Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#1261 PostWysłany: 07 Lis 2012 13:03 

Loty: 362
Kilometry: 528 949
Krajów: 58 / 27.1%
Przepraszamy za polskiego tłumacza, jestem z Czech
Dobre wieści, a informacje na ten temat:
Wczoraj był na lotnisku w Pradze uźitkownik z czeskigo forum. Miał bilet do Pizy na 0 JPY. Dostał kartę pokładową na lotnisku. Mógł latać, ale nie chciał iść. Był na lotnisku w celu sprawdzenia. Dotyczy to tylko lotów obsługiwanych przez Air One. Twój bilet musi być CONFERMATO na www.flyairone.com.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1262 PostWysłany: 07 Lis 2012 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Całkiem dobra informacja. Tylko wychodzi na to, ze mam kilka lotów do Wenecji ale ani jednego powrotu :)
 Profil Relacje PM off  

#1263 PostWysłany: 07 Lis 2012 15:20 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
luxyfer napisał(a):
Całkiem dobra informacja. Tylko wychodzi na to, ze mam kilka lotów do Wenecji ale ani jednego powrotu :)

To wracaj przez BGY
 Profil Relacje PM off  

#1264 PostWysłany: 07 Lis 2012 16:04 

HON fly4free
jacek69 napisał(a):
Wyglada, ze jesli nic sie nie zmieni, to te loty bedzie mozna odbyc.

oby nic się nie zmieniło. byłaby to taka mała pociecha za zarwaną nockę
jacek69 napisał(a):
Cieszy mnie, ze Wenecja sie ostala, a powrot juz tanio sie jakis znajdzie:)

ja szczęśliwie mam Wenecję RT :D
 Profil Relacje PM off  

#1265 PostWysłany: 07 Lis 2012 16:49 

Lucx napisał(a):
Wczoraj był na lotnisku w Pradze uźitkownik z czeskigo forum. Miał bilet do Pizy na 0 JPY. Dostał kartę pokładową na lotnisku. Mógł latać, ale nie chciał iść. Był na lotnisku w celu sprawdzenia. Dotyczy to tylko lotów obsługiwanych przez Air One. Twój bilet musi być CONFERMATO na http://www.flyairone.com.

Dzięki za informacje, niewątpliwie napawa to optymizmem, jeżeli ktoś w międzyczasie będzie odbywał taki lot fajnie by było jeżeli dałby znać. Ja lecę w połowie marca.
 Profil Relacje PM off  

#1266 PostWysłany: 07 Lis 2012 17:13 

Dzisiaj dostałem...zwrot listu wysłanego na Nowy Świat 64.Adnotacja: są podobne linie, ale pod inną nazwą. Tego już za wiele, wpisałem dokładnie tak, jak we wszystkich źródłach podane: "Alitalia" Włoskie Linie Lotnicze S.A Oddział w Polsce. Cóż, tak czy siak wysłałem list o tej samej treści na e-mail, ale troszkę szkoda, myślę że wina leży po stronie wspaniałej Poczty Polskiej.
 Profil Relacje PM off  

#1267 PostWysłany: 07 Lis 2012 17:35 
Awatar użytkownika

Kyy napisał(a):
Lucx napisał(a):
Wczoraj był na lotnisku w Pradze uźitkownik z czeskigo forum. Miał bilet do Pizy na 0 JPY. Dostał kartę pokładową na lotnisku. Mógł latać, ale nie chciał iść. Był na lotnisku w celu sprawdzenia. Dotyczy to tylko lotów obsługiwanych przez Air One. Twój bilet musi być CONFERMATO na http://www.flyairone.com.

Dzięki za informacje, niewątpliwie napawa to optymizmem, jeżeli ktoś w międzyczasie będzie odbywał taki lot fajnie by było jeżeli dałby znać. Ja lecę w połowie marca.

kurcze ja mam jutro lot z air one odprawiony na stronie a od tygodnia mam nogę w gipsie i nici z wyjazdu do warszawy w celu sprawdzenia czy się uda :/
 Profil Relacje PM off  

#1268 PostWysłany: 07 Lis 2012 19:08 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
altvid napisał(a):
Dzisiaj dostałem...zwrot listu wysłanego na Nowy Świat 64.Adnotacja: są podobne linie, ale pod inną nazwą. Tego już za wiele, wpisałem dokładnie tak, jak we wszystkich źródłach podane: "Alitalia" Włoskie Linie Lotnicze S.A Oddział w Polsce. Cóż, tak czy siak wysłałem list o tej samej treści na e-mail, ale troszkę szkoda, myślę że wina leży po stronie wspaniałej Poczty Polskiej.

Podobnie jak i Ty również dostałem zwrotkę swojego listu z reklamacja. Adresata miałem tak jak u Ciebie.

Na Wikipedii (http://pl.wikipedia.org/wiki/Alitalia) znalazłem następujące dane:
Alitalia - Compagnia Aerea Italiana (C.A.I.) S.p.A, Spółka Akcyjna, Oddział w Polsce

adres: ul. Nowy Świat 64, 00-357 Warszawa
KRS: 0000321231 (Sąd Rejonowy dla miasta stołecznego Warszawy XII Wydział Gospodarczy - KRS)
REGON: 141692655

W KRSie mają dokładnie napisane: ALITALIA-COMPAGNIA AEREA ITALIANA S.P.A. SPÓŁKA AKCYJNA ODDZIAŁ W POLSCE

#1269 PostWysłany: 07 Lis 2012 20:25 
Awatar użytkownika

niebieski
pawelyop napisał(a):
altvid napisał(a):

Podobnie jak i Ty również dostałem zwrotkę swojego listu z reklamacja. Adresata miałem tak jak u Ciebie.

Na Wikipedii (http://pl.wikipedia.org/wiki/Alitalia) znalazłem następujące dane:
Alitalia - Compagnia Aerea Italiana (C.A.I.) S.p.A, Spółka Akcyjna, Oddział w Polsce

adres: ul. Nowy Świat 64, 00-357 Warszawa
KRS: 0000321231 (Sąd Rejonowy dla miasta stołecznego Warszawy XII Wydział Gospodarczy - KRS)
REGON: 141692655

W KRSie mają dokładnie napisane: ALITALIA-COMPAGNIA AEREA ITALIANA S.P.A. SPÓŁKA AKCYJNA ODDZIAŁ W POLSCE

Mam dokładnie to samo :)

Jutro do nich dzwonię o tej 8 i się ładnie zapytam na jaki adres wysłać im reklamację :)
Ciekawe ile listonosz p. Przepiórka wziął od nich za te zwrotki :D

Ostatnio edytowany przez kamnowacki, 07 Lis 2012 23:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1270 PostWysłany: 07 Lis 2012 21:19 

niebieski
kamnowacki napisał(a):
Ciekawe ile listonosz p. Sylwester Przepiórka wziął od nich za te zwrotki :D

Żenada!!!! Oczerniać kogoś bezpodstawnie z imienia i nazwiska...
Widać taki poziom jak i klienci co świadomie chcieli okraść firmę i teraz jeszcze chcą to reklamować :(
 Profil Relacje PM off  

#1271 PostWysłany: 07 Lis 2012 22:19 

HON fly4free
Problem to raczej ty będziesz miał , nie oni ;-)
 Profil Relacje PM off  

#1272 PostWysłany: 07 Lis 2012 22:25 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Maris83 napisał(a):
PARODIA Z TĄ ALITALIĄ!

CO GORSZA... Anulowali mi rezerwacje do Tokio! Bez żadnej informacji o tym etc., a całe 60€ za to dostali! Moje [cenzura] sięgnęło zenitu, 8 rano jak tylko infolinia ich się uaktywni polska (co bym nie płacił nic za połączenie) to jestem ciekawy jak będą tłumaczyć odwołaną rezerwacje do Tokio! Co nie powiedzą, 13.11 lecę WAW-MXP i będą mieli problem na miejscu.

Udowodnij (pokaż screena) albo nie się popeliny

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#1273 PostWysłany: 07 Lis 2012 22:27 

niebieski
Maris83 napisał(a):
CO GORSZA... Anulowali mi rezerwacje do Tokio! Bez żadnej informacji o tym etc.,

W sensie nie dostałeś maila na to? A jak sprawdzałeś, że nagle anulowane?
 Profil Relacje PM off  

#1274 PostWysłany: 07 Lis 2012 22:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Polecisz, a ściślej mówiąc - pojedziesz na lotnisko, dokładnie tak samo jak to już raz zrobiłeś dokładnie 2 dni temu...

Jak to tam szło... małe pieski najgłośniej szczekają :)
 Profil Relacje PM off  

#1275 PostWysłany: 07 Lis 2012 23:28 
Awatar użytkownika

Loty: 943
Kilometry: 1 184 217
Krajów: 104 / 48.6%
niebieski
Kyy napisał(a):
Lucx napisał(a):

Ciekawa informacja, ja tez mam Wenecje RT w marcu...Niech daja tu znac osoby majace wczesniej loty za darmo realizowane przez Air One czy faktycznie przechodza...

#1276 PostWysłany: 08 Lis 2012 00:43 

Loty: 39
Kilometry: 70 170
Krajów: 16 / 7.5%
to byłby hit, akurat mam dolot i powrót na lot do USA (140zł) wykonywane przez AirOne. Karty pokładowe mam.

#1277 PostWysłany: 08 Lis 2012 01:45 

Loty: 163
Kilometry: 188 335
Krajów: 19 / 8.9%
Maris83 napisał(a):
bartek. napisał(a):
Pojawiła się informacja, której wcześniej nie było, że etix został anulowany (a właściwie, ze nigdy nie został wystawiony)

Gdzie się Tobie pojawiła ta informacja?

#1278 PostWysłany: 08 Lis 2012 11:27 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
Krajów: 9 / 4.2%
J0seph napisał(a):
Maris83 napisał(a):
bartek. napisał(a):
Pojawiła się informacja, której wcześniej nie było, że etix został anulowany (a właściwie, ze nigdy nie został wystawiony)

Gdzie się Tobie pojawiła ta informacja?

U mnie w sumie ciekawa sprawa też jest. Kilka dni temu dostałam bilety na maila. Kupiłam lot WAW -FCO - PMO -FCO - WAW za 60 zł. Jak przyszły bilety to weszłam sprawdzić rezerwację na stronie Alitalii i wszystko było OK. Dziś jak weszłam sprawdzić to jest informacja u nich na stronie, że bilet nie został wystawiony... I że rezerwacja wygasa 30.10.2012.

W międzyczasie na mojej karcie Mastercard Prepaid pojawiła się blokada na kwotę przybliżoną do ceny za bilety (ok 58 zł). Niestety na karcie miałam ok 20 zł. Jak zobaczyłam, że jest jakaś blokada to załadowałam kartę na 50 zł. I stąd wiedziałam, że blokada jest na ok 58 zł. Niestety kartę mam w moneybookers i nie mogłam sprawdzić kto nałożył blokadę. A że bukowałam ostatnio hotel i w sumie on mógł próbować preautoryzować kartę więc sama nie wiem co to za blokada była. Już jej nie mam.

Czy ktoś też tak ma/ miał??

#1279 PostWysłany: 08 Lis 2012 12:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Maris83 napisał(a):
Ja odprawiałem się co lepsza dzisiaj. W Alitalii brałem na 12.11, a jak dałem do airone to zmienili datę i godziny na moją korzyść, co najlepsze rezerwacja jest i udało się odprawić. A to na jednym bilecie jest jako WAW-MXP-FCO :) Ciekawe co powiedzą w MXP jak poproszę dla testu o kartę na FCO i powiedzą, że moja rezerwacja anulowana a ja im kartę pokładową pokażę, że przyleciałem z WAW na tej rezerwacji właśnie. To będzie ciekawie.

Mnie też interesuje ta sprawa, daj znać co tam powiedzą, jeżeli się zdecydujesz i będziesz leciał na pierwszym odcinku.

#1280 PostWysłany: 08 Lis 2012 13:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Maris83 napisał(a):
Ok, po kontakcie z przewoźnikiem Tokio mam odzyskane, ładny mają syf w systemie. Pytanie czy warto ryzykować z tym 13.11 i 3h transferu (zaczynając od tego czy wylecę z WAW). No ale cóż, próbować trzeba, nie będę siedział 3 dni w Mediolanie bez noclegu a teraz to podwójne odszkodowanie zgarnę pewnie jeszcze za ten lot (pierwsze za zmianę terminu i brak info o tym a drugie za odmowę wejścia na pokład na 2 odcinek lotu) :)

Człowieku jeszcze wczoraj płakałeś że ci anulowali Tokyo, a teraz znowu zaczynasz liczyć odszkodowanie.
jest takie polskie przysłowie "nie dziel skóry na niedźwiedziu"

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: solek oraz 10 gości