Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 602 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 03 Kwi 2014 00:35 
Awatar użytkownika

niebieski
RaDiDaM napisał(a):
marcino123 napisał(a):
Tomo14 napisał(a):
Czy sądzicie ze mogę zarejestrować kolejne konto na siebie (z innym adresem mailowym) i przejdzie ?

dobre pytanie ! :)

Ale trzeba z innego adresu IP. Wyskoczył mi komunikat, że z tego komputera już się ktoś rejestrował.

Oj tam. Wszystko idzie. Wystarczy ze np. z Explorera przerzucisz się na Chroma ;)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#122 PostWysłany: 03 Kwi 2014 19:21 

wojager napisał(a):
Rezerwując Novotel w Warszawie mogę zyskać jeszcze jakiś upgrade z racji posiadania platynowej karty accor ?

Nocowałem w hotelu Novotel Warszawa Centrum, korzystając z promocji Travel Pony. Moja karta platynowa została uznana - dostałem upgrade pokoju i drink powitalny.

Natomiast niemiła niespodzianka spotkała mnie przy wymeldowywaniu. Podobno moja rezerwacja nie została opłacona, a wyłącznie pre-autoryzowana (kartą AMEX). Musiałem zapłacić. Co więcej, zostałem obciążony pełną kwotą (przed zniżkami Travel Pony). Kwota zapłacona przez Travel Pony również została pobrana z mojej karty. W efekcie zapłaciłem o 175% więcej, niż cena widniejąca przy płatności Travel Pony.

Zgłosiłem to do Travel Pony. Sytuacja jest obecnie wyjaśniania.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 03 Kwi 2014 20:13 
Awatar użytkownika

niebieski
dawid napisał(a):
wojager napisał(a):
Rezerwując Novotel w Warszawie mogę zyskać jeszcze jakiś upgrade z racji posiadania platynowej karty accor ?

Nocowałem w hotelu Novotel Warszawa Centrum, korzystając z promocji Travel Pony. Moja karta platynowa została uznana - dostałem upgrade pokoju i drink powitalny.

Natomiast niemiła niespodzianka spotkała mnie przy wymeldowywaniu. Podobno moja rezerwacja nie została opłacona, a wyłącznie pre-autoryzowana (kartą AMEX). Musiałem zapłacić. Co więcej, zostałem obciążony pełną kwotą (przed zniżkami Travel Pony). Kwota zapłacona przez Travel Pony również została pobrana z mojej karty. W efekcie zapłaciłem o 175% więcej, niż cena widniejąca przy płatności Travel Pony.

O żesz w d... Nie żartuj nawet że Cię obciążyli. Ja za tydzień jadę do Bratysławy...

Edit: Ktoś jeszcze już nocował i ma pozytywne / negatywne wrażenia z pobytu??

Potwierdzałeś wcześniej rezerwację w hotelu mailowo? Ile zapłaciłeś po odjęciu znizki (lub bez znizki). I jeśli można odpowiedzieć, to była Twoja pierwsza rezerwacja na Twoje imię i nazwisko czy zrobiłeś self-referala?? To ważne to ja mam zamiar nocować w Radisson Blue i jak mnie podliczą....
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 03 Kwi 2014 20:22 

niebieski
Ja bylem w N waw. Faktycznie, na poczatku problem, ale szybko sie rozwiazal i nic nie placilem. Dziwna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 03 Kwi 2014 20:24 
Awatar użytkownika

niebieski
tomasz.tomczuk napisał(a):
Ja bylem w N waw. Faktycznie, na poczatku problem, ale szybko sie rozwiazal i nic nie placilem. Dziwna sprawa.

Co konkretnie? I używałeś kodu zniżkowego?
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 03 Kwi 2014 20:29 

niebieski
Same case co Dawid, ale ja nic nie placilem.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 03 Kwi 2014 20:37 

iwan-82 napisał(a):
dawid napisał(a):
wojager napisał(a):

O żesz w d... Nie żartuj nawet że Cię obciążyli. Ja za tydzień jadę do Bratysławy...

Potwierdzałeś wcześniej rezerwację w hotelu mailowo? Ile zapłaciłeś po odjęciu znizki (lub bez znizki). I jeśli można odpowiedzieć, to była Twoja pierwsza rezerwacja na Twoje imię i nazwisko czy zrobiłeś self-referala?? To ważne to ja mam zamiar nocować w Radisson Blue i jak mnie podliczą....

Nie potwierdzałem rezerwacji mailowo z hotelem. Wysłałem jedynie pytanie z prośbą o potwierdzenie czy karta Le Club Accorhotels będzie honorowana. Nie dostałem odpowiedzi, ale po przyjeździe do hotelu okazało się, że karta została podpięta do rezerwacji.
Była to moja pierwsza rezerwacja przez Travel Pony, korzystałem z linka polecającego z jednego z blogów oraz kodu PONYPOINTS10. Koszt $82.80 (Credit Card: $47.80, Travel Credit: $35.00). W hotelu zapłaciłem ok 260 zł, czyli jest to zapewne te $82.

Dostałem odpowiedź od Travel Pony, że hotel nie powinien był mnie obciążyć i że wyjaśnią sprawę i napiszą do hotelu, żeby mi te pieniądze zwrócili. Także może mój przypadek jest tylko sytuacją wyjątkową i nie musisz się przejmować. Dam znać jaki będzie finał mojej sprawy.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 03 Kwi 2014 20:46 
Awatar użytkownika

Same case co Dawid, ale ja nic nie placilem.

Ok, ale coś więcej? W jaki sposób to wyjaśniłeś?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 03 Kwi 2014 20:49 
Awatar użytkownika

niebieski
David, ale i tak się trochę boję. Widać że dwa przypadki, tylko drugi z Happy Endem. Żeby się nie utworzył temat: Problemy z opłaconymi noclegami w TP :mrgreen: A tak poważnie to ja zrobiłem sobie kilka self-referali więc ewentualna reklamacja może być hm... kłopotliwa.

Ja tylko zapłaciłem ok. 10 dolców za każdy z pobytów i chciałbym, by na tej kwocie się zakończyło. Napiszę jeszcze raz do hotelu, czy płatność została dokonana i czy cokolwiek będę musiał dopłacić. Będę miał podkładkę jak co.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 03 Kwi 2014 21:24 
Awatar użytkownika

Loty: 416
Kilometry: 657 852
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
ltsb napisał(a):
pawelyop napisał(a):
Musi to być karta kredytowa? Nie mioże być zwykła debetówka?

Ja rezerwowałem zwykłą debetówką z Synca i nie było żadnego problemu.

mi niestety debetówka dziś nie przechodzi :(

Image
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 03 Kwi 2014 21:35 

niebieski
Check-in: Miła Pani *mówiła* coś na temat nie opłaconej rezerwacji. Uprzejmie poprosiłem o dokładne sprawdzenie. Po sprawdzeniu, poinformowała mnie o pre-autoryzacji karty American Express na kwotę 175 PLN (karta TravelPony) i wydała mi klucze, itp. Podczas check-out w poniedziałek z rana zbyt dużo (... - cenzura) kręciło się koło recepcji. Wyszedłem bez check-out bo jak wiadomo jest się automatycznie check-outowanym. Może gdybym podszedł do recepcji byłby podobny scenariusz. Noc kosztowała 14,5 USD z odjęciem kredytu travel pony.

Ostatnio edytowany przez Kamil 04 Kwi 2014 11:58, edytowano w sumie 2 razy
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 03 Kwi 2014 21:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Check-in: Miła Pani *mówiła* coś na temat nie opłaconej rezerwacji. Uprzejmie poprosiłem o dokładne sprawdzenie. Po sprawdzeniu, poinformowała mnie o pre-autoryzacji karty American Express na kwotę 175 PLN (karta TravelPony) i wydała mi klucze, itp. Podczas check-out w poniedziałek z rana zbyt dużo żydków kręciło się koło recepcji. Wyszedłem bez check-out bo jak wiadomo jest się automatycznie check-outowanym. Może gdybym podszedł do recepcji byłby podobny scenariusz. Noc kosztowała 14,5 USD z odjęciem kredytu travel pony.

Odpowiem cytatem z Świata Według Kiepskich: "Heleno, mam zawał " :lol:

A poważnie- nie rozumiem tej kwestii preautoryzacji. Ta American Express to w jakims sensie karta TP?? Nie kapuję.

Jak właśnie wygląda sytuacja w "poważnych" hotelach, bo nie bywam za często. Jak się check-out-uje? Zostawiasz klucz i wychodzisz? Czy musisz się zgłosić do recepcji. Z góry przepraszam za pewnie laickie pytanie.

Ostatnio edytowany przez Niva, 04 Kwi 2014 10:40, edytowano w sumie 1 raz
Cytat
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 03 Kwi 2014 22:00 

Zbanowany
Check-in: Miła Pani *mówiła* coś na temat nie opłaconej rezerwacji. Uprzejmie poprosiłem o dokładne sprawdzenie. Po sprawdzeniu, poinformowała mnie o pre-autoryzacji karty American Express na kwotę 175 PLN (karta TravelPony) i wydała mi klucze, itp. Podczas check-out w poniedziałek z rana zbyt dużo żydków kręciło się koło recepcji. Wyszedłem bez check-out bo jak wiadomo jest się automatycznie check-outowanym. Może gdybym podszedł do recepcji byłby podobny scenariusz. Noc kosztowała 14,5 USD z odjęciem kredytu travel pony.

Bierzesz udzial w konkursie na chamstwo miesiaca?
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 04 Kwi 2014 09:44 

iwan-82 napisał(a):
dawid napisał(a):
wojager napisał(a):

Opiszę na swoim przykładzie: Hilton Budapeszt, rezerwacja z użyciem debetówki Synca, używałem kodu PONYPOINTS10, 35$ z kasy startowej, dopłata 221,5$. Po uzyskaniu potwierdzenia rezerwacji z TP poprosiłem o numer rezerwacji w hotelu, który skonsultowałem bezpośrednio z hotelem. Hotel potwierdził mi rezerwację chyba następnego dnia i była ona również widoczna po zalogowaniu na stronie Hiltona. Nie miałem żadnych problemów w trakcie pobytu, wszystko odbyło się miło i przyjemnie. Podsumowując - warto oczywiście śledzić ewentualne problemy tutaj opisywane, ale prawdopodobnie i tak skorzystam z TP przy najbliższej możliwej okazji :)
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 04 Kwi 2014 10:19 

Wyszedłem bez check-out bo jak wiadomo jest się automatycznie check-outowanym.

No właśnie co to znaczy bez check-out? Bo dla mnie też to nie jest takie oczywiste? Jednak zawsze podchodziłem do recepcji żeby zostawić klucze/kartę i ktoś tam sprawdzał czy nie ma dodatkowych opłat np. za minibar itp. Wszystko trwa kilkanaście sekund. W jakim hotelu można sobie tak po prostu wyjść i co z kluczami? (Właściwie wszędzie można sobie wyjść, ale potem mogą Cię np. obciążyć za late-checkout itp. zupełnie poza Twoją kontrolą)
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 04 Kwi 2014 10:44 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Normalnie, można wyjść a klucze zostawić w pokoju.
Tak, zrobiłem w HIE Warszawa (nawet tam nie spałem).
Rano zadzwoniłem do hotelu i powiedziałem że się spieszyłem i nie zdążyłem się wymeldować.
To był akurat pokój opłacony z góry. Pani tylko zapytała czy można już sprzątać pokój, ja potwierdziłem i na tym check out się zakończył :)
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 04 Kwi 2014 11:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Odpowiedz z hotelu z Bratysławy:

"Dear Mr. ******
thank you for your email. Your stay is fully prepaid by the travel agency. It means you do not need pay anything, except your own extras (minibar, restaurant, parking etc.).
In case of any further questions feel free to contact me.
Kind regards,

****** "

Martwi mnie słowo "prepaid" ... oby nie było problemów.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 04 Kwi 2014 12:02 

Zbanowany
Cytuj:
Martwi mnie słowo "prepaid"

Co Cię martwi - nie rozumiesz jego znaczenia?
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 04 Kwi 2014 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
prepaid - płatne z góry - co Cie martwi? ;)

#140 PostWysłany: 04 Kwi 2014 13:09 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 308 541
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
Kolejna ściema portalu TravelPony. Kolega zrobił rezerwację w hotelu w Glasgow przez TP, 2 noce za 100 USD po odliczeniu kredytu TravelPony. Na miejscu, niby celem potwierdzenia musiał podać numer karty- w ubiegły week-ned. Pieniądze od razu przy rezerwacji ściągnął z karty TravelPony (100USD) a po powrocie do PL okazało się, że hotel zablokował większą sumę na karcie, do dzisiaj blokada z karty nie znikła. Hotel nie dostał pieniędzy od pośrednika?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 602 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości