Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 321 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 12 Sty 2013 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.6%
złoty
alav napisał(a):
Pewne to jest to, że wizzair już od dawna podaje i reklamuje swoje ceny z uwzględnieniem haraczu. Więc nic nie musi zmieniać.

Dokładnie WIZZ AIR podawał cenę 40zł za bilet a dzięki karcie dostawałeś zniżkę 36zł.
Ryan podawał cenę np 1zł ale dodawał 28zł, gdy płaciłeś inną kartą niż MC pepaid i to było, niezgodne chyba z prawem UE. Teraz dodali tak jak WIZZ 28zł do ceny biletu i wychodzi 29zł . Czasami nie dodają tej opłaty i stąd obecne choć dużo rzadziej bilety za 1 zł.

#162 PostWysłany: 12 Sty 2013 13:07 

złoty
Gaszpar napisał(a):
Przegapiłem czy CitiBank na razie milczy ?
Przecież musieli mieć jakaś umowę z WIZZ AIRem dotyczącą zdjęcia opłaty za płatnosć kartą. Skoro dzień przed oficjalną informacją a w zasadzie to chyba nawet w dniu, kiedy WIZZ wydał komunikat oni dalej proponowali karty zwalniające od opłat tz. że chyba WIZZ im zrobił psikusa ? Nie sądzę, że w takiej umowie między Citi a WIZZ termin wypowiedzenia był 14 dni ?

A może umowa z Citi zakładała bezharaczowość np. na rok a później to już decyzja Wizza.

#163 PostWysłany: 12 Sty 2013 13:07 

Gaszpar napisał(a):
Przegapiłeś. Informacja jest na głównej.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 12 Sty 2013 13:18 
Awatar użytkownika

złoty
mucha napisał(a):
Gaszpar napisał(a):
Przecież musieli mieć jakaś umowę z WIZZ AIRem dotyczącą zdjęcia opłaty za płatnosć kartą. Skoro dzień przed oficjalną informacją a w zasadzie to chyba nawet w dniu, kiedy WIZZ wydał komunikat oni dalej proponowali karty zwalniające od opłat tz. że chyba WIZZ im zrobił psikusa ? Nie sądzę, że w takiej umowie między Citi a WIZZ termin wypowiedzenia był 14 dni ?

A może umowa z Citi zakładała bezharaczowość np. na rok a później to już decyzja Wizza.

Mucha a myślisz, że Citi podpisało by taką umowę ?
Bardziej prawdopodobne dla mnie jest to, że w umowie była jakaś kara umowna za zerwanie świadczeń przed czasem dla obydwu stron.Jednak ktoś z WIZZ AIRa wziął kalkulator i policzył, że bardziej im się opłaca zapłacić karę niż trwać dalej w tym programie bo więcej zarobią ściągając opłatę od klientów.
Dorzucili DC dla osłody, żeby Citi miało co zaoferować klientom.

A informację na głównej tz. aktualizację faktycznie przegapiłem.

#165 PostWysłany: 12 Sty 2013 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
Krajów: 16 / 7.4%
niebieski
vtec napisał(a):
Gaszpar napisał(a):
Przegapiłeś. Informacja jest na głównej.

Faktycznie, jest. Po staremu...

https://www.citibankonline.pl/p/karty.do#cc_travelers

Chyba że się rozchodzi o stronę wizza, tam faktycznie jest zmiana. A CitiBank dalej twierdzi, że karta obniża haracz rezerwacyjny do zera. Ciekawe co na to ich infolinia?

Załączniki:
ScreenShot001.jpg
ScreenShot001.jpg [ 24.82 KiB | Obejrzany 670 razy ]

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 12 Sty 2013 20:52 

@cieplix: na głównej fly4free :roll:
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy przy rezerwacji z konta Wizz'a trzeba zamawiać 1 bilet dla siebie tak jak przy zakupie z WDC?

Pytam gdyż przyszedł mi do głowy pomysł że ktoś mógłby naładować sobie to konto za 300e czy więcej, a następnie kupować bilety dla innych na podobnej zasadzie jak to było do tej pory, pobierając za to "składkową" prowizję typu 2-4 zł na pokrycie kosztów przewalutowania, przelewów, infolinii itd. - wtedy i zamawiający byliby znacznie do przodu, i dla osoby pośredniczącej pewnie coś by zostało...

Ostatnio edytowany przez Mareckipl, 12 Sty 2013 21:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:03 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.7%
srebrny
Trzeba dla siebie też.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:07 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.3%
platynowy
Mareckipl

Dlaczego "ktoś" ?

Wplac 300 euro bedziesz robil rezerwacje za 2 PLN
bedziesz mial na pokrycie kosztów przewalutowania, przelewów, infolinii itd.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Sam nie mam cierpliwości do pomagania 'nowicjuszom' w wyszukiwaniu lotów, tłumaczeniu jak, co i dlaczego, co jak słyszałem od osób które pomagały w zakupach do tej pory często jest konieczne - jednak jeśli ktoś do tej pory był skłonny poświęcać na to swój czas to myślę że mój pomysł jest całkiem realny...
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 12 Sty 2013 23:00 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Przeczytałem cały temat ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Aktualnie nie jestem członkiem Wizz Clubu ale jestem posiadaczem Karty Citi Wizz. Czyli teoretycznie przysługuje mi darmowe członkostwo. Tylko jak je osiągnąć? Czy zostanie to wprowadzone dopiero po 23 stycznia. Jak fizycznie ma nastąpić połączenie faktu mojego posiadania karty City Wizz z darmowym kontem WDC? Na koncie Wizz widze dział zapisane karty kredytowe ale nic tam nie mam ani nie widze zadnej opcji na ich dodanie.

Dzięki.

#172 PostWysłany: 12 Sty 2013 23:04 

Na razie nikt nie zna odpowiedzi na Twoje pytania.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 12 Sty 2013 23:15 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Dzięki za szybką reakcję. Czyli de facto aktualnie pozostaje się w trochę niekorzystnym "zawieszeniu". Kupowanie teraz WDC moze byc bez sensu, skoro za 10 dni mam je otrzymac za darmo. Z drugiej strony jestem niemal pewien, ze za te 10 dni tych interesujacych mnie biletow w tej cenie nie bedzie, albo cena w WDC bedzie taka jak aktualnie regularna. No nic, pozyjemy, zobaczymy:)

#174 PostWysłany: 12 Sty 2013 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Jak bym nie miał WDC bym nie kupował teraz tylko czekał do 23-go, bo jasno wynika z zapisu Wizza, masz umowę w banku Citi i karte to masz czlonkostwo gratis.

#175 PostWysłany: 13 Sty 2013 00:15 

Motyla noga! ;) Kartę "wyrobiłam" ze dwa misiące temu i oczywiście podczas pierwszej transakcji zakupiłam członkostwo WDC... Dzisiaj rozmawiałam na infolinii z Panem, który nie miał mi nic interesującego do zaproponowania... Wysmoliłam zatem reklamację pisemną z prośbą o rekompensatę - zobaczymy co odpowiedzą, ewentaulnie w przyszłym miesiącu kartę zamknę i z głowy! Dziady!
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 13 Sty 2013 00:48 
Awatar użytkownika

złoty
celinor napisał(a):
Motyla noga! ;) Kartę "wyrobiłam" ze dwa misiące temu i oczywiście podczas pierwszej transakcji zakupiłam członkostwo WDC... Dzisiaj rozmawiałam na infolinii z Panem, który nie miał mi nic interesującego do zaproponowania... Wysmoliłam zatem reklamację pisemną z prośbą o rekompensatę - zobaczymy co odpowiedzą, ewentaulnie w przyszłym miesiącu kartę zamknę i z głowy! Dziady!

Daj znać co ugrasz :)

#177 PostWysłany: 13 Sty 2013 03:04 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.2%
niebieski
wynegocjowałem kartę za 0,00zł na miesiac w przypadku transakcji na kwotę 500zł / m-c. Osobiście mi to pasuje, karta fajna a 500zł zrobię spokojnie. Bez opłaty miesięcznej stówka na rok zostanie u mnie a punkty będę zbierał dalej ;)

Niestety stosunkowo niedawno wykupiłem WDC ktore za chwilę będzie bezpłatne :x Pan z infolinii zaproponował abym zgłosił się do Wizz i zapytał o możliwość zwrotu :D Szczerze to wątpię w taki ukłon ze strony Wizz :)

#178 PostWysłany: 13 Sty 2013 15:46 
Awatar użytkownika

Chcialem kupic wizz discount jednak czytam i czytam ten temat i zastanawiam sie czy nie bedzie lepiej jak zaloze konto w city banku i przeczekam na szanse otrzymania wizz discount za darmo? Nie posiadam ani konta wizz ani karty city, ktora opcja bedzie dla mnie najlepsza?
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 13 Sty 2013 15:51 
Awatar użytkownika

tez sie nad tym zastanawiam i chyba narazie nikt nie jest w stanie odpowiedziec,, poczkeamy zobaczymy..
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 13 Sty 2013 16:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Na pewno lepiej otworzyć kartę w jakieś promocji z premią 200zł. Wtedy chociaż będziecie mieli jakieś środki na bilety dla siebie, za które nie zapłacicie prowizji. Taki był cel Wizzaira, żeby osoby z kartami nie kupowały już setek biletów innym osobom.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 321 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: klompon oraz 4 gości