Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sty 2013 17:48 

Z pewnych przyczyn nie będę mógł prawdopodobnie skorzystać z PB lub Simple Express i będę zmuszony jechać pociągiem.

Jak zakupić najtańszy bilet na tej trasie ? Z czyich stron korzystać, jakich szukać promocji itp - innymi słowy co zrobić żeby zminimalizować cenę biletu ?

Dodam, że spokojnie mogę zakupić z dużym wyprzedzeniem. W tej chwili widzę, że najtaniej to chyba 33 EURO.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 05 Sty 2013 18:15 

Zbanowany
Pociag RegioExpress Mewa z Warszawy do Szczecina ale wysiadasz w Poznaniu , tam lecisz na pociag do Frankfurtu nad Odra i stamtad juz prosto do Berlina

Bilety :

kup bilet na pociag Warszawa - Slubice - ok 50zl bez znizek
- jak bedziesz w pociagu do Frankfurtu nad Odra popros o przejsciowke Slubice - Frankfurt za ok 4-5 zl
- we Frankfurcie kup bilet (ew na www.bahn.de) do Berlina - mniej niz 20 euro

Ewentualnie BWE , Jan Kiepura od 29 euro
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Sty 2013 18:16 

niebieski
najlepiej jest kupić przez strone intercity.pl

Najtańszy bilet jaki znalazłem to jest 120,64 zł. Trzeba szukać biletów z tzw. I szczebla. można też droższe.Jak w tanich liniach im szybciej tym lepiej. Z reguły biletów z pierwszego szczebla jest ok. 10-16 na cały skład.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Sty 2013 18:24 

Zbanowany
Info z forow kolejowych :

RE Frankfurt nad Odra - Berlin : cena biletu 9 euro
EC w takiej samej relacji 20 euro
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Sty 2013 18:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Han Solo napisał(a):
Z pewnych przyczyn nie będę mógł prawdopodobnie skorzystać z PB lub Simple Express i będę zmuszony jechać pociągiem.

Jak zakupić najtańszy bilet na tej trasie ? Z czyich stron korzystać, jakich szukać promocji itp - innymi słowy co zrobić żeby zminimalizować cenę biletu ?

Dodam, że spokojnie mogę zakupić z dużym wyprzedzeniem. W tej chwili widzę, że najtaniej to chyba 33 EURO.

i taniej nie będzie.
luknij na stonę intercity i zobacz po ile tam są bilety w promocja na ten pociąg BWE. chyba są po 19 euro więc może się uda taniej.
najpewniej bilety kupisz na dworcu...
ewentualnie zobacz na stronie diebahn. jak w dwie strony to też powinienes tam bez problemów kupic.

#6 PostWysłany: 05 Sty 2013 18:51 

Zbanowany
namteH nie wprowadzaj ludzi w blad :

po 1. bilety na BWE nigdy nie zaczynaly sie od 19 EUR tylko od 29 EUR potem sa po 39 EUR -> oferta nazywa sie SparDay .
po 2 .Bilety kupione na stronie http://www.bahn.de (nie die bahn tylko Deutsche Bahn jak juz) kupione w relacji Warszawa - Berlin nie sa przez polskich konduktorow respektowane - nie wiem czemu - moze dlatego ze kasa trafia do Niemiec ? Z relacja Berlin - Warszawa nie ma klopotow

PS wg mojego sposobu z I postu cena wyniesie mniej niz 100
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Sty 2013 19:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
KubaRzeszow napisał(a):

po 1. bilety na BWE nigdy nie zaczynaly sie od 19 EUR tylko od 29 EUR potem sa po 39 EUR -> oferta nazywa sie SparDay .
jak gośc ma bilet za 33 euro to sam widzisz, że coś źle patrzy więc odesłełem po wiecej informacji na strone pkp. również wyraziłem wątpliwośc co do pewności tego co pamiętam
po 2 .Bilety kupione na stronie http://www.bahn.de (nie die bahn tylko Deutsche Bahn jak juz) kupione w relacji Warszawa - Berlin nie sa przez polskich konduktorow respektowane - nie wiem czemu - moze dlatego ze kasa trafia do Niemiec ? Z relacja Berlin - Warszawa nie ma klopotow
ja akurat nie miałem nigdy problemów tego typu na tej trasie

link żeby rozwiac wszelkie niepewności
http://intercity.pl/pl/site/oferty-prom ... euro!.html

#8 PostWysłany: 05 Sty 2013 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
KubaRzeszow napisał(a):

Kubo, sam wprowadzasz w błąd.
Sam nie raz jechałem na trasie Wawrszawa-Berlin za 19 Euro. W poniedziałek mogę zeskanować bilet i wrzucić na forum. Obecnie rzeczywiście, bilety na trasie Warszawa-Berlin w ofercie Specjal zaczynają się od 29 Euro, jednak cały czas za 19 Euro można kupić bilety na trasie Poznań-Berlin.
http://intercity.pl/pl/site/oferty-prom ... euro!.html
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Sty 2013 19:08 

Zbanowany
wersatis napisał(a):
najlepiej jest kupić przez strone intercity.pl

Najtańszy bilet jaki znalazłem to jest 120,64 zł. Trzeba szukać biletów z tzw. I szczebla. można też droższe.Jak w tanich liniach im szybciej tym lepiej. Z reguły biletów z pierwszego szczebla jest ok. 10-16 na cały skład.

Moim zdaniem więcej. Wczoraj kupowałem na 26.01 Warszawa-Berlin i były jeszcze 2 bilety w tej cenie.

Natomiast powrotnego nie kupisz online na stronie IC, musisz kupować przez niemiecką

#10 PostWysłany: 05 Sty 2013 19:14 

Zbanowany
Zwroc uwage ze rozmawiamy o polaczeniu Warszawa - Berlin .
Jesli istotnie BWE mozna bylo jechac za 19 EUR to zwracam honor - pewnie wtedy nie widzialem jak wyglada pociag . Tym tematem interesuje sie od 2 lat i jak widac sporo nauki przede mna :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Sty 2013 22:45 

Loty: 36
Kilometry: 46 946
Krajów: 12 / 5.6%
Witam,

SparDay z Berlina do Warszawy to koszt 29 Euro, do Poznania 19 Euro.
Można zamówić taki bilet z wysyłką do Polski (+ 3,5 Euro), przychodzi po kilku dniach.

Opcja jazdy przez Frankfurt nad Odrą trochę się utrudniła po ostatniej zmianie rozkładu (mało pociągów w kierunku Poznania lub kilka przesiadek po drodze).

Jest jeszcze opcja przez Kostrzyn do Gorzowa i dalej przez Poznań do Warszawy.
Bilet normalny na trasie Berlin Lichtenberg - Gorzów to koszt 11,40 Euro (do Kostrzyna jedzie się pociągiem prywatnej spółki NEB neb.de, a od Kostrzyna do Gorzowa pociągiem Przewozów Regionalnych. Opcja nie testowana przeze mnie zaznaczam.

Co do uznawania biletów zakupionych na trasie Warszawa Berlin na bahn.de
Polscy konduktorzy nie uznają takich biletów wydrukowanych samodzielnie, przysyłane z Niemiec na drukach uznają bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Sty 2013 15:19 

Tak się składa że na trasie Kostrzyn-Berlin jeżdżę co najmniej raz w miesiącu. Interes tam robią starsze panie które można spotkać o każdej godzinie (w Berlinie na Lichtenbergu i w Kostrzynie). Za 5 euro mozna kupic u nich przejazd na tej trasie, sprawa wygląda tak że panie mają wykupione bilety miesięczne i po prostu 'pożyczają' je na jednorazowy przejazd. Stoją zawsze na peronie ~15 minut przed odjazdem pociągu.
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.

#13 PostWysłany: 06 Sty 2013 16:30 

Zgadza się, jestem mieszkańcem kostrzyna i rzeczywiście owe Panie mają bardzo dobry interes ;) jednakże dla super oszczędnych jest inna opcja:
Spacerek około 5km z kostrzyna przez granicę do Kostrzyn-kietz, wtedy bilet do berlina kosztuje zaledwie 2,5 Euro ;) taki mały TIP, mała oszczędność lecz jeżeli pań nie znajdziemy to możemy zaoszczędzić sporą sumkę.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Sty 2013 18:15 

2,5euro? jakoś nie chce mi się wierzyć. bilet z kostrzyna do kustrin-kietz kosztuje 1,60euro czyli tylko tyle jesteśmy w stanie zaoszczędzić (w kietzu już te babki nie stoją) więc moim zdaniem wyjdziemy na minus

EDIT: Tak jak mówiłem, na stronie przewoźnika jest cena 11eur. Czyli najtańsza opcja wychodzi Warszawa-Kostrzyn (ok.80zł). Kostrzyn-Berlin (5eur).
Image
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 06 Sty 2013 20:13 

niebieski
Bilety z Niemiec do PL mozna kupić w naszym kraju:
http://www.bahn.com/i/view/POL/pl/about ... ices.shtml
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Sty 2013 19:22 
Awatar użytkownika

Mixer napisał(a):
Natomiast powrotnego nie kupisz online na stronie IC, musisz kupować przez niemiecką

Przez stronę nigdy nie próbowałam, ale jak kupowałam kiedyś w kasach InterCity na poznańskim dworcu to bez problemu sprzedali mi też bilety na podróż powrotną.

Natomiast co do połączenia regio Poznań - Frankfurt to zlikwidowali ten bezpośredni pociąg -->http://m.poznan.gazeta.pl/poznan/1,121408,12936827,Nowy_rozklad_jazdy_z_nowymi_wagonami_i_biletami_przez.html
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Sty 2013 10:56 

Dzięki za info !
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 08 Sty 2013 11:16 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
Na przyszłość polecam też monitorowanie ofert kolejowych serwisu LTUR.de:
http://www.ltur.com/de/bahn.html?omnin=DB-DE

Nie tak dawno w sprzedaży były bilety DB z wielu miast w Niemczech do Polski za 35 EUR w jedną stronę. Bilety są dostępne najczęściej na 3-14 dni przed odjazdem pociągu, ale trafiają się też z większym wyprzedzeniem.

#19 PostWysłany: 14 Lut 2014 22:59 

Loty: 158
Kilometry: 320 173
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Mam pytanie do tych co jeżdżą BWE - na trasie Berlin - Warszawa a przynajmniej do Warszawy, nieważne skąd.
Chcę kupić bilety z Berlina do Warszawy na marzec, niestety na stronie www.bahn.com wyświetla, że nie ma promocji na jeden pociąg, który mnie interesuje. Jest to ewidentny błąd systemu, bo na inne pociągi BWE promocyjne ceny jak najbardziej są. Poza tym da się kupić promocyjne bilety na trasę Berlin - Kutno, a Kutno to ostatni przystanek, jakaś godzina przed Warszawą.

Czy myślicie, że ktoś będzie sprawdzał bilety za Kutnem? Jadąc z Berlina na pewno sprawdzą w Niemczech, a w Polsce dużo wcześniej. Sądzicie że to duże ryzyko kupić bilety do Kutna i pojechać na nich do Warszawy?

#20 PostWysłany: 14 Lut 2014 23:19 

" Co do uznawania biletów zakupionych na trasie Warszawa Berlin na bahn.de
Polscy konduktorzy nie uznają takich biletów wydrukowanych samodzielnie, przysyłane z Niemiec na drukach uznają bez problemu."

Nie ma mozliwosci zakupu biletu Wawa-Berlin na bahn.de i wydrukowanie go! Mozna tylko zamowic taki bilet z przesylka za dodakowe 3,50 €, wiec poscy konduktorzy nie maja nawet czego nieuznawac poniewaz takich biletow nie ma!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości