Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 19 Cze 2026 07:41 

niebieski
@1955845624 to chyba inne mam na myśli, te mi akurat wcięło przy migracji:
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#362 PostWysłany: 19 Cze 2026 09:44 

srebrny
@Grzenio1970 Dotyczyło to zarówno karty PremierMiles (punkty wymienialne na mile/cashback) oraz karty World, czyli Twojej z wymianą tak jak na screenie który załączyłeś.
 Profil Relacje PM off
Grzenio1970 lubi ten post.

#363 PostWysłany: 19 Cze 2026 11:52 

Ktoś się orientuje, czy w tych całych chwilach punkty będzie się otrzymywać za płatności u kilku z góry określonych partnerów ? Jeśli tak , to poza Allegro to ja nigdzie więcej nie płace. Taki program to sobie mogą wsadzić.. Najgorsze, że na polskim rynku nie ma alternatywy jeśli zbierało się mile we flyingblue.
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 19 Cze 2026 11:57 
Awatar użytkownika

Loty: 669
Kilometry: 800 637
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Image
Grzenio1970 lubi ten post.

#365 PostWysłany: 19 Cze 2026 12:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Czekam niecierpliwie na ofertę tych voucherów podróżniczych
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#366 PostWysłany: 19 Cze 2026 12:26 

srebrny
https://subiektywnieofinansach.pl/niebe ... velobanku/
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 19 Cze 2026 13:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Ponowna rejestracja karty w VeloChwilach.... czyli punkty się przeniosą ale pewnie strefa Premium - NIE
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 19 Cze 2026 13:42 

srebrny
Nawet bez konieczności ponownej rejestracji karty, Premium się nie przeniosło ...
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 19 Cze 2026 15:40 

złoty
Rano premium nie było, teraz już jest... Dalej brak około 8000pkt. Podejrzewam, że jest to związane z faktem, że dodatkowa karta, do mojej City Miles, jest cały czas niewidoczna.
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 19 Cze 2026 16:54 
Moderator forum

Chyba będę wredny, ale podzielę się z Wami hasłem, które przyszło mi do głowy jako podsumowanie tego całego cyrku:

VeloBank - problemy masz jak w banku
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#371 PostWysłany: 19 Cze 2026 19:00 

niebieski
Chupacabra napisał(a):
Rano premium nie było, teraz już jest... Dalej brak około 8000pkt. Podejrzewam, że jest to związane z faktem, że dodatkowa karta, do mojej City Miles, jest cały czas niewidoczna.
Punkty z kart jednego banku chyba powinny być zsumowane w bezcenne, a teraz mam trzy różne salda: jedno z Velo oraz dwa osobne na każdą kartą przeniesioną z Citi
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 20 Cze 2026 21:22 

Chupacabra napisał(a):
- Czy ktoś tu testował płatności z kont walutowych, które wcześniej były podpięte do "Global Wallet"?
Czy są poprawnie rozliczne jeśli posiada się inne waluty niż PLN? Jak wygląda przewalutowanie? Na infolinii twierdzą, że po kursie organizacji płatniczej, ale z konta w PLN, wcześniej było dla transakcji kartą podpiętą do konta w EUR...

poki co placilem w euro i ściągało poprawnie z konta eurowego. Wydaje mi sie, że przy platnosci w walutach, dla ktorych nie mam subkonta przeliczenie pójdzie po kursie lichwiarskim z tabeli kursów. Taki zapis widzialem w stercie przeslanych dokumentów. O ich legalności się nie wypowiadam bo przeniesienie miało być z zachowaniem zasad, a na pewno nie jest
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#373 PostWysłany: 20 Cze 2026 22:53 
Moderator forum

Może co nieco wyjaśnią te zapisy:

Cytuj:
Nadal mogą Państwo korzystać ze swoich kart debetowych i kredytowych – nie ma potrzeby
wykonywania żadnych dodatkowych czynności.

Zmienia się jedynie sposób naliczania opłat za obsługę karty – będą one pobierane pierwszego dnia
roboczego miesiąca.

Jeśli otrzymają Państwo pocztą kartę wydaną przez Citi Handlowy, mogą ją Państwo aktywować i korzystać, te karty będą ważne.

Jeżeli Państwa karta jest ważna krócej niż 24 miesiące, to wymienimy ją na kartę z logo VeloBanku zgodnie z terminem ważności.

Karty ważne dłużej wymienimy najpóźniej w ciągu 24 miesięcy na karty z logo VeloBanku.
Karty debetowe i usługa wielowalutowa

Nie będą Państwo mogli przepinać karty debetowej między swoimi kontami osobistymi.

Państwa domyślnym i głównym kontem jest konto w PLN, a karta będzie dodana do tego konta w PLN, do którego była przypięta w dniu przeniesienia.

Jeśli chcą Państwo płacić w innej walucie, w której mają Państwo prowadzone konto, należy włączyć bezpłatną usługę wielowalutową i podpiąć to konto do tej usługi. W ten sposób mogą Państwo dodać do usługi wielowalutowej wszystkie posiadane konta walutowe.

Jeśli w dniu przeniesienia karta była przypięta do konta walutowego: z chwilą przeniesienia została ona przypięta do konta w PLN w tej samej relacji, dla tej karty uruchomimy usługę wielowalutową i ponownie podepniemy dotychczasowe konto walutowe. Oznacza to, że transakcje kartą w walucie tego konta zaksięgujemy właśnie na nim (o ile będą dostępne środki), a pozostałe – na koncie w PLN, jeśli chcą Państwo korzystać z usługi wielowalutowej także dla innych swoich kont walutowych,
należy je samodzielnie podłączyć do usługi.

Funkcjonalność karty wirtualnej
Jeśli mieli Państwo aktywną kartę wirtualną wydaną przez Citi Handlowy, to nie będzie ona przeniesiona i tym samym nie będą Państwo mogli z niej korzystać.

W każdej chwili mogą Państwo zawnioskować o wirtualną kartę debetową VeloBanku. Karta będzie widoczna w bankowości elektronicznej i można z niej korzystać od razu po aktywacji. Karta ta jest odrębnym, pełnoprawnym instrumentem płatniczym – inaczej niż karta wirtualna Citi Handlowy.

Bankomaty
Dotychczasowe bankomaty Citi Handlowy pozostają dostępne w obecnych lokalizacjach, z wyjątkiem trzech bankomatów, które zostaną wyłączone:
Warszawa, Goleszowska 6,
Warszawa, Traugutta 7/9,
Olsztyn, Pstrowskiego 16.

I jeszcze tabela z nowymi nazwami produktów:
https://www.velobank.pl/dokumenty/lista ... duktow.pdf

Zniknął też Program Restauracyjny, a szkoda, ponieważ dawał fajne gratisy.

Zauważyłem również, że na stronie głównej po zalogowaniu (czyli gdy już jest się zidentyfikowaną konkretną osobą) w sekcji „Wnioski” nie jest honorowany brak zgody na prezentowanie treści marketingowych w bankowości internetowej: widnieją nazwy dostępnych produktów z typowo marketingowymi opisami i zachętami sformułowanymi w trybie rozkazującym.
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#374 PostWysłany: 21 Cze 2026 12:39 

Cytuj:
Transakcje w innej walucie są księgowane na rachunku w walucie PLN zgodnie z zasadami opisanymi w Regulaminie rachunków bankowych, kart debetowych oraz usługi bankowości elektronicznej i usługi bankowości telefonicznej w VeloBank S.A. Jeśli na rachunku PLN nie będzie wystarczających środków transakcja zostanie odrzucona.

Co się stanie w przypadku, gdy na rachunku walutowym EUR, USD, GBP i CHF nie ma wystarczających środków na pokrycie operacji?

Cała kwota transakcji zostanie przewalutowana na PLN, zgodnie z zasadami opisanymi w Regulaminie rachunków bankowych, kart debetowych oraz usługi bankowości elektronicznej i usługi bankowości telefonicznej w VeloBank S.A. Jeśli na rachunku PLN również nie będzie wystarczających środków transakcja zostanie odrzucona.

Czyli szlag trafił rozliczanie po kursie MC dla walut, ktorych nie mamy kupionych i dla tych, dla których ten "bank" nie prowadzi subkont
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 21 Cze 2026 14:23 

złoty
@szuliko Nie jestem tego pewien. Po kolejnej rozmowie na infolinii, twierdzą, że powinny dalej zostać poprzednie warunki Citi i można reklamować wszelakie nieprawidłowości. W zasadzie potwierdzili, że dalej przewalutowania będą z konta w EUR po kursie organizacji płatniczej a przypadku braku EUR to nastąpi podwójne przewalutowanie po ich kursie EUR/PLN.
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 21 Cze 2026 14:34 

no to fajny bank, ktory nie ogarnia nawet regulaminów i taryf. Jeśli mam polegać, na tym co ktoś powie na infolinii to ja serdecznie dziękuję. wydam te Euro, ktore tam mam i zmykam. Do wyjazdów i wszelkich przewalutowań mam Unicredit i awaryjnie Revolut.

No i bezpłatne bankomaty za granicą też chyba poszly sie rypac
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 21 Cze 2026 15:42 

niebieski
Ale przecież w Velo to od zawsze tak wyglądało. To stary Getin :)
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 22 Cze 2026 17:31 

srebrny
W aplikacji mobilnej przy karcie Premier Miles w szczegółach pojawił mi się przycisk "Odbierz kod".
Ktoś też tak ma i próbował kliknąć?
Do 22 czerwca miała pojawić się historia punktów lojalnościowych, czyżby to było to!?
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 22 Cze 2026 17:59 
Awatar użytkownika

srebrny
@poomex
To jest to, Nota prawna: Program Premier Miles nie może być kontynuowany przez VeloBank w dotychczasowej formie. Możesz wymienić dotychczas uzbierane punkty na kody do programu VeloChwile. Punkty za bieżące transakcje nie będą naliczane w programie Premier Miles.
Jeśli jeszcze nie jesteś zarejestrowany w programie VeloChwile to możesz się zarejestrować i zbierać punkty na zasadach programu VeloChwile. Szczegóły na stronie https://www.velobank.pl/klienci-indywid ... hwile.html
Po kliknięciu odbierz kod pokazuje mi 500 pkt, ktore mogę wymienić na 500 pkt VeloChwil. Po wymianie 60 tys pkt początkiem czerwca wydawało mi się, ze zostało mi ok 160 pkt, więc nie wiem skąd te 500.

Załączniki:
Screenshot_20260622_175347_Chrome(1).jpg
Screenshot_20260622_175347_Chrome(1).jpg [ 123.49 KiB | Obejrzany 332 razy ]
Screenshot_20260622_175347_Chrome.jpg
Screenshot_20260622_175347_Chrome.jpg [ 112.08 KiB | Obejrzany 332 razy ]
 Profil Relacje PM off
poomex lubi ten post.
poomex uważa post za pomocny.

#380 PostWysłany: 22 Cze 2026 18:11 
Awatar użytkownika

Loty: 490
Kilometry: 516 531
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
Tylko, że ja gdy chciałem te VeloChwile aktywować (jakiś tam poziom 4 mi zaproponowali) doczytałem jak wiele zgód marketingowych trzeba wyrazić (w tym zgody na marketing bezpośredni, także od innych podmiotów, itp.) - chyba, że coś źle zrozumiałem. Na razie nie aktywowałem. Zamierzam kupić jakiś drugi telefon za stówkę z 4G, nowy numer i zmienić numer w banku na tenże właśnie. Wtedy tak - wyrażę wszystkie zgody, a ten telefon będzie po prostu cały czas wyłączony (no chyba, że będę potrzebował jakiś SMS z kodem autoryzacyjnym odczytać). W tym szaleństwie zdaje się być metoda.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości