Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#4681 PostWysłany: 12 Cze 2025 13:35 

niebieski
Przeczytałem kilka stron tematu i mam pytania jako świeżak, bo karta dopiero od tygodnia.

1. Karta na żonę - czy mogę mimo to podać mój numer M&M ? Nie musi być zgodności danych właściciela konta i właściciela karty ?
2. Jeżeli jakieś transakcje robiłem już tydzień temu, a z kontem M&M powiążę dzisiaj, to tych transakcji sprzed tygodnia nie ma szansy zaliczyć ?
3. Jeżeli zrobię kartę dodatkową na mnie - nadal obowiązuje limit 5k mil miesięcznie, czy wtedy 2x 5k ?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#4682 PostWysłany: 12 Cze 2025 13:40 

złoty
1. tak możesz swój
2. nie
3. każda karta ma swój limit mil
 Profil Relacje PM off
pozeracz_owiec lubi ten post.
pozeracz_owiec uważa post za pomocny.

#4683 PostWysłany: 15 Cze 2025 23:57 

Ze sobie znanych tylko powodów Pekao nie chce mi wydać karty z Zubrem, nawet z minimalnym limitem, mimo niezłych dochodów i tego, że w innych bankach niemal od ręki dostaje dużo wyższe limity w kartach. Czy ktoś spotkał się z sytuacja, że założenie konta plus ping pong przelewowy skutkowałby u nich opcja na kredytowke przez bankowość internetowa lub aplikacje, czy to wymaganie zbyt wiele od tego zenujacego banku ?
 Profil Relacje PM off  

#4684 PostWysłany: 16 Cze 2025 00:07 

złoty
@robespierre ja jakiś czas temu jak było wiadomo że wprowadzą do oferty tę kartę, to otworzyłem u nich konto i regularnie przelewałem jakieś sumy. Po 2-3 miesiącach pojawiła się w apce oferta 'na klik'. Trzeba chyba też mieć zgody marketingowe. Więc jeśli Ci zależy i masz cierpliwość to właśnie otwórz konto i rób tam jakiś obrót. Jak w BIK nie masz zaległości to powinni kartę przyznać.

#4685 PostWysłany: 16 Cze 2025 00:22 

niebieski
Nie, w Pekao to tak nie działa. Podam na moim przykładzie - Pekao mi zawsze karty odmawiało, a mBank bez żadnych dokumentów zaoferował mi maksymalną kwotę na standardowej karcie, czyli 20k. Pomimo tego, że na mBank od lat nic nie wpływa ;)
 Profil Relacje PM off  

#4686 PostWysłany: 16 Cze 2025 08:19 

niebieski
Chciałem przepiąć kartę miles&more. Z żony na moja. Kredytowa jest na mnie. Wcześniej robiłem to z app lub web (nie pamietam). Teraz nie mogę tego nigdzie znaleźć. Infolinia nie wie i wysyła do punktu albo M&M. Usuneli możliwość?
 Profil Relacje PM off  

#4687 PostWysłany: 16 Cze 2025 09:43 

złoty
@robespierre Pekao jest specyficzne, z nimi nigdy nie wiadomo, moja żona też miała z nimi przygody. Początkowo nie chcieli jej dać karty, w końcu dostała z małym limitem. Potem proponowali podniesienie limitu wielokrotnie przekraczające ten przyznany i podnieśli bez problemu. A kiedyś jak go chciała jeszcze trochę zwiększyć wyliczyli jej że może podnieść limit o 5% (!) więc zawnioskowała o drugą kartę i wtedy jej zaproponowano 105 % tego na drugiej karcie co miała na pierwszej ;) Trochę śmieszno, trochę straszno.
 Profil Relacje PM off
robespierre uważa post za pomocny.

#4688 PostWysłany: 16 Cze 2025 13:10 

W dwóch bankach mam topowe scoringi (szybko spłacone kredyty hipoteczne, żadnych zaległości, itd.), w "obcym" Paribas czy Citi dali mi niemal od ręki kredytówki z limitami po 20 tys., a w Pekao nie zasłużyłem nawet na 3 tys. - to jest chory bank. Do tego jako JDG musiałem przynieść z 8 czy 9 pozycji i zaświadczeń, gdy emeryt pokaże jeden kwit i ma (a porównując jabłka do jabłek to państwowy PKO BP ma zdecydowanie prostsze procedury). No ale zważywszy, że dziadowski Velo przejmuje Citi, to zapewne kwestią czasu jest wygaszenie Premier Miles, więc w jakiś sposób muszę się doświdrować do karty M&M...
 Profil Relacje PM off  

#4689 PostWysłany: 16 Cze 2025 13:39 
Awatar użytkownika

złoty
Ten bank jest trudny jak są kredyty, a limity kk też zalicza do kredytu, i nie jest tak że emerytur łatwo dostanie kk, męczyłem się z takim przypadkiem prawie rok, bo był kredyt hipoteczny, musi minąć co najmniej 6 miesięcy wpływów i obrotów, żeby wskoczyła oferta na kk bez formalności, w przypadku o którym piszę były 3 próby bez rezultatu, aż w końcu poszło w trybie uproszczonym przez aplikację z min limitem 2k, potem jeszcze 3 miesiące obrotu i pojawi się możliwość podwyższenia limitu, trzeba być cierpliwym
 Profil Relacje PM off  

#4690 PostWysłany: 16 Cze 2025 18:08 
Moderator forum

Loty: 186
Kilometry: 539 892
Krajów: 69 / 32.2%
W Gdańsku i ja i Najdroższa dostaliśmy obrączki w uczciwej cenie. Airside, ciężko nie zauważyć.
Procedura polegała na wylegitymowaniu i sprawdzeniu obrotów na koncie.
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#4691 PostWysłany: 17 Cze 2025 09:46 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Na czym polega to sprawdzanie obrotów? Czy jest jasne Jakich obrotów oczekują?
 Profil Relacje PM off  

#4692 PostWysłany: 17 Cze 2025 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Czy Pekao nie nalicza mil za zakupione karta bilety lotnicze? /Ryanair/
 Profil Relacje PM off  

#4693 PostWysłany: 17 Cze 2025 11:08 

Loty: 222
Kilometry: 522 550
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
Jak najbardziej nalicza
68/193 krajów ONZ
 Profil Relacje PM off
correos lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#4694 PostWysłany: 17 Cze 2025 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 306 635
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
-- 17 Cze 2025 13:56 --

marcinsss napisał(a):
w uczciwej cenie

Czyli... ;)

#4695 PostWysłany: 17 Cze 2025 16:25 
Moderator forum

Loty: 186
Kilometry: 539 892
Krajów: 69 / 32.2%
trocha napisał(a):

Nie jestem pewien, ale chyba mówili coś, że warunkiem darmowej obrączki są wpływy wynagrodzenia lub ponad 1k miesięcznie. Ale nie jestem pewien. Obroty mam kilka razy większe. Może coś będzie w regulaminie, nie sprawdzałem, podszedłem na spontanie.

@Mio Uczciwa cena może być tylko jedna - za darmo. :lol:
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off
Mio lubi ten post.

#4696 PostWysłany: 17 Cze 2025 21:19 

niebieski
jestem nowy w tym wątku jeśli chodzi o kartę PEKAO - ale widzę, że wszyscy mają te same problemy :)
po pięciu dniach przestało mi naliczać mile - prawdopodobnie po tym jak zmieniłem pakiet ze złotego na platynowy - na czacie sugerowano mi reklamację - więc takową złożyłem - mam nadzieje , że nie będę musiał już kolejnych operacji zgłaszać za każdym razem...

nie wspomnę tez o tym, że robiłem wniosek chyba ze cztery razy - zawsze blokował się na ostatnim etapie - dwa razy musiałem odwiedzać oddział - a tam jakbym się cofnął w czasie o jakies 20 lat :)
 Profil Relacje PM off  

#4697 PostWysłany: 18 Cze 2025 08:38 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
marcinsss napisał(a):
trocha napisał(a):

Nie jestem pewien, ale chyba mówili coś, że warunkiem darmowej obrączki są wpływy wynagrodzenia lub ponad 1k miesięcznie. Ale nie jestem pewien. Obroty mam kilka razy większe. Może coś będzie w regulaminie, nie sprawdzałem, podszedłem na spontanie.

@Mio Uczciwa cena może być tylko jedna - za darmo. :lol:

Pytałem dzisiaj - miało być 1000 wpływu w dwóch ostatnich miesiącach
 Profil Relacje PM off  

#4698 PostWysłany: 18 Cze 2025 09:02 
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 1 105 495
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
smariuu napisał(a):
jestem nowy w tym wątku jeśli chodzi o kartę PEKAO - ale widzę, że wszyscy mają te same problemy :)
po pięciu dniach przestało mi naliczać mile - prawdopodobnie po tym jak zmieniłem pakiet ze złotego na platynowy -

Czasami im się coś przytyka i mile wpadają z opóźnieniem. Ja na przykład nie dostałam ani wczoraj, ani dzisiaj mil. Ale czekam cierpliwie, kiedyś wpadną.

Edit: właśnie wpadły dzisiejsze. Wczorajszych nadal brak.
kameander lubi ten post.

#4699 PostWysłany: 18 Cze 2025 13:23 

niebieski
elwirka napisał(a):
smariuu napisał(a):

Edit: właśnie wpadły dzisiejsze. Wczorajszych nadal brak.

u mnie z poniedziałku weszły a z niedzieli nie - wszystkie te transakcje mają taki sam status - rozliczone

reklamację zrobiłem zgodnie z sugestią konsultanta a dostałem odpowiedź negatywną bo podobno w regulaminie jest zapis o 5dniach roboczych...
niezły tam mają bajzel :)
 Profil Relacje PM off  

#4700 PostWysłany: 18 Cze 2025 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 1 105 495
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
@smariuu Ale co z tego, że masz transakcje rozliczone. Wejdź w aplikacji bankowej w szczegóły transakcji. Jeśli nie mają przypisanych mil, to jak miałyby ci się one pojawić na koncie M&M? I druga kwestia jakie to transakcje, bo niektóre są wyłączone z naliczania mil.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości