Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: PL - Wyspy kanaryjskie
#1 PostWysłany: 17 Sty 2013 15:00 

Szukam taniego lotu na wyspy kanaryjskie (dowolna wyspa, wazna jak najnizsza cena przelotu). Wylot w styczniu, powrót druga połowa lutego.

Jaka wg was jest dobra cena za taki lot?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 17 Sty 2013 15:24 

niebieski
Nolimit napisał(a):
Szukam taniego lotu na wyspy kanaryjskie (dowolna wyspa, wazna jak najnizsza cena przelotu). Wylot w styczniu, powrót druga połowa lutego.

Jaka wg was jest dobra cena za taki lot?

300-400 to jest b. dobra cena.. generalnie czy oferta dobra, zalezy od tego czy przesiadki, nocki, id . warto tez zobaczyc na Ltur, trafiaja sie lasty / charter z berlina za 111 Euro na przyklad.

Ostatnio edytowany przez ExGliwice, 17 Sty 2013 17:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Sty 2013 16:02 

A możecie napisać jakie głównie miejsca przesiadkowe wybieracie przy wyszkukiwaniu lotów na Wyspy Kanaryjskie?
Londyn Stansed, Mediolan, co jeszcze? (oczywiciscie aby przelot byl jak najtanszy) :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Sty 2013 16:13 

@primoz

Ja lecialem z przesiadka w CRL, troche meczace.

Generalnie z tego co widzialem, loty przez UK sa znacznie drozsze. Chociaz jak sprawdzam to ten kierunek (Kanary) nie nalezy do przystepnych cenowo. Inna sprawa, ze moge zle sprawdzac ;-)

Pozdrawiam,
Jarek
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Sty 2013 16:16 

Loty: 279
Kilometry: 415 031
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
dla mnie najlepszym lotniskiem przesiadkowym jest Barcelona gdyż tam można spokojnie sie wyspac :D w Madrycie jest podobnie. no i bilety sa tańsze niż z UK.

#6 PostWysłany: 17 Sty 2013 17:06 

niebieski
primoz napisał(a):
A możecie napisać jakie głównie miejsca przesiadkowe wybieracie przy wyszkukiwaniu lotów na Wyspy Kanaryjskie?
Londyn Stansed, Mediolan, co jeszcze? (oczywiciscie aby przelot byl jak najtanszy) :)

kieruj sie tez tym zebys mogl sie bezpiecznie (min 2-3h czasu, idealnie to wiecej) przesiąść, bo tani wyjazd moze sie nagle okazac drogi.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Sty 2013 17:13 

Z przesiadką w Brukseli Charleroi (CRL) będzie najtaniej. Bilet z Brukseli na Teneryfę w styczniu i w lutym możesz znaleźć w cenie 50 - 60 euro. Obecnie możesz kupić bilety po około 80e w jedna stronę z Warszawy już na Teneryfę z przesiadką w Bruksela-Charleroi.

Ostatnio edytowany przez SEN, 17 Sty 2013 17:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Sty 2013 17:21 

Loty: 213
Kilometry: 454 035
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Barcelona -------- bilety od 50 do 70 euro RT 8-)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Sty 2013 17:23 

Mi się najtaniej udało znalezc lot w 2 strony za około tysiąc zł - oczywiście z przesiadką - w Barcelonie a w druga strone przesadka w Dublinie. Akurat jest dobrze bo nie trzeba siedziec noc na lotnisku. Na jednym 8 godz czekania a na drugim 2 godz 30 min. Tylko tutaj nie wiem czy nie za malo czasu jakby samolot sie spoznil to moge sie nie zalapac na powrotny do PL... Wszystko Rayanair.

Ja szukalem na skyscanner - znacie moze jakas lepsza wyszukiwarke? Mozna znalezc taniej ale wtedy dlugo trzeba czekac albo nocowac na lotnisku...

Mowicie ze w Barcelonie mozna sie przespac na lotnisku? A jak jest na innych np na Londyn Luton albo std. Tam jest cos otwarte takze w nocy czy zwijaja interes i nie ma praktycznie gdzie sie napic czegos? A jak w Barcelonie z punktami uslugowymi?

Ponad tysiac zł za lot w 2 strony wydaje mi sie dosc drogo. Czy to jest dobra cena?

na airberlin znalazlem najtaniej za ponad 600 zl w jedna strone tylko ze na dodatek jeszcze wylot z Berlina.

Jak juz jestescie na kanarach to po wyjsciu z lotniska jak jezdzicie do miejsca docelowego? Autobusem czy jest jakas lepsza opcja dojazdu?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Sty 2013 12:26 

niebieski
Nolimit napisał(a):
Mi się najtaniej udało znalezc lot w 2 strony za około tysiąc zł - oczywiście z przesiadką - w Barcelonie a w druga strone przesadka w Dublinie. Akurat jest dobrze bo nie trzeba siedziec noc na lotnisku. Na jednym 8 godz czekania a na drugim 2 godz 30 min. Tylko tutaj nie wiem czy nie za malo czasu jakby samolot sie spoznil to moge sie nie zalapac na powrotny do PL... Wszystko Rayanair.

Ja szukalem na skyscanner - znacie moze jakas lepsza wyszukiwarke? Mozna znalezc taniej ale wtedy dlugo trzeba czekac albo nocowac na lotnisku...

Mowicie ze w Barcelonie mozna sie przespac na lotnisku? A jak jest na innych np na Londyn Luton albo std. Tam jest cos otwarte takze w nocy czy zwijaja interes i nie ma praktycznie gdzie sie napic czegos? A jak w Barcelonie z punktami uslugowymi?

Ponad tysiac zł za lot w 2 strony wydaje mi sie dosc drogo. Czy to jest dobra cena?

na airberlin znalazlem najtaniej za ponad 600 zl w jedna strone tylko ze na dodatek jeszcze wylot z Berlina.

Jak juz jestescie na kanarach to po wyjsciu z lotniska jak jezdzicie do miejsca docelowego? Autobusem czy jest jakas lepsza opcja dojazdu?

Pozdrawiam

- podaj daty wylotu i skad

- na Kanarach sa dosc tanie wypozyczalnie aut.. zwykle da sie cos znalezc w cenie np. 10-15 Euro.. (za 7 Euro/dzien tez widzialem na Lanzarotte)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Sty 2013 13:56 

niebieski
Witam, Ja leciałam Poznań-Barcelona-Lanzarote-Fuerteventura- Barcelona-Warszawa za 513zł. Ale kupowałam w październiku na ok.3 tygodnie
przed lotem, więc późno. Do- dobra przesiadka, parę godzin na Barcelonę, powrót już z noclegiem w B. (hostel "Europa", jedynka za 19 euro, mało estetyczne pokoje, ale świetnie skomunikowane miejsce, przy Rambla). Wszystko Ryanair.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Sty 2013 15:14 

Daty jak wspominalem. Wylot najlepiej jak najszybciej - styczen, poczatek lutego. Powrot koniec lutego

Wyloty z PL. POZ, GDA, BGZ, WAW

moze byc tez z Berlina.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 18 Sty 2013 17:48 

niebieski
Nolimit napisał(a):
Daty jak wspominalem. Wylot najlepiej jak najszybciej - styczen, poczatek lutego. Powrot koniec lutego

Wyloty z PL. POZ, GDA, BGZ, WAW

moze byc tez z Berlina.

namawiam na Berlin ;-) bo bez przesiadek, nocek i z normalnym bagazem itd.. standadr last minute to loty w cenie ok 200E
http://www.ltur.com/de/superlastminute/ ... &cmd=tlist
Bywaja oferty lotow za 150E, 111E A za ok 300 E oferty z pobytem/transferem, na 10-12 dni.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Sty 2013 18:33 

No to wychodzi tak samo cenowo jak z PL mniej wiecej. Tylko ze bez przesiadki - fakt.

Gdzies mozna zostawic samochod przy lotnisku w Berlinie? Ile kosztuje parking?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 18 Sty 2013 22:53 

niebieski
Nolimit napisał(a):
No to wychodzi tak samo cenowo jak z PL mniej wiecej. Tylko ze bez przesiadki - fakt.

to sie docenia, dopiero jak sie zostanie gdzies na lotnisku posrednim (zdarzylo mi sie mimo, bezpiecznej 4h przesiadki w Madrycie.. opoznienie z ACE bylo 4:26

Nolimit napisał(a):
Gdzies mozna zostawic samochod przy lotnisku w Berlinie? Ile kosztuje parking?

berlin-schonefeld-brandenburg,44,1661

..ja szczerze mówiąc zostawiałem parę razy po prostu na ulicy, blisko lotniska.. dzielnica Moabit np. lecąc z Tegel, na 3-4 tygodnie (faktem jest, ze nie mam żadnej wypaśnej fury, ale pare kartek po 3 tygodniach bylo, ze ktos chce kupic auto). W kazdym razie zostawic auto na ulicy w Berlinie na miesiąc, to bezpieczniej niż w W-wie na 5 minut ;-)

Jedyne co, to tureccy taksowkarze lotniskowi dostawali furii jak sie dowiadywali gdzie mnie podwiezc, po przylocie, bo na lotnisku kolejki żeby zabrac chetnych były dlugie, a zwykle placilem tam 8 Euro, czy jakos tak.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Sty 2013 02:29 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
ExGliwice napisał(a):

............
- na Kanarach sa dosc tanie wypozyczalnie aut.. zwykle da sie cos znalezc w cenie np. 10-15 Euro.. (za 7 Euro/dzien tez widzialem na Lanzarotte)

Hej
Tez tam lece za tydzien moze jakas podpowiedz gdzie sukać wypozyczalni z takimi cenami (nazwa , miejsce)?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Sty 2013 11:38 

Witam,
wpadlem na podobny pomysl jak moi poprzednicy, chcialem spedzic ok tygodnia na ktorejkolwiek z Wysp Kanaryjskich w marcu/kwietniu...jednak gdy zaczalem szukac atrakcyjnych cenowo przelotow zaczely sie schody, loty na Wyspy sa stosunkowo drogie w porownaniu z innymi miejscami w Europie, gdzie udawalo mi sie czasami wyhaczyc bilety za grosze.
Szukalem lotow glownie z przesiadkami w Hiszpanii i nie znalazlem nic konkretnego. Interesuje mnie wylot z KTW lub ewentualnie z KRK, jesli ma ktos jakas ciekawa alternatywe to bardzo prosze o pomoc. Moze przesiadka w innym miescie? Moze ktos ma juz doswiadczenie w takiej podrozy.

#18 PostWysłany: 19 Sty 2013 15:41 

suerte napisał(a):
Witam,
wpadlem na podobny pomysl jak moi poprzednicy, chcialem spedzic ok tygodnia na ktorejkolwiek z Wysp Kanaryjskich w marcu/kwietniu...jednak gdy zaczalem szukac atrakcyjnych cenowo przelotow zaczely sie schody, loty na Wyspy sa stosunkowo drogie w porownaniu z innymi miejscami w Europie, gdzie udawalo mi sie czasami wyhaczyc bilety za grosze.
Szukalem lotow glownie z przesiadkami w Hiszpanii i nie znalazlem nic konkretnego. Interesuje mnie wylot z KTW lub ewentualnie z KRK, jesli ma ktos jakas ciekawa alternatywe to bardzo prosze o pomoc. Moze przesiadka w innym miescie? Moze ktos ma juz doswiadczenie w takiej podrozy.

Nie nastawiałbym się na tani lot na Kanary z KRK ;)
Z KTW prędzej, jednak jak powiedzieli poprzednicy, warto miec w zanadrzu ok 100€, zawsze się ucieszysz, kiedy zaoszczędzisz te 20€ ze stówki. Przy okazji, poszukaj też z innych lotnisk, bo ograniczanie się do KRK i KTW raczej nie wróży niskich cen, jest jeszcze WMI i WRO
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 19 Sty 2013 20:42 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
ExGliwice napisał(a):
Hej
Tez tam lece za tydzien moze jakas podpowiedz gdzie sukać wypozyczalni z takimi cenami (nazwa , miejsce)?

Np. http://www.cabreramedina.com/EN

#20 PostWysłany: 23 Sty 2013 11:12 

Sudoku napisał(a):
ExGliwice napisał(a):
Hej

Np. http://www.cabreramedina.com/EN

Czy wynajmujac na miejscu ceny sa wyzsze niz rezerwujac przez internet?

Ogolnie to najtaniej z tego co widze przy wynajmie min 7 dni to cena 16 e za najtanszy pojazd. Jak na mniej to 30 e. Wiec do 7 e za dzien co ktos tutaj pisal duzo brakuje ;) Zawsze mnie ciekawi dlaczego ludzie maja taka tendencje do przesadzania, troche mozna ale o 50% ;) ?

Sporo jezdze po swiecie i jeszcze nigdzie nie widzialem zeby wynajecie auta kosztowalo 7 e. Oczywiscie mowie o krajach zachodnich
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość