Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 31 Paź 2012 21:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Chaykin napisał(a):
A czy mogę mieć 1 080 000 zł przez jedną godzinę w miesiącu który ma 30 dni czyli 720 godzin? Skąd wiesz, że chodzi o dni? A jeżeli już chodzi o dni to te 45000 zł muszę mieć przez 24 godziny od północy do północy? A może o określonej godzinie? Gdzie to jest zdefiniowane, bo w regulaminie nowym Synca tego nie widzę.

nie, saldo jest pewnie liczone codziennie w nocy - tak stawiam. Przynajmniej tak to funkcjonuje dla kont oszczędnościowych - mają kapitalizacje miesięczną, ale przecież w dany dzień mogło być różne saldo - na końcu miesiąca liczony jest więc zysk dla danego okresu.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#302 PostWysłany: 31 Paź 2012 21:52 

Chaykin napisał(a):
A jeżeli już chodzi o dni to te 45000 zł muszę mieć przez 24 godziny od północy do północy? A może o określonej godzinie?
Ważne jest saldo na koniec dnia.
W ciągu dnia możesz sobie saldo zmieniać do woli ;)
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 01 Lis 2012 01:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Chaykin napisał(a):
Ogólnie wszystkie zmiany in minus dla klientów. Z czasem z pewnością będą wprowadzane kolejne ograniczenia.

Zacytuje sam siebie z tego tematu i dodam, że powyższe stwierdzenie na pewno jest nadal prawdziwe. ;)

#304 PostWysłany: 01 Lis 2012 02:42 

bylo to do przewidzenia, ale nie sadzilem, ze tak szybko nastapia zmiany...
niestety bank ma zarabiac a na razie dopalca do interesu...wiec z kazdym miesiacem bedzie zabieral udogodnienia a dokladal oplat ...taka naturalna kolej rzeczy :D
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 01 Lis 2012 17:08 

Miło, jeszcze nie dostałem karty, a już wiem, że w styczniu zamykam. Dla studenta 1500 to jednak za dużo :P
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 06 Gru 2012 16:10 

Dostał ktoś to 50zł z oferty Groupona?
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 06 Gru 2012 20:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Oświećcie mnie: czy Alior zwraca kwotę, którą przelałem na potwierdzenie założenia konta? Nigdzie nie mogę się doszukać informacji na ten temat.

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 06 Gru 2012 20:38 

U mnie ta kwota trafiła na konto w Sync :)
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 06 Gru 2012 21:15 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
tak, ta kwota zasila Twoje konto, odciągają z tego ten 1 grosz na przelew na Twoje obecne konto, w celu podania danych do logowania :)
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 06 Gru 2012 21:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Ok, dzięki za wyjaśnienie!

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 07 Gru 2012 02:46 

podziele sie dosc dziwna historia: mam konto w syncu i postanowilem zalozyc lokate rekomendacyjna...rekomendowalem druga osobe, moja zone, ktora wpisala swoje dane, 12 cyfr numeru moje lokaty i wyslala do banku...dostala meil zwrotny z numerem konta do wplaty....do tego momentu wszystko kjets ok...ale dzis patrze, ze na jej adres meilowy przyszedl meil od alior banku o takiej tresci:
Alior Bank S.A. uprzejmie informuje, że na Pani rachunku oszczędnościowo - rozliczeniowym powstało zadłużenie, które 06-12-2012 wynosi 7.98 PLN

Jednocześnie informujemy, że od 1 listopada 2012 r. zmianie uległa "Taryfa Opłat i Prowizji Alior Banku SA dla Klientów Indywidualnych - Część dotycząca rachunków i kredytów odnawialnych" oraz "Tabela Oprocentowania Alior Banku SA dla Klientów Indywidualnych". Więcej informacji znajdzie Pani pod adresem: http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/cent ... lior-Banku

Jeżeli płatność została uregulowana przed otrzymaniem niniejszej informacji prosimy o jej zignorowanie.

Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Jej treść zawiera informacje przeznaczone tylko dla adresata. Jeżeli nie jest Pani jej adresatem, bądź otrzymano ją przez pomyłkę, prosimy o powiadomienie o tym nadawcy.

Z poważaniem,
Departament Monitoringu i Windykacji Klienta Indywidualnego

caly myk polega na tym, ze moja zona nigdy nie zakladala zadnego rachunku w Alior BANKU!
ktos wie co to znaczy lub spotkal sie z czyms podobnym? dziwne jest to, ze ten meil pojawil sie kilkanscie godzin po tym jak moja zona zalozyla lokate rekomendacyjna w alior sync...
nic z tego nie rozumiem....
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 07 Gru 2012 03:01 
Awatar użytkownika

ostatnio zdenerwowalo mnie bedeac a UK ze za kazdym razem jak korzystalem z karty pokazywalo mi ze to ostatnia proba wpisania PINu,, nie wyobrazam sobie takiej sytacji gdy np. zmeczony na staci benzynowej w trasie przez przypadek podaje bledny PIN,,
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 07 Gru 2012 09:29 

to jest bank "under construction" więc dzieją się różne cuda...
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 07 Gru 2012 09:43 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
p14c3k napisał(a):
ostatnio zdenerwowalo mnie bedeac a UK ze za kazdym razem jak korzystalem z karty pokazywalo mi ze to ostatnia proba wpisania PINu,, nie wyobrazam sobie takiej sytacji gdy np. zmeczony na staci benzynowej w trasie przez przypadek podaje bledny PIN,,

Mielismy z zona rachunek w Deutsche Banku, na obu naszych kartach visa electron w tym banku zawsze na terminalu byl komunikat uwaga ostatnia próba :)
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 07 Gru 2012 10:16 

correos napisał(a):
p14c3k napisał(a):

Mielismy z zona rachunek w Deutsche Banku, na obu naszych kartach visa electron w tym banku zawsze na terminalu byl komunikat uwaga ostatnia próba :)

Teoretycznie jest to taki straszak na tych nieuprawnionych którzy chcieli by skorzystać z cudzej karty.
Jednak dla tych co wiedzą to tylko straszak, cały czas ma się te 3 próby, mimo wyświetlania tej informacji.
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 07 Gru 2012 11:48 

correos napisał(a):
p14c3k napisał(a):

To jest standardowy komunikat w wielu terminalach karcianych i wcale nie oznacza, że po jednej błędnej próbie karta zostanie zablokowana. Przy każdej operacji karcianej istnieje niewielkie prawdopodobieństwo, że użytkownik ostatnio zmienił PIN w systemie transakcyjnym banku, niemniej więcej niż 99% transakcji jest z tym samym PINem co poprzednim razem.
Aby przyspieszyć operacje, za pierwszym razem terminal nie sprawdza w banku wydawcy czy ostatnio użytkownik nie zmienił PINu. Terminal weryfikuje zgodność PINu tylko z danymi zapisanymi na karcie i taka próba jest tylko raz. Jeśli pierwsza próba będzie nieudana, to przy kolejnej terminal jednak odpyta się w banku wydawcy o aktualny PIN oraz prześle go do karty.
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 08 Gru 2012 23:54 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
niebieski
cavani napisał(a):
Czy za bilety lotnicze kupione w tripsta.pl zwracają wam 5%? Bo z moich wyliczeń ominęło mnie to i nie wiem czy reklamować czy dać sobie spokój.

Podbijam pytanie: czy może ktoś potwierdzić cashback za tripsta.pl? LOT/eurolot, jak rozumiem się wlicza, a co z pośrednikami?

#318 PostWysłany: 09 Gru 2012 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
niebieski
podbijam powyższe pytanie, z tym, że pośrednik to opodo :)
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 09 Gru 2012 12:45 

wikiman napisał(a):
Czy za bilety lotnicze kupione w tripsta.pl zwracają wam 5%? Bo z moich wyliczeń ominęło mnie to i nie wiem czy reklamować czy dać sobie spokój.

Wystarczy zadzwonić do banku i spytać się jaki kod MCC miała dana transakcja i będzie wiadomo czy łapie się na cashback czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 09 Gru 2012 14:42 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
niebieski
schwung napisał(a):
wikiman napisał(a):

Wystarczy zadzwonić do banku i spytać się jaki kod MCC miała dana transakcja i będzie wiadomo czy łapie się na cashback czy nie.

schwung zdradź proszę, jak na to wpadłeś?! :shock:
Pytałem się o planowaną transakcję, a nie dokonaną. Zacytowałeś nie mnie tylko starszy post cavani

Reasumując, razem z timu poszukujemy odpowiedzi na pytanie: czy transakcje u pośredników typu: tripsta/opodo łapią się na cashback (czy ich MCC to na pewno nie np. 8999-zagranica, 4111-transport)??

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości