Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 08 Lip 2014 05:47 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Nawet wśród podpisywanych dokumentów jest upoważnienie do spłaty ;)
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#262 PostWysłany: 08 Lip 2014 14:56 

niebieski
U mnie SMS w piątek a karta doszła dzisiaj (we wtorek), jak to mówi pani na raiffeisenowej infolinii "WIZ EJR".
Aktywowałem ją ale nie było łatwo :) pan nie wiedział o spłacie karty, wręcz wmawiał mi, że przelewu środków na spłatę zadłużenia w poprzednim banku nie da się zlecić telefonicznie (nie zależało mi na tym szczególnie ale jak dopytałem wcześniej przelew niby generuje się automatycznie więc chciałem wiedzieć na czym stoję). Ostatecznie po prawie 40-minutowej rozmowie (konsultacjach, przełączaniach, itp.) aktywowałem kartę i zleciłem przelew. Pani przeczytała mi dane przelewu i kwotę. Zapytałem czy kwotę przelewu można zmienić (bo przecież od wygenerowania przedstawionego im wyciągu minęły prawie 2 miesiące i kwota zadłużenia jest inna) ale pani po dłuższym zastanowieniu (ciszy przeplatanej "yyeyyyeeee") wydusiła z siebie tylko "nie mam pojęcia"!!!
Oczywiście moja bankowość internetowa jest zablokowana (miałem wcześniej konto R-Allegro) i Pani musi "załatwić zgodę na odblokowanie konta", co nastąpi prawdopodobnie jutro. Przy aktywacji naklejki zbliżeniowej pan konsultant się bardzo zdziwił, że chcę nadać PIN bo "nikt nigdy o to nie pytał", skonsultował się i w większym gronie uradzili, że rzeczywiście "lepiej żebym sobie nadał PIN bo faktycznie jak zapłacę więcej niż 50zł to mogę być zapytany o PIN i nie wiadomo czy PIN z głównej karty by zadziałał" :)))) TOTALNA PORAŻKA! Takich przykładów mógłbym podać jeszcze wiele - porażająco nieprofesjonalny bank!
No ale czego się nie robi dla darmowych biletów, od których człowiek się uzależnia... :)

#263 PostWysłany: 08 Lip 2014 14:58 

niebieski
@up - heheh, historie dobre, ja do tego podchodzę o tyle na luzie, że konsultanci z łapanki zdarzają się w każdym banku, ba, w każdym call center.

#264 PostWysłany: 08 Lip 2014 15:04 

niebieski
shiver napisał(a):
@up - heheh, historie dobre, ja do tego podchodzę o tyle na luzie, że konsultanci z łapanki zdarzają się w każdym banku, ba, w każdym call center.

To prawda - jakoś za bardzo też nie spinam się, uśmiecham się tylko i nawet nie unoszę głosu (wiem, że to wina systemu - formy zatrudnienia, sposobu szkolenia, itd. - a nie konkretnego pracownika). Też jestem przyzwyczajony do bardzo kiepskiej obsługi w różnych firmach ale akurat w tym banku (teraz przy załatwianiu tej karty i wcześniej konta) powód do śmiechu po rozmowie mam dosłownie za każdym razem.

#265 PostWysłany: 08 Lip 2014 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Siudamac zrób sobie nieco więcej luzu do tematu. Tak jak pisał Shiver gdzie byś nie zadzwonił bez względu na to czy to będą banki, telefonia komórkowa, serwis lodówki czy nawet zamawianie taxi to jeden konsultant powie że wszystko można a inny że nigdy nie było takiej procedury lub że za coś trzeba akurat teraz dodatkowo dopłacić. TO JEST POLSKA czyli ziemia między Odrą a Bugiem. Dlatego na wszystko biorę poprawkę i ...jestem zdrowszy. Jako ciekawostkę podam przykład z wizyty w Poznaniu. Dzwonię z hotelu i chcę zamówić taxi-busa za 30 minut (było nas kilka osób z bagażami). Pani mówi że tak mają obecnie takie busy i jeden ma akurat kurs do miejsca w okolicy hotelu i będzie mógł być pod hotelem za 25 minut ale ale dopłacam extra 15 zł. Za co ? Za "terminowe zamówienie z wyprzedzeniem". Jakie terminowe skoro jak sama wcześniej powiedziała i tak pod hotel przyjedzie niemal o czasie ? "Ale zamawia pan teraz a nie za 30 minut". Po prostu Polska. Odpuściłem i zamówiłem bez dopłaty w innej korporacji po 15 minutach.

Poczytaj sobie tematy o hotelach i traktowaniu gości ze statusem GOLD. W TEJ SAMEJ SIECI w jednym hotelu dostaniesz od ręki A,B,C,D, i E, w drugim tylko C i D w kolejnym tylko A a w jeszcze jednym tylko B. Zrozumiesz na trzeźwo czy kieruje się dany hotel mimo że wszystkie są w tej samej sieci i powinny mieć te same procedury ? Zrozumiał bym gdyby opcja A czy B była akurat niedostępna lub w tym hotelu jej brak ale co w sytuacji kiedy są ?
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 08 Lip 2014 16:37 
Awatar użytkownika

niebieski
To jakiegoś pecha do konsultantów mają niektórzy. Przed chwilą - aktywacja karty, zlecenie spłaty Citibanku, aktywacja R-Online i Mobilnego Banku. Całość od wybrania numeru 10 min. 16 sek. ;)
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 08 Lip 2014 21:02 
Awatar użytkownika

niebieski
He, he u mnie też niezła jazda z tym bankiem. Wszystko przez to, że nie wymieniam karty z Citi, tylko składam wniosek o nową.
Na początku chcieli ksero dowodu osobistego + PIT 37 i to dostał kurier. Po jakimś czasie poprosili o PIT 11. Po następnym tygodniu o ksero drugiego dokumentu ze zdjęciem (np. prawo jazdy). Powoli przygotowuję się na to, że karty w ogóle nie dostanę. Nie wiem tylko, czy mam się z tego powodu martwić, czy raczej cieszyć :)
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#268 PostWysłany: 08 Lip 2014 21:42 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 384 906
Krajów: 37 / 17.3%
Nie martw się ode mnie też zapragnęli ksero drugiego dokumentu + wpłaty na konto za ostatnie 3 msc a wczoraj przyszedł sms dziękujemy za skorzystanie z naszych usług.
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 08 Lip 2014 22:38 

A mnie spłacili zadłużenie w citi 6 dni po terminie na podstawie podpisanego przeze mnie zlecenia złożonego z wnioskiem o kartę i wyciągu z citi. Niestety formalności w Raiffeisen trwały tak długo, że karta przyszła po terminie spłaty tego wyciągu z citi, kiedy już go sama spłaciłam. Po jej aktywacji zajrzałam do bankowości internetowej i się zdumiałam: Raiffeisen dzień po aktywacji karty i 6 dni po terminie spłaty przelał środki na pokrycie zadłużenia w citi. Na wyciągu był przecież termin spłaty, kto wg nich miałby spłacać odsetki za to beztroskie opóźnienie?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 09 Lip 2014 08:24 

Sami spłacili, bez żadnej Twojej telefonicznej dyspozycji?
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 09 Lip 2014 09:45 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
vtec napisał(a):
Sami spłacili, bez żadnej Twojej telefonicznej dyspozycji?
No właśnie mnie tez to martwi. Zrobia nadpłate bez pytania i potem po zamknieciu starej karty trzeba bedzie sie prosić w citi zeby kaske oddali
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 09 Lip 2014 10:09 

niebieski
Niestety wychodzi na to, że tak właśnie jest - spłacają automatycznie kartę zgodnie z wyciągiem, który im się przedstawiło (często nawet sprzed 2 miesięcy więc mało aktualny).

Dopytywałem specjalnie o to przy składaniu wniosku o kartę i konsultant wytłumaczył mi to tak, że jeśli nic się nie zrobi to wysyłają przelew na kwotę z wyciągu. Można też podobno zmienić podczas aktywacji karty kwotę tego przelewu albo zrezygnować z niego całkiem (mówiąc że się spłaci samemu).

#273 PostWysłany: 09 Lip 2014 10:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Nieco wyżej pisałem: pełnomocnictwo do spłaty było wśród podpisywanych dokumentów. W trakcie aktywacji na moje pytanie o spłatę konsultantka stwierdziła, że ma takie zlecenie w systemie do realizacji po aktywacji karty i zapytała tylko czy spłacać kwotę z wyciągu czy chcę uaktualnić.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 09 Lip 2014 10:37 

niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Nieco wyżej pisałem: pełnomocnictwo do spłaty było wśród podpisywanych dokumentów. W trakcie aktywacji na moje pytanie o spłatę konsultantka stwierdziła, że ma takie zlecenie w systemie do realizacji po aktywacji karty i zapytała tylko czy spłacać kwotę z wyciągu czy chcę uaktualnić.

Wiem, że pełnomocnictwo było wśród dokumentów. Sprzedawca przez telefon też mi o nim powiedział - że będzie dokument i nie wpisywać kwoty żadnej na nim bo to będzie ustalane przy aktywacji karty.
Wtedy właśnie zapytałem jak to dokładnie jest z tą spłatą.

Inna ciekawostka to formularz odstąpienia od umowy. Pan pouczył, że będzie i żeby nie podpisywać go bo "ostatnio bardzo wiele do nich wraca podpisanych i muszą wysyłać dokumenty jeszcze raz". Jak się potem okazało formularz też miał zaznaczone kolorowym mazakiem miejsce do podpisu - dobrze, że staram się czytać co podpisuję (przynajmniej pobieżnie) bo bardzo łatwo się pomylić :)
Wiadomo, że każdy bank przy umowie daje taki wzór (ma taki obowiązek) ale mało rozsądne jest oznaczanie miejsca do podpisu i wkładanie tego druku między pozostałe strony umowy (jakby nie można było dołączyć do tych, które mają zostać u klienta). Ciekawe ile mają takich błędnie podpisanych...

#275 PostWysłany: 09 Lip 2014 13:23 

Loty: 27
Kilometry: 59 235
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
mam pytanie o przesyłkę.

przyjechał do mnie kurier z dokumentami. podpisałem wszystkie dokumenty. zapakowałem w kopertę i oddaje kurierowi ale on mówi żebym mu podał numer zlecenia i numer płatnika za paczkę zwrotną.

Na kopercie z banku jest napisane
instrukcja dla kuriera:
odbiorca jest odpowiedzialny za przygotowanie przesyłki zwrtnej.
przyjmij przesyłkę zwrotną w zamkniętej kopercie.

Ja nie znam numeru zlecenia na przesyłkę zwrotną i numeru płatnika więc nie przyjął ode mnie paczki tylko się zawinął.

na kopercie w którą zapakowałem dokumenty jest teoretycznie stempel/nadruk że pobrano opłatę ale jest to z Poczty Polskiej. Mam iść tę kopertę wrzucić do skrzynki pocztowej ?

jak to było u Was ???

#276 PostWysłany: 09 Lip 2014 13:32 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie ograniczyło się do spakowania do koperty i zaklejenia. Kurier sam opisał przesyłkę i wypełniał list przewozowy.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 09 Lip 2014 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 178 872
Krajów: 37 / 17.3%
:( :( :( zaczęły się pierwsze problemy z szacownym bankiem, właśnie odkryłem nie moją transakcję na ponad 500 PLN

#278 PostWysłany: 09 Lip 2014 14:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Może moja bo mi zniknęły wczorajsze ;) Ale saldo odpowiednio pomniejszone. Modernizacja jest/była dziś i pewnie dlatego cuda się dzieją :twisted:

Za to spłata już oczekuje w Citibanku :)
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 09 Lip 2014 14:52 

Tak, sami spłacili, bez telefonicznej dyspozycji, wyłącznie na podstawie podpisanego dużo wcześniej pisemnego zlecenia. Ale skąd miałam wiedzieć, że są tak ograniczeni, by spłacać kartę citi 6 dni po terminie, gdy już sama ją spłaciłam, bo formalności związane z przesłaniem umowy i karty Raiffeisena tak długo trwały?
W czasie pierwszej rozmowy z konsultantką (aktywacja karty Raiffeisen) nie poruszyłam tego tematu, bo mi się wydawało oczywiste, że starego wyciągu nie będą spłacać, co najwyżej mogliby w tym momencie zapytać o nowy - AKTUALNY wyciąg, jeśli już tacy chętni są do spłacania citi karty.
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 09 Lip 2014 15:47 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 213 043
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
siudamac napisał(a):
Niestety wychodzi na to, że tak właśnie jest - spłacają automatycznie kartę zgodnie z wyciągiem, który im się przedstawiło (często nawet sprzed 2 miesięcy więc mało aktualny).

Niestety tak jest, dziś została został zrobiony przelew ma kwotę ze starego wyciągu, No i mam nadpłate na CITI
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość