Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 24 Lut 2026 15:16 

srebrny
Mi od dobrych dwóch tygodni nie naliczają punktów do Bezcennych Chwil, może kontrolnie też sprawdźcie swoje konta.
Do BC temat zgłoszony, nie dali rady przez te kilka dni usunąć problemu.
Czy to jednostkowy przypadek czy już nowa jakość, nie wiem ...
 Profil Relacje PM off
Chupacabra lubi ten post.

#242 PostWysłany: 24 Lut 2026 19:53 

Tulio napisał(a):
Mi od dobrych dwóch tygodni nie naliczają punktów do Bezcennych Chwil

Mam to samo. Też od 2 tygodni.
A od KK Santandera się naliczają...
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 25 Lut 2026 11:14 

srebrny
Wymiana punktów dzisiaj już działa.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#244 PostWysłany: 25 Lut 2026 11:37 

niebieski
Czy Citibank dalej ta te wysokie prowizje przy płatności w walucie obcej?
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 25 Lut 2026 11:43 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.3%
platynowy
https://www.citibank.pl/kursy-walut/kal ... kredytowa/

Załącznik:
Zrzut ekranu 2026-02-25 104320.jpg
Zrzut ekranu 2026-02-25 104320.jpg [ 104.9 KiB | Obejrzany 1036 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 02 Mar 2026 19:49 

Chyba się naliczanie punktów Bezcennych Chwil odblokowało.
Dziś wpadły wszystkie punkty za luty
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 07 Maj 2026 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.3%
platynowy
Szanowni Państwo,

pragniemy poinformować, że bankowość detaliczna banku Citi Handlowy zostanie przeniesiona do VeloBanku w połowie 2026 roku, na mocy Umowy Sprzedaży realizowanej przez Citi Handlowy i VeloBank. O dacie przeniesienia poinformujemy z odpowiednim wyprzedzeniem.

Co to będzie dla Państwa oznaczać?
Do czasu przeniesienia bieżąca działalność Citi Handlowy pozostaje bez zmian. Kontynuujemy świadczenie najwyższej jakości obsługi, działalność detaliczna, wszystkie oddziały, doradcy oraz infolinia CitiPhone pozostają do dyspozycji klientów. Oddziały funkcjonują w niezmienionych lokalizacjach.

Intencją banku Citi Handlowy i VeloBanku jest przeprowadzenie procesu przeniesienia sprawnie, tak by był on jak najbardziej płynny oraz komfortowy, bez konieczności dokonywania jakichkolwiek działań z Państwa strony.

W związku z tym po przeniesieniu bankowości detalicznej do VeloBanku:

automatycznie przeniesiemy środki posiadane na Państwa rachunkach,
numery Państwa rachunków bieżących (IBAN) nie ulegną zmianie,
umowy produktowe (jak np. umowy o Kartę Kredytową, Konto Osobiste, Pożyczkę Gotówkową czy produkty inwestycyjne) zawarte między Państwem a Citi Handlowy zostaną przeniesione do VeloBanku i będą obsługiwane przez VeloBank.

Do VeloBanku przejdą pracownicy bankowości detalicznej Citi Handlowy. Oznacza to, że będą Państwo mogli nadal liczyć na wsparcie doradców, z którymi macie wieloletnie relacje i do których macie zaufanie.

Zwracamy uwagę, że od momentu przyłączenia bankowości detalicznej Citi Handlowy do VeloBanku, do realizacji wszystkich przychodzących przelewów zagranicznych oraz krajowych przelewów w walutach obcych należy posługiwać się kodem SWIFT VeloBanku.

Co się zmieni po przeniesieniu bankowości detalicznej Citi Handlowy do VeloBanku?
Po przeniesieniu bankowości detalicznej staną się Państwo klientami VeloBanku i przestaną być klientami indywidualnymi Citi Handlowy. Do Państwa dyspozycji zostaną oddane nowe narzędzia i dane kontaktowe VeloBanku, otwierające nowe możliwości:

strona internetowa VeloBanku,
nowe adresy logowania do bankowości internetowej VeloBanku,
nowoczesna aplikacja mobilna VeloBanku,
nowe adresy logowania do platform maklerskich w VeloBanku,
infolinia VeloBanku.

Szczegółowe informacje na temat przeniesienia bankowości detalicznej do VeloBanku otrzymają Państwo w okresie poprzedzającym przeniesienie.

O VeloBanku
VeloBank S.A. to polski bank z amerykańskim kapitałem. W jego strukturę właścicielską zaangażowany jest fundusz Cerberus, zarządzający aktywami o wartości około 65 miliardów dolarów, a także Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju (EBRD) oraz IFC (Międzynarodowa Korporacja Finansowa, część grupy Banku Światowego), które zapewniają zrównoważony rozwój i bezpieczeństwo dla marki VeloBank.

Gdzie znajdą Państwo więcej informacji?
Bieżące informacje na temat planowanego przeniesienia bankowości detalicznej do VeloBanku oraz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w tym procesie znajdą Państwo na naszej stronie internetowej.

Realizacja obowiązku ustawowego
W terminie trzech miesięcy od otrzymania tego zawiadomienia przysługuje Państwu możliwość wypłaty środków z posiadanych rachunków na zasadach zgodnych z art. 124d ust. 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Prawo bankowe[1].

Dziękujemy, że są Państwo z nami w tym wyjątkowym momencie i serdecznie zapraszamy do przejścia z nami do VeloBanku.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 07 Maj 2026 14:48 
Moderator forum

Na stronie Velo Banku jest też dedykowana podstrona dla klientów Citi:
https://www.velobank.pl/centrum-informacji
 Profil Relacje PM off
Krzysztof76 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#249 PostWysłany: 07 Maj 2026 20:01 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.6%
platynowy
Jedyne co mnie interesuje, to czy będzie można dalej zdobywać mile. Ale o tym jakoś nie piszą na razie.
2 ludzi lubi ten post.

#250 PostWysłany: 07 Maj 2026 20:05 

srebrny
Profilaktycznie wydałem dzisiaj wszystkie punkty, bo obawiam się że pewnego dnia możemy się obudzić bez dostępu do starego interfejsu i bez punktów.
2 ludzi lubi ten post.

#251 PostWysłany: 07 Maj 2026 20:28 
Awatar użytkownika

platynowy
Też chcę to zrobić, tylko czekam, żeby się wreszcie QR obudził i dał jakiś tradycyjny bonus za transfer. Jeśli jednak będą się ociągać, też zrobię jednorazową akcję.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#252 PostWysłany: 07 Maj 2026 20:31 

złoty
Dziś zadzwoniłem na infolinię Velo i twierdzą, że produkt "Premier Miles" dalej będzie działać.
Ale, ewidentnie odpowiedzi były ze szkolenia bo nie uzyskałem lepszej odpowiedzi na pytanie o datę zmiany z Citi na Vero, niż "połowa roku"...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#253 PostWysłany: 08 Maj 2026 23:02 
Moderator forum

Pewnie termin jest ruchomy i będzie zależeć od zakończenia przygotowań do migracji.

Mnie za to interesuje czy Velo dotrzyma warunków starych promocji (np. mam darmową „na zawsze” kartę dodatkową) oraz czy pozostaną oferty utrzymaniowe na kk.
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 09 Maj 2026 11:11 

niebieski
Velo na pewno dotrzyma warunków promocji rozpoczętych przez Citi, ale na promocję utrzymaniową takiego typu jak w Citi (10% zwrotu) to już bym nie liczyła.
Swoją drogą 7.05 zakończyły się wszystkie promocje na karty kredytowe (w sensie nie można już do nich przystąpić), a do promocji na konto można przystąpić do 24.05.
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.
Chupacabra uważa post za pomocny.

#255 PostWysłany: 09 Maj 2026 12:05 
Moderator forum

kate1974 napisał(a):
Velo na pewno dotrzyma warunków promocji rozpoczętych przez Citi

Właśnie z tym „na pewno” tobym nie był taki pewny. Raiffeisen obiecał konto i kartę „na zawsze” gratis, a BNP zmienił nazwę kontu i wprowadził opłaty za jedno i drugie. Choć prawnie wstąpił w miejsce Raiffeisena, więc powinien był dotrzymać złożonych przez niego zobowiązań.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#256 PostWysłany: 09 Maj 2026 17:04 

A Raiffeisen kiedy przejął Eurobank też zachował jego bezprowizyjne karty kredytowe, ale po roku zmienił regulamin i już przeliczanie płatności walutowych dostało prowizję procentową. Nie czekali do końca ważności karty...
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 09 Maj 2026 17:09 

niebieski
Eurobank chyba został przejęty przez Millennium, a nie Raiffeisena?
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 10 Maj 2026 01:51 
Moderator forum

Millennium przejęło polski Eurobank

Raiffeisen przejął Polbank (od greckiego Eurobanku)
 Profil Relacje PM off
Slavekk uważa post za pomocny.

#259 PostWysłany: 10 Maj 2026 02:03 

Infolinia Velo Banku i osobista rozmowa w oddziale Velo nie dała mi żadnych nowych informacji, poza tymi, które są na stronie Citi: https://www.citibank.pl/informacja-w-sp ... rid=hphero oraz na stronie Velo: https://www.velobank.pl/centrum-informacji . Wynika z tego, że idziemy do Velo na zasadzie kopiuj - wklej, Zgodnie z umową sprzedaży VELO musi utrzymać wszystkie warunki umów zawartych z klientami Citi. Tylko nie wiadomo przez ile miesięcy. To czarna strona tej umowy . Zapewne po 6 -12 miesiącach VELO zacznie wypowiadać warunki naszych umów i zachęcać do przejścia na produkty VELO, które są takie sobie. Znacznie lepsze na dzisiaj oferuje np. PKO BP w zakresie kart kredytowych MC Platinum i Visa Infinite i ubezpieczeń podróżnych przywiązanych do tych kart. Poważnie zastanawiam się.czy nie zwinę się z VELO, po 20 latach przywiązania (pozytywnego) do Citi.
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 11 Maj 2026 14:37 

niebieski
ume napisał(a):
kate1974 napisał(a):
Velo na pewno dotrzyma warunków promocji rozpoczętych przez Citi

Właśnie z tym „na pewno” tobym nie był taki pewny. Raiffeisen obiecał konto i kartę „na zawsze” gratis, a BNP zmienił nazwę kontu i wprowadził opłaty za jedno i drugie. Choć prawnie wstąpił w miejsce Raiffeisena, więc powinien był dotrzymać złożonych przez niego zobowiązań.

No ale ja piszę o promocjach, a nie o standardowych opłatach za konto.
Niedawno wzięłam karte kredytową w promocji i oczekuję, że Velo przez rok będzie mi wydawał bony do Allegro za 100 zł po spełnieniu warunków.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: klompon oraz 5 gości