Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 109  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 20 Paź 2011 10:33 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.6%
connexBB napisał(a):
Kamil napisał(a):
http://www.worldpromocja.pl/ - rusza konkurs dla posiadaczy karty Wizz Citi

Dziwna ta promocja, na liście banków nie ma Citi, a bez wyboru banku nie da się zarejestrować płatności...
wysłałem im maila z zapytaniem, ciekawe co odpowiedzą.

Zjedz troche nizej to zobaczysz citi na liscie.
 Profil Relacje PM off  

#162 PostWysłany: 20 Paź 2011 10:59 
Awatar użytkownika

I kolejna historia z citi. Wlasnie otrzymalem telefon od pracownicy banku i uslyszalem taki tekst: w zwiazku z wykorzystaniem ponad 70% dostepnego limitu na karcie dzwonie z informacja zeby ostroznie korzystal pan z karty.
Widze, ze citihandlowy zaczyna maksymalnie przeginac pale. A jako ciekawostke dodam, ze transakcje, ktore przekroczyly te 70% nie zostaly jeszcze nawet zaksiegowane. Poza tym prawie cala kwota dotyczy zakupu biletow lotniczych, wiec chyba ktos w tym banku powinien sie zastanowic co robi.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 20 Paź 2011 15:41 

dzisiejszy moj kontakt z Citi

bez problemu dowiedziałem sie ze mam 1499p (1000 bonusowe + 499 za korzystanie z kart)
Pani kulturalnie powiedziała ze przelewaja punkty raz na kwartał (koniec marca, czerwca, wrzesnia, grudnia)
Ja karte mam od sierpnia i najprawdopodobniej nic w sierpniu nie kupilem dlatego nie przelali mi punktow. Poprosiłem wiec o przelanie " na życzenie"
Pani stwierdziła ze nie ma problemów i przełaczyła mnie na inny numer. posłuchałem przez 30 s muzyczki i potem mnie rozlaczylo :)
zadzwoniłem wiec ponownie. Tym razem Pan sam kontaktował sie z odpowiednim działem. Po chwili stwierdził ze ma jakies problemy z połaczeniem z tym działem. Jednak z informacji ktore widzi na komputerze wynika ze 6 pazdziernika zgłoszono problemy z przelewaniem punktow.Miał on być rozwiazane w przeciagu 2 tyg.
a to własnie dzis :)
Zaproponowano mi abym zadzwonil jutro.

wychodzi ze nasze punkty maja ale nie wiedza jak je połaczyć z wizzem .....

jutro tez dzwonie - co mi tam :)
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 20 Paź 2011 17:31 

Loty: 236
Kilometry: 448 360
Krajów: 39 / 18.1%
Pawel_T napisał(a):
connexBB napisał(a):
Zjedz troche nizej to zobaczysz citi na liscie.

osz w mordę...faktycznie jest suwaks...dzieki :ugeek:

#165 PostWysłany: 20 Paź 2011 19:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam wszystkich, pierwszy raz piszę na tym forum.
O dziwo moja karta Citi i konto Wizz zadziałały razem i chciałbym podzielić się tą radością ;) .
Nie widziałem dotąd opisu jak samemu przelać punkty (bez konsultanta), może źle szukałem?
U mnie wyglądało to tak.
1. Po otrzymaniu karty (początek października) uruchomiłem obsługę online przez stronę banku.
2.Może nie zauważyłem od razu, ale chyba dopiero po jakimś czasie (~10 dni?) pojawiła się na górze strony z obsługą online mojej karty zakładka:
"Katalog nagród".
3.Po wejściu tam widzimy nasz dorobek punktowy, tzn. powitalne 1000 + to co dostaliśmy za zakupy zrobione kartą.
4. Z prawej strony jest rysunek karty Citi Wizz i napis "Kliknij na obrazek karty, aby przelać punkty na konto Wizz Air"
5.Po kliknięciu w obrazek rozpoczyna się procedura przelewania punktów, o dziwo jako numer konta docelowego pokazał się z automatu mój numer konta Wizz. Miałem je założone wcześniej przy okazji wykupienia członkostwa Xclusive Club.
4. Na końcu otrzymałem obietnicę, że punkty powinny pojawić się na koncie Wizz po trzech dniach.
5. Punkty pojawiły się na koncie Wizz po ok. ośmiu dniach. Eksperyment zrobiłem dla pewności tyko dla 10 punktów, na koncie Wizz pojawiła się jedna złotówka, waluta automatycznie zmieniła się z E na pln.
7.I już!

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 20 Paź 2011 19:40 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
telefon do citi z pytaniem jak tam się miewają moje punkty

- 'na Pani koncie są obecnie 193 pkt'
- a gdzie ten 1000 powitalnych?
- 'nie wiem'

chyba trzeba złożyć kolejną reklamację ;) poprzednia ma datę rozpatrzenia do jutra... poczekam, zobaczę, jak nic się nie zmieni... dzwonię znowu :)
tak czy tak złożyłam zlecenie przelania tych kilku punktów na konto WizzAir, bo chcę zobaczyć, czy u nich cokolwiek działa poprawnie. Według deklaracji Citi - 3 dni robocze na przelanie punktów na konto WizzAir

P.S. Gratulacje dla Stasiek_T... pierwszy szczęśliwy na naszym forum, który ma już punkty :)
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 20 Paź 2011 21:15 

złoty
WOW, rzeczywiście u mnie też już działa! Mam zakładkę "katalog nagród", widać ilość punktów, można przelać... nr konta Wizz zgadza się z tym które mam już założone, więc jest nieźle.

#168 PostWysłany: 20 Paź 2011 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.6%
złoty
OK u mnie też jest.

Liczba punktów to jakiś żart chyba jest :D

Przelali moje punkty nie na to konto co trzeba.... co za bank 30min na telefonie tydzień temu, 4 konsultantów, żeby wytłumaczyć o co chodzi zapewniali, że zrozumieli ale jednak to zbyt trudne...

#169 PostWysłany: 21 Paź 2011 08:38 

niebieski
Gaszpar napisał(a):
...
Przelali moje punkty nie na to konto co trzeba.... co za bank 30min na telefonie tydzień temu, 4 konsultantów, żeby wytłumaczyć o co chodzi zapewniali, że zrozumieli ale jednak to zbyt trudne...
Miałeś wcześniej konto w Wizzair ?

#170 PostWysłany: 21 Paź 2011 09:05 

mi tez działa :)

czekam teraz az punkty przelicza sie na zł i pojawia sie w wizzie.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 21 Paź 2011 09:21 

niebieski
A ja mam punkty prawidłowo naliczone. Niestety nie mogę przesłać gdyż nie pokazuje mi się numer konta Wizz, które posiadam. Obawiam się, żeby nie było tak, że mi założą nowe konto na którym nie będę miał WizzClub.

#172 PostWysłany: 21 Paź 2011 09:33 

Wkońcu się udało i przelali mi punktu na konto wizz, kwota wyświetla się teraz w zł i odpowiada ilości punktów które miałem. Zamiast 3 dni, o których mówił konsultant z citi, trwało to tydzień ale najważniejsze, że dało radę.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 21 Paź 2011 09:44 
Awatar użytkownika

niebieski
A mi przesłali na złe dane, tzn. na maila jakiego używałem wcześniej w Citi Banku a nie na tego, jaki wpisałem na wniosku o kartę kredytową.

Rozmowa na infolinii trwała ok. 20 minut, konsultantka co chwilę prosiła, żebym poczekał, bo nie wiedziała o co chodzi.

Wczoraj składałem reklamację, zobaczymy co z tego wyniknie.

#174 PostWysłany: 21 Paź 2011 10:07 
Awatar użytkownika

barrob1 napisał(a):
A ja mam punkty prawidłowo naliczone. Niestety nie mogę przesłać gdyż nie pokazuje mi się numer konta Wizz, które posiadam. Obawiam się, żeby nie było tak, że mi założą nowe konto na którym nie będę miał WizzClub.

W moim przypadku chyba miesiac trwalo zanim polaczyli oba konta.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 21 Paź 2011 10:18 

złoty
Z konta Wizz możemy kupić bilety tylko dla nas i ewentualnie innych osób podróżujących razem, prawda? Nie da się tylko dla innej osoby?

#176 PostWysłany: 21 Paź 2011 10:23 
Awatar użytkownika

mucha napisał(a):
Z konta Wizz możemy kupić bilety tylko dla nas i ewentualnie innych osób podróżujących razem, prawda? Nie da się tylko dla innej osoby?

Nie myl konta wizz z xclusive club.
Eeeee chyba cos mi sie pomieszalo. Wydawalo mi sie, ze po zmianach w kontach wizz srodkami z konta mozna placic za wszystkie loty ale znalazlem pkt regulaminu:
Stan Konta Wizz jest dostępny do opłacania rezerwacji dokonywanych na rzecz Klienta i maksymalnie 4 innych osób podróżujących wspólnie z Klientem.
Gdzies tez czytalem, ze mozna z tych srodkow oplacic xclusive club.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 21 Paź 2011 10:45 

Witam. Mam pytanko. Przy wniosku o wydanie karty wpisalam niestety inny adres mailowy niz ten, ktory powiazany jest z moim kontem na Wizzairze. Niedlugo bede przelewac punkty i czy jest mozliwosc przelania punktow na moje stare konto? Jesli nie, to czy ja mam utworzone jakies nowe konto, na ktore beda przelewac mi punkty? Jesli tak, to nic o tym nie wiem i nie dostalam zadnego hasla, dzieki ktoremu moglabym sie na nie zalogowac...
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 21 Paź 2011 10:57 
Awatar użytkownika

Finka napisał(a):
Witam. Mam pytanko. Przy wniosku o wydanie karty wpisalam niestety inny adres mailowy niz ten, ktory powiazany jest z moim kontem na Wizzairze. Niedlugo bede przelewac punkty i czy jest mozliwosc przelania punktow na moje stare konto? Jesli nie, to czy ja mam utworzone jakies nowe konto, na ktore beda przelewac mi punkty? Jesli tak, to nic o tym nie wiem i nie dostalam zadnego hasla, dzieki ktoremu moglabym sie na nie zalogowac...

Zadzwon na infolinie citi i podaj im tego drugiego maila :)
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 21 Paź 2011 11:13 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Sprawdzam model naliczania punktów.

Z tego co widzę, każda transakcja wykonana jest przeliczana osobno, a nie suma ruchu na karcie.
Liczy się każde wydane 5 zł w ramach jednej transakcji.
Więc przykładowo jeśli kupujemy 10 biletów po 4 zł każdy i zrobimy to w osobnych transakcjach... nie naliczy się nic. Jeśli połączymy w jedną to 40zł/5pkt*2 = 16pkt.
Jeśli transakcja jest za 43zł to też otrzymamy za to 16pkt

Ponieważ nie mam jeszcze przelanych punktów na WizzAir nie wiem jaki jest następny krok przeliczania, czyli
każde 10pkt to 1zł
a jeśli mam 193 pkt to otrzymam 19zł, czy 19,3zł?
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 21 Paź 2011 11:25 

złoty
Pawel_T napisał(a):
mucha napisał(a):

Nie myl konta wizz z xclusive club.
Eeeee chyba cos mi sie pomieszalo. Wydawalo mi sie, ze po zmianach w kontach wizz srodkami z konta mozna placic za wszystkie loty ale znalazlem pkt regulaminu:
Stan Konta Wizz jest dostępny do opłacania rezerwacji dokonywanych na rzecz Klienta i maksymalnie 4 innych osób podróżujących wspólnie z Klientem.
Gdzies tez czytalem, ze mozna z tych srodkow oplacic xclusive club.

Nie mylę. Chodzi mi o to czy mając już przelane środki na koncie Wizz będę mógł kupić bilet tylko dla kogoś, beze mnie na rezerwacji. Z tego co rozumiem to nie ma takiej możliwości.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 109  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: klompon oraz 15 gości