Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 116  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Promocje Ryanaira
#1401 PostWysłany: 21 Sty 2014 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Na ceny FR się poluje (są dobre, a za chwilę ich nie ma), a nie bierze z półki gdzie czekają (grzecznie poustawiane o tygodni). :D

Jak rzucają tanio bierz... ale żebyś się nie zdziwił, że za jakiś czas może być jeszcze taniej.
Dynamiczne sondowanie klienta i popytu.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#1402 PostWysłany: 22 Sty 2014 10:14 
Awatar użytkownika

niebieski
mashacra napisał(a):
Na ceny FR się poluje (są dobre, a za chwilę ich nie ma), a nie bierze z półki gdzie czekają (grzecznie poustawiane o tygodni). :D

Jak rzucają tanio bierz... ale żebyś się nie zdziwił, że za jakiś czas może być jeszcze taniej.
Dynamiczne sondowanie klienta i popytu.

Poluje od grudnia i nic, poki co tylko wzrost, troche zaczynam sie denerwowac ;)
 Profil Relacje PM off  

#1403 PostWysłany: 22 Sty 2014 12:33 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
No ale przecież są bilety w promocyjnej taryfie (i to nawet tańsze niż w reklamie), również na daty w środku tygodnia. Widocznie na tą konkretną a) nie wrzucili promo b) ktoś już wykupił.
 Profil Relacje PM off  

#1404 PostWysłany: 23 Sty 2014 10:37 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Liczbę "promocyjnych" biletów dopasowują do aktualnej liczby rezerwacji. Jak na którąś datę sprzedano już sporo biletów bo np. leci jakaś wycieczka albo w tym terminie jest jakieś wydarzenie na które leci sporo osób to możesz się nie doczekać niskiej ceny.

#1405 PostWysłany: 23 Sty 2014 10:56 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Łukasz napisał(a):
Liczbę "promocyjnych" biletów dopasowują do aktualnej liczby rezerwacji. Jak na którąś datę sprzedano już sporo biletów bo np. leci jakaś wycieczka albo w tym terminie jest jakieś wydarzenie na które leci sporo osób to możesz się nie doczekać niskiej ceny.

Dla przykładu mogę podać trasę Polska Londyn Polska w okolicach 15-23 lut. 2014
W tym czasie większość szkół ma tzw. "half term" czyli ichniejsze ferie zimowe. Praktycznie z każdego miasta w Polsce ceny są o wiele wyższe niż w innych datach.

#1406 PostWysłany: 23 Sty 2014 12:39 

Albo mi się wydaje albo jakieś droższe te bilety Ryanaira się zrobiły...chociaż może to ja zrobiłam się biedniejsza :(

Poszukuję czegoś do Włoch, bez różnicy gdzie, ważne żeby z Warszawy i fajnie by było na weekend, ale to niekonieczne, po prostu na dwa - trzy dni żeby zjeść pizze i napić się wina.
Najtaniej znalazłam w marcu do Bolonii za jakieś 140 zł. Wiem, że to tanio, ale w pamięci mam 50 zł w obie strony do Bergamo, więc czekam i czekam na jakieś promocje - doczekam się czy nie? Jak myślicie? Myślałam, że w zimę to Włoch będzie tanio, w końcu termin taki niby nie ten, a tu jednak zaskoczenie.
 Profil Relacje PM off  

#1407 PostWysłany: 23 Sty 2014 15:32 
Redaktor F4F

Pozwolę sobie zacytować wypowiedź z innego tematu:

maciejwroclaw napisał(a):
Z tego co przejrzałem ceny lotów w dwie strony z europejskich lotnisk-hubów równo cięte są trasy, których ceny promocyjne RT były poniżej ~100zł i ewidentnie Ryanair zmienia politykę, tak aby najniższa cena lotu w dwie strony nie spadała poniżej 140-170zł na najtańszych lotach. Ponadto, co oczywiste, samoloty z anulowanych ostatnio tras przesuwane są na bardziej dochodowe trasy i do nowych portów lotniczych (Ateny, Bruksela Zaventem, Lizbona, Rzym Fiumicino). Nie liczę tutaj tras (dofinansowywanych) do Skandynawii i np. walki Wizza z Ryanem o dominacje w Budapeszcie (np. połączenie do CRL za 20eur RT).

Ryanair już dawno przestał być tanią linią (choć moim zdaniem i tak cena 100 zł za lot OW to bardzo dobra cena). Wyrobił u ludzi dobry nawyk skakania na "pizzę i wino" ;) i teraz zacznie zarabiać.
 Profil Relacje PM off  

#1408 PostWysłany: 23 Sty 2014 16:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ciacho_majonez napisał(a):
...Ryanair już dawno przestał być tanią linią...

hahaha
jak dobrze że nie na jadłem się do syta bo bym chyba nie tylko monitor opluł :lol:

a tak nawiasem mówiąc: czemu usunięto post o tym, że od dziś można za pomocą wyszukiwarki google flights search wynajdować także połączenia ryanaira?

#1409 PostWysłany: 23 Sty 2014 20:10 

namteH napisał(a):
a tak nawiasem mówiąc: czemu usunięto post o tym, że od dziś można za pomocą wyszukiwarki google flights search wynajdować także połączenia ryanaira?

to był mój post i nie usunięto go tylko sam go przeniosłem do "Prasówka: ciekawe artykuły o lotnictwie"
Raczej słaby ten google flights IMO.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#1410 PostWysłany: 24 Sty 2014 13:31 

01ERES, Ryanair dodał wczoraj i przed momentem kolejną sporą porcję promocyjnych biletów na marzec na trasie WMI<->STN. Twój poniedziałkowy termin wyraźnie nie idzie w dół, co najprawdopodobniej oznacza dużą ilość miejsc sprzedanych w tym dniu i małe szanse na niższe ceny.

A'propos cen i promocji Ryanair jeszcze... słyszałem dzisiaj i wczoraj reklamę Ryana we wrocławskim radiu. Reklamowali m.in. połączenia krajowe, natomiast co do cen to było wyraźnie powiedziane "bilety od 75 zł".

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#1411 PostWysłany: 24 Sty 2014 16:39 
Redaktor F4F

namteH napisał(a):

hahaha
jak dobrze że nie na jadłem się do syta bo bym chyba nie tylko monitor opluł :lol:

No ale o co chodzi w tym wiele wnoszącym do dyskusji poście?
 Profil Relacje PM off  

#1412 PostWysłany: 24 Sty 2014 17:19 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
namteH napisał(a):

hahaha

No ale o co chodzi w tym wiele wnoszącym do dyskusji poście?

dwie rzeczy mnie zaskoczyły w Twoim poście: jedna to stwierdzenie że ryan to nie tania linia(no chyba ze miałeś na myśli ze jest ultra tania to wtedy OK) oraz to, że wyrobiono jakiś nawyk latania na pizze.
na pizze to może parę osób lata. równie dobrze można powiedzieć, że ludzie zaczęli latać, bo w końcu mogą być bliżej siebie, hehe.
no ale to taki OT, może już to zostawmy, bo z promocjami ryana nie ma to aż tak wiele wspólnego.

#1413 PostWysłany: 24 Sty 2014 18:02 
Redaktor F4F

namteH napisał(a):
dwie rzeczy mnie zaskoczyły w Twoim poście: jedna to stwierdzenie że ryan to nie tania linia(no chyba ze miałeś na myśli ze jest ultra tania to wtedy OK) oraz to, że wyrobiono jakiś nawyk latania na pizze.
na pizze to może parę osób lata. równie dobrze można powiedzieć, że ludzie zaczęli latać, bo w końcu mogą być bliżej siebie, hehe.
no ale to taki OT, może już to zostawmy, bo z promocjami ryana nie ma to aż tak wiele wspólnego.

Jeśli chodzi o pierwszą budzącą zdziwienie kwestię, to napisałem przecież, że:
(choć moim zdaniem i tak cena 100 zł za lot OW to bardzo dobra cena).

Ale ok, jeżeli chodzi o samo nazewnictwo zgadzam się, Ryanair nie jest już ultra tanią linią lotniczą.

Co do pizzy i wina było to prostą odpowiedzią na post pytającej powyżej ;)
osiek1212 napisał(a):
Poszukuję czegoś do Włoch, bez różnicy gdzie, ważne żeby z Warszawy i fajnie by było na weekend, ale to niekonieczne, po prostu na dwa - trzy dni żeby zjeść pizze i napić się wina.
Najtaniej znalazłam w marcu do Bolonii za jakieś 140 zł. Wiem, że to tanio, ale w pamięci mam 50 zł w obie strony do Bergamo

Zresztą sam mam znajomych akurat w Bergamo i zdarzało mi się polecieć po to, żeby napić się dobrej kawy i wina :oops:
 Profil Relacje PM off  

#1414 PostWysłany: 25 Sty 2014 18:39 
Awatar użytkownika

Ryanair nigdy nie był "tania linią", bo to termin ukuty przez media, które mają problemy z angielskim.

Ryanair był i jest linią niskokosztową (low-cost). Chodzi o koszta przewoźnika, a nie pasażerów.

Image
 Profil Relacje PM off  

#1415 PostWysłany: 25 Sty 2014 18:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
[quote="humbak"...
Ryanair był i jest linią niskokosztową (low-cost). Chodzi o koszta przewoźnika, a nie pasażerów.[/quote]
czyli np do angli poleciałbyś ryanem tylko dlatego ze BA nie ma tyle połączeń albo godziny by Ci nie pasowały?

#1416 PostWysłany: 25 Sty 2014 19:32 

Ciężko powiedzieć, że linia sprzedająca bilety po 13 złotych (np. Na trasie Modlin-Rygge) jest droga, nawet po doliczeniu kosztu bagażu nadanego. Okej, może ktoś się przyczepi, że za rejestrowany trzeba dopłacić, ale w Air Berlin w najtańszych taryfach również jest on dodatkowo płatny (a nie jest to low-cost).
 PM off  

#1417 PostWysłany: 25 Sty 2014 19:50 

namteH jak zwykle szuka tylko zaczepki i robi zupelnie niepotrzebne zamieszanie. Juz kilka osob wdawalo sie z nim w dyskusje ktore nic nie dodawały do wątku. Mam wrazenie ze lubi uszczypliwosci ale pomocy na forum nie wiem czy duzo dajesz.

Tak szczerze ceny ryan poszly w górę, najtansze Oslo Rygge 19 zł , Skavsta 29 zł, Charleroi 49 zł . czyli dobre miejsca przesiadkowe
Mysle ze dostawa nowych samolotow dla ryan od wrzesnia (?) i dodanie nowych polaczen pozwoli troche obnizyc ceny
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1418 PostWysłany: 25 Sty 2014 20:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
herbatnik napisał(a):
namteH jak zwykle szuka tylko zaczepki i robi zupelnie niepotrzebne zamieszanie. Juz kilka osob wdawalo sie z nim w dyskusje ktore nic nie dodawały do wątku. Mam wrazenie ze lubi uszczypliwosci ale pomocy na forum nie wiem czy duzo dajesz.

Tak szczerze ceny ryan poszly w górę, najtansze Oslo Rygge 19 zł , Skavsta 29 zł, Charleroi 49 zł . czyli dobre miejsca przesiadkowe
Mysle ze dostawa nowych samolotow dla ryan od wrzesnia (?) i dodanie nowych polaczen pozwoli troche obnizyc ceny

jeśli poruszanie tematu nazywasz szukaniem zaczepki to gratuluje.
natomiast w kwestii tematu: czy 19zl zamiast 9 cz 5 to drogo? no drożej niż przedtem ale czy to wciąż nie jest bardzo tanio?

#1419 PostWysłany: 25 Sty 2014 22:41 

Trasa Londyn Stansted-Lizbona.

Witam.Mam pytanie co do ceny biletów i związku z tym proszę forumowiczów o podpowiedz a chodzi mi jak w temacie o trasę Londyn Stansted -Lizbony.Tak przeglądam ten kierunek od 2 tyg. i widzę że ceny poniżej 25funtów na weekend w marcu to bardzo ciężko.Zatem pytam czy mogą się pojawić takie ceny jak 14.99 czy 19,99 funtów czy za cenę 32 funtów to dobra cena i kupować czy też jeszcze się wstrzymać.?Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie podpowiedzi i porady.
 Profil Relacje PM off  

#1420 PostWysłany: 27 Sty 2014 11:08 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 124 496
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Mi udało się kupić po 15 funtów ale na luty. W twoim przypadku szansa jakaś jest ale prawdopodobnie im bliżej wiosny, tym ceny będą wyższe. Zwłaszcza, że od "premiery" tego połączenia ceny regularnie rosną.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 116  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości