Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#4621 PostWysłany: 10 Maj 2025 17:44 

HON fly4free
Nie ma takiej opcji.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#4622 PostWysłany: 10 Maj 2025 17:44 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 557 368
Krajów: 55 / 25.7%
srebrny
@majkell123 Nie. Nie ma takiej opcji. Zapoznaj się z podstawowymi zasadmi programu. :D

#4623 PostWysłany: 15 Maj 2025 11:28 

Loty: 213
Kilometry: 168 381
Krajów: 17 / 7.9%
Probowalem dzisiaj zrobic przelew wewnetrzny na rachunek karty kredytowej. Chcialem miec na karcie dostepne grubo ponad przyznany limit. Nie pozwolilo, na czerwono mam informacje, ze moge przelac max XXX PLN, co jest rowne 30% ponad przyznany limit. Takze chyba informacja z przypietego postu do zmiany, nie da sie juz nadplacic wiecej niz 30%.
 Profil Relacje PM off  

#4624 PostWysłany: 15 Maj 2025 11:34 
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 1 105 495
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
Wintermute napisał(a):
po zamknięciu konta osobistego i zostawieniu sobie kk, pekao24 mi się wywaliło i musiałem się fatygować do oddziału żeby mi przwrócili dostęp.

Czemu się tak bronicie przed posiadaniem konta w PEKAO? Przecież ono jest całkowicie bezpłatne pod warunkiem, że nie zamawiacie karty debetowej.
A nawet jak zamówicie sobie tę kartę, to warunki bezpłatności są najlepsze z możliwych na rynku. Wystarczy jedna transakcją kartą debetową w miesiącu na obojętne jaką kwotę. Może być 0,01 zł.

#4625 PostWysłany: 15 Maj 2025 12:10 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 233 296
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
zolty napisał(a):
Probowalem dzisiaj zrobic przelew wewnetrzny na rachunek karty kredytowej. Chcialem miec na karcie dostepne grubo ponad przyznany limit. Nie pozwolilo, na czerwono mam informacje, ze moge przelac max XXX PLN, co jest rowne 30% ponad przyznany limit. Takze chyba informacja z przypietego postu do zmiany, nie da sie juz nadplacic wiecej niz 30%.
Poczytaj parę stron ostatnich. Zrób przelew zewnętrzny bezpośrednio na rachunek karty kredytowej.
 Profil Relacje PM off
iwcok lubi ten post.

#4626 PostWysłany: 15 Maj 2025 12:18 

Loty: 213
Kilometry: 168 381
Krajów: 17 / 7.9%
Czyli przypiety post jest nieprecyzyjny. Dla mnie przelew wewnetrzny miedzy kontem osobistym a rachunkiem karty to "zwykly" przelew. Nie klikam w przycisk "splac karte".
 Profil Relacje PM off  

#4627 PostWysłany: 15 Maj 2025 17:17 

srebrny
elwirka napisał(a):
Wintermute napisał(a):
po zamknięciu konta osobistego i zostawieniu sobie kk, pekao24 mi się wywaliło i musiałem się fatygować do oddziału żeby mi przwrócili dostęp.

Czemu się tak bronicie przed posiadaniem konta w PEKAO? Przecież ono jest całkowicie bezpłatne pod warunkiem, że nie zamawiacie karty debetowej.
A nawet jak zamówicie sobie tę kartę, to warunki bezpłatności są najlepsze z możliwych na rynku. Wystarczy jedna transakcją kartą debetową w miesiącu na obojętne jaką kwotę. Może być 0,01 zł.

Jeśli o mnie chodzi to po prostu ten bank wyjątkowo działał mi na nerwy :-)
 Profil Relacje PM off  

#4628 PostWysłany: 15 Maj 2025 20:47 

niebieski
elwirka napisał(a):

Nie każdy klient ma takie same warunki. Ja akurat mam bezwarunkowo bezpłatne konto. Natomiast jest opłata za kartę debetową, a żeby jej nie było to trzeba 4 transakcji w miesiącu. Może być 0,01 zł. :D
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#4629 PostWysłany: 16 Maj 2025 07:41 

niebieski
A nie jest tak, że konto przekorzystne każdy może mieć?
 Profil Relacje PM off  

#4630 PostWysłany: 19 Maj 2025 12:31 

Hej, czy komus udało sie dostać MC World Elite bez posiadania konta w PEKAO czy wciskają i tak private banking jak sie chce samą karte?
 Profil Relacje PM off  

#4631 PostWysłany: 19 Maj 2025 12:34 

złoty
@kiubz bez PB nie dostaniesz.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4632 PostWysłany: 19 Maj 2025 12:40 

dzieki, z Infinite to samo? Nie kumam tego- nadal zyjemy w jakims wyimaginowanym swiecie ze karty kredytowe sa dla wymyslonej przez banku elity

w pko tez poczatkowo nie chcieli dac Infinite ale potem jakos cudownie poszli po rozum do głowy. Platynowej PEAKO nie chce bo nie będę sie zobowiazywał do 3K miesiecznie zeby mieć za darmo, wolę opłatę roczną i kwotę rocznego obrotu... więc pewnie skonczy sie na tym ze nic nie wezmę.
 Profil Relacje PM off  

#4633 PostWysłany: 27 Maj 2025 20:00 

-- 27 May 2025 20:00 --

Panowie, czy jeśli otrzymam zwrot pieniędzy za transakcję lub jej część, moje mile zostaną usunięte?

-- 27 May 2025 20:00 --

Panowie, czy jeśli otrzymam zwrot pieniędzy za transakcję lub jej część, moje mile zostaną usunięte?
 Profil Relacje PM off  

#4634 PostWysłany: 27 Maj 2025 21:56 

Loty: 1132
Kilometry: 1 127 450
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
Odpowiadam w imieniu panów nie odbierając paniom prawa do wypowiedzi.
Tak, jest takie, zresztą całkiem spore, prawdopodobieństwo.
2 ludzi lubi ten post.

#4635 PostWysłany: 28 Maj 2025 14:37 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Taka nowość do karty MC Miles & More.

3GB danych (cały świat) za free w apce Flexiroam.
eSIM działa dla nowych klientów aplikacji.

Jest tam banerek Mastercard Global Data Roaming, klikamy, wpisujemy 6 pierwszych cyfr karty, potem już robiąc sobie konto cały numer karty.
Pakiet trzeba uruchomić przed 31.12.2025.

Pekao zapowiada też nowe benefity dla podróżujących.

Oprócz wspomnianego eSIM.

Promocja – zwrot za płatności w podróży. Bank Pekao w ramach nowej promocji „Supermocna oferta dla podróżujących” zwróci klientom przez okres 6 miesięcy po spełnieniu warunków promocji, 5% wartości od transakcji bezgotówkowych kartą debetową lub kredytową (również kartą podpiętą do obrączki) za zakupy płatności na stacjach benzynowych, w hotelach, restauracjach, biurach podroży w Polsce oraz od wszystkich transakcji za granicą . Klienci mogą otrzymać do 600 zł w promocji – maksymalnie 100 zł miesięcznie, przez 6 kolejnych miesięcy od spełnienia warunków promocji. Warunki jakie należy spełnić, aby otrzymać zwrot za płatności w podróży określa regulamin promocji „Supermocna oferta dla podróżujących” (dostępna od 30.05.2025 r. do 30.09.2025 r.)

Będzie też zniżka na ubezpieczenie podróżne

I takie coś, czego chyba nie było [choć na czacie jeszcze mi odpisali, że "przewalutowanie po kursie Banku"]
Pekao gwarantuje również niskie koszty przewalutowania – bank nie pobiera dodatkowych opłat za przewalutowanie transakcji za granicą. Transakcje Kartami Kredytowymi z Żubrem, kartami kredytowymi Bankowości Prywatnej oraz kartami do konta osobistego na całym świecie są rozliczane bezpośrednio po kursach wymiany walut organizacji płatniczej a klienci nie ponoszą dodatkowych kosztów naliczanych przez bank.

To są informacje z prasówki, którą dziś wysłało Pekao, więc pewnie dopiero z tym wyjdą. Wygląda na to, że to efekt ankiety, którą swego czasu rozwiązywałem i pisałem o tym.

Wszystkie nowości w pigułce:
1. Płatności kartą podpiętą do innowacyjnej obrączki płatniczej
2. Opłaty za autostrady w Polsce i Europie – e-winiety w aplikacji PeoPay i serwisie Pekao24
3. eSIM – internet z pakietem 3 GB danych w ponad 120 krajach w promocji z Kartą Kredytową z Żubrem RRSO 18,24% i Kartą Kredytową World Elite Mastercard RRSO 27,59%
4. Mile w Programie Miles & More przy okazji codziennych płatności Kartą Kredytową z Żubrem oraz kartami kredytowymi Bankowości Prywatnej – Pekao World Elite Mastercard i Pekao Visa Infinite RRSO 30,43%, i możliwość wymiany mil, m.in. na bilety lotnicze
5. Zwrot w promocji do 600 zł za płatności w podróży
6. Gwarancja niskich kursów kartą do konta i Kartą Kredytową z Żubrem oraz kartami kredytowymi Bankowości Prywatnej – Pekao World Elite Mastercard i Pekao Visa Infinite w podróży
7. 0 zł opłaty banku za wypłaty z bankomatów złotą kartą do konta na całym świecie
8. Okazje z Żubrem – zniżki dla podróżników;
9. Zniżka na ubezpieczenie podróżne
10. Raty 10x0% z Kartą Kredytową z Żubrem.

Więcej: https://media.pekao.com.pl/pr/852429/bank-pekao-wdraza-kompleksowe-rozwiazania-dla-podrozujacych

Ostatnio edytowany przez Tjw1978 28 Maj 2025 14:57, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
17 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4636 PostWysłany: 28 Maj 2025 14:49 

złoty
@Tjw1978 no jeśli faktycznie będzie rozliczanie po kursie organizacji to naprawdę super wiadomość!
 Profil Relacje PM off  

#4637 PostWysłany: 28 Maj 2025 14:58 

To jest dobre. Przykro mi, że aplikacja Pekao jest najgorszą, jaką kiedykolwiek wypróbowałem. Ale teraz używanie karty kredytowej w złotówkach do depozytu w euro za samochód, np. teraz ma sens
 Profil Relacje PM off  

#4638 PostWysłany: 28 Maj 2025 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
lluukk napisał(a):
@Tjw1978 no jeśli faktycznie będzie rozliczanie po kursie organizacji to naprawdę super wiadomość!

To prawda. Właściwie PKO Visa Infinite wtedy trochę traci w moim portfelu na znaczeniu. I jedynymi jej plusami są wtedy 10 wejść Priority Pass, fast tracki w PL i dobre ubezpieczenie podróżne (na którym się jednak zawiodłem ostatnio).

#4639 PostWysłany: 28 Maj 2025 15:17 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 640
Kilometry: 1 386 228
Krajów: 76 / 35.5%
To coś się zmieniło bo kurs MC MM był chyba fatalny

#4640 PostWysłany: 28 Maj 2025 15:56 

niebieski
Bo był banku, a nie MC. Jeśli to zmienia to super.
Ale mnie zaskoczyły „darmowe wypłaty na całym świecie ze złotą kartą”. Przecież obecnie darmowe wypłaty na całym świecie są ze zwykłą kartą, a złota dodaje tylko to, że w Polsce też wypłaty są bez limitu.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości