Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#13541 PostWysłany: 25 Paź 2024 09:58 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
@flus.
Nie ,nie.
Wycieczka była w hotelu ale ja nie dojechałem (zresztą cały czas ich gonię) ,pokoje były zarezerwowane na moje dane/konto w all i częściowo opłacone punktami i właśnie o te punkty mi chodzi, bo hotel stwierdził że jak mnie nie było w hotelu to nie może ich rozliczyć (zaliczyć) na poczet rachunku/płatności za pobyt (oczywiście zgodnie z regulaminem i zdaję sobie z tego sprawę,ale pierwszy raz zdarzyło mi się że hotel przestrzega tego punktu regulaminu) , i pytanie właśnie o te punkty czy jest szanas że wrócą na moje konto same czy raczej przepadają w takiej sytuacji (chociaż wydaje mi się że nie powinny) czy ktoś już może też tak miał i czy jest sens się o nie kopać z hotelem .
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#13542 PostWysłany: 25 Paź 2024 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 634 505
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Moim zdaniem jak powołali się na regulamin i ich zachowanie jest z nim zgodne to już po temacie.
Oczywiście zawsze może się zdarzyć, że pójdą Ci na rękę, ale wydaje się, ze nie w tym przypadku.
edit.
Pójście na rękę w takim przypadku zakłada dobrą wolę w hotelu, a tu jej wyraźnie brakuje.
 Profil Relacje PM off
kewatkO lubi ten post.

#13543 PostWysłany: 25 Paź 2024 11:20 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Mam info z hotelu, jest szanas na zwrot punktów :

Dzień dobry,
W załączeniu przesyłam rachunek opłacony w Hotelu.
Przypominamy, że choć jest nam przykro nie jesteśmy w stanie rozliczyć pobytu z wykorzystaniem punktów Rewards (....) Założyliśmy sprawę na lini wsparcia by użyte do rezerwacji punkty zostały do Pana zwrócone.

Teraz pozostaje czekać jak się na to zapatruje centrala .
 Profil Relacje PM off
turczy lubi ten post.

#13544 PostWysłany: 25 Paź 2024 11:31 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 634 505
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
ja ostatnio miałem bezzwrotną rezerwację w Armenii w Ibisie. Bez nadziei na cokolwiek napisałem do hotelu żeby mi odhaczyli pobyt pomimo, że mnie nie będzie, żeby noce do statusu wpadły.
Odpisali, że mogę sobie wykorzystać ten pobyt przez cały następny rok, co uczyniłem.
 Profil Relacje PM off
kewatkO lubi ten post.

#13545 PostWysłany: 25 Paź 2024 12:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Moje doświadczenia są takie, że ostatnio faktycznie przestrzeganie regulaminu się zaostrzyło. Przed 2020 spokojnie przechodziło robienie rezerwacji dla kogoś innego z wykorzystaniem punktów, ze statusowymi przywilejami jak upgrade, welcome drinki, itd. Jak poluzowano pandemiczne obostrzenia, to accor wręcz do tego zachęcał - robiłam wtedy kilka razy rezerwację dla rodziców z wykorzystaniem punktów i nigdy nie było problemu. A gdzieś w 2023 polityka się zmieniła - znowu robiłam rezerwację dla rodziców i dostali tylko upgrade (bo pokój był już przygotowany), voucher na drinki został na ich oczach schowany ;) Nocy i punktów też mi wtedy nie dodano. W 2024 robiłam parę rezerwacji tego typu dla męża i też za każdym razem bez przywilejów i bez zaliczenia nocy i punktów.

#13546 PostWysłany: 26 Paź 2024 21:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Accor pozazdrościł sasowi i też daje 1 mln punktów
https://all.accor.com/a/en/offers/ena/millionaire.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13547 PostWysłany: 28 Paź 2024 08:52 

niebieski
Hejka,
bank odrzucił obciążenie karty przez All Signature (abonament miesięczny). Czy ktoś miał taki przypadek? Co dalej? Będą próbować jeszcze raz czy po prostu za miesiąc będzie kolejna próba?
 Profil Relacje PM off  

#13548 PostWysłany: 29 Paź 2024 01:33 

Muszę wykorzystać punkty z Meeting Plannera do końca roku. Czy w ALL działa to tak jak w IHG, że mogę sobie założyć na 5 minut dowolną zwrotkę, potem ją anulować i wydłuży się okres ważności ? Bo nie mam potrzeby, ani pomysłu, jak to wydać w tym roku.
 Profil Relacje PM off  

#13549 PostWysłany: 29 Paź 2024 08:54 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
@robespierre Tak nie działa w ALL.
Zwrócone punkty z anulowanej rezerwacji zachowują swoją pierwotną ważność.
metia uważa post za pomocny.

#13550 PostWysłany: 29 Paź 2024 09:11 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.4%
Bulusia napisał(a):
Hejka,
bank odrzucił obciążenie karty przez All Signature (abonament miesięczny). Czy ktoś miał taki przypadek? Co dalej? Będą próbować jeszcze raz czy po prostu za miesiąc będzie kolejna próba?

Miałem taką samą sytuację i nawet pytałem ostatnio w tym temacie. Bank odrzucił płatnośc, po czym accor przez kilka dni nie obciążał karty. Napisałem do CS przez strone accora, odpisał mi jakiś Pan z Brazylii, że to wina mojej karty, wysłał mi linka do aktualizacji danych KK. Po aktualizacji znowu cisza, zadzwoniłem do banku, powiedzieli mi, że wciąż jest tylko jedna próba blokady środków. Po ponownym mailu Brazylijska strona twierdziła, że cały czas próbują obciążać kartę (co nie było prawdą). Po kilku dniach, jak już praktycznie zrezygnowałem, to zadzwoniłem jeszcze raz do banku, potwierdzili mi jedynie, że accor próbuje zrobić tylko autoryzacje karty, ale na 0 euro - Pan z Brazylii dalej twierdził, że próbują pobrać hajs, ale bank odrzuca. I po 2-3 dniach niespodzianka - hajs pobrany, punkty (po paru godzinach) przyznane.

Ciężko powiedzieć, czy by próbowali bez zapytania. Nawet status ALL Signature mi przez jakiś czas zniknął z aplikacji na smartfonie
 Profil Relacje PM off  

#13551 PostWysłany: 29 Paź 2024 11:23 

Zbanowany
niebieski
Kol. @Bulusia, @maciey

Mozecie napisac jaki to bank/banki? Obstawiam raczej problem z ich systemami antyfraudowymi, gdy nagle ktos zaczyna z Brazylii probowac obciazac karte.
 Profil Relacje PM off  

#13552 PostWysłany: 29 Paź 2024 16:10 

niebieski
U mnie chodzi o mbank
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#13553 PostWysłany: 29 Paź 2024 18:03 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.4%
flus napisał(a):
Kol. @Bulusia, @maciey

Mozecie napisac jaki to bank/banki? Obstawiam raczej problem z ich systemami antyfraudowymi, gdy nagle ktos zaczyna z Brazylii probowac obciazac karte.

A u mnie millenium, Visa gold.
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#13554 PostWysłany: 31 Paź 2024 16:57 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 175 822
Krajów: 29 / 13.6%
srebrny
Zimowa Promocja

Uczestnicy programu ALL otrzymują wczesny dostęp do 25% zniżki na zimowe pobyty z minimum 2 noclegami zarezerwowane do 21 listopada.
Zaplanuj swoje przygody w Europie i Afryce Północnej i wyjedź między 15 grudnia a 3 marca.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
metia uważa post za pomocny.

#13555 PostWysłany: 03 Lis 2024 14:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy ktoś z Was próbował czegoś takiego?
Otóż chce zarezerwować pokój dla 4 osób, zależy nam aby wszyscy byli w jednym pokoju. Cena takiego wieloosobowego jest dużo większa niż tradycyjnego dwuosobowego pomnożone przez ilość rezerwowanych pokoi. I tu mam plan aby wziąć właśnie takie 2 pokoje 2 osobowe i poprosić mailowo w ramach upgrad'u o taki wieloosobowy :D
 Profil Relacje PM off  

#13556 PostWysłany: 03 Lis 2024 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 584
Kilometry: 1 031 230
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
@Andi Bez wskazania konkretnego hotelu nikt Ci nie poda na 100% jak będzie.
To zależy od obsługi hotelu i Twojego statusu oraz podanego uzasadnienia. Może się uda, a może nie.

Jak brałem w Paryżu pokoje 4 osobowe, ale były dostępne już przy rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
novart lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#13557 PostWysłany: 03 Lis 2024 15:23 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
@Andi

Przed dokonaniem rezerwacji napisz do hotelu. W lipcu szukałem pokoju 2-osobowego typu twin a na stronie mieli jedynie double. Napisałem do nich, czy jak zarezerwuję double to mogę liczyć na dwa osobne łóżka i potwierdzili. Jak masz status to wspomnij o tym w mailu.
 Profil Relacje PM off
Andi uważa post za pomocny.

#13558 PostWysłany: 03 Lis 2024 15:51 

srebrny
@Andi
Teoretycznie nie należy ci się to, ale wszystko zależy od pracownika hotelu w momencie meldowania się. Wcześniej nikt tego nie zagwarantuje.
 Profil Relacje PM off

#13559 PostWysłany: 03 Lis 2024 15:58 
Awatar użytkownika

srebrny
@pawfazi u mnie też są dostępne 4 osobowe ale nie chcę ich brać bo są za drogie, chciałbym je dostać później po upgradzie ;) mam platynę , chodzi o hotel w Azji
@snooka nie chciałbym pisać wcześniej do hotelu bo wprost widać że kombinuje, są dostępne pokoje a ja chce zaoszczędzić ;) bardziej myślę o tym aby postawić ich przed faktem dokonanym i ramach sratusu i upgrade'u dostanę je, gorzej jak nie przejdzie i zostanę z takimi pokojami jak rezerwowalem, dlatego pytam czy ktoś przerabiał to na własnej skórze
@boots przecież upgrade to upgrade, więc niby dlaczego nie
 Profil Relacje PM off  

#13560 PostWysłany: 03 Lis 2024 16:16 

srebrny
Upgrade dotyczy podwyższenia standardu pokoju do pokoju wyższej kategorii, a nie zmiany pokoju na inną ilość osób.
Ponadto:
Cytuj:
Otrzymaj upgrade pokoju do następnej kategorii (pod warunkiem dostępności miejsc w momencie zameldowania) Nie dotyczy willi, unikatowych apartamentów, apartamentów specjalnych i apartamentów prezydenckich.
W przypadku braku możliwości hotel postara się przydzielić pokój o podwyższonym standardzie w aktualnej kategorii, tj. na wyższym piętrze, z lepszym widokiem, pokoju narożnym lub z lepszymi udogodnieniami.
W sieci Fairmont upgrade nie dotyczy poziomu Fairmont Gold.
W hotelach Raffles możliwe jest podwyższenie standardu do kategorii Junior Suite.
Podniesienie standardu nie dotyczy marek ibis, ibis Styles, Adagio Original, Adagio Access ani hoteli, w których nie ma wyboru różnych typów pokoi.
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości