Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 319  Następna
Autor Wiadomość
#6161 PostWysłany: 18 Maj 2026 17:30 

Loty: 392
Kilometry: 770 193
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Mam niesmak po kontakcie z ubezpieczycielem który obsługuje szkodą na wkładzie własnym przy pożyczonym samochodzie. Dostałem na początku szczegółową listę dokumentów które są im potrzebne, wysłałem je, a po 30+ dniach dostałem odpowiedź, że oni nadal czekają na kosztorys szkody. Problem w tym, że czegoś takiego (lub podobnego) nie było na ich liście wymaganych dokumentów. I czekali ponad miesiąc, żeby mi powiedzieć, że chcą dokument o którym wcześniej zapomnieli napisać. Niefajnie.

Zdaje się, że rentale mają często w regulaminach, że pobierają opłatę za szkodę i może to oznaczac, że rzeczywisty koszt nie jest równy kwocie pobranej z depozytu (mi zabrali cały depozyt). Nie wiem jak to wygląda w takim przypadku. Dla mnie szkoda to kwota którą mi zabierają. Europcar z Sint Maarten nie odpisuje, także w kwesti rozstrzygnięcia winy. A ja dokładnie sprawdziłem, że koleś który we mnie wjechał zrobił to na skrzyżowaniu i nie ma żadnej mojej winy w kolizji (na miejscu myślałem, że to droga z posesji, ale nie).
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#6162 PostWysłany: 19 Maj 2026 15:17 
Awatar użytkownika

lluukk napisał(a):
Z tego co pisałeś wcześniej wynika, że bankowi bardzo zależy byś się stał jej posiadaczem - powiedz swojemu opiekunowi, że ją w ostateczności jesteś gotów wziąć ale pod warunkiem zwolnienia z opłaty, moim zdaniem zgodzą się bez problemu ;)

Dzięki, miałeś rację ?
 Profil Relacje PM off  

#6163 PostWysłany: 26 Maj 2026 10:49 

złoty
Powiedzcie mi, czy czegoś nie widzę, czy sposób odblokowania karty w PKO po "blokadzie bezpieczeństwa" jest bez potrzeby komplikowany przez bank.
Jak to wygląda - bank, blokuje kartę i dzwoni w kwestii odblokowania a całą procedurą potwierdzenia, że rozmawia z klientem jest to, że potwierdzasz w aplikacji dane konsultanta.
I tu mam wątpliwość, uważam, że wystarczyłby przycisk w aplikacji "odblokuj kartę" a tak marnujesz czas i często pieniądze (połączenie poza EU) na rozmowy - skoro całym zabezpieczeniem/potwierdzeniem że to faktycznie klient banku jest po drugiej stronie słuchawki jest tylko potwierdzenie w aplikacji danych dzwoniącego konsultanta, więc logowanie do aplikacji jest uznawane jako 100% poświadczenie, że to właściciel karty jest po drugiej stronie, w tym przypadku starczyłby przycisk "odblokuj kartę" bo nic innego w kwestii zabezpieczenia niż logowanie do aplikacji się nie dzieje. Jeśli to oszust ma dostęp do aplikacji to wystarczy, że jest tej samej puci ;) co właściciel karty i tak odblokują.
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#6164 PostWysłany: 26 Maj 2026 10:52 

niebieski
Ktoś wymyślił taką procedurę i jest jak jest.
Teraz to chyba sobie zoptymalizowali, bo dzwoni bot, a wydaje mi się, że kiedyś dzwonił człowiek.
 Profil Relacje PM off  

#6165 PostWysłany: 26 Maj 2026 10:57 

złoty
@piwili - akcja z dziś - dzwonił konsultant, ale dobrze rozumiem, że ta skomplikowana i być może kosztowna dla klienta procedura nie jest nic lepsza niż przycisk w aplikacji "odblokuj kartę".
 Profil Relacje PM off  

#6166 PostWysłany: 26 Maj 2026 11:20 

Loty: 519
Kilometry: 984 831
Krajów: 38 / 17.8%
Dajcie spokój z tym blokowaniem. U mnie się zaczęło nagle od blokowania karty za płatność subskrypcji sieci Accor, którą miałem od ponad roku i nagle stała się dla banku niebezpieczna. Pewnie dlatego, że to brazylijski oddział pobiera kasę, ale nigdy nie było z tym problemu, a po drugie to jest Accor, jedna z większych sieci hotelowych na świecie. Odblokowanie przez bota niewiele dawało więc musiałem wydzwaniać do konsultantów, którzy odblokowali kartę i obiecali ściągnąć blokadę na tą subskrypcję. Accor co kilka dni próbował znowu obciążać kartę i dalej blokada i odrzucenie. Bank się dalej upierał, że jest to transakcja niebezpieczna. W końcu obiecali załatwić temat z IT. Zadzwonił gość i powiedział, że temat ogarnięty i Accor może obciążyć kartę. Zapomniał jedynie dodać, że ściągnięcie blokady jest na max 3 dni i potem wszystko wraca tak jak było. Dramat... Oczywiście napisałem skargę i dostałem odpowiedź generalnie mówiącą, że ze względów bezpieczeństwa i zgodnie z ich polityką mogą blokować co chcą, kiedy chcą i jak chcą. Odwołałem się jeszcze do ich Rzecznika Klienta i udało się wywalczyć zwolnienie z rocznej opłaty jednej karty, ale dalej nie chcieli pomóc w temacie blokowania karty przez tą subskrypcję. Odpuściłem i podpiąłem inną kartę z którą nie ma żadnych problemów.

#6167 PostWysłany: 26 Maj 2026 14:48 

niebieski
To ja się jeszcze "pochwalę". Oprócz KK Platinum mam debetową do konta z której w ogóle nie korzystam, za wszystko płacę kredytową.
Dostałem blokadę na debetową gdy chciałem wypłacić Apple Pay'em (!!!) pieniądze z polskiego Euroneta, bo nie chciało mi się wklepywać kodu blik.
KK Platinum jest spoko, ale taka blokada z czapy debetówki mocno nadszarpnęła moje zaufanie do PKO.
 Profil Relacje PM off  

#6168 PostWysłany: 26 Maj 2026 15:00 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 1 385 257
Krajów: 76 / 35.5%
Mi zablokowali platyne jak zapłaciłem za kanapkę w MEX na lotnisku a 15 minut później w lounge dodałem kartę do portfela karty miejskiej San Diego.. Bo dla nich to za duża odległość i profilaktycznie w środku podrózy zostałem bez karty :mrgreen:

#6169 PostWysłany: 26 Maj 2026 20:56 

niebieski
Oczywiście współczuję, ale może dobrze by było, gdybyście - przy okazji takich postów o blokadzie znienacka - pisali CZY był czy nie zgłoszony wyjazd w PKOBP?
Ogólnie by to pomogło wielu osobom. :D
 Profil Relacje PM off  

#6170 PostWysłany: 26 Maj 2026 21:07 

W PKO BP trzeba zgłaszać wyjazd?
 Profil Relacje PM off  

#6171 PostWysłany: 26 Maj 2026 21:23 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
To jest chwila na infolinii.
Azję, Afrykę zgłaszałem a EU przy okazji, choć nie wszystkie.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 27 Maj 2026 22:31, edytowano w sumie 1 raz
bezsensowny ot
 Profil Relacje PM off  

#6172 PostWysłany: 26 Maj 2026 21:24 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 1 385 257
Krajów: 76 / 35.5%
Średnio mnie to w sumie obchodzi zgłaszanie wyjazdu skoro karta działa tydzień w Kolumbii i Meksyku i nagle wpadają na pomysł, że US&A to za dużo

#6173 PostWysłany: 26 Maj 2026 21:28 

Nie chodzi o to, że to chwila na infolinii tylko o to, że to chyba dość dziwne w 2026 roku zgłaszać wyjazd do banku?
Kilkanaście krajów zwiedziłem na trzech kontynentach i ani w Santander/Erste, ani w mBanku niczego nigdy nie zgłaszałem. Po prostu mnie to dziwi.
 Profil Relacje PM off  

#6174 PostWysłany: 26 Maj 2026 21:33 

Loty: 215
Kilometry: 349 494
Krajów: 80 / 37.4%
złoty
Tutaj też nic nie trzeba zgłaszać.
 Profil Relacje PM off  

#6175 PostWysłany: 26 Maj 2026 21:34 

niebieski
Państwowe banki niestety mają fioła na punkcie bezpieczeństwa...
 Profil Relacje PM off  

#6176 PostWysłany: 27 Maj 2026 00:12 

Loty: 201
Kilometry: 489 662
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
Może właśnie przez to zgłaszanie macie problemy? Do tej pory nic nie zgłaszałem do banku i generalnie nie mam z kartami problemów, a z oferty PKO BP korzystam już prawie 3 lata. W zasadzie tylko raz (w Zimbabwe) przy wypłacie lokalnej waluty, której nikt nie widział na oczy system PKO się wywalił, ale wcale się nie dziwię (więcej info opisywałem w waluta-a-raczej-jej-brak,599,146458?start=0#p1819014).
Pomijam oczywiście epizody, gdzie np. na bramkach autostradowych we Francji, czy RPA nie zadziałała żadna karta (PKO BP, Revolut, Curve, Aion itp.).
 Profil Relacje PM off
rw30 uważa post za pomocny.

#6177 PostWysłany: 27 Maj 2026 08:14 

Loty: 219
Kilometry: 510 684
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Ja zawsze zgłaszam wyjazd poza Europę, bo chcę mieć spokój na wyjeździe z kartami. Wiele lat podróży z VI bez problemu i niech tak zostanie. Zgłaszam bo chcę, ale nie muszę.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#6178 PostWysłany: 27 Maj 2026 09:37 

niebieski
Ja również swój wyjazd do USA zgłosiłem i z Platinum jeszcze nigdy na szczęście problemów nie miałem, ale ta blokada debetówki w polskim Euronecie naprawdę była z kosmosu.
 Profil Relacje PM off  

#6179 PostWysłany: 27 Maj 2026 11:20 

Loty: 110
Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
tetr1s napisał(a):
Może właśnie przez to zgłaszanie macie problemy? Do tej pory nic nie zgłaszałem do banku i generalnie nie mam z kartami problemów, a z oferty PKO BP korzystam już prawie 3 lata. W zasadzie tylko raz (w Zimbabwe) przy wypłacie lokalnej waluty, której nikt nie widział na oczy system PKO się wywalił, ale wcale się nie dziwię (więcej info opisywałem w waluta-a-raczej-jej-brak,599,146458?start=0#p1819014).
Pomijam oczywiście epizody, gdzie np. na bramkach autostradowych we Francji, czy RPA nie zadziałała żadna karta (PKO BP, Revolut, Curve, Aion itp.).

Bramki autostradowe we Francji są już słynne. Ja zauważyłem, że jak pykłem VI zbliżeniowo to nie poszło, więc użyłem debetówki. Później zauważyłem, że na telefonie przy transakcji VI pojawiła się autoryzacja w aplikacji. Czego nie zauważyłem od razu, bo miałem uruchomioną nawigację. Zresztą sens używania karty i wklepywania pinu na apce przy bramce jest żaden, więc później już zawsze wyciągałem debetówkę w Euro.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#6180 PostWysłany: 27 Maj 2026 12:02 

niebieski
U mnie natomiast nigdy żadnej próby autoryzacji na autostradach francuskich nie było - odrzucone i tyle. Również debetówka działała.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 319  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości