Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 21 Lut 2014 00:55 

niebieski
Niech ktos wrzuci mape zamieszek, wtedy pogadamy.
Przeciez nie plonie CALE miasto!

Edit: znalalzem cos takiego:

http://www.newsweek.pl/g/i.aspx/670/0/n ... 463865.jpg
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 21 Lut 2014 01:03 

http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/mapa ... t_id=16572
 PM off  

#43 PostWysłany: 21 Lut 2014 01:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 416
Kilometry: 594 327
Krajów: 60 / 28.0%
Podobno wynoszą ciała z hotelu Ukraina (przy placu Niepodległości), a można go na Booking nadal rezerwować.... no nic... do Charkowa jeszcze miesiąc mi pozostał, ale mam czarne myśli.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 21 Lut 2014 09:42 
Awatar użytkownika

srebrny
@jacakatowice @gorny97
To co pokazuje telewizja dzieje się w okolicach Majdanu i jest to tylko 1% powierzchni całego Kijowa. w Pozostałych 99% powierzchni miasta życie toczy się w miarę normalnie. Nikt nie atakuje i nie strzela do przeciętnych ludzi idących do pracy na zakupy, do matek spacerujących z dziećmi. Zrozumcie, że to co pokazuje tv i portale internetowe to wszystko starcia w okolicy Majdanu, gdzie siły prezydenckie próbują stłumić protesty, a "partyzanci" stawiają czynny opór. Nie mówi się też o tym, że broni palnej używają nie tylko siły bezpieczeństwa ale również niekontrolowani bojówkarze, którzy wmieszali się w obrońców Majdanu.
Na szczęście pojawił się płomyk nadziei i jest szansa, że skończy się bezsensowne przelewanie krwi.
 Profil Relacje PM off
lgm lubi ten post.

#45 PostWysłany: 21 Lut 2014 10:02 

Ogarnij ruskie portale informacyjne, to zobaczysz jak zapotrzebowanie wpływa na treść. Mnie się naprawdę nie chce kolejnego dnia poświęcać bo zaraz wyjdzie, że ktoś się poczuje dotknięty, obrażony, sprowokowany. Opuszczam ten wątek przynajmniej na trochę.

Na stronie MSZ jest wyraźnie napisane, że zalecana jest ostrożność i to wszystkim od dwóch dni wkładam do głów. A jak ktoś nie chce jechać, to niech nie jedzie, wymówkę ma dobrą.

Z kronikarskiego obowiązku: centrum Kijowa właśnie jest po LEWEJ stronie Dniepru, czyli za lewym brzegiem Dniepru.

Żeby już nie przeciągać, proponuję taką konkluzję płynącą z tego wątku. Pozostajemy przy swoich zdaniach - Ty i kilkoro innych użytkowników uważacie, że podróż tam to czyste szaleństwo, ja i chyba jeszcze jedna osoba uważamy że przy zastosowanie zdrowego rozsądku i uwagi można spokojnie jechać. Każdy pozostaje przy swoim zdaniu, mimo że prawdopodobnie mamy ten sam TVN :)
 PM off  

#46 PostWysłany: 21 Lut 2014 10:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wiem jak jest faktycznie w Kijowie, bo mnie tam nie nie ma, ale ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że media potrafią pięknie wyłuskać co dla nich istotne.
Kilka lat temu, będąc w Madrycie rodzina mnie napastowała telefonami czy wszystko u nas dobrze bo telewizornia pokazuje jakieś straszne zamieszki, strzały, burdy, protesty itd.
O zamieszkach dowiedziałem się od rodziny i z internetu po przyjechaniu do kraju.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 21 Lut 2014 10:26 
Awatar użytkownika

srebrny
jaca, ale ja broń boże nie mówię, że sytuacja na Ukrainie nie jest poważna, tylko, że żurnaliści w krótkich spodenkach wyłuskują "interesujące" (medialne) z ich punktu widzenia informacje
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 21 Lut 2014 10:32 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Z kronikarskiego obowiązku: centrum Kijowa właśnie jest po LEWEJ stronie Dniepru, czyli za lewym brzegiem Dniepru.

To ja rowniez z obowiazku sprostuje: patrzymy zawsze "z nurtem rzeki", w tym wypadku Dniepr plynie na poludnie wiec jednak lewy brzeg jest na wschodzie;)
 Profil Relacje PM off
lubi ten post.

#49 PostWysłany: 21 Lut 2014 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja szczerze mówiąc kwestię bezpieczeństwa dziś, wczoraj i tydzień temu bym traktował drugorzędnie. Wiadomo, że jak się nie pchasz to raczej nic Ci się nie stanie, ale sami mówicie, że kilka dni temu można było na Majdan na spacer iść, a wczoraj można tam było dostać kulkę i to wcale nie na bezpośrednim froncie starć... Przedwczoraj wieczorem wydawało się, że sytuacja się stabilizuje, a kilka godzin później ginęli ludzie na skalę w Europie od czasów wojny w był Jugosławii niespotykaną...

Przedwczoraj całość skupiała się w przy samym majdanie, dziś sytuacja rozlała się na większość tej części miasta (gdzie znajduje się duża część atrakcji Kijowa), a przeciskanie się nawet między miejscami stacjonowania milicji to średni komfort i przyjemność. Pomijam już problem potencjalny z przylotem i odlotem.

Dziś znowu wydaje się sytuacja stabilizować, ale co jak Janukowycz po "ustaleniach pokojowych" znowu wypuści ludzi z bronią na ulicę? Konflikt znowu się rozleje szerzej.

Zresztą jak pisałem bezpieczeństwo jest drugorzędne. Nie rozumiem po co i dla jakiej przyjemności jechać do miasta w którym jak ty siedzisz w hotelowym basenie ludzie giną na ulicach.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 21 Lut 2014 11:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
dziwi mnie że jakoś się nie prowadzi tego typu dyskusji na temat izraela czy palestyny. toż przecież tam też wojsko non stop na ulicy i czasem coś wybucha ale jakoś nie widzę nazywania podróżujących tam hienami itp.

#51 PostWysłany: 21 Lut 2014 12:22 

Widze, ze akademicka dyskusja trwa:) Ja od siebie dodam, ze jak ktos szuka guza to i z Watykanu wroci w samych skarpetkach:) Kijow to nie tylko Majdan i Chreszczatyk, o czym chyba niektorzy z szanownych przedmowcow wyraznie zapomnieli. Deprecjacja UAH pozwala tam pozyc iscie po pańsku.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 21 Lut 2014 12:31, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#52 PostWysłany: 21 Lut 2014 12:53 

niebieski
Temat założony 22 stycznia... Myślę, że rozwój sytuacji u naszych sąsiadów daje autorowi tematu jednoznaczną odpowiedź...
W Kijowie byłem we wrześniu 2013, warto odwiedzić ale nie teraz...
Faktycznie Kijów to nie tylko Majdan i Chreszczatyk, ale jeśli coś się dzieje w Kijowie to właśnie tam - i rewolucja jak widać i występy ulicznych grajków jak jest spokój.
Dyskusje w stylu "tania hrywna" mnie nie bawią... Faktycznie można tam teraz nieco taniej dostać kulkę....
Na Boryspolu już czekają na oligarchów, pewnie WIZZ-a nikt nie ruszy, ale czy o to chodzi?

#53 PostWysłany: 22 Lut 2014 01:39 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Info z przed chwili, ponownie jest problem z dotarciem na lotniska.

Euromaidan PR:
Entry to Zhulyany airport is blocked! All cars are being inspected! Activists have a checklist of persons who cannot leave the country.
Protesters are setting up checkpoints on entrance to Kyiv airports and other exits from the city.

#54 PostWysłany: 22 Lut 2014 01:54 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Szukaja Janukowycza, ale samolot z Kijowa jest już nad Iranem czyzby to była droga do Dubaju i sie prezydent wybrał na wczasy?

#55 PostWysłany: 28 Lut 2014 23:26 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Jakieś nowe wiadomości z pierwszej ręki? Jutro bodajże 2 użytkowników leci do Kijowa, może ktoś się z nich wypowie.

#56 PostWysłany: 28 Lut 2014 23:50 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
Lecę jutro, wypowiem się po powrocie. Na tę chwilę jestem dobrej myśli.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 28 Lut 2014 23:53 

niebieski
Dajcie znać jak wygląda sytuacja na miejscu. Ja lecę za 2 tygodnie.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 01 Mar 2014 01:13 

niebieski
dzisiaj trafiłem na dosyć ciekawe filmiki; niby związane z tematem, ale bardzo luźno; oglądam to, i nie wiadomo, śmiać się, czy płakać

Aleksander Muzyczko vel Saszko Biłyj, jeden z liderów Prawego Sektora, ochroniarz Dudajewa w czasie wojny czeczeńskiej, a w zasadzie prosty gangster wparował z kałachem na posiedzenie prezydium administracji obwodowej w Równem na Wołyniu (i weź tu takiemu odbierz głos). Potem ten sam Saszko w oryginalny sposób zachęca prokuratora, żeby wziął się do roboty. A na koniec Prawy Sektor legitymuje inspektorów transportu drogowego. W sumie smutne to wszystko.

Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 01 Mar 2014 18:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Nieciekawa sytuacja na Ukrainie, bo rysuje sie perspektywa wybuchu konfliktu zbrojnego

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 01 Mar 2014 18:20 

niebieski
Witam. Teraz to już chyba to pytanie jest z oczywistą odpowiedzią. Tylko czy za chwilę nie okaże się, że jazda gdziekolwiek nie jest wskazana tfu. Masakra. Pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 210 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości