Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 602 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 08 Kwi 2014 12:11 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Źle szukam czy na portalu nie ma ofert z Korfu?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#182 PostWysłany: 08 Kwi 2014 12:22 

niebieski
Fajna promocja. 3 noclegi w Berlinie po 20zł od osoby za dobę w 3* hotelu :) Rezerwacja z trzech kont.

#183 PostWysłany: 08 Kwi 2014 12:35 

Loty: 167
Kilometry: 174 841
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Masz 3 konta na te same dane i płacone wszystko tą samą kartą?
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 08 Kwi 2014 14:27 

niebieski
Tak, płacone są tamą kartą.

Ostatnio edytowany przez fly4me, 08 Kwi 2014 22:56, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 08 Kwi 2014 15:17 

Zabookowane NH w Madrycie za 10 euro osoba na 2 dni :) - 1 dzien na mnie 2 na towarzyszke :) - platne ta sama karta na 2 rozne nazwiska, potwierdzone przez hotel
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 08 Kwi 2014 15:33 

niebieski
No niekiedy przy check-inie chca dowod osobisty. To chyba jednak fajnie by bylo miec dobre dane. Ja akurat lece w 3 osoby wiec moge chyba nawet w pelni legalnie zalozyc 3 konta:)
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 08 Kwi 2014 16:14 

fly4me napisał(a):
Tak, płacone są tamą kartą. Dla picu założyłem konta na inne nazwiska, a później zmieniłem dane klienta po rezerwacji, ale nie wiem czy w ogóle to sprawdzają.

To co robisz to zwykłe oszustwo. Chyba nie wypada się tym chwalić.
ZFR lubi ten post.

#188 PostWysłany: 08 Kwi 2014 16:45 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Krajów: 2 / 0.9%
konahu napisał(a):
fly4me napisał(a):
Tak, płacone są tamą kartą. Dla picu założyłem konta na inne nazwiska, a później zmieniłem dane klienta po rezerwacji, ale nie wiem czy w ogóle to sprawdzają.

A jak portale hotelowe odwołują rezerwacje to jak to nazwiesz???
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 08 Kwi 2014 18:17 

mik111 napisał(a):
konahu napisał(a):
fly4me napisał(a):

Nie tego dotyczy ta rozmowa.
Już nie raz tak było, że promocje kończyły się błyskawicznie z powodu "zbyt dużego zainteresowania ofertą".
Do czego to doszło, żeby publicznie chwalić się takimi "czynami"? Ludzie mają się za bohaterów, bo udało im się "oszukać system" a są zwykłymi kanciarzami. A tego właśnie nie lubię. Spłycanie oszustwa do "zręcznego tricku" jest chyba przegięciem.

#190 PostWysłany: 08 Kwi 2014 18:53 
Awatar użytkownika

ciekawe kiedy pojawią się pierwsze anulacje takich rezerwacji i będzie lament :P
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 08 Kwi 2014 22:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Mam pytanie do osób które rezerwował i spały w hotelu Novotel w Warszawie. Z rezerwacjami było wszystko okej ? Sam mam jedną noc zarezerwowaną przez travelpony ale przyszedł mi email z Novotelu z informacją "Cena pokoju za dobę: 157.50 PLN" i "Forma płatności : Karta kredytowa" a do tego w internecie natknąłem się na taki oto wpis:
Cytuj:
Radzę uważać z Travel Pony i hotelem Novotel Centrum Warszawa. Zostałem obciążony dwukrotnie. Najpierw przez Travel Pony (po zastosowaniu zniżek), a potem przy wymeldowniu, musiałem ponownie dokonać zapłaty za pobyt, co więcej, w kwocie prawie dwukrotnie wyższej (możliwe, że to kwota pierwotna bez zniżek Travel Pony). Hotel twiedził, że wcześniej dokonano tylko autorzyacji kartą. Obecnie wyjaśniam tę sytuację.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 08 Kwi 2014 23:46 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 080
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Byłem w Novotelu Centrum Warszawa, oni nawet nie wiedzą, że współpracują z kimś takim, jak TravelPony, a przy check-in usiłują obciążyć gości płatnością za nocleg po raz drugi.

Kanał na YouTube: https://www.youtube.com/@FOODIESwpodrozy

Image
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 08 Kwi 2014 23:55 

Hmm... Właśnie zarezerwowałam hotel w Paryżu przez Travelpony, co więcej od razu mi zablokowano środki na koncie za cały pobyt. Mam nadzieję, że "niespodzianek" z rezerwacją i płatnością nie będzie...
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 08 Kwi 2014 23:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
kubucha napisał(a):
Byłem w Novotelu Centrum Warszawa, oni nawet nie wiedzą, że współpracują z kimś takim, jak TravelPony, a przy check-in usiłują obciążyć gości płatnością za nocleg po raz drugi.

I jak się skończyła Twoja sytuacja ? Co im powiedziałeś przy check-in ?
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 09 Kwi 2014 00:10 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 080
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Powiedziałem, że jestem ich platynowym gościem i że mnie to nie interesuje, że nie wiedzą z kim podpisują umowy biznesowe. Ponadto powiedziałem, że napiszę skargę do Accor i sobie poszedłem. Poprawka: próbowali obciążyć płatnością przy check-out, a nie przy check-in. Wcześniej spałem też w tym Novotelu miesiąc temu i wtedy było bez problemów, a też rezerwowałem przez TravelPony.com. Mają zwyczajnie totalny bałagan w hotelu i część recepcjonistów jest niedouczona.

Kanał na YouTube: https://www.youtube.com/@FOODIESwpodrozy

Image
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 09 Kwi 2014 00:48 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 633 266
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
konahu napisał(a):
mik111 napisał(a):
konahu napisał(a):

Nie tego dotyczy ta rozmowa.
Już nie raz tak było, że promocje kończyły się błyskawicznie z powodu "zbyt dużego zainteresowania ofertą".
Do czego to doszło, żeby publicznie chwalić się takimi "czynami"? Ludzie mają się za bohaterów, bo udało im się "oszukać system" a są zwykłymi kanciarzami. A tego właśnie nie lubię. Spłycanie oszustwa do "zręcznego tricku" jest chyba przegięciem.

Owszem, masz dużo racji. Sam mam założone 2 rezerwacje na TP - za każdym razem korzystałem ze zniżki $35, jedna na mnie, druga na towarzyszkę, płacone tą samą kartą. Akurat nie uważam tego za oszustwo.

Jednak weź pod uwagę, że TP też nie jest do końca fair - po I skoro decydują się na tego typu promocję to muszą liczyć się z tym, że z danego konta będzie zrobiona pojedyncza rezerwacja. Inaczej byłoby, gdyby za polecenie jednej osoby przekazywali również $35 a nie $25. Po II serwis manipuluje cenami. Dla przykładu: przez ostatnie 2 tyg. przeglądałem oferty w jednym z miast w USA. Na początku cena za dany hotel wynosiła ok. $100 / doba. Po tygodniu spadła do $75 w tym samym terminie (w tym czasie nie było żadnych kodów oprócz 25OFF). Po rezerwacji z drugiego konta i wykorzystaniu bonusu $35 zapłaciłem $40. Dokładnie 2 dni później pojawił się kod FLASHPONY - sprawdziłem ten sam hotel, w tym samym terminie przy wykorzystaniu kodu 10% i bonusu $35 wychodzi i tak kilka dolarów drożej niż kupiłem wcześniej... Wniosek z tego taki, że TP często winduje ceny na czas obowiązywania kodów zniżkowych, żeby nie być stratnym. To tez można podciągnąć pod oszustwo, nieprawdaż? :)
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 09 Kwi 2014 06:31 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Wczoraj po przełożeniu paru lotów miałem nieoczekiwany nocleg w Las Vegas. Na lotnisku
wyszukałem ofertę na TP (konto z $35 założyłem dużo wcześniej) i po 5 min. miałem rezerwację
hotelu za $21 (po odliczeniu bonu z $56). Na miejscu Panie w ogóle nie wiedziały, że wspołpracują
z takim serwisem. Co chwilę chodziły dzwonić, gdzieś sprawdzić telefonicznie rezerwację. Straciłem
tam 1h, bo później okazało się, że nie były zbytnio rozgarnięte i dzwoniły do booking i expedii. Koniec
końców, gdy już sam dałem im nr do TP akurat przyszedł faks potwierdzający. Ja jestem zadowolony,
a te początkowe tarapaty to podejrzewam, że tylko z powodu rezerwacji na chwilę przed przyjazdem.

#198 PostWysłany: 09 Kwi 2014 08:14 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Oszustwo nie oszustwo, system może nas oszukiwać a my sytemu już nie:>
Bardziej wypadałoby się zastanowić, jak długo oni będą dopłacać do tego interesu??
Nie chce mi się wierzyć że nie dokładają, ktoś w końcu tę różnicę musi pokryć a skoro nie jesteśmy to my i nie jest to hotel to chyba wypada na TP:>
Póki co nie słychać nic o zamykaniu kont czy zabieraniu środków za takie numery jak powyżej.
To albo TP nie zdaję sobie sprawy z takiej procedury albo są tak dochodowym bookingiem, że mogą sobie pozwolić na takie upusty:>
Biorąc po uwagę że część hoteli jest w ogóle tańsza w porównaniu z innymi systemami rezerwacyjnymi + bonusy jaki dają, to nasuwa się kolejne pytanie w jaki sposób to funkcjonuje i przynosi zysk/stratę:)??
Koniec końcem, ktoś się pewnie zacznie temu bardziej przyglądać, bo taka utopia nie może trwać wiecznie:>
To, tak do porannej refleksji:>

PS Zresztą tych przykładów ostatno można mnożyć więcej: HT, czy ostatnie kody airfasttickets, kto nam w takim razie częściowo/całkowicie spononsoruje hotele/loty ??:>
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 09 Kwi 2014 08:36 
Awatar użytkownika

srebrny
http://hipaway.com/ też rozdawał kody, upusty na lewo i prawo wiemy jak to się skończyło, więc korzystajmy póki można
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 09 Kwi 2014 08:46 

niebieski
Oby do choć sierpnia dotrwali potem niech się dzieje co chce :D bo już mam rezerwacje na lipiec.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 602 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości