Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Paź 2013 20:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Dla mnie takie zmiany to tak naprawdę żadne zmiany;

maciejwroclaw napisał(a):
1. Od 1 listopada br. - po wykonaniu rezerwacji przez ryanair.com mamy 24 godziny na (bezpłatne?) wykonanie poprawek w naszej rezerwacji (imie, nazwisko, trasa, data) !!
źródło: http://www.ryanair.com/en/news/ryanair- ... t-6-months

Nigdy nie zdarzyła mi się żadna literówka,
2. Od 1 listopada br.. wprowadza „ciche” loty tj. przed 8 rano oraz te po 21 wieczorem. Na pokładzie nie będzie wtedy komunikatów reklamowych, tylko standardowe dotyczące lotu.

Mnie te komunikaty specjalnie nie przeszkadzały, może dlatego że większość lotów przesypiam z opaską na oczach i zatyczkami w uszach,
3. Od 1 grudnia pasażer będzie mógł zabrać na pokład drugi bagaż podręczny o wymiarach nie większych niż 35x20x20 cm, czyli np. mała torebkę albo zakupy dokonane w strefie wolnocłowej.

Z jednej strony fajnie, zawsze to więcej rzeczy do wniesienia ale zdarzyło się że lot którym leciałem był opóźniony ze względu na wkładanie podręcznych do luków bagażowych, miejsca było za mało i stewardessy musiały szukać wolnych miejsc pod siedzeniami,
4. Od 1 listopada na stronie znikną kody re-captcha.

To na +, choć taka zmiana to żadna zmiana gdyż FR to jedyna linia która stosuje tak żenując praktykę jak capcha,
5. Od 1 grudnia opłata za wydruk karty pokładowej na lotnisku zostaje obniżona z 70 EUR/GBP na 15 EUR/GBP

Nigdy nie zapomniałem i nie zapomnę się odprawić więc jest mi to bez różnicy czy kosztuje to 70, 15 czy 700 €,
6. Od 5 stycznia opłata za bagaż zostanie obniżona z 60 EUR/GBP na 30 EUR/GBP (dot. opłaty za bagaż na stanowisku odprawy) oraz z 60 EUR/GBP do 50 EUR/GBP w wypadku konieczności zakupu bagażu pod bramką samolotu

Latam tylko z podręcznym więc cena jak w przypadku wydruku karty pokładowej jest mi bez różnicy.

Jakby posiłek w cenie biletu albo wi-fi zrobili to byłby hit...
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#22 PostWysłany: 25 Paź 2013 21:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
jacek69 napisał(a):
Wszyscy jestesmy pod wrazeniem Twej zaradnosci.
Zbierasz podpisy pod referundum, by FR nie wprowadzal zapowiedzianych zmian, czy jakis inny cel przeswiecal wpisowi?

Mój post miał na celu pokazanie że niema co się tymi zmianami ekscytować gdyż dla mnie są kosmetyczne,
domniemywam że większość osób na forum nie płaci kary za przekroczenie wagi podręcznego czy nie zapomina wydrukować kart pokładowych oraz pamięta jak ma na nazwisko i nie robi literówek przy zapisywaniu go.

Uszczypliwość nie potrzebna.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 25 Paź 2013 21:59 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
klapio napisał(a):
oraz pamięta jak ma na nazwisko i nie robi literówek przy zapisywaniu go.

O literowke nie jest trudno, nawet przy swoim nazwisku. Nie wspominajac o tym gdy bierzesz rowniez bilet dla kogos a nie podejrzewam zebys 100% lotow mial samotnych.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 26 Paź 2013 07:48 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Zmiany są na pewno na lepsze. Nawet jeśli z nich osobiście nigdy nie skorzystamy, to ktoś skorzysta na pewno. Ja już wiem, że aparat będę miał na szyi lub w reklamówce (z obiektywem to coś koło 2 kg). Kiedyś rezerwując znajomym bilety - było sporo tego - w jednej rezerwacji pomyliłem się z datą. Zadzwoniłem i w drodze wyjątku mi zmienieli, ale swoje musiałem odczekać i wyprosić na infolinii, żeby było za "free" - czyli za 10 minut rozmowy.

#25 PostWysłany: 26 Paź 2013 20:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
http://www.thinkspain.com/news-spain/23 ... er-group:D

Już wiadomo skąd te zmiany :)
Sąd w Hiszpanii kazał linii Ryanair usunąć 8 zapisów w regulaminie, m.in. ten o karze 40 EUR za brak wydrukowanej karty pokładowej oraz pkt. 8.3.2 (Bagaż Odprawiony nie powinien zawierać: pieniędzy, biżuterii, metali szlachetnych, kluczy, kamer, komputerów, leków, okularów korekcyjnych, okularów słonecznych, soczewek, zegarków, telefonów komórkowych, osobistych urządzeń elektronicznych, dokumentów zbywalnych, papierów wartościowych, papierosów, tytoniu lub wyrobów tytoniowych, bądź innych wartościowych rzeczy, dokumentów biznesowych, paszportów i innych dokumentów tożsamości, lub próbek)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 26 Paź 2013 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Dla mnie zmiana rewelacyjna - wreszcie nie będę upychał torby z aparatem do poręcznego :)

#27 PostWysłany: 28 Paź 2013 10:11 

niebieski
Dla mnie dwa wielkie plusy:
1. Brak Captcha (korzystam z Azuona i mam nadzieję, że limit wyszukiwań bez captcha na ryanair.com będzie wysoki - bo nie wierzę że nieograniczony).
2. Ciche loty - super sprawa, dla ludzi, którzy lubią latać tak jak ja, bardzo cenne może być wyciemnienie kabiny w tych godzinach - lepsze widoki.

Dodatkowy bagaż to też niezły bonus, może nie dla mnie, ale dla dziewczyny już tak (torebka).

#28 PostWysłany: 28 Paź 2013 13:24 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
shiver napisał(a):
Dla mnie dwa wielkie plusy:
1. Brak Captcha (korzystam z Azuona i mam nadzieję, że limit wyszukiwań bez captcha na ryanair.com będzie wysoki - bo nie wierzę że nieograniczony).
2. Ciche loty - super sprawa, dla ludzi, którzy lubią latać tak jak ja, bardzo cenne może być wyciemnienie kabiny w tych godzinach - lepsze widoki.

Dodatkowy bagaż to też niezły bonus, może nie dla mnie, ale dla dziewczyny już tak (torebka).

Captcha zlikwidują ale nowe zmiany w cenie utrudnią pracę Azuonowi jeszcze bardziej...

#29 PostWysłany: 28 Paź 2013 14:50 

Gaszpar napisał(a):
Captcha zlikwidują ale nowe zmiany w cenie utrudnią pracę Azuonowi jeszcze bardziej...

Zgadza się, przy sprawdzaniu cen automatem Ryan podaje w wynikach wyszukiwania losowo także nierezerwowalne taryfy z nieprawidłowymi cenami nie tylko w okienku, ale także w podsumowaniu:(

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 30 Paź 2013 13:31 

Aktualizacja strony Ryana: właśnie wyłączone zostały captche:)

Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Paź 2013 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
No to teraz jeszcze update Azuona i będzie cacy :)

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 30 Paź 2013 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Jak patrzę kilka kierunków to widzę, że ceny się nawet zgadzają :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 30 Paź 2013 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Kański napisał(a):
Jak patrzę kilka kierunków to widzę, że ceny się nawet zgadzają :)

Sprawdzałam parę chwil temu sporo kierunków i chyba faktycznie powrócili do podawania pełnych cen.

#34 PostWysłany: 30 Paź 2013 13:54 

Szczegółowo analizowałem na własne potrzeby stronę Ryana i można się spodziewać, że pojawią się wkrótce nowe komplikacje dla automatów pobierających ceny. Niektóre bardzo nieprzyjemne, ale damy radę:)

Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 30 Paź 2013 14:21 

Kolejne konkrety w zmianach z dokładnymi terminami wprowadzenia od Ryanair.
http://www.ryanair.com/en/news/ryanair- ... -customers\

Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 30 Paź 2013 15:01 
Awatar użytkownika

"- A cleaner, simpler homepage (from 30 Nov).
- A simplified booking path which cuts from 17 to 5 ‘clicks’ to make bookings (from 30 Nov)."

czy tylko ja nie widzę różnicy w ilości 'clicks' i w wyglądzie strony? czy zmian jeszcze nie wprowadzono?

#37 PostWysłany: 30 Paź 2013 15:04 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Dziś 30 października :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 30 Paź 2013 15:13 

niebieski
Mój Azuon nie widzi żadnych cen Ryanair...

#39 PostWysłany: 30 Paź 2013 15:56 
Awatar użytkownika

Hubert napisał(a):
Dziś 30 października :)

:shock: :lol: racja

#40 PostWysłany: 30 Paź 2013 17:14 

Zbanowany
Już też się przeraziłam, że coś jest nie tak:D A tu 30.10 :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 101 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości