Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:04 

snooka napisał(a):
k0nri napisał(a):
snooka napisał(a):
A do Tajlandii, Singapuru i na Kubę płynąłęś statkiem i teraz chcesz "w końcu gdzieś polecieć"?

Coś mi się wydaje, że na tą Nową Zelandię się jednak nie załapiesz ...

Rozumiem, że zazdrościsz ? Zamiast zazdrościć, proponuję wnieść coś do forum. Podróże to moja pasja. Dawno nigdzie nie byłem, wiec co w tym dziwnego, że zamiast siedzieć na 4 literach i dogadywać innym, wolałbym polecieć do Nowej Zelandii i potem podzielić się tą podróżą z innymi. To chyba lepsze niż pisanie jakiś zawistnych farmazonów. Jeżeli kogoś interesują moje koszty wyjazdów to dodam tylko, że są one często niższe niż wyjazd do Egiptu potencjalnego polaka.

Kolego zachowujesz się jak facet, który puścił głośnego bąka w zatłoczonej windzie a ludzi, którzy zwrócili mu uwagę wyzywa od prostaków.

Nie kłam i nie pisz bzdur a przestaniesz być za to krytykowany. Proste.

I kto to mówi -> twoje puenty już bardziej prostackie być nie mogą ? " puścił bąka w zatłoczonej widzie " ? Skąd bierzesz takie żarty ? Pokazujesz brak klasy i dobrego wychowania ! Nie będę tego komentować a za sugerowanie mi kłamstw bez żadnych dowodów mógłbym Ciebie podać do sądu ! Radzę uważać i nie wykorzystywać tego, że to internet i jest się anonimowym.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#62 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:07 

niebieski
pewnie tak samo smieje sie z k0nriego jak i reszta forum ;)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:09 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
!jotodupca! napisał(a):
gdzie jest moderator, ja sie pytam?!

Jest, jest zaraz będą porządki :) Sezon wakacyjny to i modów mniej.

#64 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:11 
Awatar użytkownika

Loty: 153
Kilometry: 255 179
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
jak już będzie po dealu, poproszę żeby ktoś wrzucił dokładnie czego od dotyczył bo szukałem a ciekawość mnie będzie zżerać jeszcze długi czas, k0nri proszę daruj już sobie

#65 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:20 

jacek69 napisał(a):
k0nri napisał(a):
Grzewor -> chyba jako jeden z nielicznych tutaj ... myślisz i Twoje myślenie ma się dobrze !
A reszte charakteryzuje prostota myślenia, która w tym aspekcie jest dość negatywna

Zadzwoniłem do pośrednika , nie do Lini Lotniczej ( 1 )
pytałem o blokadę kasy i brak e-tixa ( 2)
Nie miałem najmniejszej intencji zablokować komuś opcji kupna biletów
wręcz przeciwnie liczyłem na polski samolot i impreze (3)

Pozwoliłem sobie wkleić taki post k0nri'ego z ostatniego dealu, ku przestrodze tym, którzy mają miękkie serce.
Mnie prawie wzruszała jego historia, ale coś mnie tknęło, by rzucić okiem na jego wcześniejsze posty :D

Temat postu: Re: MXP - TOKIO - FCO/BRI za 65/95€
PostWysłany: 26 Cze 2012 22:21

Hm... Ciekawe bardzo, ale czego ma to dowodzić ? Bo nie rozumiem ? Że jestem szpiegiem i zaraz zacznę dzwonić po wszystkich pośrednikach z informacją o niejakim błędzie ? Radzę się zastanowić nad tym ! Nie raz zamieszczałem na forum informacje o promocjach a niektórzy zachowują się tutaj jak obrońcy promocji przed pasożytami ? Zobaczcie sami w jaki sposób traktowani są tutaj forumowicze mniej aktywni ! To forum to już nie forum ,ale kółko wzajemnej adoracji kilku osobników ! Żenada

#66 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:30 
Awatar użytkownika

niebieski
k0nri napisał(a):
Hm... Ciekawe bardzo, ale czego ma to dowodzić ? Bo nie rozumiem ? Że jestem szpiegiem i zaraz zacznę dzwonić po wszystkich pośrednikach z informacją o niejakim błędzie ?

To w takim razie dlaczego dzwoniłeś przy okazji akcji z Alitalią?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:50 

Bo pobrali kasę a nie dostałem E-tixa.
Byłem początkującym forumowiczem i nie wiedziałem, że nie można dzwonić do pośredników i linii lotniczych.
Co ciekawe po telefonie do nich i odczekaniu kilku godzin dało się zarezerwować jeszcze
bilet do Singapuru wiec nic nie zepsułem.

#68 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
JIK napisał(a):
Po pierwsze co za problem przysiąść do kompa i poszukać.
Mało macie do tego stron ?
Kayak, matrix itp.
Sam deala nie rozgryzłem ale doszedłem do tego że o 1€ taniej jest lot
LGW-AKL
kode share Emirates / Qantas i na tym stanąłem :(
bilet można rezerwować na OTA czyli jakaś OTA pokazuje błędne naliczanie podatków/opłat paliwowych

Co do samego kodowania ludzi mają do tego prawo. Jeżeli się wam nie podoba to nie wchodzić i nie pisać.

@JIK z całym szacunkiem. Forum tworzą użytkownicy a nie moderatorzy. Zdanie, że jeżeli nam się podoba to nie wchodzić i nie pisać jest conajmniej nie na miejscu.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:13 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
widzę, że moderatorzy sobie z nas jaja robią skoro ten temat jest w OGŁOSZENIACH a jedyne co ogłasza to że "jest deal ale go nie poznacie"
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:15 

srebrny
Hubuus napisał(a):
@JIK z całym szacunkiem. Forum tworzą użytkownicy a nie moderatorzy. Zdanie, że jeżeli nam się podoba to nie wchodzić i nie pisać jest conajmniej nie na miejscu.

+1
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:19 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Mar77 napisał(a):
Hubuus napisał(a):

+1

W pewnym momencie latanie W6 czy FR nie wystarcza i ludzie zaczynają szukać innych sposobów na tanie latanie.
Z tego co można zauważyć na forum jest grupka osób która już co wie oraz grupa osób, która by się chciała nauczyć.
I dla takich osób ten temat powstał.

BTW.
Samo OJ jest już trickiem dzięki któremu mamy szansę podróżować taniej.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:20 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Tomgun, musisz też pamiętać, że jeśli o jakimś dealu dowie się za wiele osób to po prostu anulują bilety itp więc czasem zagadki są przydatne. Choć na razie wygląda to na zabawę w kotka i myszkę ;)
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:21 
Awatar użytkownika

złoty
Mar77 napisał(a):
Hubuus napisał(a):

+1

Serio pytam bo ja nie rozumiem. Ale co wam przeszkadza, że raz na jakiś czas ktoś zakoduje jakiegoś deala? Przecież jak ktoś nie chce się w to bawić to nie musi. ba nawet nie musi wchodzić do tego tematu. może korzystać z innych, w których jest cała masa fajnych informacji i porad. Na Forum jest np temat dot. towarzysza podróży. Nigdy tam nie byłem bo mnie to interesuje i tyle.

Promocję interesują wszystkich i wszyscy tu wchodzą. Naprawdę jak się poświęci trochę czasu i poszuka , pogrzebie to się znajdzie fajne rzeczy ale trzeba chcieć. Nie wszystko jest podane na tacy.

Ostatnio edytowany przez Gaszpar, 14 Sie 2013 20:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:22 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
tomgun napisał(a):
Ja rozumiem że mają prawo kodować promocje ale skoro takie tęgie umysły jak Wy (moderatorzy ) nie kumacie o co chodzi to jak My(normalni unserzy )mamy to rozgryźć. Czy to forum ma teraz przypominać księgę szyfrów gdzie będą podawane szyfry bez rozwiązania, lub może wymyślicie zabawę - kto rozwiąże daną zagadkę temu flaszka. To jest zaprzeczanie dotychczasowej filozofii działalności tego formu. Musicie się na coś zdecydować albo wszystko jest jawne albo nic i powiedzieć tym paru tysiącom ludzi którzy was co dzień odwiedzają że dowiedzą się o promocjach (ochłapach) a reszta zostanie w gronie 20 -30 unserów.

Są deale które warto kodować. Jeżeli w tym temacie zaczną się udzielać osoby zainteresowane to osoby które nic nie rozumiej będą miały szansę się uczyć o co w tym wszystkim chodzi.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Problemem jest zbyt wielka asymetria. Deale wyszukuje kilkanaście, może kilkadziesiąt osób, na forum aktywnych jest sto czy dwieście, a tysiące przewijają się tu tylko po to by skorzystać bez żadnego wysiłku z cudzej pracy.
Jeżeli chodzi o publiczne promocje to jeszcze pół biedy, natomiast nie dziwię się że ludzie którzy poświęcają po kilka godzin dziennie na wyszukiwanie okazji nie chcą udostępniać wyników swojej pracy tysiącom pijawek, które nie wnoszą nic od siebie do tego forum, a dodatkowo swoją ilością oraz niewiedzą (telefony/maile do linii lub pośredników) grożą spaleniem oferty. Nie ma tu jakiejś zamkniętej grupy - każdy ma dostęp do tych samych informacji, to kto ma wiedzę by z nich zrobić użytek to inna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:40 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
JIK napisał(a):
Są deale które warto kodować. Jeżeli w tym temacie zaczną się udzielać osoby zainteresowane to osoby które nic nie rozumiej będą miały szansę się uczyć o co w tym wszystkim chodzi.

Choć nie bardzo mi to na rękę to się zgadzam z tym że nie wszystko musi być podane na tacy, staram się czytać ze zrozumieniem, pobierać nauki, ale coś mało wiedzy płynie z tych "międzyzdań".
Kodujcie tak żeby można było wyciągać jakieś sensowne wnioski.

Co śmieszniejsze wcale się nie wybieram w kierunku Oceanii :D
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:42 

niebieski
tomgun ale dlaczego moderator ma to potwierdzać i jak niby miałby to zrobić?

Potwierdził to autor wątku, nie działa.

Od ponad 24h nie dostał etixa i już go nie dostanie.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:45 
Awatar użytkownika

złoty
tomgun napisał(a):
Pan Moderator potwierdził „tak to działa „ a nie pisał że „brzmi wiarygodnie” dany deal ale nie jest wstanie go namierzyć.

Jak, że uderzasz do mnie. To odpowiadam. Nie potrafię zweryfikować dealu jestem za słaby. Nikt kogo znam go nie rozkodował natomiast wszyscy co się znają uważają, że nie musi to być blef bo autor zna różne sztuczki i wiele patentów. Więc nie jest trollem. Jednak pamiętajcie nie ma Etixa więc to może być deal ale nie do kupienia ...
Wg. Ciebie należy temat zamknąć dobrze rozumiem ?

#79 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
JIK napisał(a):
tomgun napisał(a):
Ja rozumiem że mają prawo kodować promocje ale skoro takie tęgie umysły jak Wy (moderatorzy ) nie kumacie o co chodzi to jak My(normalni unserzy )mamy to rozgryźć. Czy to forum ma teraz przypominać księgę szyfrów gdzie będą podawane szyfry bez rozwiązania, lub może wymyślicie zabawę - kto rozwiąże daną zagadkę temu flaszka. To jest zaprzeczanie dotychczasowej filozofii działalności tego formu. Musicie się na coś zdecydować albo wszystko jest jawne albo nic i powiedzieć tym paru tysiącom ludzi którzy was co dzień odwiedzają że dowiedzą się o promocjach (ochłapach) a reszta zostanie w gronie 20 -30 unserów.

Tzn w jaki sposób uważasz, że będą udzielać się tutaj osoby doświadczone a osoby, które chętnie się czegoś nauczą mają z tego skorzystać? Co mogą dać mniej obeznanym userom podpowiedzi w stylu "macie Kayaka, macie Matrixa". Bez cienia szydery pytam otwarcie, czy jest jakiś "specjalny" tok szukania błędu taryfowego czy wszystko opiera się na farcie i mnogości przeszukanych, różnych połączeń? Na zasadzie, że pan Iksiński akurat wpisał sobie połączenie z miasta X przez Y do Z, wyszła mu błednie naliczona cena i podzielił się tym na forach i poszło w swiat?
"Żądacie" od nas żebyśmy się uczyli ale żeby uczyć się efektywnie trzeba mieć chociaż podstawowe schematy. Aktualny deal niby wydaje sie całkiem niezły do nauki, tyle ze bez akceptacji/wykluczenia dobrych/złych posunięć możemy się tak bawić w nieskończoność.

Inna sprawą jest wrzucanie wszystkich do jednego worka..."Nie umie tego znaleźć to na pewno zaraz spali dzwoniąc lub kupując ...dziesiąt biletów". A jak widać ilość postów nie zawsze świadczy o sensowności działania - przykład? Kolega o długim stażu, który tutaj mówi o paleniu dealu a sam bez cienia wstydu przyznaje sie w innym temacie do zabukowania 150 biletów...

#80 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:50 

niebieski
JIK napisał(a):
Jeżeli w tym temacie zaczną się udzielać osoby zainteresowane to osoby które nic nie rozumiej będą miały szansę się uczyć o co w tym wszystkim chodzi.

Jakoś nie widzę waloru edukacyjnego w wiedzy, która jest zakodowana ;) Ten temat wręcz strzeże dostępu do wiedzy ;) Niestety, wydaje mi się, że prawdziwe przyczyny kodowania i publikowania zakodowanych przekazów na forum są pozamerytoryczne.

Ostatnio edytowany przez Grzegorz40, 14 Sie 2013 21:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości