Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 05 Maj 2011 23:02 

Przepraszam, do Bergamo.

Bagaz mam podreczny. Bede wiezc namiot - mam nadzieje, ze sie nie doczepia.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#182 PostWysłany: 05 Maj 2011 23:46 

niebieski
Jeśli oba loty będą w strefie Schengen to się wyrobisz :) Nawet jeśli będzie kolejka to z uśmiecham na ustach i słowami przepraszam spieszy mi się za chwilę mam samolot przepchasz się do przodu ;) Gorzej będzie jak Ci się Włoch doczepi do namiotu. Wyprawa do nadania bagażu, potem do kasy znowu do stanowiska odprawy i dopiero do kolejki może poważnie nadszarpnąć Twoją rezerwę czasową.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 06 Maj 2011 07:16 

Kupilem tani namiot. Najwyzej wyrzuce go do smieci:P Nie wzialem sledzi. Moze przejdzie...
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 14 Maj 2011 15:55 

Mam do kupienia lot Porto-Warszawa z miedzyladowaniem w Zurychu, lot laczony by Lufthansa. Mam 45 min na przesiadke, wiec jest "szansa", ze moge nie zdażyc. Co sie wtedy dzieje ze moim nadanym bagazem? Mi zostanie zaproponowany zapewny pierwszy mozliwy lot do Wawy, ale czy bagaz poleci lotem pierwotnie zapisanym na bilecie? Chyba nie...To jak w takim razie wyglada procedura otrzymania bagazu na lotnisku w Zurychu?

Z gory dziekuje za odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 15 Maj 2011 17:23 

poleci razem z toba tym samym samolotem i wyjedzie na tasmie lotniska w warszawie. nawet jak sie spoznisz to linia sama zadba, aby bagaz czekal na ciebie na okeciu. skoro ty sie spoznisz to twoj bagaz rowniez nie bedzie zapakowany do tego samolotu i wloza go do luku bagazowego kolejnego, ktory poleci do waw z toba na pokladzie.

#186 PostWysłany: 16 Maj 2011 02:01 
Awatar użytkownika

srebrny
monachium - 50 minut na przesiadke, bruxela [tak, bruxela, nie charleroi] - 65 minut na przesiadke

co wy na to ? [co prawda lufthanza, wiec w razie czego jakos sie to zalatwi, no ale wolalbym doleciec na miejsce na czas]

aha, obie przesiadki z samolotu lufthanzy do innego samolotu lufthanzy, czyli pewnie ten sam terminal
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 16 Maj 2011 08:38 

niebieski
Ja w Frankfurcie też miałem 50 minut na przesiadkę (przechodziłem między dwoma różnymi terminalami), co więcej drugi samolot nie podjeżdżał pod rękaw tylko dowożono autobusem. Nie wiem czy to jakaś prawidłowość, ale zarówno w Monachium, jak i Frankfurcie samoloty z Polski (Okęcie) nie podjeżdżały pod rękaw (czy to tylko mi się zdarzyło, czy też to jakaś prawidłowość ?. Oba loty Lufthansą).

#188 PostWysłany: 16 Maj 2011 09:52 
Awatar użytkownika

srebrny
ladnie budujesz napiecie, nie powiem, ale fajnie jakbys napisal czy w koncu udalo Ci sie przesiasc czy nie :)

...choc nie o to lotnisko mi chodzi, no ale moze komus kiedys sie przyda :)
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 16 Maj 2011 10:50 

gwzd napisał(a):
poleci razem z toba tym samym samolotem i wyjedzie na tasmie lotniska w warszawie. nawet jak sie spoznisz to linia sama zadba, aby bagaz czekal na ciebie na okeciu. skoro ty sie spoznisz to twoj bagaz rowniez nie bedzie zapakowany do tego samolotu i wloza go do luku bagazowego kolejnego, ktory poleci do waw z toba na pokladzie.

Dzieki za odpowiedz ! A powiedzcie mi jeszcze jak to jest jak kupuje bilet przez posrednika - Aero itp. Czy to sie traktuje wtedy jaki lot laczony jesli mam przesiadke ok 5h.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 16 Maj 2011 11:12 
Moderator forum

rw30 napisał(a):
monachium - 50 minut na przesiadke, bruxela [tak, bruxela, nie charleroi] - 65 minut na przesiadke
co wy na to ? [co prawda lufthanza, wiec w razie czego jakos sie to zalatwi, no ale wolalbym doleciec na miejsce na czas]
aha, obie przesiadki z samolotu lufthanzy do innego samolotu lufthanzy, czyli pewnie ten sam terminal

co do Bruxeli miałem wyjście i wejście bardzo blisko (loty Brussels AL) choć architektonicznie wyglądało to na 2 części (segmenty?) [Europa południowa i północna ?]
Ja bym się nie stresował zawczasu (wiem , łatwo powiedzieć :) )
- jeśli będzie małe opóźnienie to połączenie trochę czeka (gdzie indziej, FCO, przy wyjściu nawet czekała stewardesssa żeby poprowadzić stadko do właściwej bramki do odlotu)
- jeśli nie daj Boże duże to stresowanie się też nie pomoże.

A! ja rozumiem że barrob1 zdążyłeś.

bee napisał(a):
jak to jest jak kupuje bilet przez posrednika - Aero itp. Czy to sie traktuje wtedy jaki lot laczony jesli mam przesiadke ok 5h.
Jeśli jest jeden bilet, to lot łączony.
(zobacz pw w innej sprawie)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 16 Maj 2011 13:32 

niebieski
rw30 napisał(a):
ladnie budujesz napiecie, nie powiem, ale fajnie jakbys napisal czy w koncu udalo Ci sie przesiasc czy nie :)

...choc nie o to lotnisko mi chodzi, no ale moze komus kiedys sie przyda :)
Udało się bez problemu. Od wyjścia z pierwszego samolotu do bramki na drugi samolot dotarłem w ciągu 15 minut. Przechodziłem z terminalu 1-A na terminal 1-B poprzez tunel.

#192 PostWysłany: 25 Maj 2011 13:25 

Pytania:

1. Czy 75 min starczy na przesiadkę w Dusseldorf Weeze? (lecę z bagażem rejestrowanym).

2. Czy w Ryanie mogę nadać bagaż od razu na dwa odcinki podróży?
 PM off  

#193 PostWysłany: 25 Maj 2011 14:55 

1) watpie

2) nie

#194 PostWysłany: 15 Cze 2011 03:07 

Witam sprawdzałem na stronie aerosvit połączenie z Krakowa do Dubaju, przez Kijów. Czas między lotami to 1:10h, bagaż tylko podręczny. Jeśli nie zdążyłbym to co wtedy?
Bo wiem, że w tanich liniach każdy lot jest osobno i nie ma czegoś takiego jak lot łączony. Natomiast w tej sytuacji to jest lot łączony przez linie lotnicze, czy coś to zmienia?

Ps. dodam, że bilet byłby na porę zimową w Polsce, nie wiem czy ma to znaczenie, nie ma wtedy więcej opóźnień?

Pozdrawiam

#195 PostWysłany: 06 Lip 2011 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
Czy 2 godz. między dwoma lotami wystarczy na przesiadkę z bagażem rejestrowanym (!!!) w Dusseldorf Weeze? Obydwa loty Ryanair. Zakładam, że nie będzie opóźnienia, bo Ryan zazwyczaj się nie spóźnia.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 06 Lip 2011 18:27 

niebieski
Astrid napisał(a):
Czy 2 godz. między dwoma lotami wystarczy na przesiadkę z bagażem rejestrowanym (!!!) w Dusseldorf Weeze? Obydwa loty Ryanair. Zakładam, że nie będzie opóźnienia, bo Ryan zazwyczaj się nie spóźnia.

Powinno wystarczyć, acz może być lekko nerwowo. Pamiętaj że bagaż musisz nadać na co najmniej 40 minut przed odlotem. DOlicz do tego kolejki do nadania bagażu, do kontroli bezpieczeństwa. Jeśli przylatujesz ze strefy Szengen powinieneś dać radę, jeśli spoza dochodzi jeszcze kolejka do kontroli paszportowej (zazwyczaj dłużej się w niej czeka niż po bagaż). Samo lotnisko wielkie nie jest, wszystko zależy w jakiej porze przylatujesz i jaki ruch jest wtedy.

Ja miałem coś ok 1h na przesiadkę z Maroka do Wrocławia i było nerwowo ale byłem tylko z podręcznym.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 17 Lip 2011 22:21 

Cześć,

chciałem wybrać się do Belgradu we wrześniu (22.09.2011).
Najtańsze i najwygodniejsze połączenie jakie znalazłem to lot Katowice - Dortmund - Belgrad (oba loty WizzAir).
Podróż z podręcznym.
KTW - DTM 6.15 - 7.50
DTM - BEG 8.30 - 10.30
Jak widzicie przerwa to tylko 40 min.
Przeczytałem cały wątek i wynika z niego, że to bardzo mało czasu.
Jest szansa na pomyślną przesiadkę przy założeniu, że pierwszy lot się nie opóźni?
Leciał ktoś może takim połączeniem i może coś powiedzieć z własnego doświadczenia?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 17 Lip 2011 22:26 

HON fly4free
40 minut w systemie osobnych biletow i co za tym idzie, konieczności przejścia przez cały proces odprawy od początku, to zdecydowanie za mało . Weź pod uwagę , że nawet przy punktualnym przylocie na lotnisko (na co pierwszy ranny lot daje spore szanse, ale w żadnym wypadku gwarancję) samo wyjście z samolotu może sie opoźniń z różnych przyczyn, np. oczekiwania na handling itd. Absolutnie nie ryzykowałbym .
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 17 Lip 2011 23:15 

absolutnie nierealne. poza tym belgrad to lot poza schengen i co za tym idzie kolejna procedura do zaliczenia przed odlotem (kontrola paszportowa)

#200 PostWysłany: 21 Lip 2011 17:42 

Witam,

Za miesiąc lecę z Wawy do NY przed Londyn. Lecę dwoma liniami: LOTem i American Airlines a na przesiadkę na Heathrow mam tylko 1h20min. Bardzo obawiam się czy zdążę, na stronie Heathrow minimalny czas na przesiadkę z 1 terminala na 3 (bo tak mam) to niby 75min więc praktycznie tyle ile mam. Jeżeli pierwszy samolot spóźni się nawet trochę to raczej nie zdążę na drugi. Czy w takiej sytuacji wrzucą mnie do kolejnego samolotu,w którym będą miejsca? Czy będę musiała za to coś dopłacać? I co jeśli nie zdąże z własnej ' winy' bo np zagubię się na lotnisku (co jest możliwe bo na Heathrow będę pierwszy raz). Z góry dzięki za odpowiedź, to moja pierwsza tak daleka podróż z taką krótką przesiadką i bardzo się denerwuję.
Dodam,że bilet kupiłam przez stronę fru.pl ( i jest to chyba bilet łączony) wraz z ubezpieczeniem od kosztów anulacji lotu ale nie wiem czy to pokrywa także koszty ew. spóźnienia.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość