Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 109  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 21 Paź 2011 11:31 

Pawel, dzwonilam juz na infolinie Citi i oni sa tam kompletnie niezorientowani jesli chodzi o sprawe kont na wizzairze, po 15 minutach rozmowych konsultankta stwierdzila, ze trzeba zadzwonic na infolinie Wizzaira :lol:

Powiedzmy, ze nie mam konta na Wizzairze i chce przelac punkty. Czy musze najpierw sama to konto utworzyc (uzywajac maila, ktory podalam we wniosku) czy konto zostalo automatycznie utworzone i podadza mi dane do zalogowania sie? Ta sprawa jest dla mnie niejasna...
 Profil Relacje PM off  

#182 PostWysłany: 21 Paź 2011 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.6%
Finka napisał(a):
Pawel, dzwonilam juz na infolinie Citi i oni sa tam kompletnie niezorientowani jesli chodzi o sprawe kont na wizzairze, po 15 minutach rozmowych konsultankta stwierdzila, ze trzeba zadzwonic na infolinie Wizzaira :lol:

Powiedzmy, ze nie mam konta na Wizzairze i chce przelac punkty. Czy musze najpierw sama to konto utworzyc (uzywajac maila, ktory podalam we wniosku) czy konto zostalo automatycznie utworzone i podadza mi dane do zalogowania sie? Ta sprawa jest dla mnie niejasna...

Co do zorientowania w citi to sie zgodze. Ze wszystkim odsylaja do wizzaira, twierdzac ze to ich nie dotyczy.
A jesli chodzi o nowe konto w wizzie to hmmmm.... wydawaloby sie, ze mozesz zalozyc konto w wizzie i zostanie automatycznie polaczone z mailem, ktorego podalas do citi, ale z drugiej strony kazde konto ma indywidualny nr klienta i jak citi juz wnioskowalo do wizzaira o utworzenie takiego konta to moze byc problem bo nr kont by sie nie zgadzaly. Obawiam sie, ze nie obejdzie sie bez telefonu do wizza.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 21 Paź 2011 11:44 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Finka napisał(a):

spróbuj utworzyć sama, jeśli bank w Twoim imieniu próbował utworzyć już to konto, zobaczysz, że login jest już zajęty, jeśli nie załóż i będziesz mieć pewność, że konto już istnieje i masz gdzie przelewać punkty.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 21 Paź 2011 14:57 
Awatar użytkownika

niebieski
całe zamieszania z punktami zaczyna wyglądać pozytywniej

dziś zadzwonili do mnie z citi z przeprosinami, Pani wytłumaczyła, że mieli awarię (to już wszyscy wiemy)
i że w czasie kiedy dokonywałam pierwszej transakcji moja karta nie była podpięta do systemu dlatego nie naliczyli tych punktów powitalnych. Dziś na moim koncie pojawiło się 1500 punktów (wnioskowałam o 1000 w ramach przeprosin), a dali 1000 powitalnych +500... ale po chwili Pani powiedziała , że teraz gdy dokonam następnej transakcji kolejny 1000 powitalnych pojawi się na Pani koncie :)
czyli jeśli tak będzie, to przyznam, że będę nawet zadowolona, w sumie 150zł piechotą nie chodzi :)

oczywiście zleciłam przelanie na konto wizzair i teraz czekam niecierpliwie, aż się tam pojawią :)
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 21 Paź 2011 16:07 

niebieski
U mnie wyjaśniło się. Numer konta WizzAir nie pokazuje się po kliknięciu na obrazek, ale dopiero po wybraniu opcji "Dokonaj zakupu". Wtedy pokazuje się numer konta i możliwość przelania punktów.

#186 PostWysłany: 22 Paź 2011 17:12 

Właśnie przelałem punkty przez stronę CitiBanku. Zobaczymy w tygodniu czy prawidłowo zostaną przelane :)

#187 PostWysłany: 25 Paź 2011 21:06 
Awatar użytkownika

niebieski
A mi dzisiaj wreszcie doszły punkty. Zajęło to niemal dwa tygodnie.
Od konsultantki dowiedziałem się, że mają problemy z systemem, ale powinni się niebawem z tym uporać.

#188 PostWysłany: 26 Paź 2011 16:11 

Loty: 163
Kilometry: 188 335
Krajów: 19 / 8.8%
Witam,

Dostałem pierwsze rozliczenie karty Citi Wizz i miło mnie zaskoczyło,
najpierw zastanowiło mnie skąd tyle pkt,
później ustaliłem że najwyraźniej wszystkie transakcje przeprowadzone przez internet zostały potraktowane tak jak płatnośc na stronie Wizz, tj. z Cashback 4% :)

Czy u kogoś się pojawiły podobne "objawy"?

#189 PostWysłany: 26 Paź 2011 16:15 

złoty
J0seph napisał(a):
Czy u kogoś się pojawiły podobne "objawy"?

Tak, mam dziwnie za dużo punktów, ale nie chce mi się liczyć o ile więcej niż powinno być. Reklamować tego nie zamierzam :) Może w ramach rekompensaty za problemy z naliczaniem punktów, podwoili je :)

#190 PostWysłany: 26 Paź 2011 16:55 
Awatar użytkownika

Na wyciagu, ktory wygenerowal sie wczoraj pojawily sie punkty, jednak nie sa przypisane dla kazdej transakcji, ale podzielone na kategorie (premiowe, wizzair, transakcje itp)
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 26 Paź 2011 18:04 
Awatar użytkownika

niebieski
u mnie liczba punktów w sumie się zgadza (co do jednego), za transakcje tyle ile się spodziewałam plus punkty przeprosinowo-powitalne
natomiast to co jest jest w podsumowaniu w tym podziale... :)
przykładowo spodziewałam się
'Punkty za transakcje' 100
'Punkty za transakcje u Partnera Wizz Air' 84

a mam
'Punkty za transakcje' 142
'Punkty za transakcje u Partnera Wizz Air' 42

suma punktów ok... rozpisane tak jakby wizzaira podzielili pół na normalne, pół na wizz :)

ale na razie punkty widziałam tylko na citi, bo mimo przelania na konto wizzair jeszcze tam niezagościły
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 27 Paź 2011 11:47 

złoty
Macie czasami problem z kodami sms do transakcji? U mnie już któryś raz z kolei nie przychodzi, Citiphone nie potrafi pomóc i proponuje tylko tymczasowe wyłączenie usługi Secure Code...

#193 PostWysłany: 27 Paź 2011 11:53 
Awatar użytkownika

mucha napisał(a):
Macie czasami problem z kodami sms do transakcji? U mnie już któryś raz z kolei nie przychodzi, Citiphone nie potrafi pomóc i proponuje tylko tymczasowe wyłączenie usługi Secure Code...

Ja mialem, ale taki ze niektore transakcje przechodzily bez kodu. Citi twierdzil, ze to wina operatora - wyjasnilem ze nie bardzo bo ani nie ma przekierowania na strone z kodem ani nie przychodzi SMS. Nastepne zdanie, ze wina przegladarki, wiec znow tlumaczenie, ze transakcja przechodzi. Pani poradzila sie kolejnej osoby i powiedziala, ze niektorzy uslugodawcy (w moim przypadku Lufthansa i jeszcze ktoras firma z kuponami) nie wymagaja kodow.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 27 Paź 2011 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
ja wczoraj rano czekałam około minuty aż przyszedł sms i jak go wpisałam to niezaakceptowało, więc wysłałam prośbę o następny, potem ok 16stej dostałam dwa kolejne kody, mimo, że karta leżała spokojnie w moim portfelu...
Przyznam, że zmartwiło mnie to i zaczęłam się zastanawiać, czy ktoś nie próbuje użyć mojej karty...
ale tak naprawdę to bardziej podejrzewam, że to Citi ma jakieś problemy ze swoim systemem.
Jeśli się to powtórzy myślę, że zastrzegę kartę, raczej nie warto ryzykować
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 27 Paź 2011 22:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytanie do osób, które otrzymały punkty jako rekompensatę za problemy.

Widzicie te punkty w systemie?

#196 PostWysłany: 27 Paź 2011 23:38 
Awatar użytkownika

niebieski
kerad85 napisał(a):
Pytanie do osób, które otrzymały punkty jako rekompensatę za problemy.

Widzicie te punkty w systemie?

'w systemie' znaczy w citi? jeśli o to pytasz to tak, przelałam je już nawet do wizzair, gdzie niestety jeszcze się nie pojawiły.
Łącznie przeprosinowo-powitalnych puntków dostałam 2500. W reklamacji prosiłam o 1000, ale ponieważ nawet po reklamacji mieli problemy z systemem to najpierw dostałam 1500, a potem jeszcze 1000 powitalnych. Nie wspominam tu o punktach naliczonych za transackje kartą, które też już zostały naliczone. Wszystkie punkty, które dostałam w ramach przeprosin, były naliczone w obowiązującym 4dniowym terminie reklamacji.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 27 Paź 2011 23:41 

Nom, trochę tych punktów ci się nazbirało ;)

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 28 Paź 2011 08:03 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.3%
platynowy
Złożyłem reklamację dot. :
- wadliwości pierwszej otrzymanej karty WIZZ /uszkodzony chip/ wymieniono w ciągu kilku dni na nową.
- braku naliczenia punktów

Po dwóch dniach na moim koncie pojawiło sie dodatkowo 500 pkt w ramach rekompensaty.

Obecnie naliczenia punktów odbywają sie prawidłowo, sms przychodzą niezwłocznie, nie spotkałem sie z sytuacja by odrzucono próbe płatności karta w jakimkolwiek terminalu. Nie probowałem dotąd jeszcze przelać naliczonych punktów na Wizz.

Myśle, że nas wszystkich korzystanie z tej karty na początku trochę nerwów kosztowało.
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 28 Paź 2011 11:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzis stan mojego konta WizzAir uległ zmianie :D
0.00EUR zamieniło się końcu na określoną wartość i jest w PLN :)

kwota, która się tam pojawiła jest wynikiem przelewu z konta citi, które zleciłam dokładnie tydzień temu w piątek (czyli 7 dni normalnych, 5 dni roboczych)
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 28 Paź 2011 11:15 

złoty
sylwia_pl napisał(a):
Dzis stan mojego konta WizzAir uległ zmianie :D
0.00EUR zamieniło się końcu na określoną wartość i jest w PLN :)

U mnie dokładnie tak samo :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 109  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości