Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4501 PostWysłany: 16 Lis 2024 12:44 

Czy moge na jednej karcie, w tym samym dniu na jednym lotnisku skorzystać z jej dobrodziejstw ? Mam na myśli zakup w Berku kanapek w punkcie gastronomicznym za 23 juro (PP) a następnie wejście do saloniku lotniskowego (PP) ?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#4502 PostWysłany: 16 Lis 2024 12:47 

złoty
@junak1934 tak
 Profil Relacje PM off  

#4503 PostWysłany: 18 Lis 2024 13:35 

Loty: 392
Kilometry: 770 193
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Podczas ostatniego wypadu karta Infinite z sukcesem przeszła w hotelu w Bogocie, a 2dni później w Panamie już mi ją zablokowali.
Oficjalnie zły pin, ale Pan na infolinii potwierdził, że nie chodziło o pin, ale taki komunikat wyskakuje też przy innych okazjach.
No i teraz zaczynają się schody. Dzwonię by odblokowali, przechodzę całą procedurę, karta niby odblokowana, ale nadal nie działa. W aplikacji mobilnej widnieje jako czasowo zablokowana.
Niby zablokowana na 24h, ale minęło 6dni i nadal jest zablokowana.
W ogóle słabo, że są 2 blokady czasowe nazywane przez bank tak samo: blokada narzucona przez bank, oraz blokada którą można sobie samemu zrobić online. To też powoduje zamęt informacyjny.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#4504 PostWysłany: 18 Lis 2024 13:57 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Spróbuj zmienić PIN. Może pomoże.
 Profil Relacje PM off  

#4505 PostWysłany: 18 Lis 2024 14:20 

złoty
@rob_sad też miałem kłopoty z płatnościami VI poza Polską... a potem Ci ktoś na forum pisze "a mi działała" ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4506 PostWysłany: 18 Lis 2024 14:52 
Awatar użytkownika

Ta karta to po prostu certyfikat ubezpieczeniowy i wejściówka PP, bo do płacenia poza Polską to się średnio nadaje. ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4507 PostWysłany: 18 Lis 2024 15:45 

niebieski
Jak to jest, że jednym działa a innym nie.
;)
 Profil Relacje PM off  

#4508 PostWysłany: 18 Lis 2024 17:27 

Japończyk napisał(a):
Ta karta to po prostu certyfikat ubezpieczeniowy i wejściówka PP, bo do płacenia poza Polską to się średnio nadaje. ;)

Pod jakim względem średnio?
 Profil Relacje PM off  

#4509 PostWysłany: 18 Lis 2024 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Japończyk napisał(a):

Bez przesady, nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Jest sporo osób które zgłaszają problemy z tą kartą, ale wielu innym działa bez problemów. Zawsze niezadowolonych słychać głośniej.

Tyle wiem że czasem nie lubi się z Uberem, ale poza tym jest moją podstawową kk za granicą i nigdy nie miałem problemów.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4510 PostWysłany: 18 Lis 2024 17:49 

Loty: 215
Kilometry: 349 494
Krajów: 80 / 37.4%
złoty
W ~20 krajach zero problemów, ale trzeba wejść na forum, żeby się dowiedzieć, że się nie nadaje do płatności zagranicznych :roll:
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#4511 PostWysłany: 18 Lis 2024 18:06 
Awatar użytkownika

lukket napisał(a):
Tyle wiem że czasem nie lubi się z Uberem, ale poza tym jest moją podstawową kk za granicą i nigdy nie miałem problemów.

To jest właśnie to: "czasem się nie lubi". A czasem lubi, i nie wiesz kiedy akurat nie będzie miała ochoty współpracować.
Kiedyś chciałem zapłacić za hotel i się nie dało bez żadnego wyraźnego powodu. Lądujesz zrypany po locie transatlantyckim, chcesz iść w końcu spać ale się nie możesz zameldować w hotelu, bo transakcję odrzuca. Chociaż godzinę wcześniej na tą samą kartę dało się wypożyczyć samochód i jeszcze kupić coś po drodze.
I w takich właśnie sytuacjach Visa od ING (też Visa, też Infinite) zawsze działała.
 Profil Relacje PM off  

#4512 PostWysłany: 18 Lis 2024 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
No widzisz, to „czasem” to u mnie na cztery lata korzystania z wyrobionym limitem, jakieś parędziesiąt krajów tylko te dwa razy (de facto uber to transakcja online a nie fizyczna, więc bank mógł mieć więcej podejrzeń).

Na podstawie twojego przykładu stwierdzenie że nie nadaje się w ogóle do płacenia za granicą to zbyt duże uogólnienie i wprowadza w błąd.

Zresztą posiadanie dwóch kart niezależnie to i tak podstawa o której wszyscy chyba tutaj wiedzą.
 Profil Relacje PM off
Apocalipse lubi ten post.

#4513 PostWysłany: 18 Lis 2024 18:29 

srebrny
U mnie w takich sytuacjach jak Visa nie przechodzi, zawsze przechodzi Curve z podpiętą Infinite. Ostatnio metro londyńskie. Tylko po to curve trzymam. :)
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#4514 PostWysłany: 19 Lis 2024 11:09 

W sprawie działa, nie działa.
Dzisiaj w Malezji nie można było zapłacić ani ING, ani Citi a Visa PKO zadziałała.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#4515 PostWysłany: 19 Lis 2024 16:18 

rob_sad napisał(a):
Podczas ostatniego wypadu karta Infinite z sukcesem przeszła w hotelu w Bogocie, a 2dni później w Panamie już mi ją zablokowali.
Oficjalnie zły pin, ale Pan na infolinii potwierdził, że nie chodziło o pin, ale taki komunikat wyskakuje też przy innych okazjach.
No i teraz zaczynają się schody. Dzwonię by odblokowali, przechodzę całą procedurę, karta niby odblokowana, ale nadal nie działa. W aplikacji mobilnej widnieje jako czasowo zablokowana.
Niby zablokowana na 24h, ale minęło 6dni i nadal jest zablokowana.
W ogóle słabo, że są 2 blokady czasowe nazywane przez bank tak samo: blokada narzucona przez bank, oraz blokada którą można sobie samemu zrobić online. To też powoduje zamęt informacyjny.

Zgłaszałeś może że jedziesz do takich krajów?

Próbowałeś może przez GooglePay lub ApplePay ?
 Profil Relacje PM off  

#4516 PostWysłany: 19 Lis 2024 19:53 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Krajów: 50 / 23.4%
-- 19 Lis 2024 18:41 --

Mi regularnie blokowali - nawet w Norwegii. Zawsze ten sam cykl później dzwonienia - w zależności od godzin blokady i stref czasowych, albo czekają z zadzwonieniem, albo dzwonią od razu. Często dzwoni automat, ale nie zawsze. I odblokowywanie wymaga wielokrotnego podawania różnych informacji bezpieczeństwa.
Odblokowywanie niestety trochę zajmuje, jak np. jestem na jakimś mroźnym szczycie górskim i mam nagle dobre 10 minut rozmowy przez telefon trzymany marznącą ręką, bo pani musi mi odblokować kartę. Jak odrzucę połączenie, to blokada może potrwać dobę dłużej, a pewnie do tego czasu chciałbym karty użyć.
Pytałem, czy mogą mi nie blokować, to powiedzieli, że nie mogą wybiórczo w oparciu o to gdzie zadeklaruję, że jadę, tylko globalnie. Czyli jak mówię, że jadę do Tajlandii, a przychodzi operacja z Surinamu, to jak kazałem nie blokować, to transakcję przepuszczą, nieważne ile razy będzie powtarzana. I to na moją odpowiedzialność. Więc pozostawiłem blokowanie włączone, bo jednak wolę ten scenariusz. O te informacje pytałem i mojego opiekuna i panią w innej placówce i którąś infolinię.

Ale czy ta karta jest słaba do płatności zagranicznych? Moim zdaniem nie. Kursy wymiany nie są takie złe, a względem tego z czego widzę czasem moi towarzysze podróży korzystają - to kursy są rewelacyjne. Wypłaty z bankomatów czasem pozwalają zaoszczędzić dużo czasu i pieniędzy. A do tego, jak przychodzę jako backpacker do co bardziej luksusowego miejsca, gdzie krzywo na mnie patrzą, to mam wrażenie że czasem wręczenie ciężkiego "plastiku" nieco zmienia podejście do mnie - ale może to tylko tak sobie sam dopowiadam.

-- 19 Lis 2024 18:53 --

Sprawdziłem OWU pod kątem "partnera" i nie znalazłem definicji w żadnym z dokumentów, ani kart produktu. Co więcej, w wielu miejscach partner jest wymieniony po przecinku, za małżonkiem, a np. przed dziećmi. Więc jeśli ubezpieczenie obejmuje i mnie i małżonkę i dzieci, to z listy by wynikało też że partnera, nawet jeśli nie jest dzieckiem ani małżonką. Inaczej mówiąc, nic w OWU nie wskazuje na to, że nie można mieć jednocześnie i partnera i małżonka, a także, co raczej nie budziło wątpliwości, że partner nie musi być małżonkiem (tak jak i wymienione na liście dzieci też przecież małżkonkiem nie muszą być ;)).

A skoro tak to pozostaje kwestia, jak rozumieć tego partnera. Czy jeśli prowadzę z kimś kancelarię i jedziemy razem na wakacje, to jest moim partnerem, szczególnie jeśli go zgłoszę? Czy kochanka z którą wybieram się na wyjazd jest partnerem? Czy może to zależy czy mam też małżonkę, albo czy mieszkam z kochanką...
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#4517 PostWysłany: 19 Lis 2024 21:10 

srebrny
Jeżeli prowadzisz jedno gospodarstwo domowe z żoną, dziećmi i partnerem (kochankiem/kochanką) to możecie też razem podróżować w ramach tego ubezpieczenia. Pogratulować. ;) Moim zdaniem w przypadku likwidacji nastaw się jednak na spór sądowy z ubezpieczycielem.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#4518 PostWysłany: 19 Lis 2024 21:25 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Krajów: 50 / 23.4%
Jeśli z partnerem trzeba wspólnie prowadzić gospodarstwo domowe, to mało to przystaje do jednak dosyć popularnego trendu, w którym ludzie mają oddzielne mieszkania, a uważają się za parę i tylko ze sobą pomieszkują. Z drugiej strony, czy w takim razie tymczasowe zameldowanie rozwiąże ewentualne wątpliwości? O sąd się to pewnie oprze, gdy wypłacane odszkodowanie będzie większe, a przy mniejszym ubezpieczyciel raczej daruje sobie zabawę w dochodzenie.
 Profil Relacje PM off  

#4519 PostWysłany: 19 Lis 2024 21:34 

niebieski
automatae napisał(a):
Pytałem, czy mogą mi nie blokować, to powiedzieli, że nie mogą wybiórczo w oparciu o to gdzie zadeklaruję, że jadę, tylko globalnie. Czyli jak mówię, że jadę do Tajlandii, a przychodzi operacja z Surinamu, to jak kazałem nie blokować, to transakcję przepuszczą, nieważne ile razy będzie powtarzana. I to na moją odpowiedzialność.

Pomocny post.
Ale chciałbym uściślić powyższy cytat: wystarczy że zgłosisz do ubezpieczenia Infinite podróż "do Tajlandii" czy extra dzwonisz/piszesz(?), żeby transakcji "z Tajlandii" nie blokowali w tym a tym okresie?
 Profil Relacje PM off  

#4520 PostWysłany: 19 Lis 2024 21:44 

niebieski
+/- tak to powinno działać. Zgłaszane wielokrotnie. Jakiś rodzaj zabezpieczenia to jest...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość