Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 116  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Promocje Ryanaira
#1361 PostWysłany: 24 Wrz 2013 10:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
shiver napisał(a):
Generalnie kiew ma rację, tyle że najgorsze co możesz mieć to sztywny termin. Jeśli musisz lecieć 7 grudnia to bierz cenę w momencie kiedy Ci odpowiada jak napisał przedmówca.

no nie do końca.
pierwsza polowa grudnia to dość suchy okres w lotach wiec ceny nawet na 2 tygodnie przed potrafią być tańsze niż 2 miesiące przed.
wiele zależy od trasy...
ja proponuje zobaczyć jak wyglądają ceny na wcześniejsze terminy i zobaczyć jaka jest tendencja.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1362 PostWysłany: 24 Wrz 2013 11:23 
Awatar użytkownika

niebieski
justunia1 napisał(a):
mam pytanie. poszukuje jak najtańszego biletu z Włoch do Krakowa 7 grudnia i teraz zastanawiam się czy kupować już teraz czy jeszcze poczekać na jakąś obniżkę stąd moje pytanie czy można liczyć w Ryanairze jeszcze na jakąś obniżkę na początek grudnia.

A interesuje Cię lot z Mediolan(Bergamo) czy z Bologna? bo widzę, że takie są bezpośrednie. Mogę Ci sprawdzić w Azuon jest oppcja historia cen, ale niestety nie znam wiarygodności tego narzędzia, bo nigdy go nie używałem.
 Profil Relacje PM off  

#1363 PostWysłany: 24 Wrz 2013 17:30 

niebieski
Pytanie do doswiadczonych "lotnikow" - jaka jest szansa ze ryanair wrzuci jakies loty RT ponizej 100zl z Krakowa lub Katowic (obojetne jaki kierunek)? Nie siedzialem w tym i ciekawi mnie jak to wygladalo np rok temu. Bedzie jakas nowa pula na jesien i zime?

Z gory serdeczne dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#1364 PostWysłany: 24 Wrz 2013 17:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Szansa jest. Ale to jak w Formule 1: "to, że byliśmy mocni na tym torze rok temu nie pomoże nam w tym sezonie" :D :D

Aczkolwiek w Krakowie jest drożyzna, nie mają z kim konkurować to i po co wrzucać tańsze bilety? Oslo z Krakowa będzie kosztowało 89 zł kiedy z Warszawy na ten sam termin będzie po 19 zł. Smutne, ale niestety tak jest. Bilet za 100 zł z Krakowa to zazwyczaj dobry deal. Wyjątkiem było na przykład Billund i Dortumnd, gdzie dało się znaleźć bilety po 60 kilka złotych OW. Z tym, że Billund od listopada zostaje zawieszone.
 Profil Relacje PM off  

#1365 PostWysłany: 24 Wrz 2013 18:03 

niebieski
a jak z Katowicami? Zdarzaly sie zakoczenia (tj ceny porownywalne do Wizzair <100zl w dwie strony) czy podobnie jak z Krk?
 Profil Relacje PM off  

#1366 PostWysłany: 24 Wrz 2013 23:39 
Redaktor F4F

Zdarzają się.

Załączniki:
1.png
1.png [ 39.4 KiB | Obejrzany 1603 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1367 PostWysłany: 03 Paź 2013 22:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kolejna pula Modlin - Londyn za 59 zł OW na listopad i grudzień. Trochę jeszcze jest też na październik
 Profil Relacje PM off  

#1368 PostWysłany: 04 Paź 2013 09:51 

Chciałam zarezerwować bilety do i z Budapesztu w "okolicach" majówki. Kiedy może to być możliwe? Bo jak na razie to nie ma biletów na ich stronie..
 Profil Relacje PM off  

#1369 PostWysłany: 04 Paź 2013 10:01 

Nikt nie zna odpowiedzi na takie pytanie. Te bilety są dostępne w tym terminie na trasie WAW - BUD ale w Wizzair.
 PM off  

#1370 PostWysłany: 04 Paź 2013 10:56 
Redaktor F4F

efikka napisał(a):
Chciałam zarezerwować bilety do i z Budapesztu w "okolicach" majówki. Kiedy może to być możliwe? Bo jak na razie to nie ma biletów na ich stronie..

Na dzień dzisiejszy połączenie jest zawieszone na sezon zimowy. Czy wróci na lato nikt nie jest w stanie obiecać. Ale z pewnością jest za wcześnie na kupowanie biletów w tanich liniach na maj. W 99% przepłacisz.

Często w tym wątku pada pytanie: "bilety kosztują teraz xxx, czy mogą być jeszcze tańsze?". Przy okazji wiadomości o powrocie do Modlina kupiłem bilety za 49 zł i w sumie dawno takich tanich nie widziałem. Kilka dni później były za 39 zł. Jakoś specjalnie mnie to nie przejęło, bo w zdecydowanej większości przypadków zdarza się, że po zbyt długiej chwili zastanowienia nad biletem kosztują 2 razy więcej. Więc morał z tego taki, że jeśli komuś pasuje cena i termin, to niech kupuje bilet od razu. Chytry podobno traci dwa razy ;)
 Profil Relacje PM off  

#1371 PostWysłany: 04 Paź 2013 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
efikka napisał(a):

Kierunek na razie wycofany z siatki połączeń, może coś się zmieni jak ustabilizuje się jesienna sytuacja w Modlinie.
Najprostsza zasada monitoruj system i forum (przed śniadaniem, w okolicach lunchu, kolo podwieczorku i po kolacji).

A najtaniej bilety rzucają max. 3 miesiące wcześniej, chyba że właśnie jest wyjątek ;)
 Profil Relacje PM off  

#1372 PostWysłany: 04 Paź 2013 11:14 

Te zasady, o których koledzy/koleżanki piszą wyżej są prawdziwe pewnie dla 95% przypadków. Od siebie dodam, że przedłużone weekendy typu:
1) ten ze świętem 3 króli
2) majówka
3) weekend czerwcowy

rządzą się swoimi prawami. Zwróć uwagę, że takie terminy są relatywnie droższe od innych będących w ich sąsiedztwie. Przypadek? Gdy Wizz uruchamiał siatkę na przyszły rok, kupiłem Budapeszt za 88 PLN RT (z WDC) w terminie 18-22.06. Dla mnie cena ok, termin super (oszczędność urlopu) więc nie czekałem. Teraz kosztuje 228 PLN RT z WDC. Natomiast
- środa 11.06 kosztuje 54 PLN, a niedziela 15.06 74 PLN = całość za 128 PLN
- środa 25.06 kosztuje 74 PLN, a niedziela 29.06 114 PLN = całość za 188 PLN

Dlatego trzeba monitorować, niekoniecznie kupować całą trasę od razu, tylko pojedyncze odcinki gdy są w odpowiednich dla nas cenach.
 PM off  

#1373 PostWysłany: 04 Paź 2013 11:21 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
mashacra napisał(a):
A najtaniej bilety rzucają max. 3 miesiące wcześniej, chyba że właśnie jest wyjątek ;)

Ustal sobie cenę za jaką chcesz max polecieć i wtedy od razu kup, a potem już nie sprawdzaj cen.
Czasem nie warto wyjeżdżać na majówkę tylko posiedzieć w domu, w tym roku lało ale własnie w majówkę rzucili Chorwację czarterem za 99 pln :D

To była najlepsza majówka od lat.
 Profil Relacje PM off  

#1374 PostWysłany: 05 Lis 2013 09:58 

Muszę kupić bilet powrotny ze Stanstead do Katowic na 2 lub 3 lutego. I cena oscyluje obecnie w przedziale 22.99 lub 27.99 (w funtach oczywiście) ale pojawiają się co kilka godzin różne upusty. I tak, wczoraj od biletu z cenie 27.99 odejmowali 4.5gbp a dzisiaj od biletu w cenie 22.99 odejmują 1.75gbp. Pierwszy raz się z tym spotkałam. Czy to u nich normalne? I czy tak naprawdę warto już kupować bilet czy może jeszcze trochę poczekać? Każdego dnia ta dodatkowa zniżka wygląda na inną i dotyczy lotów o różnych godzinach.
 Profil Relacje PM off  

#1375 PostWysłany: 05 Lis 2013 10:16 
Awatar użytkownika

srebrny
pi.memphis napisał(a):
Muszę kupić bilet powrotny ze Stanstead do Katowic na 2 lub 3 lutego. I cena oscyluje obecnie w przedziale 22.99 lub 27.99 (w funtach oczywiście) ale pojawiają się co kilka godzin różne upusty. I tak, wczoraj od biletu z cenie 27.99 odejmowali 4.5gbp a dzisiaj od biletu w cenie 22.99 odejmują 1.75gbp. Pierwszy raz się z tym spotkałam. Czy to u nich normalne? I czy tak naprawdę warto już kupować bilet czy może jeszcze trochę poczekać? Każdego dnia ta dodatkowa zniżka wygląda na inną i dotyczy lotów o różnych godzinach.

Decyzja należy do Ciebie, ale ryanair najlepsze ceny ma na około 1-1,5 miesiąca przez lotem.
 Profil Relacje PM off  

#1376 PostWysłany: 07 Lis 2013 16:01 

witam, chciałem zakupić na stronie ryanaira bilet na trasie Oslo Rygge - Gdańsk na 26.01, jego cena wynosi 89 NOK (ok 45 zł), co ciekawe jeśli kupie bilet na trasie Gdańsk - Oslo Rygge (26.01) + powrót na lot który mnie interesuje zapłacę 38 zł. Z czego wynika taka różnica cenowa, że bardziej opłaca mi się zakupić dodatkowo bilet na lot którym nie polecę, aby taniej wyszedł mnie lot z którego faktycznie skorzystam.

Ktoś wie dlaczego taka polityka cenowa?? Albo jak to obejść aby nie kupować dodatkowych biletów, z których nie skorzystam.
 Profil Relacje PM off  

#1377 PostWysłany: 07 Lis 2013 16:14 

analogowy9 napisał(a):
witam, chciałem zakupić na stronie ryanaira bilet na trasie Oslo Rygge - Gdańsk na 26.01, jego cena wynosi 89 NOK (ok 45 zł), co ciekawe jeśli kupie bilet na trasie Gdańsk - Oslo Rygge (26.01) + powrót na lot który mnie interesuje zapłacę 38 zł. Z czego wynika taka różnica cenowa, że bardziej opłaca mi się zakupić dodatkowo bilet na lot którym nie polecę, aby taniej wyszedł mnie lot z którego faktycznie skorzystam.

Ktoś wie dlaczego taka polityka cenowa?? Albo jak to obejść aby nie kupować dodatkowych biletów, z których nie skorzystam.

http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
Dzięki w/w sposobowi zakupisz za 46,32 zł/osoba i innego tańszego sposobu zakupu nie ma w przypadku zakupu biletu OW rozpoczynającego się za granicą - polityka ryanair to magia dużo gorszego rodzaju niż np. magika DYNAMO czyli nikt nie wie kiedy, z czego to wynika i dlaczego
Po sprawdzeniu twojego przykładu po raz pierwszy spotykam się z taką różnicą cen RT i OW, czyli jedyne rozwiązanie to zakup tańszych biletów RT

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 07 Lis 2013 16:18, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#1378 PostWysłany: 07 Lis 2013 16:16 
Redaktor F4F

Hahaha przed chwilą sprawdziłem i rzeczywiście jest jak piszesz. Może to efekt planowanych zmian i FR chce stać się "normalną" linią lotniczą ;)

Tak czy inaczej nie słyszałem o sposobie na obejście tego i w tej sytuacji bardziej Ci się opłaca kupić dwa bilety, z czego jednego nie wykorzystać. Choć oszczędność to kilka złotych. Na szczęście nie ma jeszcze w FR takich konsekwencji nie skorzystania z pierwszego odcinka podróży jak w regularnych liniach. Może przy zakupie przez pasażera dwóch biletów dostają większą dotację i stąd takie cuda.
 Profil Relacje PM off  

#1379 PostWysłany: 30 Gru 2013 14:53 

Ad1. Powiedzcie mi czy jest szansa, żeby lot Birmingham - Faro, 14 lutego 2014, miał jeszcze pulę tańszych biletów np. na początku stycznia? Teraz jest w cenie 32,99 GBP. Wiem wiem, że walentynki, z pewnością wie też i Ryanair.
Ad2. Czy Malta z Wysp (również Birmingham) za 38,99 GBP to jeszcze możliwa cena?
 Profil Relacje PM off  

#1380 PostWysłany: 30 Gru 2013 15:04 

johnahead, niestety wróżki na urlopie... przeglądając jednak aktualne ceny na tych połączeniach: ad.1. wątpię. ad.2. w dwie strony w lutym niemożliwa moim zdaniem.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 116  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości