Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 27 Lis 2013 12:17 

Czy jest jakas roznica w cenie przejazdu orioshuttle z bergamo do milanu gdy sie kupuje przez neta i na miejscu?
Dzieki
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#422 PostWysłany: 29 Lis 2013 21:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do Bergamo i komunikacji miejskiej to nie wiem czy było w tym temacie, ale może się przydać:
- bilety 24h,48h,72 kasujemy w kasowniku na tyłach autobusu - z przodu kasuje się jedynie jednorazowe
- wsiadamy przednimi i ostatnimi drzwiami - wychodzimy środkowymi :D - będąc tam zorientowałem się o tym będąc dopiero w środku :D
- większość przystanków jest na żądanie
- co do biletu na pociąg przez remont dworca nie mogłem znaleźć automatu, ale kupić można w tym barze jak się wejdzie do dworca po prawej stronie :)
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 29 Lis 2013 22:52 

Loty: 295
Kilometry: 404 833
Krajów: 47 / 22.0%
złoty
Davepl napisał(a):
Czy jest jakas roznica w cenie przejazdu orioshuttle z bergamo do milanu gdy sie kupuje przez neta i na miejscu?
Dzieki

Każdy przewoźnik ma bilety za 5 Euro OW lub 9 euro RT.
Wczoraj wróciłem z Bergamo, autobusy jeżdżą co 5-10 minut, dojazd to około godzina drogi.

#424 PostWysłany: 30 Lis 2013 19:23 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Nie wiem czy było ale nowa opcja sie pojawiła Orio - Turyn bus - 20 euro, bezposrednio , czas przejazdu ok. 3 h. kursy 3 razy dziennie http://www.sadem.it/it/prodotti/collega ... serio.aspx

#425 PostWysłany: 08 Gru 2013 23:38 

Witam,
czy w autobusach jeżdżących z Bergamo do Mediolanu są toalety?
Na stronkach przewoźników nie znalazłem takiego info.
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 09 Gru 2013 02:01 

złoty
czechu napisał(a):
Witam,

Jechałem Terravisionem i wydaje mi sie, że nie było. Ale na lotnisku są zadbane toalety tylko musisz iść na hale odlotów i zjechać windą na -1 albo zejść schodami ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

#427 PostWysłany: 09 Gru 2013 12:17 

czechu napisał(a):
Witam,

Nie ma.

#428 PostWysłany: 05 Sty 2014 23:34 

lukas63 napisał(a):
Co do Bergamo i komunikacji miejskiej to nie wiem czy było w tym temacie, ale może się przydać:
- bilety 24h,48h,72 kasujemy w kasowniku na tyłach autobusu - z przodu kasuje się jedynie jednorazowe
- wsiadamy przednimi i ostatnimi drzwiami - wychodzimy środkowymi :D - będąc tam zorientowałem się o tym będąc dopiero w środku :D
- co do biletu na pociąg przez remont dworca nie mogłem znaleźć automatu, ale kupić można w tym barze jak się wejdzie do dworca po prawej stronie :)

Wybacz, ale trochę sprostowań.

Nie ma podziału na kasowniki w zależności od czasu biletu, to jakaś pomyłka.

Wsiada się wyłącznie przednimi drzwiami, a wysiada środkiem i tyłem. Chyba, że są jakieś niezapowiedziane sytuacje.

Wszystkie przystanki są na żądanie :) Jak zapomnisz nacisnąć i nikt tam nie wysiada, nie wysiądziesz...
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 06 Sty 2014 00:25 

nuniek napisał(a):
lukas63 napisał(a):

Wybacz, ale trochę sprostowań.

Wsiada się wyłącznie przednimi drzwiami, a wysiada środkiem i tyłem. Chyba, że są jakieś niezapowiedziane sytuacje.

Wszystkie przystanki są na żądanie :) Jak zapomnisz nacisnąć i nikt tam nie wysiada, nie wysiądziesz...

Co prawda spędziłam tylko tydzień w Bergamo, ale wtrącę coś od siebie...
Można wsiąść i wysiąść każdymi drzwiami.

#430 PostWysłany: 06 Sty 2014 01:14 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 126
Krajów: 2 / 0.9%
Witam,
a gdzie mozna kupic bilet na autobus?
i jakim numerem dojechac na miasto na gorze gdzie jest wyciag?
Ostatnio jak bylem jechalem na lotnisko na gape wole tego uniknac

#431 PostWysłany: 06 Sty 2014 01:18 

złoty
merw napisał(a):
Witam,
a gdzie mozna kupic bilet na autobus?
i jakim numerem dojechac na miasto na gorze gdzie jest wyciag?
Ostatnio jak bylem jechalem na lotnisko na gape wole tego uniknac

Bilet kupisz w automacie na przystanku, lub w informacji Bergamo znajdującej się na lotnisku.
Autobus chyba jeździ jeden i pisze po prostu Bergamo. Myśmy wysiedli na dworcu PKP i podeszli na nogach na kolejkę, przyjemnie sie idzie, mozna zobaczyć kilka ciekawych budowli po drodze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#432 PostWysłany: 06 Sty 2014 01:25 

Prócz biletów, w lotniskowej informacji dostaniesz darmowe mapki i inne miniprzewodniki po Bergamo.
Do Citta'Alta ( Stare Miasto na górze ), a także do kolejki Funicolare zawiezie Cię autobus 1 z samolocikiem.

Łączony post:
PS
Kolejka składa się z 2 części.
Autobusem możesz podjechać na jej start, albo dalej do drugiego etapu .

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 06 Sty 2014 01:30, edytowano w sumie 1 raz
post pod postem - połączyłem
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 08 Sty 2014 23:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:

Tym pierwszym autobusem którym jechaliśmy nie mogliśmy w ogóle skasować w pierwszym kasowniku (jakieś za duże wejście na bilet było - tak jakby ten format biletu nie można było skasować). Zapytaliśmy kierowcę i on wskazał, że należy skasować w kasowniku na tyłach autobusu.

Cytuj:

Jeżeli dobrze pamiętam tylko środkowe drzwi były oznaczone, że nie można nimi wsiadać
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 08 Sty 2014 23:58 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 126
Krajów: 2 / 0.9%
Dziękuje za odpowiedz.
jeszcze tylko pytanie gdzie w mieście zakupic bilet? kiosk, kawiarnia?
i czy ktos widzial tam sklep?

#435 PostWysłany: 09 Sty 2014 00:18 

Loty: 53
Kilometry: 55 261
Krajów: 17 / 7.9%
Autobus ma chyba numer 1.
Nie wiem jakie dokładnie masz plany w Bergamo ale warto poczytać: http://www.fly4free.pl/bergamo-wspanial ... u-relacja/
Bilety powinny być dostępne w saloniku prasowym na dworcu autobusowym(na przeciwko dworca kolejowego,koło MC)

#436 PostWysłany: 12 Sty 2014 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 932
Kilometry: 1 174 520
Krajów: 104 / 48.6%
niebieski
Jest chyba jakaś promocja na połaczenia lotnisko-Mediolan. Właśnie kupowałem online i za bilet RT chcą tylko 7 euro:) Wcześniej gdy jeździłem kupowałem przed terminalem i zawsze brali 9 euro...Link do rezerwacji http://www.orioshuttle.com/_eng/Orio-al ... ntrale.cfm Po zakupie przychodzi email z linkiem do wydrukowania gotowego biletu. Jeśli opóźni się Wam samolot bilet jest ważny na kolejny kurs.

#437 PostWysłany: 12 Sty 2014 22:08 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ranek napisał(a):
Jest chyba jakaś promocja na połaczenia lotnisko-Mediolan. Właśnie kupowałem online i za bilet RT chcą tylko 7 euro:) Wcześniej gdy jeździłem kupowałem przed terminalem i zawsze brali 9 euro...Link do rezerwacji http://www.orioshuttle.com/_eng/Orio-al ... ntrale.cfm Po zakupie przychodzi email z linkiem do wydrukowania gotowego biletu. Jeśli opóźni się Wam samolot bilet jest ważny na kolejny kurs.

już od jakiegoś czasu są w tej cenie przez internet.

#438 PostWysłany: 12 Sty 2014 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 932
Kilometry: 1 174 520
Krajów: 104 / 48.6%
niebieski
kuknąłem na poprzednią stronę gdzie ktoś pisał, że nadal są bilety w tej samej cenie na necie i przed lotniskiem stąd mój post. tak czy siak nieważne - korzystać póki jest taniej:)

#439 PostWysłany: 15 Sty 2014 19:58 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
ranek napisał(a):

Opisywałem ceny w Orio Shuttle już ze dwa razy w przeciągu roku. Zawsze pierwsze 200 biletów każdego dnia na trasie Orio al Serio - Milano Centrale jest w cenie 3,5 €. Czasami jak sie kupuje więcej niż 4 sztuki to przelicza bilet po 5€ ale w takim wypadku kupuje sie 2 razy po 2 bilety w cenie 3,5 €
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 20 Sty 2014 13:27 

Witam!

Kminię nad wypadem na narty do Val di Sole na przełomie marca i kwietnia. Wymyśliłem sobie lot na Bergamo lub do Werony i potem transfer busem/pociągiem. Czy ktokolwiek robił jakiś głębszy research w podobnej materii?

Na razie znalazłem serwis busowy z Bergamo/Werony do Val di Sole za 35 EUR od łebka w 2 strony (taki o: http://www.valdisole.net/en/Fly-Ski-Shuttle/).

Jakiekolwiek porady mile widziane ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1078 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości