Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Sty 2013 11:13 

bilet w jedna strone na fuerteventure za 120 e bez przesiadki to dobra cena?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 23 Sty 2013 11:50 

Nolimit napisał(a):
Sudoku napisał(a):
ExGliwice napisał(a):
Hej
Tez tam lece za tydzien moze jakas podpowiedz gdzie sukać wypozyczalni z takimi cenami (nazwa , miejsce)?

Np. http://www.cabreramedina.com/EN

Czy wynajmujac na miejscu ceny sa wyzsze niz rezerwujac przez internet?

http://www.arcarhire.com/car-hire/car-h ... eisen.html
ja korzystałam z tej wypożyczalni na Teneryfie
Za 10 dni w maju 2012 za Citroena C3 zapłaciłam jakieś 90 euro.
Problemów żadnych nie było.
Na pewno taniej przez internet, co ciekawe miałam wrażenie, ze im bliżej był termin rezerwacji tym taniej.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 23 Sty 2013 12:51 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
http://www.arcarhire.com/car-hire/car-h ... eisen.html

zdecydowanie polecam
dzisiaj wrocilem z Teneryfy
Ford Fiesta 6 dni = 70 euro

odbior o 2 w nocy = free
zwrot na innym lotnisku = free
fotelik siedzisko dziecko = free
bak 1/4 zwrot z 1/4
wszelkie otarcia zarysowania w pakiet ubezpieczenia podstawowy

paliwo 1,069-1,12 euro za litr PB95
autostrady bezplatne
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Sty 2013 14:39 

Rezerwowales wczesniej przez net? Czy prosto z lotniska wziales?

Mi pisza ze z lotniska sa wyzsze ceny i lepiej zarezerwowac... tylko czy to prawda? Wolalbym nie rezerwowac tylko wziasc z lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 23 Sty 2013 15:27 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
A propos cen wynajmu 'na zachodzie'. W Hiszpanii idzie bez problemu znalezc auto na 3 dni za 12-15€, do tego w opcji full-full :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 23 Sty 2013 15:51 

To prosze podac linka do takich cen. Bo ze mozna i ktos kiedys widzial to za starym jestem na takie opowiesci ;)

na kanarach bylem juz duzo razy i takich cen nie widzialem. 15 euro ok, najtanszy samochod maly ale na min tydzien.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 23 Sty 2013 16:06 

niebieski
powoli zaczynam myśleć o urlopie w tym roku. pierwszy raz będzie to długi pobyt z rodziną bez tłuczenia się autem rpzez pół Europy.
Biorę pod uwagę Kanary.
Dlaczego piszecie, że z KRK będzie ciężko znaleźć bilety w dobrej cenie? Jeśli szukam z i tak z przesiadką w Barcelonie czy Bergamo to co za różnica czy lecę z KRK, KTW czy WMI? Chyba żadna?

A jeśli nie Kanary to Sardynia, Sycylia, Malta lub Kos - myślę, że turystycznie też bardzo dobrze się prezentują a loty są bezpośrednio z KRK i ceny w tamtym roku były bardzo przyjemne. Jeśli teraz będą wyższe jedynie o koszt dodatkowego haraczu to zakładam, że 3 osoby i powiedzmy 1 walizka rejestrowa powinno się dać zamknąć w kwocie ok 700 pln.

Dobrze myślę?
Na lot z końcem maja to pewnie dopiero w połowie marca coś się będzie pojawiać w Ryanie w dobrych cenach?

#28 PostWysłany: 24 Sty 2013 00:38 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Ja mówię o zachodzie ogólnie, nie konkretnie o Kanarach, chociaż tam cen nie sprawdzałem.
www.doyouspain.com
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 24 Sty 2013 16:24 

Loty: 62
Kilometry: 125 254
Krajów: 13 / 6.1%
dorzucę swoje 3 grosze ;-) w jesieni leciałam KTW-MAD-LPA - MAD-KRK. z nockami na lotnisku w Madrycie;nie było tak źle,l a na Kanarach jest się rano więc można po prostu rzucic plecak do hotelu i iśc na plaże,mimo zarwanej nocy. teraz lecę KTW-BCN-ACE-MAD-BGY-KRK.jakies 500 zł za całośc, nie licząc biletu z Modlina kt kupiłam za 50 zł ale odechciało mi sie tłuc do Wawy z Krk ;-D w każdym razie - myślę że loty przez Hiszpanię są okej bo często loty z /na Kanary są codziennie więc jest więcej kombinacji jak wrócic/doleciec z Polski ;)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 01 Mar 2013 19:48 

Siedzialem ponad miesiac na fuerteventura i dla informacji. NIE DA SIE wypozyczyc samochodu po takich cenach jak 12 e czy 15 za dzien.

30 e za dzien to jest normalna cena. Co z tego ze na stronie bukujesz za 12 e za dzien niby 'wszystko w cenie' a na miejscu doliczaja ci ubezpieczenie obowiazkowe itd i wychodzi ci 30 e. Najlepsze ze jeszcze nie informuja o tym tylko chca karte. A jak sie okazuje ze tyle nie ma to dopiero mowia ze cena z internetu jest bez ubezpieczenia itd. Ja mam specjalna karte na wyjazdy i mam tam malo kasy bez mozliwosci zrobienia debetu zeby nie bylo takich sytacji. Ale jak ktos ma z debetem to dopiero po 3 dniach jak sprawdzi karte to sie dowie ze ma duzo wieksze manko niz powinien ;)

W ogole ciezko wypozyczyc samochod bez platnosci karta kredytowa. Nie wiem czemu na gran canari czy teneryfie nie bylo takich problemow i samochody byly tansze.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 01 Mar 2013 20:19 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

rozumiem, że pisząc o braku możliwości wypożyczenia auta za kilkanaście Euro, masz na myśli tylko Fuerteventurę? W każdym razie, na Teneryfie to działa. Właśnie wróciliśmy. Zarezerwowany przez internet Opel Meriva kosztował nas w CICAR (vel Cabrera Medina) 189 Euro na 14 dni, czyli 13,5 Euro za dobę, w tym pełne ubezpieczenie, bez udziału własnego. Polecam tą firmę - jedyne, co mi nie pasowało, to trochę za długie (kilkanaście minut) oczekiwanie w ogonku do ich stanowiska na lotnisku po przylocie, ale reszta w jak najlepszym porządku. Dostaliśmy kluczyki, auto czekało na parkingu. Ponieważ było na nim trochę rys i drobnych przetarć wróciłem do okienka, by poprosić o spisanie tych uszkodzeń, ale powiedzieli, żeby się nie przejmować, bo i tak mam pełne ubezpieczenie, więc nawet jeśli pojawi się coś nowego, nie będą mnie ścigać. Oddanie auta było jeszcze bardziej odformalizowane - odstawiliśmy auto na parkingu przy lotnisku, oddaliśmy klucze w tym samym biurze i to wszystko. Żadnego sprawdzania. Ciekaw jestem, czy auto z tego segmentu można wypożyczyć jeszcze taniej...

A co do tematu głównego, czyli przelotów, to warto sprawdzać loty Air Berlin. Latają z PL z GDN, KRK i WAW, z przesiadką w TXL i czasem stosunek ceny do czasu przelotu jest dość atrakcyjny, przy uwzględnieniu wliczonego w cenę bagażu i braku jakiś abstrakcyjnych ukrytych opłat, jak w low-costach.

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 02 Mar 2013 14:41 

tak mówię o fuerte. na innych wyspach nie miałem problemu w wypożyczenie bez karty i ceny były ok

dla mnie air berlin jest drogi bo też na niego patrzyłem jak lecialem na fuerte i teraz jak szukałem dobrego połączenia taniego. najtaniej wychodzi condor
thomas cook też dobre ceny ale tylko do anglii. chociaż na easy jet był bilet do glasgow za 12 e plus bagaz 20 e. ogólnie do anglia jest bardzo teolog. berlin dość drogi chyba ze sie leci condorem to za 90 e ze wszystkim widziałem najtaniej

tylko ja mówię o wylotach z krótkim wyprzedzeniem bo nie planuje nigdy podróży z kilku miesięcznym wyprzedzeniem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości