Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4481 PostWysłany: 14 Lis 2024 00:02 

Kri$ napisał(a):
3. Jak mu wyrobisz kartę w ramach swojego limitu, to też będzie musiał wyrobić 132k PLN, aby być zwolnionym z opłaty za kartę :) Ubezpieczenie przypisane jest do konkretnej karty niezależnie od Twojej. On dostanie po 3 grudnia 10 wejść na PP w ciągu roku i Ty na swojej karcie też. Nie rozumiem pytania o rezygnację w ciągu 14 dni. A nie jest przypadkiem tak, że ubezpieczenie itp. zaczyna działać od 15 dnia, ale możesz się zrzec prawa do odstąpienia od umowy i okres ubezpieczenia zaczyna lecieć od razu?

Dzięki za odpowiedzi. Właśnie nie jest jak piszesz.
Na stronie: https://www.pkobp.pl/klient-indywidualny/ubezpieczenia/pakiet-ubezpieczen-pko-visa-infinite?srsltid=AfmBOopk5J_KOC-Xb2vXG5YVaRdnk9F2zx268B2F9UrBFZ0QhdMUr-NB na dole strony jest napisane w pytaniach i odpowiedziach:
Pytanie : Czy ochrona ubezpieczeniowa jest od daty wydania karty i czy ma znaczenie kiedy odbiorę kartę lub ją aktywuje ?
Odp: Tak, ochrona rozpoczyna się od dnia wydania karty. Nie musisz czekać na przesyłkę z kartą.

W OWU ubezpieczenia jest napisane:
https://www.pkobp.pl/api/public/b00eff93-74a1-4838-8a39-cb1d66aeb2f5.pdf
§ 1.3 Ochrona ubezpieczeniowa
1. Okres ubezpieczenia, w przypadku Ubezpieczonych, którzy do dnia 18 marca 2021 roku zawarli umowę dotyczącą wydania i korzystania
z Karty albo do dnia 18 marca 2021 roku zawnioskowali o kartę dodatkową PKO Mastercard Platinum albo PKO Visa Infinite, rozpoczyna się 8
kwietnia 2021 roku.
2. W przypadku Ubezpieczonych, którzy zawarli umowę dotyczącą wydania i korzystania z Karty od dnia 19 marca 2021 roku (włącznie) albo
zawnioskowali o kartę dodatkową PKO Mastercard Platinum albo PKO Visa Infinite od dnia 19 marca 2021 roku (włącznie), Okres
ubezpieczenia rozpoczyna się od dnia wydania Karty.

A odstąpienie od umowy karty to swoja drogą, bo na to jest 14 dni. (no i nie musi wyrabiac limitu) :lol:

https://www.pkobp.pl/media_files/2254141b-a986-4794-b45b-35a073a441a3.pdf?srsltid=AfmBOoqKXipX_jlVAbfoI20biYAFjsKsw9snUoXDueL7z2xlrZ8zlMMt

REGULAMIN WYDAWANIA I UŻYWANIA
KARTY KREDYTOWEJ PKO BP SA

Paragraf 3
3. Posiadacz karty może odstąpić od umowy bez podania przyczyny, składając oświadczenie o odstąpieniu od umowy w terminie 14 dni od dnia:
1) otrzymania pierwszej karty, o ile nie dokonał żadnej transakcji przy użyciu tej karty,
2) zawarcia umowy.
4. W przypadku odstąpienia od umowy, o którym mowa w ust. 3 pkt 2, Posiadacz karty zwróci PKO Bankowi Polskiemu SA wykorzystany limit
kredytowy wraz z odsetkami naliczonymi za okres od dnia dokonania transakcji przy użyciu karty do dnia spłaty należnych kwot, nie później niż
w terminie 30 dni od dnia odstąpienia od umowy.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#4482 PostWysłany: 14 Lis 2024 08:08 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Polak potrafi w §.
:roll:

Stać Ciebie na Amerykę a kombinujesz dla kilkuset zł?

Jest moc.
 Profil Relacje PM off  

#4483 PostWysłany: 14 Lis 2024 11:18 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Kri$ napisał(a):
1. W PKO BP ubezpieczenie działa niezależnie od płatności kartą dla Ciebie i rodziny (żona/dzieci). Jedynie w przypadku rezygnacji z wyjazdu działa ono dla posiadacza/użytkownika tzn.musisz kartą PKO zapłacić za wyjazd, aby zwrócono kasę Tobie i rodzinie. Nie może zapłacić żona swoją kartą z innego banku, bo wtedy nie działa ubezpieczenie od rezygnacji z wyjazdu (ale działa zdrowotne).

2. Współmałżonek/partner/dzieci. Te osoby obejmuje ubezpieczenie. Raczej na 99% wspólne 30 mln PLN.

Gdzie w OWU czy regulaminie jest napisane, że posiadacz/użytkownik musi kartą PKO zapłacić za wyjazd, aby móc ubiegać się o zwrot kosztów z tytułu rezygnacji?
Nie znalazłem takich zapisów ale rozumiem OWU tak, że zwracane są koszty, jakie posiadacz/użytkownik karty poniósł w związku z rezygnacją. Forma zapłaty nie jest określona, za wycieczkę można zapłacić gotówką, za bilet lotniczy też - tradycyjne kasy nadal mogą istnieć a i zapłata inną kartą, przelewem nie jest wyłączona. Oczywiście, jeśli osoba trzecia by zapłaciła (karta, przelew) to trudno mówić o tym, że posiadacz poniósł koszt ale ewentualnie można by próbować to wykazać. No chyba że była to forma prezentu-darowizny z strony osoby trzeciej. Ale już w przypadku zapłaty przez współmałżonka byłbym ostrożny z takim stwierdzeniem (pewnie wskazana byłaby interpretacja, kto poniósł koszt) w przypadku ustawowej wspólności majątkowej, tym bardziej jeśli to posiadacz byłby stroną umowy np. z biurem podróży na wycieczkę.

Na jakiej podstawie uważasz, że 30 mln jest wspólne (na 99%) dla wszystkich? Wg mnie nie wynika to z par. 1.2 ust. 2 OWU, gdyż jest tam "suma ubezpieczenia odnosi się do każdego ubezpieczonego w danym okresie ochrony". Zał. nr 6 wg mnie to potwierdza - ale może mylnie odczytuję treść. Wspólna jest suma dla kosztów leczenia i assistance.
A przy okazji, za kilka dni ma być podobno 35 mln.
 Profil Relacje PM off  

#4484 PostWysłany: 14 Lis 2024 12:12 

złoty
@Przemm Oczywiście, że nie trzeba płacić kartą PKO, posiadacz ma ponieść koszt (może zapłacić nawet gotówką jak będzie miał potwierdzenie zapłaty ze swoimi danymi - moim zdaniem ;) )
 Profil Relacje PM off
Przemm lubi ten post.

#4485 PostWysłany: 14 Lis 2024 12:15 

niebieski
@lluukk Też tak uważam, dlatego odpowiedziałem na wypowiedź, w której padło stwierdzenie "musisz kartą PKO zapłacić za wyjazd aby zwrócono".
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#4486 PostWysłany: 14 Lis 2024 12:58 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Pytałem o to ostatnio na infolinii - przypadkiem rozmawiałem nawet z dwoma konsultantami i oboje zgodnie stwierdzili, że nie trzeba płacić kartą PKO, aby ubezpieczenie od rezygnacji działało dla posiadacza i rodziny. Sprawdzali też dla pewności w OWU.
 Profil Relacje PM off  

#4487 PostWysłany: 14 Lis 2024 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 197
Kilometry: 609 817
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Dwa razy korzystaliśmy z ubezpieczenia z powodu rezygnacji z wyjazdu i za każdym razem bilety były kupione revolutem męża. Nie było żadnych problemów ale nie wiem czy ma to znaczenie, że mąż ma wyrobioną dodatkową VI.
Michal Szyszka lubi ten post.

#4488 PostWysłany: 14 Lis 2024 14:41 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@Olencjaaa: no to pytanie czy było to z polisy do twojej karty czy z polisy do karty męża.
 Profil Relacje PM off  

#4489 PostWysłany: 14 Lis 2024 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 197
Kilometry: 609 817
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
ja robiłam zgłoszenie w obydwu przypadkach ale z której to polisy poszło to nie mam pojęcia

#4490 PostWysłany: 14 Lis 2024 16:44 

Jaki może być najbardziej trywialny powód rezygnacji z wyjazdu?
 Profil Relacje PM off  

#4491 PostWysłany: 14 Lis 2024 17:42 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Krajów: 50 / 23.4%
FUX napisał(a):
Stać Ciebie na Amerykę a kombinujesz dla kilkuset zł?
Mnie np. stać na Amerykę, czy na co innego, właśnie dzięki takiemu kombinowaniu. Na samym forum widać, że czasem lot w jedną stronę do USA to właśnie te kilkaset złotych. Tu wykombinuję kilkaset, tam wykombinuję kilkaset i już mam podroż "za darmo". W końcu to Fly4free.

Mnie jeszcze zastanawia - czy jak zmieniam partnerki jak rękawiczki, i za każdym razem w prośbie o potwierdzenie polisy podam inną osobę jako partnerkę, to będą ubezpieczeni zgodnie z tymi moimi deklaracjami?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4492 PostWysłany: 14 Lis 2024 17:56 

niebieski
@automatae

A czy każda z tych partnerek spełnia definicję w OWU? Bo zaświadczenie otrzymuje się na podstawie wysłanego zgłoszenia. Ale jeśli partnerka nie spełnia definicji, to zgodnie z OWU nie jest objęta ubezpieczeniem, tak to rozumiem.
Ale myślę, że nie będzie żadnej afery, najwyżej wystąpią o zwrot niesłusznie otrzymanego odszkodowania, gdyby partnerka nie była partnerką w myśl zapisów OWU.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.
automatae uważa post za pomocny.

#4493 PostWysłany: 14 Lis 2024 19:18 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 634 505
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
@junak1934
Karta obejmuje ubezpieczeniem dzieci do 18 roku życia, lub 24 jeśli nadal się uczą.
Warto przed podróżą poprosić o certyfikat ubezpieczenia. Jeśli będą mieli wątpliwości czy wszyscy podlegają to zadadzą dodatkowe pytania.
 Profil Relacje PM off
junak1934 lubi ten post.

#4494 PostWysłany: 14 Lis 2024 20:00 

Loty: 110
Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
opo napisał(a):
tasma napisał(a):
@opo
Bo w grę wchodzi ekonomia.
Załóżmy, że PP płaci salonikowi 80 zł za wejście. 40% z 2000 to 800 zł. Czyli przy 10 wejściach przeciętnego właściciela w roku PP wychodzi na zero. Biorąc pod uwagę zysk musiało by to być maksymalnie 8.
Gdyby Visa Infinite była kartą dla hydraulików, można by założyć, że średnia wyjdzie poniżej 8, ale w przypadku grupy docelowej VE nie ma na to szans. To jest karta dla osób dużo podróżujących.

VI na tym forum jest kartą dla podróżników, jak wyjdziemy ze swojej bańki to jest to po prostu karta premium dla każdego, również dla hydraulika (chyba nie wiesz ile zarabia dziś hydraulik...). Niekoniecznie klienci premium więcej korzystają z benefitów karty. Na tym polega ten biznes, podobny do ubezpieczeń. Płaci wielu, niewielu korzysta, jak zaczyna więcej korzystać to cena rośnie. My na forum dokładnie wiemy dlaczego chcemy właśnie tę kartę, a poza forum karta pewnie jest wciskana przez opiekunów private i Aurum każdemu klientowi premium, który może raz na jakiś czas z czegoś tam skorzysta jak będzie bardziej świadomy. Przeciętny użytkownik VI na pewno nie korzysta tak intensywnie jak przeciętny forumowicz.
Jestem przekonany, że jak ktoś kupuje bezpośrednio od PP unlimited to ma plan korzystać z saloników, a nie trzymać tylko plastik w portfelu. Biorąc pod uwagę Twoje wyliczenia to raptem 25 wejść, aby nic nie zarobić na karcie unlimited dla PP (a przecież robią jeszcze promocje cenowe na swoje PP). Oznaczałoby to, że PP do kart sprzedawanych directowo dopłaca zawsze. Masa kart jakie PP sprzedaje globalnie przez banki jest dla osób, które pewnie wcale lub prawie wcale z tego nie korzystają i dzięku temu utrzymują biznes na powierzchni. W związku z tym potężne rabaty dla takiego PKO, który sprzedaje swoje karty w bardzo dużej ilości to wcale nie jest nic nadzwyczajnego. Na pewno PKO nie płaci stawek z ulicy, myślę że jest to bliżej wspomnianych wcześniej rabatów na poziomie 80-90% za unlimited, a PP monitoruje tylko wykorzystanie globalne PKO i co roku określa poziom ryzyka wykorzystania, a co za tym idzie i cenę na przyszły rok/okres umowy. Łatwość uzyskania tej karty dla ludzi takich jak my spowodowała, że poziom wykorzystania PP wzrósł, więc cena dla PKO też wzrosła. Najwidoczniej ostatnio większy napływ był klientów świadomych benefitów karty, niż przypadkowych klientów private banking i Aurum. Nie oszkujmy się, jak ktoś bardzo chce i pokombinuje to taką kartę uzyska nawet jak nie jest docelowym klientem premium, co widać na naszym forum.

Czy ja wiem czy jakoś specjalnie wciskają doradcy tą kartę? Jakby nie patrzeć to warunek bezpłatności jest trudny do spełnienia i raczej doradca nie pcha tego każdemu, bo dostanie niezadowolonego klienta.
Dla przykładu na prowincji doradca w ogóle nie wiedział co to za karta i jak ją wyrobić.
 Profil Relacje PM off  

#4495 PostWysłany: 14 Lis 2024 21:19 

niebieski
A od ilu w dół zaczyna się prowincja?
 Profil Relacje PM off  

#4496 PostWysłany: 14 Lis 2024 22:20 

srebrny
Zakładałeś konto private banking albo Aurum? Jeżeli nie to oczywiście, że nikt jej nie oferował, bo wiemy jakie są warunki uzyskania.
Doradcy mają swoje targety i muszą je sprzedawać. Może trafiłeś na mało ogarniętego doradcę, zapewne nie był to doradca private banking albo Aurum.
 Profil Relacje PM off  

#4497 PostWysłany: 14 Lis 2024 22:28 

Loty: 110
Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Miasteczko +-10k
Zakładałem najpierw aurum, a później Platinum II i odniosłem wrażenie że to był główny target dla doradcy a nie karta. Teraz głównie dzwoni z propozycją ubezpieczeń.
Zacznijmy od tego, że większość osób z tego forum miała nieogarniętych doradców którzy stwarzali problemy przy wyrabianiu tej karty. Mało kto dostał ją od ręki. Nawet jeśli miał potencjał. Jakoś nie widzę doradcy namawiajcego klienta który nie przyszedł po kartę, żeby sobie zrobił ją patentem z fly4free
 Profil Relacje PM off  

#4498 PostWysłany: 14 Lis 2024 22:38 

srebrny
Mój doradca doskonale znał produkt i znacząco pomógł w jego założeniu. Tak jak pisałem wcześniej - mniej przypadkowych klientów VI oznacza większe użycie benefitów przez takich osobników jak my na forum, efekty już widzimy.
 Profil Relacje PM off  

#4499 PostWysłany: 15 Lis 2024 07:15 

niebieski
To mieszkając w mieście powiatowym +/- dwadzieścia parę tysięcy także mogę czuć powiew prowincji.
:lol:

A poważnie to od nich się dowiedziałem o PP i ubezpieczeniach. Doradczyni w międzyczasie awansowała. Oddział bardzo kumaty i chętny do pomocy.

P.S. Teraz certyfikat ubezpieczenia wnioskujesz online. Max. okres 60 dni. Infolinia nie ma czasu na pierdoły.
SMS-em przychodzi jednorazowy link do wypełnienia. Otrzyma się go @.
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#4500 PostWysłany: 15 Lis 2024 09:46 

niebieski
Do mnie dodatkowo dzwonią dopytać o to - mimo iż wcześniej zaznaczyłem - czy dziecko 18-24 się uczy.
Niestety mam nieodparte wrażenie, że osoby tam pracujące nie do końca biegle władają językiem polskim: pewne rzeczy trzeba powtarzać wolno i głośno 3-krotnie. Takie czasy ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości