Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 20 Cze 2013 16:39 

Jasno i złośliwie :P
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 20 Cze 2013 17:16 

Loty: 14
Kilometry: 26 318
Krajów: 3 / 1.4%
Dostalem na maila potwierdzenie rezerwacji. Jak podaje na stronie SwizzAir booking number to wszystko gra, jednak jak robie to na stronie Jet airways to wyskakuje mi komunikat "Sorry, we are unable to match your travel itinerary with your eTicket. Please call our contact centre or your travel agent for assistance".
Tez tak macie?
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 20 Cze 2013 17:21 

HON fly4free
@maltanski: najpewniej dla Jet jest osobny kod rezerwacji, po którym ją zidentyfikuje.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 20 Cze 2013 17:25 

marek2011 napisał(a):
@maltanski: najpewniej dla Jet jest osobny kod rezerwacji, po którym ją zidentyfikuje.

Dostalem w potwierzeniu oba kody - do Swizz i do Jet'a i ten do Jet'a nie dziala.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 20 Cze 2013 17:25 

Właśnie jest osobny kod, ale nie działa.

Jakkolwiek wydaje mi się że swiss wystawia bilety na całość, jesli dobrze pamietam to ma swojej rezerwacji na swiss widzialem ten odcinek operowany przez jet airways.

Miałem podobnie jak lecialem na islandie, bilety kupione w SASie, a poszczegolne odcinki operowane przez canadian air/icelandair, a checkin normalnie byl na stronie SAS i desku SAS.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 20 Cze 2013 17:32 

maltanski napisał(a):
Dostalem w potwierzeniu oba kody - do Swizz i do Jet'a i ten do Jet'a nie dziala.

Ups, u mnie tak samo... Chyba trzeba bedzie napisac do mistrzow z ebookers.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 20 Cze 2013 17:45 

Hubert napisał(a):
geffer napisał(a):
Jak można "olać" ? To co piszesz @hubert to w praktyce jak mam rozumieć ...

Chyba jasno napisałem. Nikt nas nie zmusi i zagoni siłą do samolotu, więc można po prostu nie stawić się na lot i tyle. Ale jak już napisałem, będzie to skutkowało anulowaniem całej podróży, więc jeśli ktoś nie chce stawić się na locie powrotnym z Goa, tylko od razu lot z Mumbaju to nie zostanie wpuszczony na pokład.

Kolego, jak byś napisał spójnie to nie było by problemu z interpretacją Twojej wykładni ...

Zgłupiałem, bo biorąc na logike Twoje zdanie, nie sądziłem, że ktoś jest w stanie coś takiego napisać, aaa i dziękuję także Ci za to, że uświadomiłeś każdego czytelnika tego topicu, o tym, że jak nie będzie chciał lecieć - to nikt go na siłę do samolotu nie wsadzi, mimo iż opłacił lot
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 20 Cze 2013 18:25 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
geffer napisał(a):

Kolego, jak byś napisał spójnie to nie było by problemu z interpretacją Twojej wykładni ...

Gdzie jest niespójnie? 8-)
geffer napisał(a):
Zgłupiałem, bo biorąc na logike Twoje zdanie, nie sądziłem, że ktoś jest w stanie coś takiego napisać, aaa i dziękuję także Ci za to, że uświadomiłeś każdego czytelnika tego topicu, o tym, że jak nie będzie chciał lecieć - to nikt go na siłę do samolotu nie wsadzi, mimo iż opłacił lot

Co takiego? 8-)

#49 PostWysłany: 20 Cze 2013 22:45 

HON fly4free
wincek napisał(a):
maltanski napisał(a):

Ups, u mnie tak samo... Chyba trzeba bedzie napisac do mistrzow z ebookers.

Jeśli taryfa błędnie skalkulowana, a w tym wypadku jest, to się siedzi na czterech literach, a nie zajmuje pierdołami i wypisuje maile do OTA, które zwracają uwagę na błąd. Wystarczy jak rezerwacja jest w systemie i została ticketowana, nie trzeba jej widzieć na każdej możliwej stronie.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 20 Cze 2013 23:02 

Marek2011 dobrze pisze, siedzieć cicho i nic nie pisać, rezerwacja potwierdzona, etixy nadane, nie wiem czego jeszcze komuś potrzeba.
BTW na stronie swissa można sobie już wybrać miejsca w samolocie, wiec na 99% ten lot się odbędzie i tyle, tylko niech nikt nie wsadzi "kija w mrowisko"

#51 PostWysłany: 21 Cze 2013 00:19 

Niby racja. Sam zreszta tam myslalem...

Z drugiej strony:
- nie wierze, zeby nie dotarli do tej informacji;
- byloby BAAARDZO glupio (i kosztownie) dowiedziec sie w Goa, ze takiej rezerwacji nie ma. Bo nie ma jej w systemie Jeta...

To kto pierwszy leci przetestowac? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 21 Cze 2013 09:09 
Site Admin

Loty: 543
Kilometry: 1 005 099
Krajów: 82 / 38.3%
jak już tak gdybamy:P
pod jakim względem głupio i kosztownie - jet obsługuje tylko odcinek goa-bombaj, który dało by radę zrobić na własną rękę dowiedziawszy się już na lotnisku że nie ma rezerwacji w systemie
ale serio pisząc - nie kombinować i nie dzwonić, e-bilety są to wszystko gra

#53 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:10 

Ok, teraz pytanie o liste tanich przewoźników po Indiach, ponieważ niektórych daleko oddalonych od BOM miejsc nie da się prawie zwiedzić bez samolotu np. Leh.
Udało mi się wyszukać:
JetKonnect
Spice Jet
Jet Airways
Air Decan

Zna ktoś coś jeszcze?

Może zna też ktoś tani sposób dostania się na Malediwy, jedyne rozsądne oferty które udało mi się znaleźć oscylują w okolicy 200$ za sam przelot plus transfery i hotele.

#54 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:30 

Washington napisał(a):
jet obsługuje tylko odcinek goa-bombaj, który dało by radę zrobić na własną rękę dowiedziawszy się już na lotnisku że nie ma rezerwacji w systemie

Przed chwilą jeden "uprzejmy" informował, że jeśli nie wykorzysta się 1go odcinka, to reszta przepada. Więc też sytuacja nie jest oczywista (pomijając już to kilkaset km do BOM).

Sytuacje ratowalby pewnie bilet SWISS na calosc, ale bilet wydany w Wawie bedzie przeciez tylko na pierwsze 2 odcinki, natomiast na droge powrotna bedzie wydany w Goa. Gdzie moga przeciez powiedziec "Dziekujemy, nie mamy takiej rezerwacji, dowidzenia". "Ale, ale... ja mam bilet, numer, wydruk, prosze... i lot za pare godzin". "To prosze sie kontaktowac z agencją, dowidzenia".

Troche klops.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:46 

Raczej tak nie jest. Leciałem ostatnio do Kairu, bilety od Austrian, ale pierwszy odcinek z Krakowa do Wiednia był realizowany przez Eurolot (ale na bilecie od Austrian).
Kilka m-cy temu wracałem z Chin Alitalią (promo za 400 zł) i ostatni odcinek był tym ich tanim przewoźnikiem (rumuńska linia), ale bilet miałem od Altalii. W tym przypadku na 99% za całość lotów odpowiada Swiss (nawet za odcinek Jetem).

#56 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:52 

Nie ma co się spinać. Do podróży jest jeszcze trochę czasu. Myślę, że najwcześniej za miesiąc można odezwać się do SwissAir czy oni odpowiadają za lot z Jetem, dopiero w 2giej kolejności do ebookers. Tylko lepiej wstrzymać się z tym, bo później będzie mniej prawdopodobne, że anulują nam te bilety.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 21 Cze 2013 11:04 

maci3q napisał(a):
...i ostatni odcinek był tym ich tanim przewoźnikiem (rumuńska linia), ale bilet miałem od Altalii.

Roznica polega na tym, ze tam miales OSTATNI odcinek jakims krzakiem a tu jest to odcinek PIERWSZY.

maltanski napisał(a):
..Myślę, że najwcześniej za miesiąc można odezwać się do SwissAir czy oni odpowiadają za lot z Jetem, dopiero w 2giej kolejności do ebookers.

Racja. Ale stresa mam. Tym bardziej, ze nie lece sam.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 21 Cze 2013 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Świeżaki nie spinać się, wszystko jest ok, siedziec na tyłkach i planowac podróż a nie dzwonic po liniach lotniczych :)

#59 PostWysłany: 21 Cze 2013 11:28 

hehe, gdzie sie klika "lubie to"? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 21 Cze 2013 11:46 

tu można sprawdzić rezerwacje:
https://www.checkmytrip.com/cmt/apf/cmt ... cmtng/home

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: maccossa, Ryszard Rokosz oraz 11 gości