Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 02 Mar 2014 16:17 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
Krajów: 4 / 1.9%
Wojny w prawdziwym tego słowa znaczeniu raczej nie można się spodziewać. Raczej jakiś ograniczony konflikt na Krymie (w co też wątpie). Putin jest zbyt dobrym geostrategiem aby nie przewidział, że po takiej akcji zbrojnej będzie traktowany na równi z rządzącymi w Korei Pn. A Zachód jest potrzebny Rosji do prowadzenia interesów (ktoś ten gaz i ropę musi kupić).
Poza tym Ukraina ma z pewnością większą wagę strategiczną dla Zachodu niż Gruzja, więc opcji osetyjsko-abchaskiej nie przewiduję.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#82 PostWysłany: 03 Mar 2014 01:32 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
A więc tak, w Kijowie panuje obecnie porządek. Wszystko działa, kursuje, można co najwyżej utknąć w korku. Z kartami płatniczymi nie ma problemów, nikt też nie żąda dolarów. Na pierwszy rzut oka powaga sytuacji umyka. Miasto wygląda i funkcjonuje normalnie. Nie ma grup biegających po ulicach z bronią itd. Jest spokojnie i bezpiecznie. To sytuacja z dziś.

Nie zazdroszczę hotelarzom, obserwowałem ceny w różnych obiektach przez tydzień przed wyjazdem i w niektórych przypadkach potrafiły spaść nawet o połowę. W moim hotelu byłem jedynym gościem.

Po Majdanie kręci się cała masa ludzi z aparatami, smartfonami i tabletami. Plac w pewnym sensie przypomina wystawę, idzie się od miejsca do miejsca i fotografuje. Można kupić kawę, flagę, szalik, kwiaty, znicze itp. Polegli mają swoje miejsca pamięci. Ludzie z namiotów wyglądają na straszliwie zmęczonych. Całość robi mocno przygnębiające wrażenie, a przynajmniej na mnie zrobiła.

Na małym marginesie pewien polski akcent na Majdanie. Bez komentarza.

Załączniki:
Majdan przepraszamy za sikorskiego.jpg
Majdan przepraszamy za sikorskiego.jpg [ 30.95 KiB | Obejrzany 1889 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 03 Mar 2014 10:31 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Czy ktoś coś wie na temat ewentualnej możliwości zwrotu/zamiany biletów do Kijowa zakupionych w locie?

#84 PostWysłany: 03 Mar 2014 10:35 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
była opcja zamiany biletów na luty, na temat marcowych na razie bez info

#85 PostWysłany: 03 Mar 2014 22:42 
Awatar użytkownika

Napisałam ponownie do Tripsty - na razie dostałam taką odpowiedź:

Cytuj:
Uprzejmie informujemy, że skontaktowaliśmy się z liniami lotniczymi LOT w celu otrzymania oficjalnej informacji na temat procedury zwrotu w przypadku lotów do Kijowa.
W dniu jutrzejszym przekażemy Pani informację, czy lot autoryzuje pełny zwrot za zakupione bilety.

#86 PostWysłany: 04 Mar 2014 16:22 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Dostałaś już jakąś odpowiedź?

#87 PostWysłany: 04 Mar 2014 16:46 

niebieski
Wie ktos jak dostac sie z centrum Kijowa w odwiedziny do willi Janukowycza?:)
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 04 Mar 2014 21:24 
Awatar użytkownika

Łukasz napisał(a):
Dostałaś już jakąś odpowiedź?

Niestety nie. Rano znowu do nich napiszę.

#89 PostWysłany: 05 Mar 2014 12:45 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
Akurat o aktualne podejście do zwrotu/zamiany biletów do Kijowa możecie przecież zapytać bezpośrednio w Locie.
Od razu dostaniecie odpowiedź, ewentualnie nawet przełożycie podróż.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 05 Mar 2014 17:11 

Ja bylem 28 gru. wszystko było spoko, tylko nie pchałem się w centrum demonstracji na majdanie. wystarczyło okrążać tłum tak jak reszta niedemonstratów i ok.

teraz mam info od ziomków z oddziału firmy w Kijowie - jest bezpiecznie, miejcie polski dowód pod ręką jak was spytają kim jesteście. Widzą orzełka i jest ok. i standardowo zwiedzanie z głową - bez pchania się pod scenę :)
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 05 Mar 2014 17:13 

digger napisał(a):
Wie ktos jak dostac sie z centrum Kijowa w odwiedziny do willi Janukowycza?:)

a znasz adres ? ichniejsze jakdojade.pl czyli http://www.eway.in.ua/en/cities/kyiv działa całkiem spoko :)
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 06 Mar 2014 16:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
LOT Polish Airlines napisał(a):
[Oświadczenie w sprawie lotów na Ukrainę]

Opinie pasażerów i ich komfort podroży LOT-em są dla nas priorytetem. Dlatego w odpowiedzi na sugestie podróżnych, reagujemy „na bieżąco” i podjęliśmy decyzję o przedłużeniu do 31 marca 2014 roku wyjątkowej procedury dotyczącej zmian rezerwacji osób podróżujących na Ukrainę.

Każdy, kto kupił nasz bilet na trasie do Lwowa, Kijowa i Odessy, mający się odbyć się w terminie do 31 marca 2014 roku, będzie mógł zmienić bezpłatnie rezerwację i wybrać inny dowolny termin na przestrzeni roku na tej samej trasie.

Podjęliśmy decyzję o przedłużeniu wyjątkowej procedury dla podróżnych, mimo że nasze rejsy do Kijowa, Lwowa oraz Odessy realizowane są bez żadnych zakłóceń, według rozkładu lotów. Również na tych lotniskach na Ukrainie nic nie zaburza standardowych procedur.

Pasażerów prosimy o kontaktowanie się z Call Center LOT-u: 801 703 703 (w Polsce) lub +48 22 577 99 52 (za granicą).
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 07 Mar 2014 22:36 
Awatar użytkownika

Zmieniłam dziś bez problemu rezerwację z marca na długi sierpniowy weekend :)

#94 PostWysłany: 08 Mar 2014 09:01 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
midnight_visitor napisał(a):
Zmieniłam dziś bez problemu rezerwację z marca na długi sierpniowy weekend :)

ja identycznie. Też z marca i też na 15-17.08

#95 PostWysłany: 09 Mar 2014 02:13 

niebieski
A ja się zdecydowałem i przyleciałem wczoraj wieczorem do Charkowa. Tutaj jest spokój i nic się nie dzieje. Chodziłem do 1 w nocy po mieście i cieszę się, że nie zrezygnowałem z wyjazdu.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 09 Mar 2014 03:32 
Awatar użytkownika

Cytuj:
W związku z nieprzewidywalnością dalszego rozwoju sytuacji bezpieczeństwa na części terytorium Ukrainy tj. w Autonomicznej Republice Krymu oraz mieście Sewastopolu, Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP po raz kolejny wzywa obywateli polskich przebywających na Półwyspie Krymskim do opuszczenia tego obszaru.

Źródło: http://www.msz.gov.pl/pl/aktualnosci/wi ... ewastopolu
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 09 Mar 2014 14:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 416
Kilometry: 594 327
Krajów: 60 / 28.0%
kendi napisał(a):
A ja się zdecydowałem i przyleciałem wczoraj wieczorem do Charkowa. Tutaj jest spokój i nic się nie dzieje. Chodziłem do 1 w nocy po mieście i cieszę się, że nie zrezygnowałem z wyjazdu.

kendi - jak wrócisz, napisz coś jeszcze. Ja za 2 tygodnie mam wylot na 3 dni do Charkowa :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 09 Mar 2014 15:53 

kendi napisał(a):

i na podstawie takich informacji powinno sie decydowac czy zrezygnowac z podrozy czy nie
pozdro dla osob zyjacych mediami
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 09 Mar 2014 16:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
i na podstawie takich informacji powinno sie decydowac czy zrezygnowac z podrozy czy nie

Masz szklaną kulę, która wie co będzie się działo za 2, 7 czy 30 dni?
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 09 Mar 2014 17:18 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Lepiej mieć informacje jakiekolwiek z pierwszej ręki niż wierzyć mediom;) God bless f4f :D

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
glebolxxx lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości