Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 15 Cze 2026 10:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Rano działało. Udało sie, aktywowałam itp... ale przed 7am. W apce w wielu miejscach bledy.
Teraz apka wisi na logowaniu z ta beżowa kupa na ekranie i sie po prostu zwiesiła...nawet nie mozna wyjść w cywilizowany sposób. Ach.... polska mysl IT... UATy na PROD itd...
 Profil Relacje PM off  

#302 PostWysłany: 15 Cze 2026 11:55 

srebrny
tez macie komunikat ze karta zablokowana do czasu splaty pelnego zadluzenia?
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 15 Cze 2026 12:19 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.8%
niebieski
ibartek napisał(a):

nie, u mnie karta aktywna pomimo zadłużenia.

i też nie widzę nigdzie wzmianki o milach itd
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 15 Cze 2026 14:09 
Awatar użytkownika

platynowy
KK platnosc dzisiaj online... Bez 3D secure. Przeszło
Ciekawe czy spieprzył velo czy g2g...?

Ostatnio edytowany przez jaco027, 15 Cze 2026 14:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 15 Cze 2026 14:10 

niebieski
Moich punktów, które zbierałam dość długo, żeby wymienić na vouchery do Douglasa też nie ma :(
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 15 Cze 2026 15:17 

złoty
Oferta nowych kart z ubezpieczeniem podróżnym i salonikami. Ciekawe jak szczegóły i OWU ;)
Do darmowego konta w bankowości gold wymaga 400k (karta Elite) w bankowości wealth 4mln (karta Legend) w VELO

https://www.velobank.pl/bankowosc-gold/ ... ytowa.html

https://www.velobank.pl/bankowosc-priva ... egend.html

I chyba coś im się nie klei ;)
Na stronie:
Posiadacze karty Mastercard Credit Elite korzystają z nielimitowanego dostępu do saloników lotniskowych objętych programem.
W cenniku:
Za 4 pierwsze Twoje wejścia w roku kalendarzowym 0 EUR. Za każde kolejne Twoje wejścia oraz wszystkie wejścia Twoich gości 28 EUR.
 Profil Relacje PM off
ume uważa post za pomocny.

#307 PostWysłany: 15 Cze 2026 15:36 

A mnie zmigrowali do segmentu private banking. ciekawe czy celowo. Mam karte Citi Ultime - moze dlatego.
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 15 Cze 2026 17:18 

Czy po migracji z Citi Gold jest gdzieś karta wstępu do saloników lotniskowych?
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 15 Cze 2026 19:12 
Moderator forum

Lista błędów jest długa, proponuję Wam zwrócić uwagę w najbliższym czasie na poniższe, abyście nie mieli w przyszłości niespodzianek:
- adres do korespondencji został nadpisany adresem zamieszkania, a próba jego zmiany kończy się powodzeniem, ale adres się nie zmienia
- oświadczenie o rezydencji podatkowej nie przeniosło się z Citi i musiałem je wypełnić ręcznie
- w aplikacji nie widać faktu, czy karta jest dodana do któregoś z portfeli płatniczych
- w historii transakcji przy płatnościach kartą kredytową jako nr konta źródłowego widać numer rachunku zawierający w sobie niemaskowany nr karty
- karta dodatkowa nie jest widoczna w systemie (widać ją tylko jako umowę z informacją o braku wydanych kart) i nie wiem czy w ogóle działa
- nowe transakcje nie są widoczne w blokadach, tylko... pomniejszają całkowity limit karty :D
- powiadomienia push po płatności kartą nie działają

Z ograniczeń funkcjonalnych, bez ROR nie da się kupić biletów, opłacić autostrad, ani doładować telefonu (to ostatnie było w Citibanku możliwe).
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
zoli uważa post za pomocny.

#310 PostWysłany: 15 Cze 2026 20:31 

srebrny
Aktywowaliście velochwile ? Czy tam nie ma jakiegoś haczyka , np automatycznej rezygnacji z premiermiles ?

Czy kartę kredytową trzeba na nowo dodać do Google Pay , czy działa wcześniej dodana ?

Ostatnio edytowany przez SPLDER, 15 Cze 2026 20:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 15 Cze 2026 20:35 

złoty
Karta dodatkowa, przynajmniej wczoraj, nie działała. Na infolinii też powiedzieli, że jej nie widzą w systemie i mam jutro iść do oddziału ją jakoś reaktywować.
Bezcenne chwile dalej nie działają... Niby mają się uruchomić do jutra. Tak przynajmniej twierdzi BOK BCH.
Z pozytywnych spraw... Po pierwszym logowaniu do velokantoru dostałem palpitacji serca (spread na EUR/PLN 7-8gr), ale szybki telefon do działu walutowego i obiecano szybkie przywrócenie minimalnych spreadów, co rzeczywiście się stało w ciągu jakiejś godziny.
Screen już po akcji redukcji spreadów. Okolice 15:00.

Załączniki:
velokantor.png
velokantor.png [ 49.46 KiB | Obejrzany 677 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 15 Cze 2026 22:39 

srebrny
ibartek napisał(a):

komunikat bledny, bo karta dziala.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 15 Cze 2026 23:05 
Awatar użytkownika

kolejna ciekawostka: miałem nadpłatę na karcie kredytowej która zniknęła... jutro mnie czekają reklamacje pewnie w placówce
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 16 Cze 2026 00:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciekawa jest też opłata za kartę Elite, jedyna w cenniku jest za jej "wydanie i wznowienie" - co oznaczałoby w większości banków opłatę przy odnowieniu karty co 3-4 lata, ale podejrzewam że tak dobrze nie będzie. Za to dodatkowe karty są gratis, pytanie czy mają PP, ale znowu wątpię :)
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 16 Cze 2026 03:42 
Awatar użytkownika

platynowy
To jest klasyk.... Tu prawie połowa rzeczy nie dziala. Poziom wdrożenia z XXw. Szybkosc działania apki/www jak przez modem w latach 90tych. Infra niewyskalowana. Brak zarzadzania pojemnością. Jedyne co zadziałało prawie bezbłędnie tocsam proces migracji. Przy czym k... po kiego grzyba podawanie pinu potwierdzającego tylko przez poleczenie telefoniczne. Akurat bylem w kraju, w którym nie ma wifi calling i pieprzony pomysl migracji kosztowal mnie pare zeta. Ale potem... karty w systemie niby sa. Ok. Ale nie można nimi zarzadzac. Znaczy sie raz sie uda wejść... czesciej nie... przepraszamy to najczęściej pojawiający sie komunikat. Oprócz pustych ekranów. Nawet w nocy timeouty na apce. Moze jest jeden plus... na KK nie widac dokonanych transakcji. Moge kupować na maxa za free? ;-)
Raz logowanie biometryczne, a innym razem za pomoca symbolu...wtf. Za to maja asystentke AI vela...ktora oczywiscie jest malo pomocna. Bajery nad poprawnościa działania.
W sumie dobrze ze kasa nie zginęła podczas migracji ;-)
To jest po prostu paranoja. jakis debil i imbecyl dokonywal tego wdrożenia. Sorki mod, nie kasuj tych obelg, bo tego nie mozna inaczej nazwać. Gdybym w jakiejkolwiek firmie w której pracowalem wykonał podobnej jakosci pracę, zostałbym wy... na pysk nastepnego dnia po wdrożeniu.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#316 PostWysłany: 16 Cze 2026 03:50 
Awatar użytkownika

platynowy
To jest kalka KK premium z Citi. Zrobili kopiuj wklej i to nieudolnie.
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 16 Cze 2026 07:57 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.3%
niebieski
A te 400 k jak sprawdzają? Wystarczy je mieć w określonym czasie na koncie, czy cały czas? Wiem, że jest oszczędnościówka na velo, ale co jakiś czas oczywiście środki są uznawane jako "stare", a to jest jakieś 1k pln odsetek miesięcznie na byle jakiej lokacie (więc tak średnio bym powiedział).
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 16 Cze 2026 08:34 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 381 223
Krajów: 35 / 16.3%
Wczoraj późnym wieczorem próbowałem zapłacić za hotel (Booking) na PC. Strona jak i aplikacja w odróżnieniu od rannych godzin chodziła już płynnie. Tyle że jak doszło do finalizacji zapłaty tj. zatwierdzenia przez aplikację (jak to u mnie było wcześniej w Citi) przycisk "zapłać" nie działał - był jakby nie aktywny. Także ten obok (zdaje się?) "anuluj" także nie działał. W aplikacji nic się nie pokazywało choć ją miałem uruchomioną. "Asystentka" sugerowała jakieś banały. Ostatecznie skończyło się zatwierdzeniem rezerwacji ale bez zapłaty "zapłać teraz" (bo taką wybrałem). Ponieważ była też opcja (zapłaty) "zapłać później" (do takiego a takiego terminu) spróbuję za jakiś czas. Czynność próbowałem wykonać 3 razy - bez rezultatu. W czym tkwi problem? Ogólny? (jak napisano choćby wyżej) czy może aplikacja nie współdziała z kartą (...)
 Profil Relacje PM off
1955845624 uważa post za pomocny.

#319 PostWysłany: 16 Cze 2026 09:27 
Moderator forum

jaco027 napisał(a):
To jest klasyk.... Tu prawie połowa rzeczy nie dziala. Poziom wdrożenia z XXw. Szybkosc działania apki/www jak przez modem w latach 90tych. Infra niewyskalowana. Brak zarzadzania pojemnością. Jedyne co zadziałało prawie bezbłędnie tocsam proces migracji. Przy czym k... po kiego grzyba podawanie pinu potwierdzającego tylko przez poleczenie telefoniczne. Akurat bylem w kraju, w którym nie ma wifi calling i pieprzony pomysl migracji kosztowal mnie pare zeta. Ale potem... karty w systemie niby sa. Ok. Ale nie można nimi zarzadzac. Znaczy sie raz sie uda wejść... czesciej nie... przepraszamy to najczęściej pojawiający sie komunikat. Oprócz pustych ekranów. Nawet w nocy timeouty na apce. Moze jest jeden plus... na KK nie widac dokonanych transakcji. Moge kupować na maxa za free? ;-)
Raz logowanie biometryczne, a innym razem za pomoca symbolu...wtf. Za to maja asystentke AI vela...ktora oczywiscie jest malo pomocna. Bajery nad poprawnościa działania.

Ja to podsumuję trochę inaczej. To jest nadal stary Getin, z systemem zrobionym na sznurkach, tylko w nowym opakowaniu. To było moje pierwsze wrażenie z wczoraj, gdy ujrzałem system, a w nim moje dane kontaktowe z czasów zdalnych lokat Open Finance i Getin Online (lata 2010-2011).

Z takim wnioskiem nic co ujrzałem później nie było już zaskoczeniem.

Np. dzisiejsze powiadomienie w aplikacji o ponownym wystawieniu ostatniego wyciągu, ale z obecną kwotą zadłużenia :D

jaco027 napisał(a):

@kacper87 raczej się z Tobą nie zgodzi.

jaco027 napisał(a):
bylem

Po Twoim "aktywowalam" myślałem, że jesteś kobietą :D
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 16 Cze 2026 09:49 

HON fly4free
U mnie nawet pierwsze logowanie się nie udało. Po wprowadzeniu poprawnych danych z Citi na chwile wyświetlił się system Velo, nastąpiło od razu wylogowanie bez żadnych dalszych kroków i przy ponownej próbie: "Twoja bankowość internetowa jest zablokowana" :lol: Paranoja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości