Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 30 Paź 2013 18:21 

"Od 1 listopada na stronie znikną kody re-captcha"

Przyśpieszyli, gdyż już teraz nie trzeba wklepywać captch na stronie ryanair, do tego cena pokazywana jest w całości wraz z opłatą administracyjną - tak niewiele, a ułatwia życie
 PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#42 PostWysłany: 01 Lis 2013 19:17 
Awatar użytkownika

niebieski
67% pasażerów chętniej będzie latało by FR po ostatnich regulaminowych zmianach
http://www.travelbite.co.uk/travel-news/2013/11/01/67-of-brits-more-likely-to-fly-with-ryanair-after-changes
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 02 Lis 2013 00:10 
Awatar użytkownika

kubutek napisał(a):
67% pasażerów chętniej będzie latało by FR po ostatnich regulaminowych zmianach
http://www.travelbite.co.uk/travel-news/2013/11/01/67-of-brits-more-likely-to-fly-with-ryanair-after-changes

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 67% ? ankieta wg. skyscanner? :lol: :shock: :lol:

Ostatnio edytowany przez natka26, 02 Lis 2013 00:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 02 Lis 2013 00:24 

6 godzin przerwy technicznej w systemie Ryanair. Wygląda na związek z ogłoszonymi zmianami.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 04 Lis 2013 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.thejournal.ie/ryanair-to-all ... book_short

Koniec świata - będą numerowanie miejsca :)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 04 Lis 2013 11:38 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Hmmm, w EasyJet mniej więcej od roku wprowadzili numerowane miejsca i w sumie śmiga im to jak trzeba. Z drugiej strony, będę tęsknił za Ryanairem jako najgorszą linią lotniczą :(
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 04 Lis 2013 11:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
leciałem wczoraj lotem po 22.
tylko górne światło(to nad bagażami) było zapalone i nie było ani jednej reklamy czy jakichkolwiek innych ogłoszeń podawanych.

#48 PostWysłany: 04 Lis 2013 11:48 

niebieski
namteH napisał(a):
leciałem wczoraj lotem po 22.
tylko górne światło(to nad bagażami) było zapalone i nie było ani jednej reklamy czy jakichkolwiek innych ogłoszeń podawanych.

To jest wypas.

#49 PostWysłany: 04 Lis 2013 11:57 

bedzie mozna w spokoju sie zdrzemnac troche z rana i lotami o poznych godzinach.

zgadzam sie do tego co pisal "ciacho_majonez" , za jakis czas bedziemy wspominac, smiac sie i tesknic za tym jaki byl ryanair przed zmianami :D
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 04 Lis 2013 12:09 
Redaktor F4F

Zwłaszcza, jeżeli wraz z jakością obsługi podskoczy jej cena :P

Sam mam 20kilka lat i na dzień dzisiejszy jedną z głównych wypadkowych planowanej przeze mnie podróży jest cena. Z drugiej strony zależy mi po prostu na najtańszym dostaniu się w wybrane miejsce, nie odstrasza mnie w tym wieku spanie na lotnisku, mało miejsca na nogi, bagaż podręczny, itd. itd.

Pewnego dnia miejmy nadzieję porzucę ten sposób dla bardziej komfortowego i ludzkiego ;) przemieszczania się, na dzień dzisiejszy w ogóle jednak mi to nie wiadzi.

Dlatego boję się, żeby te zmiany nie poszły w złym kierunku. Tańsze bilety z Modlina jak dla mnie "wyrównują" się jeżeli dołożyć do tego skomplikowany dojazd (nie jestem z Warszawy). Ze świecą szukać dzisiaj "dawnych" promocji, i nie patrzę z utęsknieniem na loty za 1zł, bo jak wielu zdarzyło mi się pewnie coś zarezerwować i nie polecieć, bo... właśnie. Ale znalezienie cen poniżej 50 zł za odcinek to już niezła gimnastyka. Nie mówiąc przykładowo o cenach z Krakowa, gdzie chyba tylko do Billund zbliżały się ostatnio do tego pułapu.

Moim zdaniem Ryanair zajmował określoną niszę i dobrze sobie w niej radził - najtańszej linii. Czasem było to jak chodzenie po linie (na przykład niewydrukowanie karty pokładowej), ale przy odrobinie uwagi i zwykłej staranności dało się polecieć bardzo tanio. Wydaje mi się, że teraz oferty linii zbliżają się do siebie - tanie linie chcą być bardziej "ludzkie", regularne linie - wprowadzać jakieś dziwne promocje. A pewnie wyjdą z tego tylko półśrodki, czyli skończą się naprawdę tanie bilety, w innych liniach bilety poza klasą economy też bardzo nie stanieją.

Obym nie miał racji ;)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 04 Lis 2013 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
ciacho_majonez napisał(a):
Zwłaszcza, jeżeli wraz z jakością obsługi podskoczy jej cena :P

Sam mam 20kilka lat i na dzień dzisiejszy jedną z głównych wypadkowych planowanej przeze mnie podróży jest cena. Z drugiej strony zależy mi po prostu na najtańszym dostaniu się w wybrane miejsce, nie odstrasza mnie w tym wieku spanie na lotnisku, mało miejsca na nogi, bagaż podręczny, itd. itd.

Pewnego dnia miejmy nadzieję porzucę ten sposób dla bardziej komfortowego i ludzkiego ;) przemieszczania się, na dzień dzisiejszy w ogóle jednak mi to nie wiadzi.

Dlatego boję się, żeby te zmiany nie poszły w złym kierunku. Tańsze bilety z Modlina jak dla mnie "wyrównują" się jeżeli dołożyć do tego skomplikowany dojazd (nie jestem z Warszawy). Ze świecą szukać dzisiaj "dawnych" promocji, i nie patrzę z utęsknieniem na loty za 1zł, bo jak wielu zdarzyło mi się pewnie coś zarezerwować i nie polecieć, bo... właśnie. Ale znalezienie cen poniżej 50 zł za odcinek to już niezła gimnastyka. Nie mówiąc przykładowo o cenach z Krakowa, gdzie chyba tylko do Billund zbliżały się ostatnio do tego pułapu.

Moim zdaniem Ryanair zajmował określoną niszę i dobrze sobie w niej radził - najtańszej linii. Czasem było to jak chodzenie po linie (na przykład niewydrukowanie karty pokładowej), ale przy odrobinie uwagi i zwykłej staranności dało się polecieć bardzo tanio. Wydaje mi się, że teraz oferty linii zbliżają się do siebie - tanie linie chcą być bardziej "ludzkie", regularne linie - wprowadzać jakieś dziwne promocje. A pewnie wyjdą z tego tylko półśrodki, czyli skończą się naprawdę tanie bilety, w innych liniach bilety poza klasą economy też bardzo nie stanieją.

Obym nie miał racji ;)

Dla mnie tez w obecnej sytuacji(student) najważniejsza jest cena. Samolot jest środkiem lokomocji, który ma mnie dostarczyć na miejsce.
Zgadzam się w zupełności z przed mówca i tez mam podobne obawy.
Poprawiamy jakość to i poprawy cenę. Oby nie!

pozdrawiam Gaszpar

#52 PostWysłany: 04 Lis 2013 12:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Dla 3 osobowej rodziny, chcącej siedziec obok siebie, przy lotach z przesiadką to około 250zł więcej od ceny łącznej za bilety. Niejednokrotnie będzie to więcej niż łączna cena za przelot bez wykupienia tej opcji.
Niby poprawa komfortu psychicznego, ale też czyszczenie kieszeni :(
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 04 Lis 2013 12:50 
Redaktor F4F

Swoją drogą ciekawe jak w praktyce będzie wyglądało przydzielanie miejsc osobom, które nie wykupią rezerwacji konkretnego miejsca. W Easy jeżeli osoby są na jednej rezerwacj system sadza je koło siebie. Nie zdziwiłoby mnie, gdyby FR robił losowanie i rozrzucał ludzi po samolocie - a przecież kto nie zapłaci 5 euro, żeby jego dziecko siedziało obok? ;)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 04 Lis 2013 12:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli teraz będzie gorzej niż było wcześniej :D
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 04 Lis 2013 13:11 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
kto nie zapłaci 5 euro, żeby jego dziecko siedziało obok? ;)

Kto nie zapłaci rodzicowi, żeby usiadł ze swoim dzieckiem obok? :D
Trafiłbyś na takiego 3-4 latka bez taty i mamy, to sam byś się przesiadł żeby tylko mieć spokój.

Na razie wszystkie zmiany raczej na plus, choć wolałem sam sobie zająć miejsce przy oknie, po tej stronie która mi pasowała z widokiem/słońcem.

Może wezmą przykład z Norwegiana i będzie można sobie samemu wybrać na 24h przed odlotem.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 04 Lis 2013 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Bedzie bolalo jak celnie Andi napisal rodzinki z dziecmi,
sadze jednak, ze ludzie ktorzy maja sami dzieci, badz swiadomi sa jak wyglada podroz malego dziecka bez rodzica obok
spokojnie sie przesiada. Tak jak kiedys napisalem nauczono ludzi latac zaczyna sie ich uczyc płacenia za te przyjemnosc.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 04 Lis 2013 13:54 

jak dla mnie płatny przydział miejsc , jest oczywistym kolejnym juz sposobem na zebranie dodatkowej kasy od pasażerów. Skoro poszli na ustepstwa w niektórych sprawach to muszą na tym zarobić gdzie indziej :)

jesli jade z kims PB i nie mamy miejsc obok siebie trudno. Zawsze mozna kogos poprosić czy się przesiądzie w inne miejsce aby moja/Twoja paczka przyjaciół usiadła bliżej siebie. ale wiadomo że nie kazdy buc na to pojdzie. bo jemu jest akurat tam dobrze :D

w U2 przydzial miejsc wg mnie najrozsądniejszy. we FR - jak tu ktos juz napisal. Nie wyobrazam sobie rodzin lecących w innych miejsach , tym bardziej z dziećmi. a Ciekawe jak to jest prawnie. Chodzi mi że wiadomo dzieci muszą byc pod opieką rodziców, więc może miejsce obok się poprostu należy ?

jesli dojdzie to wszystko do skutku chętnie sie z kims miejscem zamienie jesli bedzie taka potrzeba jaką podałem wyżej
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 04 Lis 2013 14:02 

niebieski
Swoją drogą ciekawe jak w praktyce będzie wyglądało przydzielanie miejsc osobom, które nie wykupią rezerwacji konkretnego miejsca. W Easy jeżeli osoby są na jednej rezerwacj system sadza je koło siebie. Nie zdziwiłoby mnie, gdyby FR robił losowanie i rozrzucał ludzi po samolocie - a przecież kto nie zapłaci 5 euro, żeby jego dziecko siedziało obok? ;)

Przecież to niemożliwe żeby miało być "rozrzucanie". A już pisanie że rozsadzone losowo zostanie dziecko i rodzic to nawet nie abstrakcja tylko dowód na elementarny brak myślenia.

#59 PostWysłany: 04 Lis 2013 15:10 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Proszę o kulturalną dyskusję na temat a nie niekulturalny OT.

#60 PostWysłany: 04 Lis 2013 15:54 

niebieski
Toleruję w samolocie wrzeszczące dzieci i nieszczególnie mi to przeszkadza. Pewnego razu lecąc KTW-MMX miałem takiego niesfornego sąsiada lecącego z tatusiem. Tatuś tak miał serdecznie dość że najpewniej zapłaciłby te parę EUR żeby siedzieć osobno :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości