Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 21 Cze 2013 11:51 

bresiu napisał(a):
Może zna też ktoś tani sposób dostania się na Malediwy, jedyne rozsądne oferty które udało mi się znaleźć oscylują w okolicy 200$ za sam przelot plus transfery i hotele.

http://www.skyscanner.pl/loty/in/mle/wr ... -2013.html

tylko pamiętaj wiza do Indi min. dwukrotna!

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:01 

Loty: 392
Kilometry: 770 193
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Ludzie wyluzujcie. Taka panik nikomu nie pomoże.
Jak to Wasz pierwszy lot w życiu (a po niektórych wpisach widać to wyraźnie), to lepiej dopłacić te 500-1000zł, a nie pchać się w bilety z błędami taryfowymi. Macie bilety i reszta Was nie interesuje. Przeczytajcie tylko warunki taryfy i nie kombinujcie. Nie rozumiem dlaczego im ktoś ma mniejsze doświadczenie tym bardziej go korci, żeby wszystko osobiście sprawdzić, bo przecież wie lepiej od linii lotniczych, portów, pośredników. Nie dziwie się, że niektóre fora są zamknięte.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:12 

jacekhej napisał(a):

No można. "8104 - Odnalezienie danego numeru potwierdzenia nie jest możliwe."

rob_sad napisał(a):
Ludzie wyluzujcie. Taka panik nikomu nie pomoże.

Daleki jestem od tego. Po prostu staram sie wyjasnic sprawe, bo jak widac powyzej cos jest niehalo.
A jesli masz doswiadczenie w takich przypadkach to napisz moze cos bardziej konstruktywnego niz "lepiej doplacic", bo na to jest troszke pozno :lol:
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:19 

niebieski
wincek.... poczytaj sam i sobie wyjaśnij... głupoty piszesz aż ręce opadają...
pojawiłeś się tutaj niedawno, troszkę pokory, rozumu...
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:23 

http://buhh.pl/kartki/58/947.JPG
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:24 

niebieski
marek2011 napisał(a):
Jeśli taryfa błędnie skalkulowana, a w tym wypadku jest, to się siedzi na czterech literach, a nie zajmuje pierdołami i wypisuje maile do OTA, które zwracają uwagę na błąd. Wystarczy jak rezerwacja jest w systemie i została ticketowana, nie trzeba jej widzieć na każdej możliwej stronie.

Otóż to + najlepiej check-in online.

Tutaj jeszcze możecie próbować sprawdzić: http://202.176.221.202/
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:36 

Przepraszam, ale wypowiem sie raz jeszcze.
Nie chce widziec lotu na kazdej mozliwej stronie. Chcialbym zobaczyc go na jakiejkolwiek. A dotychczas mi sie to nie udalo. Na Amadeusie tez dupa.

Ale!
Zalogowalem sie wlasnie ponownie na SWISSa i tutaj zmiana: wczesniej nie bylo w wykazie lotow odcinka Goa>BOM, teraz jest. Wiec faktycznie check-in online i powinno byc OK.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:44 

Loty: 215
Kilometry: 458 437
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Z tego co wiem Swiss ma swoje systemy i rezerwacje na CheckMyTrip czy innych podobnych stronach są niewidoczne.
Rada na przyszłość - nie jest wskazane robić rezerwacji z błędami taryfowymi na bliższe terminy. Ja kliknąłem w to Goa na przyszły rok i spokojnie czekam na rozwój wydarzeń- będzie to będzie, nie będzie to będzie inne. ;)

#69 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:45 

Loty: 392
Kilometry: 770 193
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
wincek napisał(a):
Daleki jestem od tego. Po prostu staram sie wyjasnic sprawe, bo jak widac powyzej cos jest niehalo.
A jesli masz doswiadczenie w takich przypadkach to napisz moze cos bardziej konstruktywnego niz "lepiej doplacic", bo na to jest troszke pozno :lol:

Ale to nie jest Wasz problem. Tylko linii.
Im bardziej będziesz chciał to naprawić i im szybciej, tym bardziej namieszasz i tym mniejsze szanse masz na uniknięcie problemów z anulowaniem biletu włącznie.
Cierpliwie czekaj na lot. Jak się boisz to najwyżej pojedź na lotnisko w Goa kilka dni przed powrotem i sprawdź. Wtedy będziesz bezpieczny, bo wrócić musisz.
Brak jakiegoś odcinka w WAŻNEJ rezerwacji to standard. To powszechne przy rezerwacjach z przesiadkami w US, gdzie 2 różne loty mogą mieć ten sam numer i w systemach widnieją jako 1 połączenie. To norma przy łączeniu rezerwacji, które normalnie operują na różnych systemach.
Masz potwierdzony bilet, drukujesz go i reszta Cie nie obchodzi.
Jeśli coś się zmieni to oni mają obowiązek dzwonić do Ciebie, a nie Ty do nich.

Swiss korzysta chyba z Galileo (może lepiej będzie tu: http://www.viewtrip.com/). Jeśli nie to na stronie swissa dawniej była wtyczka do ich systemu.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:53 

HON fly4free
Macie potwierdzenie rezerwacji, macie kod, macie numer biletu. WYSTRACZY.
Systemy służące do przechowywania danych rezerwacji są różne, często każdy przewożnik używa innego i wzajemnie linie nie widzą biletów wystawionych na swoje rejsy na innym kodzie (przez inngo przewoźnika).
czasami jest tak, że ze względu na połączenie na jednym bilecie rejsów kilku linii NIGDZIE nie wyświetla się poprawnie rezerwacja.

A zasada numer 1 przy błędach taryfowych: ŻADNYCH TELEFONÓW DO PRZEWOŹNIKA I AGENTA przynajmniej do czasu, gdy sytuacja uspokoi się po wystawieniu biletów i naprawieniu luki w systemie.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 21 Cze 2013 16:56 

Nawet nie trzeba drukować tylko wystarczy paszporcik. Spokojnie, lot Goa - Bombaj zahula, więc bez paniki.

#72 PostWysłany: 21 Cze 2013 21:41 

Edit: Przed chwilą wklepałem swój nr na stronie swiss i widnieje tam również odcinek Goi - Bom. Także potwierdza się Keep Calm and Fly to India:-)

#73 PostWysłany: 24 Cze 2013 21:45 

Loty: 215
Kilometry: 458 437
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Kasa dziś zeszła z konta, więc można powoli zacząć przygotowania. Choć ja jeszcze wstrzymam się z miesiąc. Aby nie zaśmiecać tego tematu, to może tutaj :

mumbaj-delhi-goa-swiss,138,31207

#74 PostWysłany: 26 Cze 2013 10:21 

A mi zeszła blokada z karty kredytowej za bilet 258E, ale ciągle jest blokada na 2E.. nie wiem dlaczego to nie schodzi.
Ktoś ma pomysł dlaczego i po co te 2E?
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 26 Cze 2013 10:25 

niebieski
bo to jest preautoryzacja...
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 26 Cze 2013 11:23 

A, faktycznie miałem coś takiego chyba przy rezerwacji w 9flats.
Czyli te 2E będą zablokowane aż odlecę lub nie? Bo już nie powinni mnie na nic naliczyć dodatkowo?

Było coś w warunkach, że przy każdej cancellation/change kosztuje 100% ceny, ale jak nie polecę to raczej nie doliczą mi dodatkowo 100% ceny tylko po prostu kasa zapłacona przepada i tyle?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 26 Cze 2013 11:27 

U mnie na karcie idealnie 511,98EUR, więc to raczej kwestia twojego banku i systemu informatycznego autoryzacji transakcji

#78 PostWysłany: 27 Cze 2013 12:31 

U mnie z karty pobrane i rozliczone za 3 bilety, ale mam tez trzy blokady na 8,69pln. Dzwonilem do banku, dopiero po rozliczeniu (max 2 tyg.) tych platnosci mozna je reklamowac.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 28 Cze 2013 09:19 

Blokada na 2E zeszła..więc w płatnościach wszytko już jest klarowne i zamknięte.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 30 Cze 2013 22:08 
Moderator forum

rozmowy o (wspólnym) pobycie proszę tu waw-bombaj-goa-waw,34,31478

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości