Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#741 PostWysłany: 31 Sty 2014 23:09 

RadekRRR napisał(a):
lukkaas napisał(a):
Podpowiedzcie czy jest aktualnie możliwość skorzystania z takiej super oferty
Wybieram się w maju do USA

Pzd

Czytaj posty rozpoczynając od pierwszej strony w danym temacie :)

Ojojoj
Radek RRR - Chodziło mi o podobne super oferty aktualnie dostępne :P

Ze mnie mały starter więc się poprawię heh :)

Pzd
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#742 PostWysłany: 31 Sty 2014 23:29 
Awatar użytkownika

Sorki jeśli gdzieś było takie pytanie to nie zauważyłem. Lecę pierwszy raz na taką trasę - jakie są wymiary bagaży które mogę zabrać ze sobą (Lufthansa + United)? Czytałem, że rejestrowany bagaż to w miarę dowolne wymiary, byle się w 23kg zmieścić - prawda to? A co z podręcznym? Jakie wymiary/waga?

#743 PostWysłany: 31 Sty 2014 23:31 

lukkaas napisał(a):
RadekRRR napisał(a):
lukkaas napisał(a):
Podpowiedzcie czy jest aktualnie możliwość skorzystania z takiej super oferty
Wybieram się w maju do USA

Pzd

Czytaj posty rozpoczynając od pierwszej strony w danym temacie :)

Ojojoj
Radek RRR - Chodziło mi o podobne super oferty aktualnie dostępne :P

Ze mnie mały starter więc się poprawię heh :)

Pzd

Ja podobnie jestem nowicjuszem na forum, ale patrzylem od poczatku i rozumiem ze chodzilo o jakis "blad" systemu stad ta cena. i byly to posty z listopada zeszlego roku. natomiast ktos umiescil post wczoraj jakby bilet kupil wlasnie wczoraj. stad moja ciekawosc
 Profil Relacje PM off  

#744 PostWysłany: 01 Lut 2014 00:13 
Awatar użytkownika

s4int napisał(a):
Sorki jeśli gdzieś było takie pytanie to nie zauważyłem. Lecę pierwszy raz na taką trasę - jakie są wymiary bagaży które mogę zabrać ze sobą (Lufthansa + United)? Czytałem, że rejestrowany bagaż to w miarę dowolne wymiary, byle się w 23kg zmieścić - prawda to? A co z podręcznym? Jakie wymiary/waga?

Dobra, moje pytanie nieistotne, już sobie sprawdziłem na stronach przewoźników. Ale wynikło z tego inne pytanie ;) United dopuszcza na pokład oprócz podręcznego jakiś "personal", ale na stronie Lufthansy (która wylatuje z PL) nic takiego nie ma, więc pewnie bez szans żebym to miał od początku podróży?

#745 PostWysłany: 01 Lut 2014 00:21 

Wirecki1 napisał(a):
Leciał ktoś do USA z przesiadką w Toronto YYZ?
Ile minimum czasu potrzeba na przesiadkę? Oba loty air canada.

Leciałam w poniedziałek. Miałam 1h50 na przesiadke i nie zdążyłam. Po pierwsze samolot z Frankfurtu miał 30 minut opóźnienia, ale myśle ze i tak bym nie zdążyła. Bez problemu przebookowali mi na następny lot. Ja Leciałam do NYC, wiec miałam loty co godzinę.

#746 PostWysłany: 01 Lut 2014 01:37 

Ja lecę przez Monachium 11.02 i mam bardzo malutko jeśli chodzi o czas na przesiadkę. Zaledwie 1:10. Pewnie nie zdążę. Liczę, że przebookują mi na następny lot (muszę poszukać co, gdzie i jak z nim). Miałem być we wczesnych godzinach wieczornych już w Waszyngtonie, a z rana MegaBusem jechać do NY. Pewnie cały plan się posypie niestety i zostanę w Waszyngtonie na cały pobyt :(
 Profil Relacje PM off  

#747 PostWysłany: 01 Lut 2014 03:31 

Boogie, jeżeli masz przesiadke w Monachium to ta godzina z minutami powinna wystarczyć. Ja miałam 1h30 we Frankfurcie i byłam dużo przed czasem :)

#748 PostWysłany: 01 Lut 2014 09:14 

Kakasia

A jak wyglada przesiadka w Kanadzie?

Trzeba odebrać bagaż i ponownie go nadać? Jesli tak to gdzie nalezy sie udac "na transfer" ?Kontrole urzędników ma sie wówczas na granicy Kanadyjskiej czy moze już w Stanach? (Ile to trwało)

Ja lecę przez Montreal i mam 1h 15 min na przesiadke do NY, więc wątpię abym zdążył ale chciałbym wiedzieć co robić.

Dzięki za info
 Profil Relacje PM off  

#749 PostWysłany: 01 Lut 2014 10:27 

Boogie napisał(a):
Ja lecę przez Monachium 11.02 i mam bardzo malutko jeśli chodzi o czas na przesiadkę. Zaledwie 1:10. Pewnie nie zdążę. Liczę, że przebookują mi na następny lot (muszę poszukać co, gdzie i jak z nim). Miałem być we wczesnych godzinach wieczornych już w Waszyngtonie, a z rana MegaBusem jechać do NY. Pewnie cały plan się posypie niestety i zostanę w Waszyngtonie na cały pobyt :(

Jeśli masz przesiadkę w ramach jednego terminala, 1:10h w Monachium to jest aż za dużo czasu. Spokojnie :)

#750 PostWysłany: 01 Lut 2014 12:46 

mimx napisał(a):
Boogie napisał(a):

Jeśli masz przesiadkę w ramach jednego terminala, 1:10h w Monachium to jest aż za dużo czasu. Spokojnie :)

Zdazysz, jesli bedziesz sie starac by zdazyc. Monachium wymaga biegania - niestety.
1h10 - OK - jesli - odprawisz sie w domu i bedziesz mial na boardingu wydrukowane API. Jesli nie masz API, to sprobuj go zrobic jeszcze na lotnisku, z ktorego startujesz do Monachium. W innym przypadku czeka Cie zrobienie API przed gate. Monachium mocno sprawdza (sprawdzalo), bo nie lecialem jeszcze w tym roku, pasazerow do US, wiec stracisz czas na dodatkowa kontrole bezpieczenstwa.
Generalnie - w pierwszym samolocie siadz bardziej z przodu niz z tylu (nie zawsze sa schodki z tylu). Wybieraj pierwszy autobus, ktory bedzie stal. W terminalu szukaj wejscia do strefy H. Generalnie powinno byc prosto i w lewo po schodach na kolejne pietro. Jak bedzie tlum ludzi do kontroli paszportowej, to od razu idz na sam koniec - tam jest bramka priority (krotsza kolejka) - powiesz, ze masz zaraz odlot. Jesli blisko jest do Twojej godziny odlotu, to bedzie tam wyswietlony Twoj lot. Potem juz tylko bieg w prawo lub w lewo. Zazwyczaj do konca terminala, wiec milo miec wygodne buty.

Ja mam niedlugo przesiadke w 50 minut i tez wierze, ze zdaze :)
 Profil Relacje PM off  

#751 PostWysłany: 01 Lut 2014 14:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Monachium wymaga biegania?! To jest najbardziej przyjazne przesiadkom lotnisko, jakie kiedykolwiek widziałem...
 Profil Relacje PM off
mimx lubi ten post.

#752 PostWysłany: 01 Lut 2014 15:19 

Leciałam przez Toronto, wiec prodedura może wyglądać trochę inaczej. W każdym razie bagaż nadałam w Warszawie do NYC, dostałam tez karty pokładowe na wszystkie odcinki.
W Toronto idzie się na specjalny terminal obsługujący loty do USA. Tam musisz przejść "3 steps". 1. Skanujesz kartę pokładowa 2. Czekasz aż wyświetla się trzy pierwsze litery nazwiska 3. Idziesz do celników :)
Czeka się po to, aby bagaż przyjechał, bo wg prawa w USA bagaż nie może podróżować bez właściciela. Ale nie odbierasz tego bagażu, sami go ładują do samolotu. Ja jako, ze się spóźniłam to przy przebookowywaniu mojego biletu gdzieś pan z air canada dzwonił i zaparkowali go do następnego samolotu, którym miałam lecieć.
Ta rozmowa z urzędnikiem to pobieraja odciski palców, robią zdjęcia, pokazują zdjęcie bagażu i pytają czy to twój, i ewentualnie inne pytania. Potem kontrola bezpieczesntwa i można się pakować do samolotu :)
W USA już mnie pózniej nikt nie sprawdzał.

Karin napisał(a):
Kakasia

A jak wyglada przesiadka w Kanadzie?

Trzeba odebrać bagaż i ponownie go nadać? Jesli tak to gdzie nalezy sie udac "na transfer" ?Kontrole urzędników ma sie wówczas na granicy Kanadyjskiej czy moze już w Stanach? (Ile to trwało)

Ja lecę przez Montreal i mam 1h 15 min na przesiadke do NY, więc wątpię abym zdążył ale chciałbym wiedzieć co robić.

Dzięki za info

#753 PostWysłany: 01 Lut 2014 22:27 

Dwa lata temu wracając z Indii właśnie przez Monachium do Warszawy miałem 1:05 na przesiadkę i ledwo zdążyłem. Tuż przed zamknięciem mi się udało i przez głośniki słyszałem swoje nazwisko poprzedzone słowami"final call". Dlatego ciut martwię się o tą przesiadkę. Wszak jeszcze muszą mi parę pytań zadać itd.
 Profil Relacje PM off  

#754 PostWysłany: 01 Lut 2014 22:54 

Boogie napisał(a):
Wszak jeszcze muszą mi parę pytań zadać itd.

Czy na pewno muszą? W maju '13 leciałem WAW-DUS-ORD-SLC i w Duessledorfie jedyne co zrobili, to rzucili okiem czy mam wizę w paszporcie przed wejściem do gate'ów "amerykańskich" i odhaczyli mnie na papierowej liście. Przesiadkę miałem 1:10, sama "procedura" trwała jakieś 20 sekund i zdążyłem się wynudzić przed boardingiem.

#755 PostWysłany: 02 Lut 2014 00:01 

Loty: 57
Kilometry: 99 151
Krajów: 21 / 9.8%
z ciekawości spytam na przyszłość:) Czy zakup tego biletu był możliwy bez posiadania wizy w czasie rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#756 PostWysłany: 02 Lut 2014 00:02 

niebieski
byl mozliwy
 Profil Relacje PM off  

#757 PostWysłany: 02 Lut 2014 01:25 

niebieski
raku napisał(a):
z ciekawości spytam na przyszłość:) Czy zakup tego biletu był możliwy bez posiadania wizy w czasie rezerwacji?

Oczywiscie.
Tylko trzeba pamietać ze przy wyrabianiu wizy nie interesuje ich, ze masz bilet ;)
 Profil Relacje PM off  

#758 PostWysłany: 02 Lut 2014 11:56 

Loty: 57
Kilometry: 99 151
Krajów: 21 / 9.8%
raku napisał(a):

Pytając się wczoraj wykrakałem:)
 Profil Relacje PM off  

#759 PostWysłany: 03 Lut 2014 22:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobrze rozumiem, że mogę wybrać miejsca tylko na loty "po środku"? Na Lufthansie można dopiero wybrać miejsce 23h przed lotem?
 Profil Relacje PM off  

#760 PostWysłany: 03 Lut 2014 22:57 

raku napisał(a):

Jasne, że tak. Swoją drogą Lufthansa kiedyś miała taką promocję (nie wiem, czy dziś też), że jesli zarezerwujesz u nich lot a nie dostaniesz wizy, bezpłatnie anulują Twoją rezerwacje. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości