Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 11 Maj 2014 23:07 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
Krajów: 20 / 9.4%
srebrny
gralik11 napisał(a):
Problem z Volo Pieno dotyczy lotów z krajów ktorej nie mają EURo. Z pozostałych krajów rezerwacje śmiagają aż miło.

kiedys kupilem Wroclaw - Glasgow,
kiedys nie moglem kupic Dublin - Katowice:/

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#442 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Próbuję teraz robić rezerwację i oczywiście nie działa teraz płatność kartą Mastercard Debit (próbuję Debit, próbuję Credit - też nie działa)

3 dni temu płaciłem tą samą kartą i było ok a teraz pojawia się informacja że nie może pobrać środków z karty mimo że tam są.
Do tego każda niedokończona rezerwacja blokuje się w systemie wizzaira a co za tym idzie podbija mi cenę na stronie http://www.wizzair.com

Co za gówno, nigdy więcej tego szajsu!!!

• Siamo spiacenti di informarti che non è stato possibile completare la prenotazione. Non riceverai addebiti sulla tua carta di credito. Se desideri, puoi iniziare una nuova prenotazione online oppure telefonicamente, contattando il Servizio Clienti al numero 89 22 44.

SZKODA NERWÓW.
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:47 

kittycate napisał(a):
Próbuję teraz robić rezerwację i oczywiście nie działa teraz płatność kartą Mastercard Debit (próbuję Debit, próbuję Credit - też nie działa)

3 dni temu płaciłem tą samą kartą i było ok a teraz pojawia się informacja że nie może pobrać środków z karty mimo że tam są.
Do tego każda niedokończona rezerwacja blokuje się w systemie wizzaira a co za tym idzie podbija mi cenę na stronie http://www.wizzair.com

• Siamo spiacenti di informarti che non è stato possibile completare la prenotazione. Non riceverai addebiti sulla tua carta di credito. Se desideri, puoi iniziare una nuova prenotazione online oppure telefonicamente, contattando il Servizio Clienti al numero 89 22 44.

SZKODA NERWÓW.

A spróbuj podać inny mail do rezerwacji - u mnie to zadziałało.
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 12 Maj 2014 12:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
semizkum napisał(a):
na stronie linii widzi rezeracje, jaką korespondencje wyslac jeszcze raz?
wyslalem im wiadomosc po angielsku poprzez "assistenza reclami-aiuto" -> "supporto tecnico" -> "contattaci"

reklamację należy wysłać do nich e-mailem:

conferme@edreams.com

tłumaczem przetłumacz na z polskiego, angielskiego na włoski i czekaj

nie radze do nich pisac:
Gentile Cliente,
Dear Customer
Due to the high number of your reservations we may think that you are using the site for commercial purposes http://www.edreams.it and this is against the terms of use of our website, sections:
1.5 L'Utente si impegna a non utilizzare questo sito web per scopi illegali o proibiti. In particolare, l'Utente
accetta che lui/lei utilizzerà il sito web esclusivamente per lui/lei e che i prodotti o servizi acquistati
attraverso questo sito saranno per il proprio uso o consumo personale, o l'uso e il consumo delle persone
per conto delle quali è legalmente autorizzato ad agire.
L'Utente non può rivendere a terzi i prodotti o i servizi acquistati attraverso questo sito web.
eDreams si riserva il diritto di negare l'accesso al Sito in qualsiasi momento senza preavviso.
2.6 Ci riserviamo il diritto di annullare la prenotazione nel caso ci siano ragionevoli motivi per credere che la stessa sia fraudolenta. In tal caso cercheremo di contattare l'Utente, utilizzando l'indirizzo e-mail che ha fornito al momento della prenotazione, o l’Istituto Bancario. Nel caso in cui non fossimo in grado di contattare l'Utente o la sua banca, potremo annullare la prenotazione senza alcun tipo di responsabilità.
Best Regards
mialem 5 rezerwacji
wszystkie ok - napisałem, im że to glupi zart zobaczymy i w raqzie anulacji oczekuje odszkodowań

#445 PostWysłany: 12 Maj 2014 12:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
przy poprzedniej promocji zrobiłem trasę BCN-LGW-BGO-TRD, linimi VY, DY i BA więc z trzema rożnymi walutami i nie było żadnych problemów.

#446 PostWysłany: 12 Maj 2014 13:01 
Awatar użytkownika

niebieski
szele napisał(a):
kittycate napisał(a):

SZKODA NERWÓW.

A spróbuj podać inny mail do rezerwacji - u mnie to zadziałało.

Mogę spróbować ale już "wypstrykałem" tańsze bilety i wizzair podniósł cenę tymi nieudanymi rezerwacjami które wiszą nieopłacone na edreams. Może jutro je anulują i obniżą ceny :(
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 12 Maj 2014 13:05 

Kilometry: 167 104
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
lahcimmm2 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
semizkum napisał(a):
na stronie linii widzi rezeracje, jaką korespondencje wyslac jeszcze raz?
wyslalem im wiadomosc po angielsku poprzez "assistenza reclami-aiuto" -> "supporto tecnico" -> "contattaci"

reklamację należy wysłać do nich e-mailem:

conferme@edreams.com

tłumaczem przetłumacz na z polskiego, angielskiego na włoski i czekaj

nie radze do nich pisac:
Gentile Cliente,
Dear Customer
Due to the high number of your reservations we may think that you are using the site for commercial purposes http://www.edreams.it and this is against the terms of use of our website, sections:
1.5 L'Utente si impegna a non utilizzare questo sito web per scopi illegali o proibiti. In particolare, l'Utente
accetta che lui/lei utilizzerà il sito web esclusivamente per lui/lei e che i prodotti o servizi acquistati
attraverso questo sito saranno per il proprio uso o consumo personale, o l'uso e il consumo delle persone
per conto delle quali è legalmente autorizzato ad agire.
L'Utente non può rivendere a terzi i prodotti o i servizi acquistati attraverso questo sito web.
eDreams si riserva il diritto di negare l'accesso al Sito in qualsiasi momento senza preavviso.
2.6 Ci riserviamo il diritto di annullare la prenotazione nel caso ci siano ragionevoli motivi per credere che la stessa sia fraudolenta. In tal caso cercheremo di contattare l'Utente, utilizzando l'indirizzo e-mail che ha fornito al momento della prenotazione, o l’Istituto Bancario. Nel caso in cui non fossimo in grado di contattare l'Utente o la sua banca, potremo annullare la prenotazione senza alcun tipo di responsabilità.
Best Regards
mialem 5 rezerwacji
wszystkie ok - napisałem, im że to glupi zart zobaczymy i w raqzie anulacji oczekuje odszkodowań

Drogi Moderatorze, czytasz wszystkie posty ?
We wczesniejszym poście pisałem na temat tej włoskiej treści, którą wstawiłeś.

Generalnie sytuacja wygląda w następujący sposob. Oni już poznali się na Polakach, wiedzą, że kombinują. Dlatego tez w samolotach z Polski bardzo czesto jest napisane 'pełen samolot'. W dodatku po napisaniu maila z prośbą o rezerwacje dostajesz wlasnie taką odpowiedz jaka dostałeś. Jest to kolejny sposob na odstraszenie klienta po informacji pełen samolot. Należy dalej cisnąć i wyjaśnić, ze nie robisz tego, aby zarabiać pieniądze etc. Edreams.it jak zwykle próbuje zrobić wszystkim wode z mózgu. Nie należy się poddawać i walczyć. W innym wypadku, zostaje jeszcze opcja oddania groupnów do groupon.it, zgodnie z ich zapisami w umowie.

Pozdr

Ostatnio edytowany przez Abcn, 02 Lip 2014 15:53, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off
osiek lubi ten post.

#448 PostWysłany: 12 Maj 2014 13:57 
Awatar użytkownika

srebrny
odpowiadam na wcześniejsze pytanie o użytkownika,
ponieważ E-dreams miało do mnie dzwonić i pomóc w rezerwacji,
w zamian taki kwiatek

#449 PostWysłany: 12 Maj 2014 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Głupie pytanie, ale czy volo pieno może być powodem dla chargebacku?

#450 PostWysłany: 12 Maj 2014 15:25 

Kilometry: 167 104
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
filipk90 napisał(a):

A nie możesz oddać kuponów do groupon.it ?

Robi się to tu: http://cancelmycoupon.groupon.it/

Podają kupony i prośba zwrotu na karte. Nasz na to 10 dni roboczych od daty otrzymania kuponów.

Ostatnio edytowany przez boryzo, 12 Maj 2014 15:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
osiek uważa post za pomocny.

#451 PostWysłany: 12 Maj 2014 15:26 

filipk90 napisał(a):

Ale masz już obciążenie? Mi przy Volo pienio nigdy nie doszło do transakcji
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 12 Maj 2014 16:29 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Dzięki za odpowiedzi.
Miałem głupią sytuację, mianowicie w ostatni dzień ważności kodu wyskoczyło volo pieno. Napisałem do conferme a ich odpowiedź 2 dni później brzmiała, że kody wygasły. Zastanawiam się co mógłbym w takim wypadku jeszcze zrobić... :?:

#453 PostWysłany: 12 Maj 2014 21:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Chyba groupon.it nic nie pomoże jak minęła ważność kuponów :(
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 12 Maj 2014 23:04 

Zastanawiam się tylko kto na tym zarabia więcej. Za płatność kartą debetową Visa za 2 os to 53 e Bilet tańszy o 9 e niż na stronie przewożnika. Suma sumarom i w większości wychodzi taka sama cena,jeszcze zależna od ceny za jaką kupisz kupon. Dla mnie to mydlenie oczu i ściema ten Edreams it Dlaczego nie można kupić 2 biletów tam i zpowrotem ,ale z innego lotniska? nie wyszukuje. W lotach tam pokazuje cenę danej linii ale na multi już nie kupisz. Wtedy płacisz dodatkowo 2x 53 e za bilety za 2 os Odnoszę się do lotu Easy Jet Berlin -Rodos i Ateny -Berlin którego nie można na Edreams it kupić na 1 rezerwacji,inaczej trzeba zapłacić 106 e za kartę/2os. Na 1 rezerwacji przewożnika Easy Jet w tym przypadku bilet był tańszy.
 PM off  

#455 PostWysłany: 12 Maj 2014 23:09 
Awatar użytkownika

srebrny
realny zysk masz jak kupujesz bilety pojedynczo, dla każdego używajac kuponu

#456 PostWysłany: 15 Maj 2014 14:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzisiaj edreams.it przestało znajdować Wizzaira.
Nie pokazuje połączeń w wyszukiwarce a jak się wybiera linie lotnicze to na liście też ich nie ma.

Nie wiem czy na stałe czy jakiś błąd chwilowy. Wizzair ma dziś problemy, ludziom poznikało WDC.
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 15 Maj 2014 14:26 

kittycate napisał(a):
Dzisiaj edreams.it przestało znajdować Wizzaira.

Nie pokazuje połączeń w wyszukiwarce a jak się wybiera linie lotnicze to na liście też ich nie ma. Odpowiedzcie sobie sami czy warto się z nimi zadawać :D

- wizzaira informatycy coś tm porządkują i od rana jest bałagan np. z znikającym wdc, nie znajdywaniem na wyszukiwarkach ich lotu
- pocieszę cię, że wczoraj wieczorem w ryanair nie było jesienno-zimowych lotów, to też edraims it ich nie znajdywał
- jak się chce wszystkiego można się czepić, tu akurat winy edrams it nie ma żadnej
 PM off  

#458 PostWysłany: 15 Maj 2014 14:29 

HON fly4free
Na edr.it bardzo często znikają i pojawiają się połączenia/linie, zmieniają się ceny, opłaty za kartę. Nie wyciągałbym z tego zbyt daleko idących wniosków.
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 15 Maj 2014 14:49 

marek2011 napisał(a):
Na edr.it bardzo często znikają i pojawiają się połączenia/linie, zmieniają się ceny, opłaty za kartę. Nie wyciągałbym z tego zbyt daleko idących wniosków.

Dokładnie, trzeba trafić na okres kiedy mało licza sobię za platnosc kartą
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 15 Maj 2014 14:51 

Loty: 63
Kilometry: 71 702
Krajów: 17 / 7.9%
filipk90 napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi.
Miałem głupią sytuację, mianowicie w ostatni dzień ważności kodu wyskoczyło volo pieno. Napisałem do conferme a ich odpowiedź 2 dni później brzmiała, że kody wygasły. Zastanawiam się co mógłbym w takim wypadku jeszcze zrobić... :?:

Miałem tą samą sytuację. Napisalem ze zamowilem połączenie przed ważnością kuponu przez mail. Po dłuższej wymianie maili wydali mi nowe kupony i zamowilem ponownie. Trzeba po prostu byc bardzo cierpliwym i upartym w stosunku do nich.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości