Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 15 Maj 2014 15:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
kittycate napisał(a):
Dzisiaj edreams.it przestało znajdować Wizzaira.

- jak się chce wszystkiego można się czepić, tu akurat winy edrams it nie ma żadnej

Użytkownicy przed zakupem groupona powinni wiedzieć na co się decydują i z czym to się wiąże:

- bardzo częsty brak możliwości rezerwacji zwłaszcza na wyloty z Polski (komunikat VOLO PIENO)
- nawet jeśli nie ma VOLO PIENO i dochodzimy do płatności kartą to często jej nie przyjmuje nie wiedzieć dlaczego, mimo że kilka dni wcześniej ta sama karta u nich działała
- jeśli napotkaliśmy na problem powyżej i jesteśmy sfrustrowani, a chcemy kupić teraz bilet bezpośrednio u przewoźnika już bez bawienia się w edreams to na stronie wizzair/ryanair bardzo prawdopodobne że cena właśnie wzrosła bo wszystkie nieudane rezerwacje na edreams.it są traktowane przez LCC jako oczekujące na płatność i zajmują pulę tańszych biletów, przez co na stronie widnieją droższe z nowego progu
- korespondencja z nimi to koszmar, w odpowiedzi na uwagi że coś nie działa, wyskakuje volo pieno, lub że nie przyjmuje sprawnej karty potrafią oskarżać użytkowników z Polski o nielegalny handel biletami (???)

Daruję im dzisiejszy brak w ich wyszukiwarce lotów wizzaira bo to faktycznie - chyba - nie ich wina.

Ostatnio edytowany przez kittycate 15 Maj 2014 15:40, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#462 PostWysłany: 15 Maj 2014 15:35 

HON fly4free
Wszystko się zgadza, marne opinie o edr też są powszechnie znane, ale korzystanie z takich ofert jest zawsze zabawą z pewna dozą ryzyka. Sam wiele razy latałem na biletach wystawionych przez edr i dotąd nie miałem żadncyh problemów, a ceny były zawsze atrakcyjne albo nawet bardzo atrakcyjne ;)
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 15 Maj 2014 15:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja za to jestem w plecy kilkaset PLN i parę dni straconych przez kombinowanie z volo pieno, używanie kilku kart kredytowych, korespondencję z nimi i czekanie na odpowiedź.
Przez co na stronie Wizzair w tym czasie podrożały mi bilety w obie strony dla dwóch osób o 300-400 pln łącznie. Również na skutek "wiszących" nieudanych rezerwacji edreams.

Warto pokazywać obie strony medalu.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 15 Maj 2014 17:01 

kittycate napisał(a):
Ja za to jestem w plecy kilkaset PLN i parę dni straconych przez kombinowanie z volo pieno, używanie kilku kart kredytowych, korespondencję z nimi i czekanie na odpowiedź.
Przez co na stronie Wizzair w tym czasie podrożały mi bilety w obie strony dla dwóch osób o 300-400 pln łącznie. Również na skutek "wiszących" nieudanych rezerwacji edreams.

Warto pokazywać obie strony medalu.

Poczekaj kilka dni, to na 95% bilety wrócą do puli.
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 15 Maj 2014 18:38 

złoty
kittycate napisał(a):
Również na skutek "wiszących" nieudanych rezerwacji edreams.

Nie ma czegoś takiego jak "wiszące" rezerwacje w LCC via edreams. Jak jest niepowodzenie w zakupie to ani FR ani W6 miejsc nie blokują. Może się zdarzyć w Wizz ale na max 30min.

#466 PostWysłany: 15 Maj 2014 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
Krajów: 20 / 9.4%
srebrny
jak wcześniej pisałem , reklamawałem im "pełny samolot"
najpierw mieli zadzwonić i pomoć w rezerwacji,
potem oskarzyli mnie, ze kupuje kupony na sprzedaż i skasują mi rezerwacje,
jak napisałem dość agresywnego maila, że sobie jaja robia,
zaproponowali zebym zwrocil kupony do grupona :/
chyba odpuszcze,

#467 PostWysłany: 15 Maj 2014 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
nie chce tu uprawiac czarnego marketingu przedstawie wylacznie wlasne doswiadczenia

probowalem zakupic bilet:
- ryana , wizza, norwegiana
- mozilla, IE, chrome
- prepaidem, mastercardem, visa
- IP zmieniane kilkakrotnie

kazdorazowo bezskutecznie
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 15 Maj 2014 19:52 

correos napisał(a):
nie chce tu uprawiac czarnego marketingu przedstawie wylacznie wlasne doswiadczenia

- mozilla, IE, chrome

ja póki co 8 x 1 bilet ryanair, udawało się tylko za pomocą google chrome, opłacone bzwbk prepaid, po 5 razie musiałem zmienić na kk citi wizz (na tą chwilę wszystko ok tj. "potwierdzone")
 PM off  

#469 PostWysłany: 15 Maj 2014 20:45 
Awatar użytkownika

srebrny
correos napisał(a):

- mozilla, IE, chrome

mam wyrzutu sumienia, ze kupiłeś po mojej rekomendacji:/
ja mam w tej chwili skuteczność 3 trasy kupiłem na 5 próbowanych (one way)
z Polski 1 na 2 (udalo sie FR - Wroclaw - Glasgow)

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 15 Maj 2014 21:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 15 Maj 2014 20:52 
Awatar użytkownika

platynowy
:) zupelnie niepotrzebnie
konsultowalismy ale decyzje o zakupie podjalem samodzielnie
10 dni na zwrot jak beda nadal problemy to sie zwroci
ma to ten plus ze CVV i daty waznosci poszczegolnych kart moge recytowac z pamieci :D
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 15 Maj 2014 21:09 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):
kittycate napisał(a):
Również na skutek "wiszących" nieudanych rezerwacji edreams.

Nie ma czegoś takiego jak "wiszące" rezerwacje w LCC via edreams. Jak jest niepowodzenie w zakupie to ani FR ani W6 miejsc nie blokują. Może się zdarzyć w Wizz ale na max 30min.

Oczywiście że są, przynajmniej w wizzairze i są blokowane do następnego dnia lub dłużej a nie żadne 30 minut. Jak chcesz możemy zrobić doświadczenie.
Wystarczy wybrać na edreams lot na daną datę i trasę, wpisać swoje dane i przejść na "drugą stronę rezerwacji" - tam gdzie jest płatność, a potem po prostu zamknąć stronę. Po kilku próbach wejdź na wizzair.com i będą bilety z droższego progu (np. z 359 cena zmieni się na 449 PLN).

Cena czasem wraca do poprzedniej dopiero następnego dnia ale częściej po 2 dniach.
Do tego dostajesz e-maila od edreams że Twoja rezerwacja jest niedokończona.

Non perdere il tuo volo per Varsavia (WAW)!

Grazie per aver utilizzato eDreams per ricercare il tuo volo per Varsavia (WAW).

Se desideri completare la tua prenotazione, clicca qui.

Se invece preferisci prenotare telefonicamente, chiama l'89.22.44 (tutti i giorni dalle 8.00 alle 20.00, costo chiamata 0,36€ alla risposta IVA inclusa, 1,82€ al minuto IVA inclusa da rete fissa; 0,19€ alla risposta IVA inclusa, 2,52€ al minuto IVA inclusa da rete mobile; costo massimo chiamata 15,12€ IVA inclusa. Servizio riservato ai maggiorenni).

Se hai riscontrato un eventuale problema tecnico e desideri segnalarlo, per favore contatta 02.94.44.11.77 oppure scrivi a reclami@edreams.com.

SE HAI GIA’ COMPLETATO LA TUA PRENOTAZIONE, O SE NON DESIDERI COMPLETARLA, PER FAVORE IGNORA QUESTA EMAIL.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 15 Maj 2014 21:29 

Ponad tydzień temu kupiłem z grupona 2 kody na 30 e i dobrze że na tylko 30 Rezerwowałem EasyJeta z SXF do RHO i z SOF do SXF Niestety na 1 rezerwacji tak aby nie płacić 2 x 53 e z płatność kartą wyszukiwarka multi nie znajdowała tych lotów a pojedyncze owszem. Pojedyncze rezerwacje ,mimo że cena biletu była jakieś 9 e niższa wychodziły drożej, jakbym patentem praskim kupił te bilety na jednej rezerwacji na stronie EasyJet,tak też zrobiłem. Teraz kupony postanowiłem przeznaczyć,ale nie wiem czy się uda je wykorzystać na przelot z RHO do ATH lub Ryanairem lub Salonik Aeganem. Jak na razie to cena bezpośrednio u tych przewożników jest porównywalna z tą na Edreams.it Spędziłem ostatnimi dni przed kompem dużo godzin rozgryzając ten system i przyznam ,że zawiodłem się na tym. Co innego ,gdyby nie było haraczu za płatność kartą. Owszem zawsze komuś się opłaci ,a innemu nie. Takie mydlenie oczu ,że bilet tańszy kilka euro plus opłata za kartę minus kupon plus koszty kuponu i na koniec brak akceptacji za płatność ,o nie chyba już wyrosłem z takich zabaw.
 PM off  

#473 PostWysłany: 16 Maj 2014 00:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciesz się że nie miałeś volo pieno :D
a groupony możesz zwrócić w ciągu 10 dni od zakupu, kasę oddadzą albo na groupon.it albo na kartę (jak sobie wybierzesz) link powyżej.

Z obserwacji forumowiczów opłaca się najbardziej chyba na loty Ryanaira o ile są w systemie i o ile nie są volo pieno i o ile przyjmie kartę. Każdy odcinek każdego pasażera oddzielnie i na każdą rezerwację osobny groupon.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 16 Maj 2014 00:39 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Mi odmówili rezerwacji biletów:

bo chciałem kupić 2: dla siebie i teściowej.
bo działam komercyjnie
jak chciałem dla siebie to już nie było komercyjnie, podali punkt regulaminu dot. odwołań rezerwacji (a ja jeszcze jej nie miałem).
potem znów, że komercyjnie...

Ogólnie dno :)

#475 PostWysłany: 16 Maj 2014 10:19 
Awatar użytkownika

platynowy
Włoski GRUPON działa wzorcowo
zleciłem zwrot vouchera i błyskawicznie oddali kasę.
BZWBK ksieguje zwrot na karte po ciekawym kursie

MC 557519******7652 ZWROT PŁATNOŚCI KARTĄ 19.00 EUR 19.00 EUR 1 EUR=4.3160 PLN Groupon www.groupon.it 82,00 PLN

MC 557519******7652 PŁATNOŚĆ KARTĄ 19.00 EUR 19.00 EUR 1 EUR=4.3232 PLN Groupon www.groupon.it 82,14 PLN
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 16 Maj 2014 10:40 

złoty
kittycate napisał(a):
Oczywiście że są, przynajmniej w wizzairze i są blokowane do następnego dnia lub dłużej a nie żadne 30 minut. Jak chcesz możemy zrobić doświadczenie.

Moim zdaniem to nie edreams który blokuje miejsca tylko strona Wizza która zawyża cenę gdy sprawdza się daną trasę kilka razy pod rząd. Spotkało mnie to już kilka razy, sprawdzając dany bilet i wracając na stronę po kilkunastu minutach.

#477 PostWysłany: 16 Maj 2014 10:56 

to akurat jest logiczne, skoro dana linia lotnicza ma określoną liczbę biletów w danej taryfie i cenie, a my klikamy na wyszukiwarce rezerwuj
 PM off  

#478 PostWysłany: 16 Maj 2014 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście że Wizzair podnosi cenę (tak wynika z mojego posta) tyle że winne temu są NIEUDANE rezerwacje na edreams.
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 18 Maj 2014 17:30 
Awatar użytkownika

srebrny
correos napisał(a):
Włoski GRUPON działa wzorcowo
zleciłem zwrot vouchera i błyskawicznie oddali kasę.
BZWBK ksieguje zwrot na karte po ciekawym kursie

MC 557519******7652 ZWROT PŁATNOŚCI KARTĄ 19.00 EUR 19.00 EUR 1 EUR=4.3160 PLN Groupon http://www.groupon.it 82,00 PLN

MC 557519******7652 PŁATNOŚĆ KARTĄ 19.00 EUR 19.00 EUR 1 EUR=4.3232 PLN Groupon http://www.groupon.it 82,14 PLN

dostałes jakies potwierdzenie na maila, ze przyjeli zwrot ? blyskawicznie tzn. ?
która przyczyne podales ?
ja się z jednego kuponu rozpędzilem i chyba mi zwrócą na konto grupon :/
pozdrawiam

#480 PostWysłany: 18 Maj 2014 18:12 
Awatar użytkownika

platynowy
anulowalem wieczorem -zwrot nastapil nastepnego dnia

email:

Comunicazione Servizio Clienti Groupon

Ciao Grouponer,

Grazie per averci contattato.

Ti confermiamo che abbiamo accolto la tua richiesta di recesso del coupon XXXXXXXXX; in data odierna, è stato emesso il rimborso pari a 19.0 €.

Visualizzerai lo storno direttamente sulla carta di credito utilizzata per l'acquisto entro qualche giorno.
Ti consigliamo di informarti direttamente presso il tuo istituto bancario per conoscere le tempistiche di accredito, che differiscono in base al gestore del circuito della carta.

Ti auguriamo una buona giornata.

Cordiali saluti,

Daniela
Assistenza Clienti:
840-800-809
Il servizio è attivo dalle 08.00 alle 21.00, dal Lunedì al Venerdì ed il Sabato dalle 09.00 alle 19.00
 Profil Relacje PM off
lahcimmm2 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość