Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 07 Kwi 2014 16:09 

niebieski
Zeus napisał(a):
LOT Polish Airlines napisał(a):
[Oświadczenie w sprawie lotów na Ukrainę]

Opinie pasażerów i ich komfort podroży LOT-em są dla nas priorytetem. Dlatego w odpowiedzi na sugestie podróżnych, reagujemy „na bieżąco” i podjęliśmy decyzję o przedłużeniu do 31 marca 2014 roku wyjątkowej procedury dotyczącej zmian rezerwacji osób podróżujących na Ukrainę.

Każdy, kto kupił nasz bilet na trasie do Lwowa, Kijowa i Odessy, mający się odbyć się w terminie do 31 marca 2014 roku, będzie mógł zmienić bezpłatnie rezerwację i wybrać inny dowolny termin na przestrzeni roku na tej samej trasie.

Podjęliśmy decyzję o przedłużeniu wyjątkowej procedury dla podróżnych, mimo że nasze rejsy do Kijowa, Lwowa oraz Odessy realizowane są bez żadnych zakłóceń, według rozkładu lotów. Również na tych lotniskach na Ukrainie nic nie zaburza standardowych procedur.

Pasażerów prosimy o kontaktowanie się z Call Center LOT-u: 801 703 703 (w Polsce) lub +48 22 577 99 52 (za granicą).

Teraz sytuacja wygląda poważniej niż w marcu, ciekawe czy znowu "sami z siebie" pójdą na rękę klientom, czy będzie potrzebna dopiero interwencja mediów. Stawiam na to drugie.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#122 PostWysłany: 07 Kwi 2014 16:53 

Wybiera się ktoś może do Kijowa (z noclegiem w Hiltonie) w najbliższy weekend ??
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 14 Kwi 2014 04:37 

Marcin ja Jestem, od poniedziałku do srody :) lecz nie hilton a hostel gagarin :P
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 14 Kwi 2014 05:53 

No to się minęliśmy. Właśnie wróciłem.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 14 Kwi 2014 23:26 

Nie wiecie może czy możliwości przebookowania lotów LO do KBP została przedłużona przez LOT?
Gdzieś czytałem informację, ze taka możliwości była prolonogowana na loty do końca marca, dalsza decyzj miałby być podjemowane w zależności od rozwoju sytuacji na Ukrainie.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 14 Kwi 2014 23:31 

niebieski
Nie została przedłużona.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 15 Kwi 2014 00:00 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 654 141
Krajów: 71 / 33.2%
Byłem w Kijowie w dniach 3-5 kwietnia. W centrum jest trochę przygnębiająco, ale bardzo bezpiecznie o każdej porze dnia. To są historyczne chwile dla tej części Europy i warto poczuć tę atmosferę. Kijów z uporządkowanym Majdanem i Chreszczatykiem jest miastem ładniejszym od Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 15 Kwi 2014 00:34 

niebieski
Bylem w Kijowie 8-12 kwietnia, super sprawa zobaczyc Majdan, ale i "stale" atrakcje warte odwiedzenia. Samo miasto bardzo bezpieczne, nawet przez moment nie czulismy jakiegokolwiek zagrozenia.

Nie od dzis wiadomo, ze tv klamie;)
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 15 Kwi 2014 01:05 

niebieski
Teraz jest bezpiecznie, ale jaką masz gwarancję, że za tydzień czy dwa dalej tak będzie? Sytuacja na Ukrainie zmienia się dynamicznie, a im bliżej wyborów tym będzie goręcej.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 15 Kwi 2014 11:17 

Blister napisał(a):
Kijów z uporządkowanym Majdanem i Chreszczatykiem jest miastem ładniejszym od Warszawy.

offtop : Jako typowa Poznańska Pyra powiem Ci że jestem pewien iż każde miasto jest Ładniejsze od Warszawy :D

a wracając do tematu p27 : byłem wczoraj na Majdanie. jest bezpiecznie jeśli się nie pchacie pod scenę. Pod sceną jest gorąco, wczoraj na scenie stało dużo Żołnierzy i kilku mówców. Tłum raczej nie reagował pozytywnie na to co oni mówili, powtarzali : "Ludy dajta powiedzieć" czy jakoś tak ;)

Polecam polską flagę wetkniętą w plecak - inaczej cię traktują.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 15 Kwi 2014 11:25 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Hmm z ta polska flaga to chyba zalezy na kogo trafisz..

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

#132 PostWysłany: 15 Kwi 2014 11:25 

lightning3 napisał(a):
offtop : Jako typowa Poznańska Pyra powiem Ci że jestem pewien iż każde miasto jest Ładniejsze od Warszawy :D

offtop: to albo Poznań nie jest miastem, albo teoria upadła :)
 PM off  

#133 PostWysłany: 15 Kwi 2014 11:31 

szczota1992 napisał(a):
Hmm z ta polska flaga to chyba zalezy na kogo trafisz.

Ja miałem neutralne lub pozytywne reakcje, do Doniecka się nie wybieram więc jestem spokojny. Raczej mówili "Sajusznik"
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 15 Kwi 2014 13:45 
Awatar użytkownika

niebieski
mam wykupiony bilet (dawno, jeszcze przed zamieszkami) na 22-27 maja. akurat w ten weekend, dokładnie 25 maja, będą wybory prezydenckie. ciekawe czy wtedy nie zrobi się tam gorąco...
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 15 Kwi 2014 13:50 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
ja będe 18-26 maja takze jak coś bedziemy sie martwic razem :)

#136 PostWysłany: 20 Kwi 2014 19:14 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Każdy kto ma możliwość przyjazdu do Kijowa powinien z niej skorzystać. Ja właśnie tutaj jestem, jutro wracam do PL.
Hotel Hilton - obsługa super, nie robią żadnych problemów z rezerwacją za grosze.
Na Majdanie czuć klimat tego co się tutaj działo w ostatnim czasie.
Przy okazji zaliczyłem mecz ligi ukraińskiej, problemu z kupnem biletów nie miałem żadnych.
Przez dwa dni stołowałem się w Katysha - polecam

To tak w skrócie :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:06 

Jeżeli ktoś w najbliższym czasie wybiera się do Kijowa to zwracam uwagę na problem z bankomatami. Pięć prób pobrania pieniędzy i wszystkie zakończone fiaskiem - w niektórych pojawiła się informacja o problemach technicznych. Widziałem też, jak inni obcokrajowcy próbowali wyciągnąć pieniądze z bankomatu i też się to im nie udało. Nie widziałem aby ktoś z miejscowych próbował korzystać z bankomatu a w centrum Kijowa jest ich naprawdę dużo.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:14 

niebieski
michal11 napisał(a):
Jeżeli ktoś w najbliższym czasie wybiera się do Kijowa to zwracam uwagę na problem z bankomatami. Pięć prób pobrania pieniędzy i wszystkie zakończone fiaskiem - w niektórych pojawiła się informacja o problemach technicznych. Widziałem też, jak inni obcokrajowcy próbowali wyciągnąć pieniądze z bankomatu i też się to im nie udało. Nie widziałem aby ktoś z miejscowych próbował korzystać z bankomatu a w centrum Kijowa jest ich naprawdę dużo.

Byłem w Kijowie 24-27.07 i korzystając z bankomatów międzynarodowych pośredników (raiffaisen, euronet, credit agricole) nie miałem problemów z wypłatą gotówki (karta mastercard). Faktycznie podczas używania bankomatów "ichniejszych" banków zwracało kartę i nie było możliwości pobrania gotówki...
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:59 

Bilety kupione. Tak czy owak polecę. ( chyba że odwołają)
Dla świętego spokoju ( mojej towarzyszki podróży ;) )
Jak wygląda sytuacja w samym Kijowie.? Bo raczej nie będę go opuszczał.
 PM off  

#140 PostWysłany: 04 Lut 2015 16:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem czy moje informacje są wystarczająco aktualne, byłem w końcu października, linia frontu wyglądała podobnie, dodatkowo był to weekend wyborczy, więc teoretycznie podwyższonego ryzyka. Było w 100% normalnie i w 100% bezpiecznie. Z punktu widzenia kijowskiej ulicy wojna była zauważalna tylko w wymiarze propagandowym, a tak to życie toczy się zupełnie normalnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości