Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 13 Cze 2013 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 637
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
mój jechał jakieś 50 minut, podobno zalezy od korków, ale nie sądzę żeby więcej niż 70 minut.

Za to przed odprawą byłam na 1,5 h przed odlotem i mam wrażenie, że było na styk, bo ustawiły sie 3 dłuuuugaśne kolejki.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#362 PostWysłany: 13 Cze 2013 16:10 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
claret napisał(a):
Hej ;)
w wakacje wybieram się z koleżanką do Włoch, najpierw Rzym, później Mediolan. Z Bergamo wracamy do Wawy.
I tu moje pytanie: wszędzie szukam ile bus jedzie z Milano Centrale do przystanku Orio al Serio (APT). Odlot mamy 14:55, czy wystarczy jeżeli pojedziemy Orio Shuttle o 12:20?

Chcemy być z czasem na lotnisku tak na spokojnie, żeby nie latać z językiem na wierzchu żeby zdążyć :)

Jechałam kiedyś o tej godzinie, aby właśnie zdążyć na ten lot do Wawy. Było bezproblemowo, jeszcze się naczekaliśmy na lotnisku. W ogóle to planowaliśmy jechać tym o 12.40, ale nie mieliśmy już co robić na Placu Duomo :)

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 13 Cze 2013 16:20 

Loty: 16
Kilometry: 16 245
Krajów: 7 / 3.3%
Anonymous napisał(a):
Może być problem. Nawet jeśli lecisz z podręcznym to w Bargamo potrafią być długie kolejki do kontroli bezpieczeństwa. Autobus jedzie ok. 60 minut.

Jedziemy z podręcznymi.. Hmm, to będzie teoretycznie środek sezonu, 14 sierpnia. Wcześniejsze busy to 10:20 i 11:25. Zakładając godzinę jazdy, wybierając późniejszy transport, będziemy ok.12:30 przy terminalu (przystanek jest blisko, tak?). Odlot 14:55, więc 2,5h powinno wystarczyć, hm? :)

Czy może radzicie pojechać do Bergamo z samego rana (np. o 7), pochodzić po miasteczku, a później z buta na lotnisko (i być w nim około 12)?
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 13 Cze 2013 16:21 

Loty: 16
Kilometry: 16 245
Krajów: 7 / 3.3%
Astrid napisał(a):
Jechałam kiedyś o tej godzinie, aby właśnie zdążyć na ten lot do Wawy. Było bezproblemowo, jeszcze się naczekaliśmy na lotnisku. W ogóle to planowaliśmy jechać tym o 12.40, ale nie mieliśmy już co robić na Placu Duomo :)

a jechałaś w sezonie, czy jakoś przy mniejszej ilości turystów wokoło? :)
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 13 Cze 2013 16:30 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
claret napisał(a):
Astrid napisał(a):

a jechałaś w sezonie, czy jakoś przy mniejszej ilości turystów wokoło? :)

We wrześniu.

Nawet jeśli bus będzie jechał 70 minut to o 13.30 będziesz na lotnisku. Załóżmy, że będzie kolejka do security na 40 min., więc mamy godzinę 14.10, czyli jeszcze conajmniej 15 minut zapasu. A to i tak jest już pesymistyczna wersja.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 13 Cze 2013 17:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
claret napisał(a):
...
Czy może radzicie pojechać do Bergamo z samego rana (np. o 7), pochodzić po miasteczku, a później z buta na lotnisko (i być w nim około 12)?

a jedź na lody! :D
wtedy już jedyna niewiadoma będzie to ile przyjdzie Ci czekać do odprawy

#367 PostWysłany: 15 Cze 2013 22:12 

claret napisał(a):
ile bus jedzie z Milano Centrale do przystanku Orio al Serio (APT). Odlot mamy 14:55, czy wystarczy jeżeli pojedziemy Orio Shuttle o 12:20?

Ok. 9 rano jechał 40-45 min.
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 04 Lip 2013 09:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
Byłem ostatnio znów w Bergamo. 1 dzień, więc z przyjemnością odwiedziłem znane i nieznane miejsca. Autobus 1 Lotnisko (nr 1 ze znaczkiem samolotu) odjeżdza spod terminalu, na przystanku automat z biletami. 2,10e przejazd jednorazowy, 5e za 24h, przy czym są to realne 24h a nie do końca dnia. Autobusy lotniskowe co 15-20 minut (w zależności od pory dnia). Bilet 24h obejmuje też przejazdy kolejką Funicolare (takie coś na szynach pod górę). A właściwie dwiema kolejkami. Zarówno do Citta Alta jak i tą drugą w Citta Alta, na sam szczyt wzgórza. Widoki z góry wspaniałe, warto.
 Profil Relacje PM off
macio106 uważa post za pomocny.

#369 PostWysłany: 09 Lip 2013 10:41 

Przylatuje do Bergamo w pt ok 16. W początkowej fazie miałam jechać do Mediolanu i sobote rano pociągiem do Portofino. Ale oglądając zdjęcia Bergamo zakochałam się i zdecydowanie bardziej wolałabym je zobaczyć niż Mediolan. No ale Portofino musi być :)
Mam tylko weekend. Lot mam w niedziele o 18.
Jak to teraz ogarnąć logistycznie? Wiem ,że będzie bieganina ale muszę to zrobić :)
Pewnie nie ma żadnego połączenia kolejowego z Bergamo w okolice Portofino?
Czy jedyna możliwość to dojazd z Bergamo do Milano i z Milano do Portofino?
Wiem ,że pociąg do Portofino jest przed ósmą rano z Mediolanu w sobote. Czy ktoś wie coś na temat opcji z Bergamo?
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 09 Lip 2013 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 551
Kilometry: 819 641
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Stacja kolejowa najbliżej Portofino jest w Santa Margherita Ligure (ok. 6,5km od miasteczka). Można podjechać tam autobusem za bodaj 2,5 euro/os WO lub przespacerować się, a trasa spaceru jest urokliwa. Na Portofino wystarczą max. 3h, bo po prostu oprócz deptaku oraz zamku i ogrodów nic tam więcej nie ma. To już lepiej pojechać kawałek dalej do Cinque Terre. Albo z Bergamo do Turynu. Ale to tylko moja opinia.

Image
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 09 Lip 2013 13:56 

Wiem, że nie można bezpośrednio dojechać do Portofino. Jednak ja sie zastanawiałam czy można pojechać od razu z Bergamo do Santa Margherita...
A do Tyrynu z Bergamo jak długo sie jedzie?
Ja chciałam koniecznie miejscowość nadmorską. Na zdjęciach Portofino wygląda pięknie i wszyscy sie zachwycają tym miejscem.
Koleżanki chciały Zwiedzać Mediolan ale mnie jakoś nie zachwyca dlatego szukam innych opcji.
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 09 Lip 2013 13:59 

a do Cinique Terre jak daleko z Santa Margherita? Z samego Mediolanu to i tak kawał drogi...
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 09 Lip 2013 14:10 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
cosmozagadka napisał(a):
Wiem, że nie można bezpośrednio dojechać do Portofino. Jednak ja sie zastanawiałam czy można pojechać od razu z Bergamo do Santa Margherita...

Jasne, że można - pociągiem z Bergamo do S.Margherita, z jedną przesiadką (lub max 2), w 3,5h i za niecałe 18 Euro. Wszystko do znalezienia i kupienia na trenitalia.com

Image

#374 PostWysłany: 02 Sie 2013 15:56 

witam serdecznie, wybieram się z paczką znajomych w październiku do Mediolanu. Lądujemy w Bergamo w sobotę popołudniu, odlatujemy w poniedziałek rano.

Polecicie jakiś najtańszy sposób lokomocji? Czytałem wcześniej o biletach 72h - są takowe? Gdzie? Dzięki za kazdą pomoc. pzdr

EDIT: dzięki Grzegorz!

Ostatnio edytowany przez orzeu, 02 Sie 2013 16:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 02 Sie 2013 16:08 

niebieski
orzeu napisał(a):
witam serdecznie, wybieram się z paczką znajomych w październiku do Mediolanu. Lądujemy w Bergamo w sobotę popołudniu, odlatujemy w poniedziałek rano.

Polecicie jakiś najtańszy sposób lokomocji? Czytałem wcześniej o biletach 72h - są takowe? Gdzie? Dzięki za kazdą pomoc. pzdr

Bergamo:

http://www.fly4free.pl/bergamo-wspanial ... u-relacja/

Mediolan:

http://www.fly4free.pl/miasto-projektan ... raktyczny/
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 21 Sie 2013 20:53 

niebieski
UWAGA - nie wiem czy pisze w odpowiednim dziale, jednak chcialbym ostrzec przed zakupem online biletow na stronie http://www.orioshuttle.com/ za pomoca konta PayPal.

19.08 dokonalem transakcji na 2 bilety z Orio al Serio do Milano Centrale za pomoca nowa utworzonego konta PayPal płacac karta debetowa ING - dzis odkrylem ze w nocy ktos na Malcie dokonal za jej pomoca 4 transakcji na laczna kwote prawie 500 PLN.

Karte niedawno wyrobilem, placilem nia pierwszy raz (nie liczac booking.com i weryfikacji przez hotele...we Włoszech) wiec nie ma mowy o zadnym przypadku.
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 21 Sie 2013 21:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Sorvali napisał(a):
...
Karte niedawno wyrobilem, placilem nia pierwszy raz (nie liczac booking.com i weryfikacji przez hotele...we Włoszech) wiec nie ma mowy o zadnym przypadku.

hehehe
ale winowajce chyba pomyliłeś... ;)
uwaga-na-booking-com-przechwycono-numery-kart-kredytowych,181,29843

#378 PostWysłany: 21 Sie 2013 21:30 

niebieski
raczej to nie booking, zanim dokonano platnosci na kilkaset PLN dokonano platnosci na kwote 1$ z 'serwisu' NEXIGAMES LTD Malta' a karta w tym czasie wisiala jako 'zarejestrowana' w PayPal na czas weryfikacji. Wydaje mi sie, ze dokonano kradziezy poprzez konto PayPal i przechwycenia danych w trakcie rezerwacji na stronie Orioshuttle - dziwny zbieg okolicznosci, z booking ostatni raz korzystalem w czerwcu.
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 21 Sie 2013 21:45 

niebieski
@Sorvali, a po co zakładałeś konto na PayPal, nie można zapłacić zwykłą kartą? debetową/prepaid? pytam bo lada moment będę też kupował? pzdr
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 21 Sie 2013 21:46 

niebieski
przekierowało mnie na PayPal, nie pamiętam już ale chyba nie mogłem zapłacić bezpośrednio
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość