Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mastercard Platinum
Skontaktuj się z PKO Bankiem Polskim przez aplikację IKO lub serwis iPKO:

W aplikacji IKO:
Przejdź do: więcej → pozostałe → kontakt → napisz do nas → pytania do banku
(Strzałki wskazują kolejne kroki w menu serwisu)

W serwisie iPKO:
Przejdź do: moje sprawy → skontaktuj się z nami → zadaj pytanie online
(Strzałki wskazują kolejne kroki w menu serwisu.)

W treści wiadomości podaj:
• czy certyfikat ma być wystawiony również dla osób podróżujących z Tobą (współmałżonek/partner, dzieci)
• planowane daty podróży

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6238 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 308, 309, 310, 311, 312
Autor Wiadomość
#6221 PostWysłany: 25 Cze 2026 00:01 

Kowp1975 napisał(a):
Odkąd mam Infinite to podczas płatności w internecie np rachunku za prąd przez autopay itp zaczęły mi wyskakiwać jakieś dziwne kupony do pobrania w stylu -25 zł na decathlon itp. To jakaś współpraca ?

Czy znalazłeś sposób żeby płacić rachunki bez dodatkowych opłat?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#6222 PostWysłany: 25 Cze 2026 06:45 

Jakich opłat ? Złotówka prowizji ? No bez jaj, wolę robić obrót niż zaoszczędzić złotówkę płacąc przelewem

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 25 Cze 2026 07:57, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#6223 PostWysłany: 25 Cze 2026 12:02 

Loty: 198
Kilometry: 486 540
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
Pewnie zależy w którym mieście i w której firmie kto ma usługi, ale MPWiK oraz prąd w Tauronie jest bez prowizji przy płatnościach kartami.
 Profil Relacje PM off  

#6224 PostWysłany: 26 Cze 2026 11:20 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 193 908
Krajów: 23 / 10.8%
Jeśli mieliście problemy z blokowaniem karty przez transakcje z Revolut - sprawę załatwiłem procedurą reklamacyjną na taką blokadę. Revolut został zwhitelistowany i blokad od tamtego czasu nie ma.

Swoją drogą kompletnie nie rozumiem logiki tych blokad skoro akurat transakcje Revolut musiałem potwierdzać każdorazowo przez 3d secure a mimo tego do teraz wpadała blokada co którąś transakcję...
 Profil Relacje PM off  

#6225 PostWysłany: 26 Cze 2026 15:30 

niebieski
PKO akurat nie jest normalne jeśli chodzi o te blokady. Napisałem gdzieś wyżej, że mi zablokowali debetówkę za próbę wypłaty Apple Pay'em z polskiego Euronetu, kabaret.
 Profil Relacje PM off  

#6226 PostWysłany: 29 Cze 2026 23:26 

Wyjeżdżam poza Polskę, w okresie przed upływem terminu ważności Visa Infinite. Z jakim wyprzedzeniem PKO BP wysyła wznowioną kartę? Pocztą czy kurierem?
 Profil Relacje PM off  

#6227 PostWysłany: 29 Cze 2026 23:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

wylądowała w skrzynce na listy ok 3 tygodni przed datą wygaśnięcia (Visa Infinite) - co ciekawe, z tym samym numerem, tylko bez cvv, co akurat uważam za złą zmianę // aktywacja jednym klikiem, więc nie pozostajesz bez karty, jeżeli masz ją jako apple/google pay

#6228 PostWysłany: 30 Cze 2026 00:17 

Plastik (metal VI) muszę mieć w portfelu, chociażby przez te słynne autostrady i stacje benzynowe we Francji, które akceptują zapłatę telefonem po uważaniu. Czy ostatnio ktoś przyśpieszał wznowienie karty, na dwa miesiące przez upływem ważności i dostawę kurierem?
 Profil Relacje PM off  

#6229 PostWysłany: 30 Cze 2026 09:35 

niebieski
Ale właśnie we Francji karta fizyczna Infinite Ci nie przejdzie, do niczego się nie przyda - co innego debetówka ;)
A jak chcesz przyśpieszyć, to zastrzeż kartę i wyślą od razu nową - choć jeśli zastrzeżesz zbyt wcześnie, to okres ważności może być identyczny. :)

...ale wysyłają faktycznie ok. m-ca przed upływem ważności.
 Profil Relacje PM off  

#6230 PostWysłany: 02 Lip 2026 17:18 

Loty: 46
Kilometry: 129 615
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Markowice10 napisał(a):
Plastik (metal VI) muszę mieć w portfelu, chociażby przez te słynne autostrady i stacje benzynowe we Francji, które akceptują zapłatę telefonem po uważaniu. Czy ostatnio ktoś przyśpieszał wznowienie karty, na dwa miesiące przez upływem ważności i dostawę kurierem?

Mnie kilka miesięcy przed poinformowano, że przed upływem ok. miesiąca.
 Profil Relacje PM off  

#6231 PostWysłany: 05 Lip 2026 09:21 

Czy ktoś wie jak wyłączyć DCC?miałem sytuację w Hiszpanii,że na terminalu pokazane euro a finalnie przeliczone na pln bo bardzo słabym kursie.Byl to ruchliwy bar,płaciłem zblizeniowo i domyślam się ,że nawet nie mają czasu pytać klientów o walute.
A jeśli nie można wyłączyć DCC to płatność fizycznie karta z PIN rozwiązuje sprawę?
 Profil Relacje PM off  

#6232 PostWysłany: 05 Lip 2026 09:54 

złoty
Niestety na kk PKO nie ma takiej możliwości.
 Profil Relacje PM off  

#6233 PostWysłany: 05 Lip 2026 12:31 

Loty: 100
Kilometry: 130 631
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
barm29 napisał(a):
Czy ktoś wie jak wyłączyć DCC?miałem sytuację w Hiszpanii,że na terminalu pokazane euro a finalnie przeliczone na pln bo bardzo słabym kursie.Byl to ruchliwy bar,płaciłem zblizeniowo i domyślam się ,że nawet nie mają czasu pytać klientów o walute.
A jeśli nie można wyłączyć DCC to płatność fizycznie karta z PIN rozwiązuje sprawę?

Czasem punkt z terminalem ma na stale wymuszone DCC w zamian za korzyści związane z prowizjami - wtedy pytanie o walutę nie pada wcale.

#6234 PostWysłany: 05 Lip 2026 12:37 

złoty
@to_ja Takie sytuacje powinno się zgłaszać do banku i Visy czy MC - bo zakładam, że jest to niezgodne z umową jaką operator terminala ma z wydawcami kart.
 Profil Relacje PM off  

#6235 PostWysłany: 05 Lip 2026 12:48 

Loty: 100
Kilometry: 130 631
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Nie wiem jak teraz, ale wiem że kilka lat temu w Polsce operatorzy terminali oferowali takie rozwiązania.

#6236 PostWysłany: 05 Lip 2026 12:54 

złoty
barm29 napisał(a):

Wystarczy o tym pamiętać i podczas płatności obserwować co się wyświetla, bez zdawania się na to co kliknie pracownik sklepu.
Gdy nie pyta, a w większości sklepów tak jest, w takiej Hiszpanii walutą płatności jest tylko euro.
 Profil Relacje PM off  

#6237 PostWysłany: 05 Lip 2026 13:01 

niebieski
to_ja napisał(a):
barm29 napisał(a):

Czasem punkt z terminalem ma na stale wymuszone DCC w zamian za korzyści związane z prowizjami - wtedy pytanie o walutę nie pada wcale.

Ja nie mam takich doświadczeń - w skrócie:
- albo pojawia się pytanie o walutę i klikam np. EUR zamiast PLN,
- albo nic się nie pojawia, ale kwotę transakcji zawsze mam w obcej walucie.
 Profil Relacje PM off  

#6238 PostWysłany: 05 Lip 2026 13:36 

złoty
Fajne rozwiązanie tego problemu ma mBank w kk MC Intensive - w ustawieniach karty można zablokować transakcje z DCC więc zostanie taka transakcja odrzucona.
Ja osobiście używam poza Polską kk z PKO i mBanku. Przy "normalnych" płatnościach kart PKO (sklepy, hotele czy Internetowych) w jakichś takich "podejrzanych" (mała knajpka, uliczny sprzedawca itp.) używam mB z blokadą DCC, więc czuję się w miarę bezpieczny przed kantem na przeliczenie DCC.
I jeszcze ciekawostka, w karcie debetowej PKO można zablokować transakcje z DCC a w kredytowej nie - może kiedyś pójdą po rozum do głowy i w kk też będzie można.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6238 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 308, 309, 310, 311, 312

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kamwad oraz 2 gości