z czego z rezygnowałem bo stara karta mi się zamyka 18.07, a znając ich skuteczność potrwało by to miesiąc.
Mogę też złożyć reklamację na naliczoną opłatę ale dopiero po wystawieniu wyciągu, który miał zostać wystawiony w sobotę oczywiście dalej go nie ma, a pani na infolinii zapewniała mnie że oczywiście nastąpi to w sobotę.

Jeżeli chodzi o funkcjonalność karty i serwisu to 2 uwagi:
- brak możliwości blokady płatności zbiżeniowych, podobno na karcie VISA się da ale na Master nie, w citi nie było z tym problemu
- brak możliwości ustawienia oddzielnego limitu transakcji internet/telefon, w każdym innym banku z jakiego korzystałem jest taka możliwość
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 14 Lip 2014 08:53 

Loty: 26
Kilometry: 31 119
Krajów: 10 / 4.7%
GregPepe napisał(a):
Pani przy rozmowie nie wiedziała za bardzo jak sobie poradzić ze zmianą lub anulowaniem spłaty citi (chciałem to zrobić sam), Pani powiedziała że oddzwoni :)
Efekt nadpłata 1200zł w CITI + na samym ubezpieczeniu 0,18% niechcianej spłaty zarobią 9,50 zł więc teraz wiadomo dlaczego to robią :)
Kiedy zadzwoniłem po zauważeniu spłaty to mi powiedziano, że mogę złożyć reklamację na przelew i oni to sami odkręcą z czego z rezygnowałem bo stara karta mi się zamyka 18.07, a znając ich skuteczność potrwało by to miesiąc.
Mogę też złożyć reklamację na naliczoną opłatę ale dopiero po wystawieniu wyciągu, który miał zostać wystawiony w sobotę oczywiście dalej go nie ma, a pani na infolinii zapewniała mnie że oczywiście nastąpi to w sobotę.

Jeżeli chodzi o funkcjonalność karty i serwisu to 2 uwagi:
- brak możliwości blokady płatności zbiżeniowych, podobno na karcie VISA się da ale na Master nie, w citi nie było z tym problemu
- brak możliwości ustawienia oddzielnego limitu transakcji internet/telefon, w każdym innym banku z jakiego korzystałem jest taka możliwość

Też się dowiedziałem że mi spłacili kartę w citi po tym jak w trakcie weekendu była odmowa transakcji w trakcie płacenie..., a
w dalszym ciągu nie mam dostępu do r-online bo są problemy techniczne i nawet nie znam numeru konta na które mogę spłacić kartę...
...już zaczynam tęsknić za citi

#333 PostWysłany: 14 Lip 2014 19:15 

niebieski
n3ur0 napisał(a):
Też się dowiedziałem że mi spłacili kartę w citi po tym jak w trakcie weekendu była odmowa transakcji w trakcie płacenie..., a
w dalszym ciągu nie mam dostępu do r-online bo są problemy techniczne i nawet nie znam numeru konta na które mogę spłacić kartę...
...już zaczynam tęsknić za citi

Jeśli nie znasz numeru konta na które masz spłacać kartę to znaczy, że nie przeczytałeś nawet dwóch pierwszych linijek umowy o kartę, którą podpisałeś :)
 Profil Relacje PM off
Tomek Zien lubi ten post.

#334 PostWysłany: 14 Lip 2014 19:44 

Ech, trzeba było nie podpisywać zlecenia przelewu z karty Raiffiego na rzecz spłaty zadłużenia na karcie przenoszonej. Tak, tak - był taki papierek w stercie do podpisania, wraz z wnioskiem, umowami, BTE i wzorem podpisu. Osobną sprawą jest to, że powinna istnieć możliwość telefonicznego odwołania tego przelewu oraz jasno powinno zostać jawnie zaznaczone przy składaniu wniosku, że taki papierek będzie. U mnie przelew poszedł w 6 dniu od aktywacji karty.
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 14 Lip 2014 20:31 

To prawda, że nie trzeba było podpisywać, ale z drugiej strony spłacanie karty citi przez Raiffeisen kilka dni po terminie, to już nie nadgorliwość, lecz bezczelność.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 14 Lip 2014 21:04 

Zbanowany
Ja zamówiłem kartę. Były trzy podejścia a to umowa zła a to co innego. Najgorsze że za członkostwo w club wizzair trzeba płacić i ubezpieczenie obowiązkowe. Co zrobić. Aby się opłacała teraz karta trzeba te 5000zł. zł wydać miesięcznie i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 14 Lip 2014 21:18 

złoty
Karta dziś dotarła, aktywacja i nadanie PINu online w 30sek. Wykonałem już pierwszą transakcję walutową żeby sprawdzić czy kursy walut rzeczywiście są wg MC.
shiver lubi ten post.

#338 PostWysłany: 15 Lip 2014 06:58 

niebieski
marcinfurm napisał(a):
Ja zamówiłem kartę. Były trzy podejścia a to umowa zła a to co innego. Najgorsze że za członkostwo w club wizzair trzeba płacić i ubezpieczenie obowiązkowe. Co zrobić. Aby się opłacała teraz karta trzeba te 5000zł. zł wydać miesięcznie i tyle.

Czemu musisz opłacić członkostwo nie przenosiłeś karty z CITI?
I dlaczego musisz wydać 5000?
A jak tak bardzo nie chcesz płacić ubezpieczenia to spłacaj kartę dzień przed generowaniem wyciągu, tylko koszt ubezpieczenia jest tak niski że więcej zarobisz nie spłacając karty przed terminem i trzymając te pieniądze na koncie 3,5% (np. getinonline, bgzoptima)

-- 15 Lip 2014 06:06 --

GregPepe napisał(a):
...

Wczoraj zgłosiłem tel. prośbę o zwrot nadpłaty w CITI, bez problemu od razu zlecili przelew.

W Raiffeisen wygenerował się wyciąg za 2 dni ciekawe czy by mi naliczyli opłatę 4,5zł za te 2 dni gdybym nie wykonał 4 operacji przez ten czas, pewnie tak :)
Złożyłem reklamacje na wykonany przelew spłaty karty mimo, że podczas aktywacji karty wyraźnie zgłosiłem żeby tego nie robili zobaczymy czy zwrócą te 9zł, nawet nie chodzi o te 9zł tylko o bajzel jaki mają i biednych konsultantów których sadzają przed telefonami bez żadnego szkolenia.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 15 Lip 2014 07:43 

niebieski
W piątek przyszła umowa z powrotem, w poniedziałek (czyli wczoraj) - karta. Zadzwoniłem, żeby aktywować kartę i bankowość elektroniczną. Najpierw odbiłem się od konsultanta, bo zadzwoniłem ze stacjonarnego, czyli z innego numeru niż podałem do kontaktu... No niech będzie. Połączenie telefoniczne z komórki zjadło ~4 PLN czyli trwało ok. 13 minut. W tym czasie udało się włączyć dostęp przez Internet. Z aktywacją karty był problem, konsultant dopytywał czy już jej nie aktywowałem czasem, czyli pewnie jakiś fakap w systemie, ale po krótkim odsłuchaniu muzyczki udało się problem naprawić. W końcu nadałem też PIN. Pierwsza próba logowania - zima. Chyba system Raiffka miał zwiechę, po 10 minutach wszystko było już ok. Poszedłem też do sklepu spróbować zapłacić kartą i tutaj bez problemu, blokada jest widoczna obecnie na rachunku.

Podsumowując karty ruszyły, działają, zobaczymy co będzie po 30.09 jeśli chodzi o przelewanie punktów.

Ktoś pytał gdzie można obecnie obejrzeć swoje "zbiory"? O ile można?

#340 PostWysłany: 15 Lip 2014 08:08 

niebieski
Czy też tak macie:
- transakcje widać w blokadach
- potem nie jest widoczna w historii, dopiero po wygenerowaniu wyciągu widać transakcje w historii
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: poomex oraz 0 gości