Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Sie 2013 22:49 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Pełna zgoda z Hubuusem
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#22 PostWysłany: 13 Sie 2013 22:50 

Loty: 557
Kilometry: 1 237 798
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
mam wrażenie, że jestem dziś w gimnazjum, gdzie jeden chłopaczek zobaczył jak dziewczyna ze starszej klasy po wf się rozebrała i poszła pod prysznic, a on zobaczył nagie piersi. Chwali się kolegom, co to za "cudo" widział, ale nie chce zdradzić w której szatni i pod którym prysznicem ;)

generalnie te loty musiałyby być chyba po 100 EUR, żeby ludzie się rzucili, bo chyba jednak większość wyciągnęła wnioski po Karaibach i "bitwie warszawskiej". No chyba, że to Polinezja w wydaniu davidiacusa :)

wyluzujcie Panowie :)

Ostatnio edytowany przez maxima 13 Sie 2013 22:53, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 13 Sie 2013 22:53 

niebieski
Administracja (Kamil) dała uczestnikom forum możliwość kodowania dealów, z czego skorzystał autor. Biorąc pod uwagę unikalność znaleziska (jeśli rzeczywiście istnieje), kodowanie jest w tym przypadku wskazane.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 13 Sie 2013 22:53 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
maxima napisał(a):
mam wrażenie, że jestem dziś w gimnazjum, gdzie jeden chłopaczek zobaczył jak dziewczyna ze starszej klasy po wf się rozebrała i poszła pod prysznic, a on zobaczył nagie piersi. Chwali się kolegom, co to za "cudo" widział, ale nie chce zdradzić w której szatni i pod którym prysznicem ;)

generalnie te loty musiałyby być chyba po 100 EUR, żeby ludzie się rzucili, bo chyba jednak większość wyciągnęła wnioski po Karaibach i "bitwie warszawskiej". No chyba, że to Polinezja w wydaniu davidiacusa :)

glos rozsądku ? :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 13 Sie 2013 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Dlaczego za każdym razem jest ta sama dyskusja? Deal jest błędem który po podaniu do publicznej wiadomości zostanie natychmiastowo zabity. To chyba wszyscy rozumieją. Publikujący go zakodował i takie ma prawo. Ale de facto się dzieli informacją ze wszystkimi, i jeżeli komuś zależy to odszyfuje kod.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 13 Sie 2013 22:55 

Loty: 557
Kilometry: 1 237 798
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
zbyhu napisał(a):
Dlaczego za każdym razem jest ta sama dyskusja? Deal jest błędem który po podaniu do publicznej wiadomości zostanie natychmiastowo zabity. To chyba wszyscy rozumieją. Publikujący go zakodował i takie ma prawo. Ale de facto się dzieli informacją ze wszystkimi, i jeżeli komuś zależy to odszyfuje kod.

testosteron :)

#27 PostWysłany: 13 Sie 2013 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Maris83 napisał(a):
Hubuus napisał(a):
po co zamieszczasz szyfrowany deal

Bo może ktoś skorzysta dzięki temu jak go odkoduje, a nie kupi tego pół forum, zabijające deal!

Maris83 napisał(a):
Mi 21 etixow zostawili z okolo 150, co i tak jest fajny wynikiem.

;)

#28 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:01 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
No tak, jak skorzysta z tego 100 osób to deal zostanie zabity - dlatego trzeba tak zaszyfrować, żeby skorzystało 10 osób nim błąd zostanie naprawiony.

Czyli lepsza śmierć naturalna deala po 10 rezerwacjach, niż zabicie po 100 ...
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:05 

Zbanowany
snooka napisał(a):
Czyli lepsza śmierć naturalna deala po 10 rezerwacjach, niż zabicie po 100 ...

Powiem więcej - z autopsji zauważyłam, że lepiej trzymają się deale, które zostały opublikowane, jak zostanie wystawionych kilka tysięcy etixów oni nie zdołają tego ogarnąć i tylko część anulują, jak deal jest kodowany błędnych etixów wystawią 10 - zajmie im to pare sekund i nikt z tego nie skorzysta.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:09 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
jacek69 napisał(a):
zbyhu napisał(a):

Dyskusja rozgorzała dopiero po wpisie, w którym "znalazca" zasugerował, że może się podzielić znaleziskiem za "coś".
Gdyby ograniczył się do pierwszego wpisu, dyskusji by nie było, ale widać, że coraz większa masa forumowiczów traktuje to miejsce, jak allegro, tyle że bez opłat i prowizji. Na co po cichu przyzwala administracja, czerpiąc dochody ze wzmożonego ruchu na stronie.

Amen. Quo Vadis f4f... again.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:12 

Loty: 977
Kilometry: 1 783 132
Krajów: 107 / 50.0%
Pamiętam deal z zeszłego roku......loty klasą F z Rangunu do USA za 400-600 USD. Po 12 h anulowali wszystkie etixy, ale w związku z tym, że bardzo dużo osób skorzystało z tego dealu, zrobiła się duża afera i wszystkie etixy przywrócili ;) Ja skorzystałem wprawdzie w biznesie, a nie w F, z 3 takich biletów.....z 2 zrezygnowałem dobrowolnie.
I nie było problemu z ujawnieniem szczegółów.
Dzięki takim forom wiele osób może odbyć naprawdę wspaniałe podróże.
Nie niszczmy tej idei.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:13 

niebieski
zbyhu napisał(a):
Deal jest błędem który po podaniu do publicznej wiadomości zostanie natychmiastowo zabity.

to go nie upubliczniać; proste? upublicznianie w wersji zakodowanej już jest początkiem zabijania dealu

zbyhu napisał(a):
Publikujący go zakodował i takie ma prawo. Ale de facto się dzieli informacją ze wszystkimi, i jeżeli komuś zależy to odszyfuje kod.

tak, dzieli się, oczywiście, że się dzieli ;) łaskawca
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:14 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
zbyhu napisał(a):

zbyhu. Jeżeli komuś zależy na odszyfrowaniu dealu, dajmy na to mi, wchodzę na forum, które służy do dzielenia się informacją. Niestety pomimo tego że bardzo mi zależy nie potrafię odszyfrować kodu bo jest on np. w tym przypadku zbyt ogólny. Czy administracja łącznie z Tobą dopuszcza więc kupowanie za pieniądze dealu? Bo dajmy na to ja nie mam się czym wymienić deal za deal.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:16 

niebieski
pawelstr napisał(a):
Pamiętam deal z zeszłego roku......loty klasą F z Rangunu do USA za 400-600 USD. Po 12 h anulowali wszystkie etixy, ale w związku z tym, że bardzo dużo osób skorzystało z tego dealu, zrobiła się duża afera i wszystkie etixy przywrócili ;) Ja skorzystałem wprawdzie w biznesie, a nie w F, z 3 takich biletów.....z 2 zrezygnowałem dobrowolnie.
Nie niszczmy tej idei.

Ogromna większość biletów z RGN utrzymała się dlatego, że przeloty odbywały się przez/do USA, a zgodnie z regulacją Department of Transportation za anulowanie takich biletów przewoźnikom grożą wysokie kary. Spora część biletów, przede wszystkim z rundy trzeciej, została skasowana.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:17 

Loty: 977
Kilometry: 1 783 132
Krajów: 107 / 50.0%
blasto napisał(a):
pawelstr napisał(a):
Nie niszczmy tej idei.

Ogromna większość biletów z RGN utrzymała się dlatego, że przeloty odbywały się przez/do USA, a zgodnie z regulacją Department of Transportation za anulowanie takich biletów przewoźnikom grożą wysokie kary. Spora część biletów, przede wszystkim z rundy trzeciej, została skasowana.

TO nie do końca prawda.
1 z moich biletów był z RNG - HKG - JNB
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:19 

złoty
Może by tak zrobić jeden wątek z dyskusją dotyczącą kodowania deali i go nie zamykać, tam będzie się mogła toczyć niekończąca się dyskusja, a w międzyczasie wątki z dealami nie będą tym zaśmiecane?

A tak po za ty to wielki szacun dla wosk za znalezienie deala, i jeszcze większy dla forumowiczów którzy są w stanie odszyfrować rebusik :P
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ja tam nie miałbym nic przeciwko temu żeby znalazca za np 30% normalnej ceny kupował te bilety nie mówiąc jak to zrobił.
no tylko żeby to miało jakieś ręce i nogi, żeby forum było "oficjalnym" pośrednikiem na wypadek np anulowania biletów itp itd...

#38 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Maris83 napisał(a):
namteH napisał(a):
ja tam nie miałbym nic przeciwko temu żeby znalazca za np 30% normalnej ceny kupował te bilety nie mówiąc jak to zrobił.

Anulowaliby bilety i byś pozostał bez biletu i kasy.

doczytałbyś drugą cześć postu...

#39 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:29 

niebieski
pawelstr napisał(a):
blasto napisał(a):
pawelstr napisał(a):
Nie niszczmy tej idei.

TO nie do końca prawda.
1 z moich biletów był z RNG - HKG - JNB

Oczywiście, zdarzały się i takie bilety - gratulacje, fajna trasa. Ja leciałem RGN-NRT-HNL-SEA-YVR ze stopoverem w każdym z tych miejsc za 86 EUR :)

NBE322 napisał(a):
Może by tak zrobić jeden wątek z dyskusją dotyczącą kodowania deali i go nie zamykać, tam będzie się mogła toczyć niekończąca się dyskusja, a w międzyczasie wątki z dealami nie będą tym zaśmiecane?

Pełna zgoda - model FT będzie moim zdaniem najlepszy.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 13 Sie 2013 23:31 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
namteH napisał(a):
no tylko żeby to miało jakieś ręce i nogi, żeby forum było "oficjalnym" pośrednikiem na wypadek np anulowania biletów itp itd...

Od tego płaci się podatki i prowadzi księgowość, a fakturę wystawi wosk czy Kamil? :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości