Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 15 Gru 2012 12:45 

złoty
gixera napisał(a):
Ponadto, o ile mnie pamiec nie myli, do cashback'u kwalifikuja sie transakcje tylko w PLN.

Myli :)

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#342 PostWysłany: 15 Gru 2012 15:18 

niebieski
gixera napisał(a):
Ponadto, o ile mnie pamiec nie myli, do cashback'u kwalifikuja sie transakcje tylko w PLN.

do cashbacku kwalifikują się płatności dokonane kartą wydaną do konta w PLN
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 15 Gru 2012 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Przez strone booking.com rezerowalem nocleg w Porto i POrtimao, byly to oferty bez mozliwsoci rezygnacji ale odpowiednio przez to tansze. Kwota zostala natychmaist podczas rezerwacji zablokowana na karcie i zaksiegowana po okolo 3-4 dnaich roboczych. Na wyciagu jest nazwa hotelu - punkty zostaly naliczone.
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 15 Gru 2012 16:52 

Czy zostanie mi wyplacony cashback, jesli pomimo zakupu produktu na Allegro odstapie od umowy, tzn zwroce towar sprzedawcy? Nie wydaje mi sie, zeby do Alior Synca w jakikolwiek sposob doszla taka informacja z allegro, skoro chodzi to o platnosc poprzez PayU, ale moze ktos mial podobny przypadek i moglby potwierdzic badz zaprzeczyc mojej "teorii":)
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 15 Gru 2012 17:57 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Raczej nie dojdzie, ale jeśli masz na myśli łatwe wydębienie cashback-u to alior może przy dużych transakcjach wstrzymać wypłatę i poprosić o jakiś kwit.

#346 PostWysłany: 15 Gru 2012 18:05 

Nie, nie, akurat mam taka sytuacje, ze chce zwrocic towar w ramach 10dniowego terminu na odstapienia od umowy i zastanawiam sie co moze z tego wyjsc. A orientuje sie o jaki rodzaj kwitu moze chodzic? Jakis pocztowy/kurierowy swistek? Nie widze tego jakos;/
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 15 Gru 2012 18:33 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Kiedyś czytałem, że prosili o dowód zakupu.

#348 PostWysłany: 17 Gru 2012 10:29 
Awatar użytkownika

niebieski
kliper napisał(a):
Nie uwzględnili mi rezerwacji biletów lotniczych przez http://fly4free.pl/amadeus/

Kody MCC to:
3296 DEU Berlin AIRBERLIN
oraz
4722 POL WARSZAWA TIME 4 TRAVEL

Czy ktoś miał podobny przypadek, jak i czy zgłasza się w Alior Syncu reklamacje punktów z cash backu?

PS. Pamiętam, że przy płatności nie trzeba było podawać kodu CVV z karty. Czy możliwe, że obciążyli ją tradycyjnie i dlatego nie ma cashbacku.

Wygląda na to, że działa to podobnie to booking.com, czyli jakiś człowieczek po drugiej stronie wklepuje dane karty, albo po prostu tak księguje.

#349 PostWysłany: 17 Gru 2012 11:04 

kerad85 napisał(a):
kliper napisał(a):
Nie uwzględnili mi rezerwacji biletów lotniczych ...
PS. Pamiętam, że przy płatności nie trzeba było podawać kodu CVV z karty. Czy możliwe, że obciążyli ją tradycyjnie i dlatego nie ma cashbacku.

Wygląda na to, że działa to podobnie to booking.com, czyli jakiś człowieczek po drugiej stronie wklepuje dane karty, albo po prostu tak księguje.

Skoro nie było potrzeby podawać kodu CVV, to najprawdopodobniej była to transakcja MOTO (tak jaki pisze kerad, zazwyczaj ktoś ręcznie wklepuje numer karty) a nie transakcja przez internet.
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 31 Gru 2012 17:15 

Przepraszam ze pytam chociaz juz bylo ale ja nadal nie rozumiem jak to dziala nawet po wygoglowaniu. Jesli chce cash back to czy wystarczy ze na koncie caly czas mam powiedzmy 1501 pln caly miesiac i tych 1501 nie wplacam i nie wyplacam?
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 31 Gru 2012 17:25 
Awatar użytkownika

niebieski
ika2 napisał(a):
Przepraszam ze pytam chociaz juz bylo ale ja nadal nie rozumiem jak to dziala nawet po wygoglowaniu. Jesli chce cash back to czy wystarczy ze na koncie caly czas mam powiedzmy 1501 pln caly miesiac i tych 1501 nie wplacam i nie wyplacam?

tak.
Chodzi o to, zeby codziennie bylo tam średnio 1500 zł. Jesli 1wszego bedzie 0, drugiego 3000 i kolejne dni po 1500 to średnia dla całego miesiaca wyjdzie 1500. Ale jak np pierwszego zero, a drugiego itp. po 1500 to średnia wyjdzie mniejsza (bo pierwszego bylo mniej). Słowem... średnia arytmetyczna.
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 31 Gru 2012 17:53 

To ja tylko doprecyzuję powyższa wypowiedź: liczy się saldo na koniec dnia. Jeżeli w trakcie dnia masz wiele operacji na koncie to i tak do liczenia średniego salda brane jest pod uwagę saldo na koniec dnia.
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 02 Sty 2013 10:50 
Awatar użytkownika

dziwn sprawa, przelew w EUR z sync mial byc za darmo, wiec testowo, wymienilem w kanotrze aliora 5€, i przelalem na synca, doslzo blysakwiecznie na konto w €, nastepnie proba przelewu na mBank, rozwienez na rachunek w €, po czym widze ze 5€ wisi w zablokowanych, a dodatkowo w polu prowizja widac 2pln, po 15 min, zniklo z zablokowanych,, prowizji jaby nie pobarlo,, czekam az dojdzie na mBank, niby mialo byc za free a chyba jednak nie do konca tak jest,, ktos testowa??

...po jakims czasie widze w histori ze przelew niby poszedl, co ciekawe zmnielo sie kwota "Opłaty i prowizje:5,00 EUR"

Blackall jakies rady ??

..jeszcze pyatnie czy wplaty/wyplaty gotowki (eur/usd/gbp) w odddzialach aliora dla sync i kantor.alior sa za free ??

Ostatnio edytowany przez p14c3k, 02 Sty 2013 11:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 02 Sty 2013 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Wypytywaliśmy parę dni temu konsultantkę o to, jak Alior definiuje które przelewy przychodzące są wynagrodzeniem, a które nie - tak, by dostać cashback. Po (bardzo) długich próbach dowiedzenia się czegokolwiek użytecznego poza 'będzie to weryfikowane przez bank' wyszły nam dwie sensowne informacje. Prawdopodobnie do tego, żeby przelew został uznany za wpływ wynagrodzenia wystarczy:
1) Fraza sugerująca, że jest to wynagrodzenie w tytule przelewu - czyli cokolwiek spokrewnionego z 'wypłata' - w moim przypadku w tytule jest 'umowa o dzieło' i podobno jest ok
2) Przelew musi być wykonany z konta firmowego
3) Kwota przelewu jest absolutnie nieważna
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 02 Sty 2013 11:08 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
p14c3k napisał(a):
dziwn sprawa, przelew w EUR z sync mial byc za darmo, wiec testowo, wymienilem w kanotrze aliora 5€, i przelalem na synca, doslzo blysakwiecznie na konto w €, nastepnie proba przelewu na mBank, rozwienez na rachunek w €, po czym widze ze 5€ wisi w zablokowanych, a dodatkowo w polu prowizja widac 2pln, po 15 min, zniklo z zablokowanych,, prowizji jaby nie pobarlo,, czekam az dojdzie na mBank, niby mialo byc za free a chyba jednak nie do konca tak jest,, ktos testowa??

Blackall jakies rady ??

..jeszcze pyatnie czy wplaty/wyplaty gotowki (eur/usd/gbp) w odddzialach aliora dla sync i kantor.alior sa za free ??

Ja mogę potwierdzić jedynie że :
Wpłata / wypłata waluty w kasie Alior banku z kantoru Alior Bank jest na pewno darmowa

#356 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:10 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
p14c3k napisał(a):

...po jakims czasie widze w histori ze przelew niby poszedl, co ciekawe zmnielo sie kwota "Opłaty i prowizje:5,00 EUR"

Przelewałem pare razy po kilkanaście euro do mbanku i nigdy mi nie pobrało żadnej prowizji, co ciekawe znajomy, który pracuje na infolinii w Aliorze (nie Syncu) był przekonany, że jest jakaś prowizja, ale nigdy nic mi nie pobrało. Natomiast zawsze po wysłaniu przelewu dzwoni do mnie Pani z Synca i pyta o różne szczegóły przelewu, weryfikuje mnie itp, bo ponoć im zawsze jakichś danych brakuje, raz nawet wysyłałem przelew na 5euro i jakaś pani mnie przez kilkanaście minut pytała o jego szczegóły ;-) W każdym razie nigdy mi nic też nie blokowali ani nic nie pobrali aczkolwiek ostatni raz wysyłałem euro ok. października-początku listopada.
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:41 

A wystarczy przeczytać regulaminy i tabele opłat.
1. Obsługa kasowa w oddziałach Alior Bank dla rachunków z Alior Kantor Walutowy jest bezpłatna.
2. Obsługa kasowa w oddziałach Alior Bank dla rachunków z Alior Sync nie istnieje.
3. Przelewy SEPA w Alior Sync są bezpłatne, jeśli została pobrana prowizja należy reklamować.
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:57 
Awatar użytkownika

Dzieki, nie do konca z tymi oplatami za przelew, ja dostalem info z sync:

Kod:
W Alior Sync istnieje możliwość realizacji z Konta Osobistego lub konta walutowego przelewów europejskich, które są bezpłatne.

Poniżej przedstawiam kryteria dotyczące przelewu europejskiego, które należy spełnić, aby za jego realizację nie została pobrana opłata.

Zgodnie z Taryfa Opłat i Prowizji Alior Sync dla Klientów Indywidualnych przelew europejski to:

- przelew tylko w EUR,
- koszty SHA (dzielone pomiędzy nadawcę i odbiorcę),
- przelew w trybie normalnym,
- przelew realizowany tylko poprzez platformę internetową,
- rachunek beneficjenta podany w standardzie IBAN,
- bank beneficjenta należy do krajów Unii Europejskiej oraz Islandii, Liechtensteinu, Szwajcarii i Norwegii i wskazanych terytoriów zależnych państw UE.

Jeżeli przelew zagraniczny będzie spełniał wszystkie powyższe kryteria, za jego realizację Alior Sync nie pobierze żadnych opłat.

W przypadku wybrania innych parametrów przelewu, na przykład ekspresowego trybu realizacji, przelew taki nie zostałby uznany za przelew europejski, nawet, jeżeli będzie realizowany do kraju należącego do UE. Za realizację takiego przelewu Bank pobierze opłaty jak za standardowy przelew zagraniczny.
Wówczas za realizację standardowego przelewu zagranicznego przez Bankowość Internetową zostałaby pobrana opłata w wysokości 30 zł oraz opłaty dodatkowe w zależności od wybranych opcji. Na przykład za realizację przelewu w trybie ekspresowym dodatkowa opłata wynosi 20 zł.
Wyłącznie przelew zagraniczny spełniający wszystkie kryteria przelewu europejskiego jest bezpłatny, w przypadku wybrania innych kryteriów za realizację przelewu Bank pobiera opłaty zgodnie z Taryfą.

Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 02 Sty 2013 13:14 

p14c3k napisał(a):
nie do konca z tymi oplatami za przelew, ja dostalem info z sync...
p14c3k, czy masz jakiś problem z opłatami w Sync? TOiP, moja poprzednia wiadomość i ten mail z Sync mają ten sam sens: przelew SEPA jest bezpłatny. Przelew zagraniczny inny niż SEPA nie jest bezpłatny.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 02 Sty 2013 13:20 
Awatar użytkownika

mm0512 napisał(a):
p14c3k napisał(a):
nie do konca z tymi oplatami za przelew, ja dostalem info z sync...
p14c3k, czy masz jakiś problem z opłatami w Sync? TOiP, moja poprzednia wiadomość i ten mail z Sync mają ten sam sens: przelew SEPA jest bezpłatny. Przelew zagraniczny inny niż SEPA nie jest bezpłatny.

teraz juz nie mam :P dzieki, a maial wkleilem dla potwierdzenia,, a chodzi mi juz tylko o to ze tylko przelew w trybie normalnym jest bezplatny i spelniajacy powyzsze warunki, wczsniej znalazlem info ze wszystkie SEPA sa free..

a ktos wie jak to sie ma z przelewami GBP i USD z synca do mBanku? (z kantora alior powinny byc za free w ramach licznika)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości